Порочна система

Фондацията на Джордж Сорос „Отворено общество“ е основен проводник на неолибералните цели в България. Стъпва у нас веднага след промените през 1989 г. по покана на първото правителство на Андрей Луканов. Луканов кани „нашите експерти“ на прехода от САЩ, пристигат между другите и Ричард Ран и Роналд Ът, които помагат за създаването на „План за преход“. Националната стратегия „Ран-Ът“ или планът „Ран-Ът“, е план за преход към пазарна икономика, изготвен в рамките на 6 месеца от Националната търговска камара на САЩ. Между чуждестранните „експерти“ са и наши такива. Българската група в работните им срещи е била ръководена от проф. Иван Ангелов (икономически съветник на правителството).

Андрей Луканов

Андрей Луканов

В тази група влизат:

Димитър Шопов — заместник-председател на Комитета по труда и социалното осигуряване;
Иван Ангелов — старши икономически съветник на министър-председателя;
Илия Георгиев — Икономически институт на БАН;
Лилия Каракашева — главен директор в Министерството на външноикономическите връзки;
Милчо Стоименов — ВИИ „Карл Маркс“;
Огнян Панов — директор на Института по държавно и стопанско управление;
Стефан Стоилов — министър на икономическата реформа;
Тодор Вълчев — Икономически институт на БАН,

Както и икономистите:

Атанас Папаризов — генерален директор в Министерството на външноикономическите връзки;
Боян Славейков — Икономически институт на БАН;
Валери Борисов — икономически съветник в Министерството на икономиката и планирането;
Венцислав Антонов — ВИИ „Карл Маркс“;
Венцислав Димитров — Икономически институт на БАН;
д-р Генчо Димов — старши икономист в Министерството на външноикономическите връзки;
Георги Панков — заместник-министър на икономическата реформа;
д-р Димитър Иванов — Икономически институт на БАН;
Димитър Костов — заместник-министър на финансите;
Емил Хърсев — ВИИ „Карл Маркс“;
Иван Костов — ВМЕИ „Ленин“;

Яна Костова, дъщерята на Иван Костов, след това е (или беше) в ръководството на друг мозъчен тръст Институтът за пазарна икономика (ИПИ) – погледнете им партньорите, справка за принадлежност.

Иван Костов с дъщеря си Яна

д-р Иван Пушкаров — Икономически институт на БАН;
д-р Найден Найденов — заместник-министър на икономиката и планирането;
д-р Невяна Кръстева — научен сътрудник в Министерството на външноикономическите връзки;
д-р Никола Гълъбов — Икономически институт на БАН;
д-р Огнян Пишев — старши икономически съветник на президента;
Румен Аврамов — Икономически институт на БАН;
д-р Румен Георгиев — генерален директор на „Минералбанк“
Стою Дулев — заместник-министър на икономиката и планирането;
Татяна Хубенова — Икономически институт на БАН;
Христина Вучева

Ричард Ран и основателят на ИПИ Красен Станчев, София 1 октомври 2008 година.

Ричард Ран и основателят на ИПИ Красен Станчев, София 1 октомври 2008 година.

И така след приемането на планът започва „преходът“. Само през първите 5 години на „прехода“ държавата е подпомогнала фондацията на Сорос с повече от 42 млн. лева. Появяват се мутрите, създават се партиите и общо взето ви е известно на не забравилите дивият американски екшън, в който живяхме, и който още има остатъци и днес.

Отворено общество финансира Български хелзинкски комитет (БХК). БХК също е финансирана от Фондация Оук, Фондация Лион Ливай, Фонд Джърман Маршал, Американската агенция за международно развитие – USAID, Демократична комисия към посолството на САЩ-София, Уестминстърската фондация за демокрация и др. БХК също раздават на своите хора наградите „Човек на годината“:

Човек на годината 2012 – Гневни Млади Хора
Човек на годината 2011 – Асен Генов
Човек на годината 2011 – Антоанета Цонева
Човек на годината 2012 – Биволъ
Човек на годината 2011 – Атанас Чобанов
Човек на годината 2012 – Тома Белев

Това са само някои от героите на днешните „революции“. Прочетете и:

Биволчетата по бели гащи

Фондацията Америка за България е наследник на програмата на USAID за България. Финансира проекти за „демокрация“, „прозрачност“ и „гражданско общество“. Според информацията от сайта на USAID тя е „независима агенция на федералното правителство, която е под цялостното ръководство на Държавния секретар“. USAID са прогонени от редица държави заради намеса във вътрешните работи, като разпалване на етнически конфликти, бунтове и др., все вредни за всяка държава неща.

Ево Моралес изгони хората на USAID от Боливия
Москва спира USAID
Руската полиция масово проверява неправителствени организации

Фондация „Америка за България“ отделя 3 млн. лева за да финансира „Икономедиа„. А срещу тези заплащания „Капитал“ и „Дневник“ (на Икономедиа) популяризират инициативи и кръгове близки до фондацията и прокарват политиките и. Собственика на „Икономедия“ Иво Прокопиев осигурява медийна платформа, която да достави съобщенията, анализите, политиките на НПО, прехранващи се от нестабилност и очерняне на страната ни. Вестниците и уеб сайтовете му са част от тази мрежа, работят като нейна трибуна и получават финансиране от същите източници.

Иво Прокопиев

Иво Прокопиев

Бойко и Иво

Бойко Борисов и Иво Прокопиев

Основна фигура в Центърът за либерални стратегии е Иван Кръстев. Финансира се от Фонд „Джърман Маршал“, Европейска инициатива за стабилност, Европейски съвет за външна политика и Отворено общество. Когато Иван Кръстев говори по телевизията се представя като обикновен политолог, а не като създател и шеф на мозъчен тръст. Така е с повечето български НПО, финансирани от чужбина – имената на организациите остават в сянка, а техните говорители се представят за „експерти“, „независими граждани“ и „безпристрастни интелектуалци“.

Иван Кръстев, черният кардинал на българския преход, основател и ръководител на мозъчния тръст "Център за либерални стратегии"

Иван Кръстев

По идея на Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов и Александър Божков стартира проектът „Типинг пойнт“. Фондацията/групата „Типинг пойнт“ се занимава с политическо инженерство и налагане на икономическа политика на зависимост на България. Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас. Чрез лобирането на „Типинг пойнт“ в правителството на Бойко Борисов попаднаха четирима министри – Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Дори самият Бойко Борисов е интимен и бизнес партньор на Цветелина Бориславова. Бойко Борисов и партията ГЕРБ са проводник на политиката на Световната банка, те номинираха Росен Плевнелиев и осигуриха избирането му.

Учредители на фондация "Типинг пойнт" са Светослав Божилов и Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Александър Божков.

Учредители на фондация „Типинг пойнт“

Цветелина Бориславова и Бойко Борисов

Цветелина Бориславова и Бойко Борисов

Пламен Орешарски и Цветелина Бориславова

Пламен Орешарски и Цветелина Бориславова

Симеон Дянков, човек на Световната банка и говорител на конференции на Институт Отворено общество. До него Цветелина Бориславова.

Симеон Дянков, човек на Световната банка и говорител на конференции на Институт Отворено общество. До него Цветелина Бориславова.

Прочетете: Проектът „Типинг пойнт“

Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева

Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева

От ГЕРБ номинираха и Кристалина Георгиева за еврокомисар. Според някои хора Кристалина Георгиева е определяна като следващ премиер при евентуалното сваляне на сегашния премиер Пламен Орешарски. Тя е кадър на „Световната банка“, лансирана с цел провеждане на политиките на банката, близка с Росен Плевнелиев. Първата среща на новия президент беше с нея. Водовъртежът продължава – Юлиана Плевнелиева, жената на президента е дългогодишен управленски кадър на „Икономедиа“, последно и сред протестиращите. Росен Плевнелиев е близък приятел и бизнес партньор на Иво Прокопиев, използва медиите му за трибуна на политиката си. Плевнелиев легитимира дейността на Фондация „Америка за България“ като награждава Франк Бауер с орден. Президента е част от политическото инженерство на „Типинг пойнт“.

Юлиана Плевнелиева на протест

Юлиана Плевнелиева на протеста ДАНСwithme, организиран от кръга Капитал срещу правителството на БСП

34_D_Plevneliev-Prokopiev-Tipping

Част от кръга „Капитал“, отляво надясно: Росен Плевнелиев, Илиан Василев, Иво Прокопиев.

Кръгът-КАПИТАЛ-1

От ляво на дясно: Иван Кръстев, Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, Бойко Борисов, Огнян Донев.

Както може да се нарекат „гнидите на тръстовете“ или най-долната утайка на мрежата им, основателите на „Гневни млади хора„, „Фондация 14-ти януари“ и др., едни от администраторите на ДАНСwithme в социалната мрежа Facebook, Асен Генов със сътрудника си Константин Павлов – Комитата, са платени от „Тръст за гражданско общество„, „Институт за развитие на публичната среда“ и от Институт „Отворено общество“. Другата активистка и най яростен критик на сегашното правителство, Антоанета Цонева, близки приятели с Асен Генов, е спонсорирана от Фондация „Америка за България“ и от „Тръст за гражданско общество“. Тя също е и доближена до президента Росен Плевнелиев и яростна почитателка на Иван Костов. Също е председател на управителния съвет на тинк танка Институт за развитие на пубичната среда“Те сега се провъзгласяват за организатори, говорители и представители на протестите и протестиращите, присъстват на всички публични прояви, които са в ущърб на западните им донори.

Асен Генов и Антоанета Цонева

Асен Генов и Антоанета Цонева

В същото време, докато защитниците на тези от протестите подскачат нервно крещейки, че който дръзне да оплюе тази мрежа е моментално наричан „комунист“, „червен“, „Пеевски“ или просто ченге, нека ви обясним, че докато си протестирате те също се занимават и от другата страна на „монетата“. Явно топлата връзка на БСП със западните неолиберални тръстове не е от вчера. Изглежда никога не се е губила още от времето, когато Луканов даваше милиони държавна субсидия на соросовата фондация.

Иво Прокопиев и Пламен Орешарски

Иво Прокопиев и Пламен Орешарски

www.monitor.bg

Иван Кръстев, Иво Прокопиев и Сергей Станишев

970414_476931312395091_1091352567_n1000710_476830235738532_1742097668_n

сд

Цветан Цветанов и Огнян Шентов основател на тинк танка Център за изследване на демокрацията.

Сергей Станишев и Огнян Шентов

Сергей Станишев и Огнян Шентов

Същите и подобни на тях „експерти“ от прехода са постоянно до властта на пост, независимо кой е на власт. Не забравяйте, че това е тяхната игра. Разграничете се от тях.

934606_478285995592956_347588383_n

7 мнения за “Порочна система

  1. Pingback: Корупцията като косъм в устата на глупака – Zahariada

  2. тия тъпаци на снимките освен че обраха цялата държава успяха да съсипят цялата иконмика на държавата само за 24 год ..освен тва изогониха над 2 млн българи сособсвената си родина а своята лакомия и некадърност ….. „постижение“ което не може да се похвали никой в съвременния свят.. … лафа 90-те беше че след български иконмист трева не никне – същото важи и в до сега ! една сурия некадърници промити в неолиберлани западни институти съсипаха България ! обаче и народът се оказа прост и така и не зацепи кво се случва …. пикая на всички глупаци в тая държава !

    • добре казано. всички българи така расъждават.затова сме на този хал.Миите чиниите на запада .

  3. Калашник 7,62 мм. ще разреши успешно проблема с наличието на неолиберални структури и представители в нашата държава.Тези хора манипулират и после ограбват,нямаме нужда от тях!

  4. Искам да ви напомня, че „Институт „Отворено общество“ и „Институт за пазарна икономика“ са ФОНДАЦИИ и предвид това обстоятелство, моля да изписвате пълното им наименование. Изпускане на думата „фондация“ въвежда в заблуждение и създава фалшива представа за свързаност с науката.

  5. Само да добавя – първата и главна задача на „Отворено общество“, когато стъпи в България беше да пренапише учебниците по история, литература и география. За целта купи едно от първите пуснати за приватизация издателства „Българска просвета“. Правителството на Иван Костов подписа дългосрочен договор за пренаписване на учебниците и смяна на цялата учебната програма със Световната банка, която е другото лице на ЦРУ. И добре платените специалисти пренаписаха учебниците по история, литература и география. По-внимателен прочит ще покаже, че в учебниците няма „Златен век на България“, а акцените са върху личности чъвсем непознати за българското общество. Със специално „разрешение“ получиха достъп до инкриминираната литература в Националната библиотека „Кирил и Методийй“, нещо недопустимо за една една държава. Създадоха Нов български университет със стратегическа цел – Македония. Създадоха алтернативно Сдружение на българския писател и още стотици Неправителствени организации с цел подмяна ценностната система на българското общество…

  6. В продължение на 2 години се занимавах с темата „Отворено общество“ в периода 1995-1997 година, след което реализирах 30 минутно предаване по БНТ „По стъпките на Яворов“. Прочетох много материали, срещнах се с много различни хора, един от които италиански журналист. Той ни представи документ, че всъщност „Отворено общество“ е подразделение на ЦРУ. Когато правителството на Жан Виденов отмени решението за финансиране на фондацията (решението е номер 176 от 1990, издадено правителството на Луканов), цялата пропагандна машина беше включена. През зимата на 1996/1997 година Сорос наля, има официално документи за това, 50 милиона в „народните протести“, начело на които застана ИИван Костов. Бяха напазарувани съответните хора, вижте отчетите по това време на „Отворено общество“, които ревностно пригласяха за демокрация… Организираха „зърнената криза, след което се оказа, че зърното си е в силозите на Банка за земеделски кредит и никога не е напускало страната. Рекапитулацията показва, че след приключване на протестите, Сорос е станал по-богат с 200 милиона придобити с волята на българските граждани. Схемата се повтаря и днес….

Прочетете и правилата за коментарите!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.