Биволчетата по бели гащи

До този момент никога, по никакъв повод и по никакъв начин не излезе нито една грама, нито един документ, слух или каквато и да е „истина”, дори и под формата на някой чул, а пък другия го казал – за небезизвестния лидер на ДСБ Иван Костов и най-верния му антураж в статии на Атанас Чобанов. Така, че непременно тази статия трябва да започне с човекът биволче Атанас Чобанов.

Атанас Чобанов
Атанас Чобанов

Кой е Атанас Чобанов?

Роден през 1968 г. в София. Атанас Чобанов е емигрант в Париж от 1991 г. В младежките си години е комсомолски секретар, а през 1989 кандидатства за членство в Българската комунистическа партия (БКП). Може би потресен от падането на режима на Тодор Живков, 2 години по-късно той заминава за Париж, където става емигрант. Прави отчаяни опити да се включи в политиката. За целта се умилквал около СДС и НДСВ, а сега е силен привърженик на Иван Костов, активист на ДСБ, затова лично той споменава многократно на различни хора, привърженик на „традиционното дясно“, както самия той го нарича. В статиите му в уебсайта Биволъ никога не ще срещнете писмен материал срещу Иван Костов., нито една грама. Като че ли през времето на криминалната приватизация на управлението на Костов посланици, дипломати, чужди служби и разузнавания са си бъркали в ушите. Да не споменем някои други по-злачни места. Няма и помен от Поли Пантев и Косьо Самоковеца,нито кой покровителства контрабандата им,  нито за битката между лагерите на Богомил Бонев и Иван Костов по онова време на всички пластове, например, въпреки че надали това е убегнало от външния поглед.  Грами за Костов и кохортата му в българския Уикилийкс няма. Няма и да има, като се има предвид пристрастията на човека, който се пъчи за разследващ, едва ли не последен, мохикан у нас – Атанас Чобанов, който преди време бе и кандидат за евродепутат на синята коалиция.

Екип от български журналисти пишат, за една публикация на псевдо журналиста от 1 април – в която той пише, че се завеждали дела срещу Борисов, Станишев, Овчаров, Румен Петков, Симеон Сакскобургготски, Милко Ковачев и Мирослав Севлиевски. Дори в първоаприлската публикация няма дума за зулумите на Иван Костов или на някой от СДС. Обърнете внимание отново, че той е от ДСБ, кой ли го спонсорира.

Характеризира се с пълна безидейност и склонност да паразитира върху чужди идеи, които присвоява и представя за свои. Това може да го види всеки, защото повечето изтичания са взети от сайта Уикилийкс. Прави няколко опита да създаде своя партия, но не успява да привлече симпатизанти – сред тези опити са „Е-партия” и Съюз на българите по с вета „Бъдеще”, от където лобира за по-строг доклад на ЕК към България.„Бъдеще” е регистрирана в Брюксел като лобистка организация. Имал контакти с български и с чужди евродепутати. Техен човек например е бил депутатът Мартин Димитров (лидер на Съюза на демократичните сили (СДС) от 21 декември 2008 г. до 15 май 2012 г. и съпредседател на Синята коалиция.), но също Евгени Кирилов (от 1997 г. е член на Висшия съвет на БСП. През периода 2001-2005 г. е председател на комисията по външна политика и международни връзки на БСП. От 1999 до 2001 г. е член на Бюрото на групата на социалистите в Съвета на Европа)и Джоузеф Мускат от групата на социалистите (наскоро спечели изборите в Малта с лейбъристката си партия).

Политическите възгледи, които изповядва, видно от дописки и други документи, които е публикувал или изпращал до различни институции са объркани, противоречиви и като цяло показват некомпетентност и недостатъчно познаване на политическите проблеми.

Малцината, които го познават в Париж твърдят, че Чобанов с измамливи действия е придобил права върху вестничето „Парижки вести” и го използва главно като повод да събира спонсорства и дарения за собствената си издръжка. Сред българите във Франция, които поддържат връзки с българското посолство в Париж се говори, че Чобанов се е предлагал нееднократно за сътрудник на българските тайни служби, но след като за това не са му предложени финансови облаги, се е отказва и започва да злослови срещу тях.

Атанас Чобанов е блогър, журналист на свободна практика, създател на партии, независим кандидат за евродепутат и организатор на няколко срещи в „Червената къща” за медиите в България. Той и Асен Йорданов – син на поета Недялко Йорданов и разследващ журналист, който нашумя преди време покрай репресии заради няколко свои публикации, публикуват в независимото издание „Биволъ“, също така участва в balkanleaks.eu.. разкрития.com обаче твърдят, че той не бил човекът зад сайта, а само бил … какво? Говорител?

Пред „Труд” Насето разкрива най-авторитетно, че „balkanleak.eu“ бил създаден от „журналисти, специалисти по информационни технологии и други експерти, които не желаят да се афишират”. Неговата роля там, освен на говорител (нещо като планински декор по радиото), била също вследствие на „заявен ангажимент в тази област още преди години”.

В България сме се нагледали на говорители, които много говорят, но нищо не казват. Този случай е същият – Атанас Чобанов беше попитан съвсем друго, но той тръгна да отговаря на въпроса „кой стои зад сайта“. Българският народ преди много векове е започнал да забелязва хора като него, затова е сътворил готова формула, която да го опише: „Гузен негонен бяга.”

Ето как Атанас Чобанов описва себе си в своя личен сайт и е публикувана тази информация в уебсайт на Делян Пеевски (blitz.bg):

Роден съм на 26. 06. 1968 в София. Женен с две деца. Живея под наем. Карам Фиат Темпра, няма да кажа на колко години. Обичам да пътувам, да съм на маса с приятели, да човъркам високотехнологични джаджи, да програмирам разни полезни нещица, да чета и… да пиша.

Образование и научна кариера:

2004 – научен сътрудник в CNRS лаборатория MODYCO Университет Париж 10

2001 – докторат на тема „Моделиране на фонологични примитиви с изкуствени невронни мрежи“ Университет Париж 10
1996 – 2001 – аспирантура
1995 – Мастер (maîtrise) „Алгоритъм за анализ на просто изречение в рамките на модела Семантичен Синтаксис“.
1992 – 1994 Студент по лингвистика Университет Париж 10
1989 – студент първи курс френска филология СУ „Климент Охридски“
1987 – Френска гимназия София

Обществена и журналистическа дейност:

2008 – член на обществения съвет на Асоциацията за свободно слово „Анна Политковская“

2005 декември – секретар на Съюз на Българите по Света „Бъдеще“
2003 април – заедно с Александър Градинаров основател на вестник Парижки Вести

Някои хора дори решили да направят своя страница показваща информация за него. Можете да я видите тук.

Защо ли са го намразили толкова тези хора, които пишат имената си накрая? Тези:

Иван Живков, Париж
Георги Апостолов, Лас Вегас
Мария Вилянова, Сао Пауло
Силвия Войнова, Ню Йорк
Мартин Василев, Прага
Чавдар Стоименов, Аделаида
Георги Георгиев, Ню Йорк
Стефан Пиронков, Лос Анджелис
Галя Вълкова, Лион
Анна-Мария Шнайдер, Дрезден

Чобанов през 2004 г. е научен сътрудник в парижки университет – в лаборатория към Националния център за научни изследвания Модико. Всъщност Чобанов се занимава само с лингвистични изследвания в университет по отбраната в Нантер, става ясно обаче от описанието на програмата. Още в средата на 90-те прави опити да се върне към България и да влезе в голямата игра.

В друга статия се разказва за:

„Неотдавна за Чобанов се появиха съмнения, че е в особено близки отно­шения с пресаташето на „Минков Брадърс“ и „Вин­пром Карнобат“ Ваня Мил­чева. Публикувани бяха разследвания, в които се твърдеше, че служителката на алкохолния бос про­карва чрез сайта публи­кации срещу определени хора, конкуренти на боса й Миню Стайков. Въпреки че Атанас Чоба­нов отрича подобна зави­симост, досега той не е написал нито един критичен текст срещу „Винпром Карно­бат“ или въобще анализ на алкохолния бизнес в България. Още по-скандалното е, че фирмата на Миню Стайков е сред спонсо­рите на Атанас Чобанов, което предполага защита на бизнес интересите на винпрома, както и атаку­ване на негови конкурен­ти. Съмненията се подсил­ват от своеобразен диа­лог между журналиста и Ваня Милчева във Фейсбук, който гласи следното:

Atanas Tchobanov: Мил­чева, ще почна да искам хонорари за Фейсбук статусите си.
Vannya Milcheva: той бю­джетът за Вашите хоно­рари отдавна е заделен. Наско, това е поредната ти прекрасна статия, с която ми напълни душата. 

Самата Милчева навре­мето е работила в инфор­мационна агенция „Бал­кан“. Любопитното е, че тя е купена впоследствие тъкмо от фирмата за про­изводство на алкохолни напитки „СИС индъстрис“, чий­то собственик е Миню Стай­ков. Проектът обаче се про­валя и агенци­ята изчезва.

Цялата статия можете да прочетете тук.

“Като поддръжник на идеята за единството на автентичната десница винаги съм казвал, че Борисов е менте. Но истина е също, че от гледна точка на европейските ценности Борисов е по-голямото зло от един Станишев, който поне не е предвождал банда главорези и мрази Гоце за разлика от Борисов. Не казвам това, защото това комунистическо отроче много ми допада, а защото не ми допада фактът, че държавата ни се управлява от автентична мутра, която разгражда и малкото постигната под европейски натиск държавност.”  – Атанас Чобанов

1001637_1388639731350977_1003894133_nАтанас Чобанов е човекът, който урежда партньорството на “Биволъ” с Уикилийкс, донесло национална известност на българския сайт. 

“Биволъ” се оказа един от най-слабите партньори на Джулиан Асанж. Причината е, че сайтът няма ресурс за детайлни разследвания по информациите от секретните грами на американските посланици, какъвто притежават другите контрагенти в Европа – “Гардиън”, “Монд”, “Ел Паис” и “Шпигел”. Още при публикуването на първия документ Чобанов и Асен Йорданов се застраховаха:

Ние като журналисти не можем да се подпишем под твърденията за съпричастност на цитираните лица и фирми към престъпна дейност, както е направил посланик Пардю, разполагащ с източници и методи за събиране на информация, които вероятно далеч надхвърлят възможностите на журналистиката.

Това са всичките официални публични партньори на Wikileaks:

Al Akhbar – Lebanon – http://english.al-akhbar.com
Al Masry Al Youm – Egypt – http://www.almasry-alyoum.com
Bivol – Bulgaria – http://bivol.bg
CIPER – Chile – http://ciperchile.cl
Dawn Media – Pakistan – http://www.dawn.com
L’Espresso – Italy – http://espresso.repubblica.it
La Repubblica – Italy – http://www.repubblica.it
La Jornada – Mexico – www.jornada.unam.mx/
La Nacion – Costa Rica – http://www.nacion.com
Malaysia Today – Malaysia – www.malaysia-today.net
McClatchy – United States – http://www.mcclatchydc.com
Nawaat – Tunisia – http://nawaat.org
NDR/ARD – Germany – http://www.ndr.de
Owni – France – http://owni.fr
Pagina 12 – Argentina – www.pagina12.com.ar
Plaza Publica – Guatemala – http://plazapublica.com.gt
Publico.es – Spain – www.publico.es
Rolling Stone – United States – http://www.rollingstone.com
Russian Reporter – Russia – http://rusrep.ru
Sunday Star-Times – New Zealand – www.star-times.co.nz
Ta Nea – Greece –- http://www.tanea.gr
Taraf – Turkey – http://www.taraf.com.tr
The Hindu – India – www.thehindu.com
The Yes Men – Bhopal Activists – Global http://theyesmen.org

ВСИЧКИ ДРУГИ, КОИТО ПУБЛИКУВАТ ТЕЗИ ИЗТЕКЛИ ГРАМИ В WIKILEAKS МОГАТ ДА БЪДАТ ДОБАВЕНИ В ТАЗИ ЛИСТА – не е нищо специално

В събота, на 9 юни 2012 г. в електронната поща на сайта „Хроники” се получи писмо от Атанас Чобанов. Писмото получила журналистката Люба Манолова във връзка с излязъл коментар, в който открито показвала, че не оценява дейността на лицето Асен Йорданов (собственик на Биволъ), като стойностна и значима за един журналист! Същото право, да не харесва има право всеки, който чете сайта „Хроники”.  Заради факта, че не харесвала Асен Йорданов и си позволявала да изкаже лично мнение, така нареченият Атанас Чобанов (кученцето джавкач) квалифицирал личното и мнение като недостойни клевета и обида.  Статията тук – Атанас Чобанов наложи забрана на „Хроники”!

Обърнете внимание, цензурират се между журналисти също!

11-04-04-83273_3

Кой подковава “Биволъ”? – от Ясен Люцканов

Кой е Асен Йорданов?

Роден е на 3 февруари 1964 година в Бургас. Син е на българския поет Недялко Йорданов и брат на Недялко Недялков. Работил във вестниците „Стандарт“, „Монитор“, „Политика“ и „Телеграф“, след което преминава на свободна практика. Йорданов е редактор, заедно с блогъра Атанас Чобанов, на портала bivol.bg.  Завършил българска филология. На 24 години си направил бивак край едно запуснато странджанско село и живял в планината в продължение на 5 години. Веднъж в годината слизал да види баба си, която го била отгледала. През 1992 г. след „промените“ слиза от планината и се заключва в жилището си, където не излиза в продължение на 9 месеца, после започва работа в българските медиите, където моментално е отритнат от колегите си.

Асен Йорданов

Асен Йорданов

През 2012 г. заявил пред българска телевизия, че нито една българска медия не публикувала информацията от Тагесцайтунг за премиера Борисов! Това е абсолютна лъжа. Канал 3 пусна информацията за Тагесцайтунг по едно и също време със сайта „Хроники” – как така Йорданов не забеляза това, след като единствено в Канал 3 се появява да отегчава аудиторията с неистовите си усилия да е едновременно Удуърт и Бърнстейн / журналистите, които разкриха аферата Уотъргейт – бел. Л. М. за Асен Йорданов/? Информацията за Тагесцайтунг бе пусната и в други сайтове, които явно Йорданов не чете, защото ако си правеше труда да ги отваря, щеше да му проличи!

През 2007 година е бил нападнат с нож и бухалки от 3-4 души пред дома си в Бургас, но казва, че поради тренировките и обучението си в бойни изкуства – успял да ги отблъсне. Така и никога разследващият журналист не успял да разбере кой стои зад това нападение нито да разпознае нападателите си.  Някои хора твърдяха тогава, че Асен имал навика да не връща заеми, които е взимал от свои познати и затова сигурно са го набили, а после затова не е искал да разследва и казва, кой стои зад нападението.

В bivol.bg почти няма реклами, а на централно място е поместен призив за събиране на дарения. Публикуван е отчет за всяка получена сума, според който през 2011 г. са събрани 153 евро, през 2012 г. – 4037 евро, а от началото на 2013 г. – 3311,50 евро. Сумите са разпределени в отделни дарителски кампании – за съдилища и адвокати, за финансиране на журналистически разследвания и за хостинг и поддръжка на сайта. Според годишните финансови отчети на “Бивол” ООД през 2009 г.  фирмата няма финансова дейност, през 2010 г. има 4 хил. лв. приходи, а през 2011 г. отново във всички графи са записани нули. “Бивол” ООД не е първото бизнес начинание на Асен Йорданов. Още през 1994 г. той влиза в съдружие със своя връстник Светлозар Лолов във фирмата за детективска и охранителна дейност “Сани” ООД. После Лолов ще се превърне в герой на “Биволъ”, вече известен като Оризовия барон. Преди две години и половина прокуратурата повдигна обвинение към бургаския бизнесмен за ръководене на организирана престъпна група за имотни и данъчни измами, изнудване, рекет и побой. Лолов и съпругата му, също обвиняема, обаче вече бяха успели да напуснат страната в посока САЩ и са обявени за международно издирване.

САНИ
21.06.1994
Данни от регистър БУЛСТАТ
Код по БУЛСТАТ: 102782978
Фирма, правна форма: САНИ ООД, юридическо лице, търговец по ТЗ
Фирмено дело: 2859/1994
Дата на вписване на последно решение: 21.06.1994 Решение № (0) на Бургаски окръжен съд, Регистър 1, Партида: 300, Том: 8, Стр: 1
Адрес на седалище: ГР. БУРГАС, общ. БУРГАС, ул.ХАН КРУМ № 15-В
Статус: развиващ дейност

Данни за пререгистрация в Търговския регистър
Дата на пререгистрация: 26.10.2009
Данни за регистрация по ЗДДС
Капитал:
Размер: 100000 лв.
Собственици:
Име: АСЕН НЕДЯЛКОВ ЙОРДАНОВ, BGR, ЕГН : 6402030545
Дял: 49000 лв.
Име: СВЕТЛОЗАР МИХАЙЛОВ ЛОЛОВ, BGR, ЕГН : 6403300840
Дял: 51000 лв.
Управители:
Име: АСЕН НЕДЯЛКОВ ЙОРДАНОВ, BGR, ЕГН: 6402030545, управляващ
Име: СВЕТЛОЗАР МИХАЙЛОВ ЛОЛОВ, BGR, ЕГН: 6403300840, управляващ

Асен Йорданов управлявал други две фирми за търговия, а през 1998 г. се регистрира като едноличен търговец. В следващото десетилетие той вече се включва само в неправителствени организации (НПО), най-любопитно от които е сдружението “Движение за защита на дюните и плажната ивица”. Интересното е това, че в него освен журналистаса все бизнесмени собственици на хотели в Слънчев бряг. Самото сдружение е регистрирано през септември 2007 г. в един от въпросните хотели, който в туристическите сайтове се рекламира така: “тихо, китно и приятно място, непосредствено след обширните пясъчни дюни на плажната ивица”… Лицето на “гражданското движение” е собственикът на хотела Михаил Инджов. Друга любопитна фигура в това сдружение е Румен Кулев, който междувременно кандидатствал за кмет на Несебър с бюлетината на РЗС и е избран за общински съветник. На вота през 2011 г. Кулев пак се включва в надпреварата за градоначалник и отново влиза в местния парламент, този път от името на коалиция “Либерален съюз Несебър”. Ето още една личност от сдружението (на снимката долу):

1001058_470096006411955_1387638440_n

Зад сайта “Биволъ” стои “Бивол” ООД – дружество, учредено през септември 2009 г. в Бургас, което е регистрирано с широк кръг от предмети на дейност. Сред тях освен характерните за медии са и “покупка, проектиране, строеж и обзавеждането на недвижими имоти с цел отдаване под наем или продажба, хотелиерски, ресторантьорски и туристически услуги”, както и “търговско представителство и посредничество, комисионни, спедиционни и превозни сделки, складови сделки, лицензионни сделки, стоков контрол”. Брей, че то бизнес се въртяло, но въпреки това те искат още от всички нас, гражданите да ги финансираме.

CaptureM

Управители и съдружници с равни дялове във фирмата от по 2500 лв. са журналистът Асен Йорданов и пиар специалистът Алберта Леон Алкалай (жена му). “Бивол” ООД е регистрирано на домашния адрес на Алкалай. Тя e и управител на ПР агенция ИМИДЖ ЕДВЪРТАЙЗИНГ чиито капитал е от „АЙДИЪС ФОР ЯНГ ИМИДЖ“ ООД – САЩ , който в България е представен от Асен Янчев Кузмов. Асен Янчев Кузмов е бил кандидат за общински съветник в Поморие от квотата на БСП. Замесен е и с НДСВ, тоест Тройната коалиция ПЛЮС СДС.

Алберта и Асен

Алберта и Асен

Източник

Една елементарна справка за:

REGISTRANT:
Bivol OOD
ul. Tsar Simeon I 54
BURGAS, 8011
BULGARIA

ADMINISTRATIVE CONTACT:
Alberta Alkalay
@bivol.bg
Bivol OOD
ul. Tsar Simeon I 54
BURGAS, 8011
BULGARIA
tel: 35956896480
fax:
NIC handle: AA158761

TECHNICAL CONTACT(S):

Alberta Alkalay
@bivol.bg
Bivol OOD
ul. Tsar Simeon I 56
BURGAS, 8000
BULGARIA
tel: +35956896485
fax: +35956896489
NIC handle: AA208558

Alberta Alkalay
@bivol.bg
Bivol OOD
Tsar Simeon I 56
BURGAS, 8000
BULGARIA
tel: +359 56 896485
fax: +359 56 896489
NIC handle: AA208563

NAME SERVER INFORMATION:
ns1.zonomi.com
ns2.zonomi.com

http://who.is/whois/bivol.bg

Разбираме в последствие, защо тръгнаха биволчетата да нападат с такива жълти статийки (публикувано от тях):

12

Нямаме си на представа, каква е тази страница „Силна България„, за която пишат биволчетата. Ние ще ги информираме лично (както винаги, няма проблем), за да им се избистрят съзнанията. Нашата страница и нашият екип, както и нашите приятели и колеги са нападани по много различни начини (все пак нас наистина ни мразят всички корумпирани). Има много хора, които твърдят, че са свързани с нас, биволчетата са открили просто поредната хартийка, за която са ги бъзнали, точно като за прекрасно изглеждащата на пръв поглед Харта 2013, за която пишат и бранят толкова злобно. Тук написахме статия за тази харта:

Хората, които стоят зад “Харта 2013″ ви използват!

1044831_651597928201772_57240601_n

Това ги подлуди за Хартата. На Биволъ и хората зад него им беше представена истината за хората, с които са се съюзили и Хартата, зад която заедно застанаха. В същата статия пишат за страницата ни във Фейсбук:

12

Както виждаме в едни от последните публикации на Биволъ, ни нападат като ни обвиняват в антисемитизъм (между десетките им обвинения, обиди, атаки). Това е известен долнопробен удар за прикриване на факти и отклоняване на вниманието. Всеки, който ни чете знае, че ние сме писали не веднъж, че нашата енергия е насочена към ционистите, които не са единствено от еврейски произход. Показвали сме множество информации и сме цитирали много световно известни личности, български писатели, изявления от трибуната на Обединените нации, книги, интервюта, доказателства, история и общо взето многo голямо количестрво материал за това, което нарича публичността конспирация. Писали сме и за това, че беше убит един велик български писател само, защото пишеше по тази тема. Ние често цитираме този автор, който за тях също е антисемит, предполагаме:

Посвещавам: На всички добри хора от всички народи и от всички вероизповедания. Надявам се, че като ви казвам истината, не ви ставам враг…
– Никола М. Николов

Лека му пръст и поклон пред светлата му памет на този национален герой и един от многото, които се опитваха да ни покажат истината. Уви, омразата, която изпитват ционистите към всеки дръзнал да казва истината го уби. Тук е и част от книгата му ТАЙНИТЕ ПРОТОКОЛИ. В последствие също беше убит племенника на Никола Николов, той говореше открито за отравянето на чичо си. Да си спомним за смъртта на Никола Николов и за племенника му Здравко Даскалов!

Има стотици хиляди хора от различен еврейски произход, които открито се борят против ционисткия терор.

l

1001471_589666481066082_1592789482_n

994148_504740819598191_1669277112_n

Ние се борим със всички тези хора рамо до рамо, по един или друг начин. Имаме колеги, с които не спираме да контактуваме и да ни информират.

И ето какво откриваме, и веднага го свързваме в цялата схема:

Жената на Асен Йорданов е еврейка ционистка (Алберта Леон Алкалай). Роднина на жената на Асен Йорданов е в борда на директорите на New Israel Fund с капитал около 800 милиона долара (справка). Друг нейн роднина е Шломо Алкалай, президент на Lumenis Ltd. с капитал от 50-100 милиона долара (справка). Богати хора дето се вика. А на Асенчо му остава да чете любовни писма към милата си в бивши синагоги за да тече парата дето се вика (справка). Защо ли ни нападат?

Ако искате да разсърдите хората, лъжете. Ако желаете да ги озлобите, кажете им истината.

Алберта Алкалай е родена в Бургас. Завършила е Международни икономически отношения и веднага след това става един от журналистите във фондацията на Стивън Спилбърг – Шуа. Провежда над 100 интервюта, оформени в документални филми с продължителност 4-5 часа. По-късно постъпва на работа в Промет стийл Дебелт като специалист по човешки ресурси. PR практиката й започва в критична ситуация – когато около металургичния комбинат се вихрят скандали по изясняване на собствеността и източване на средства, Алкалай става завеждащ Връзки с обществеността. Опитът й дава увереност да излезе на свободния пазар, а това съвпада с намеренията на американската Айдиъс фор Янг Имидж ООД, специализирана в консултации, PR и реклама, да стъпи на българския пазар. Не е трудно собствениците на дружеството да бъдат убедени, че точното място е Бургас. Така е учредено Имидж Едвъртайзинг ЕООД, на което вече две години и половина управител е Алкалай. За това време агенцията е обслужила 20 клиента. Сред тях са община Несебър, Топлофикация-Бургас, Мина Черно море, Топливо и др. Тук работят 6 специалисти. – Кризата ще подреди пазара на PR услугите

13106_160448610772470_2099685911_nАлберта Алкалай, която също е управител на PR агенцията „ИМИДЖ АДВЪРТАЙЗИНГ“, чието финансиране е от компанията „АЙДИЪС ФОР ЯНГ ИМИДЖ“ ООД със седалище САЩ. Представител на тази компания за България е г-н Асен Янчев Кузмов. Кой е Асен Янчев Кузмов? Това е кандидат за общински съветник от БСП, чийто фирма „ТРАНСАТЛАНТИК ФРЕЙТЪРС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД получава хиляди декари земи, въпреки становищата на МОСВ, че това са земи в защитени зони. Тоест, представителя на фирмата на Алберта Леон Алкалай и съсобственик на Биволъ, получава на килограми защитени ЧАСТНИ земи от правителството на НДСВ(а после и от това на Тройната коалиция) в грубо нарушение на закона – сделката минава при строга секретност, дори без фиктивен търг или конкурс.

Алберта Алкалай

Алберта Алкалай

Кметът Димитър Николов подписа Харта на “Общности на нациите за мир” - международна обсерватория за ненасилие към Департамент за информация на ООН. До него - Алберта Алкалай

Кметът Димитър Николов подписва Харта на “Общности на нациите за мир” – международна обсерватория за ненасилие към Департамент за информация на ООН.  До него – Алберта Алкалай (зам.-председател на тази организация)

13106_160448610772470_2099685911_n

Леа Коен: Наградиха най-добрите есета за спасяването на българските евреи.

Погледнете една интересна статия по един въпрос със съмнителни палежи – Горяща синагога в Бургас – провокативно зрелище за малоумници !?

Друг човек, стоящ до биволчетата е Асен Генов. На сайта на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа се вижда, че той предвижда да раздаде за 2012 г. шест гранта от по 100 хил. дол. Известно е, че до края на 2012 г. са раздадени въпросните  75 млн. дол.  През 2009г. са финансирали Фондация 14-ти февруари с 38 000 дол. и наред с тях са финансирали и Българския хелзинкски комитет, Центъра за либерални стратегии, Институт „Отворено общество“, Института за пазарна икономика, Фондация „Капитал“ и т.н.

Блогърът Асен Генов излъчваше директно в интернет чрез u-stream протестите на „Орлов мост”, беше администратор на групата във Фейсбук „Окупирай Орлов мост”, където си позволяваше да се държи диктаторски и арогантно, изключваше от групата хора, които му задават неудобни въпроси и го критикуват, после премахна всички други администратори, за което беше изгонен. Създател е на „Гневни млади хора”, на Бойкометър в Politikat.net и е член на националния съвет на ПП „Зелените“, за която е известно, че официално се обявява за ценностите на неолиберализма – запазване данъчната тежест и плоския данък, свиване бюджета и пр. (стр. 10 от програмата им). “Сърдитите (гневните) млади хора“ е проект на PIA News Agency, който се реализира в партньорство с Институт за развитие на публичната среда и Фондация “14 януари”. Партньори на Института за развитие на публичната среда на първо място  са Фондация Институт „Отворено общество” и  Джърман Маршал Фонд. Има и специално заделени средства за България. Програмата  Marshall Memorial Fellowship на Фонда  има за основна цел „да идентифицира и подкрепя настоящи и бъдещи лидери“ – икономически, финансови и политически – които ще продължават да задълбочават неоколониализма и затъването на хората в мизерия, ще продължават да унищожават държавното участие в стопанството, да осигуряват огромни мълниеносни печалби за корпорациите, концесии за жълти стотинки на подземните ни и други природни богатства и по-нататъшното разлагане на нацията.

Асен Генов

Асен Генов

В интервю пред в-к Преса от 13-ти август 2012 г.  Генов и съучредителят Константин Павлов-Комитата казват, че Фондация 14-ти януари е получила още 2 финансирания – едно от Институт „Отворено общество”, а другото – отново от Тръста за гражданско общество. Пак там казват, че точно Тръстът ги е посъветвал да създадат Фондацията, тъй като без такава нямало как да им платят. Стойността на второто финансиране от Тръста е 80 хил. дол. Ето линкът: Финансиране на Фондация 14-ти януари от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Значи, само от Тръста за 2 години съществуване са получили 120 хил. дол. Допълнително Тръстът изплаща 75 хил. дол. по програмата “Киберактивизъм” на Института за развитие на публичната среда. – ceetrust.org

Най-интересното е, че Фондация 14-ти януари получава десетки хиляди долари “за борба за повече прозрачност”, но на сайта й не са публикувани собствените й отчети!

CaptureД

Тук трябва да се подчертае, че като шеф на НПО „Прозрачност без граници” Диана Ковачева се бори „за повече прозрачност”. После тя става министър на правосъдието в правителството на Бойко Борисов и под нейно ръководство он-лайн регистърът, на който могат да се проверяват отчети на фондации и НПО-та, престава да работи.  Както се казва, страшна борба пада!, такава, че с ценната държавна  помощ „прозрачността” в НПО-тата започва да дрънка.

Асен Генов е номиниран от Светла Баева и Тодор Тодоров от БХК за Човек на годината 2011. Асен Генов, Атанас Чобанов и журналистите от Дневник и Капитал са номинирани от БХК, и през 2011, и през 2012 г.

Човек на годината 2011 – Асен Генов
Човек на годината 2011 – Атанас Чобанов

За защита на обществения интерес, свързан с опазването на природата и правовата държава, както се казва на сайта на БХК, освен протестиращите на „Орлов мост”, са номинирани още “За Витоша” – Тома Белев (поредният подписал се зад Харта 2013), сдружение “Варна диша”- Иван Станчов и др.

Bivol_bg

Освен голямата награда “Човек на годината“, журито определя и две подгласни, както и три специални награди. Асоциацията на eвропейските журналисти-България и Тома Белев са отличени с двете втори награди. Росен Босев от “Капитал” взима приза за цялостен принос към защитата и утвърждаването на правата на човека в България. Спас Спасов (кореспондент на “Дневник” и “Капитал” във Варна) получава специалната награда за журналистическа доблест. Радослав Стоянов е обявен за “Активист на годината”. На церемонията е обявен и носителят на Наградата на публиката – събралият най-много гласове при онлайн гласуването на сайта humanoftheyear.org. Това е независимият сайт за разследваща журналистика “Биволъ”. Дали, като се има предвид, че и уволненият шеф на Парк „Витоша” и на сдружение „За Витоша” Тома Белев твръди, че няма нищо неморално да се взимат пари от НПО-та за зелената природна кауза, че номинацията му е подкрепена от сайта „Биволъ”, може да се каже, че това са все хора на мрежата или гравитиращи към нея? Или пък трябва да заключим, че експертите на мозъчните тръстове продължават успешно да играят ролята на „естествени“ лидери на гражданското общество.

Повече тук

Както виждате Харта 2013 е толкова добре рекламирана чрез всички тези „журналя“ и „цветни активисти“.

Не приключиха биволските нападения и привключиха към атаката срещу всички анонимни колеги дръзнали да им направят забележка. Но също и срещу всеки друг дръзнал да ги попита, защо са толкова злобни:

12

12

12

12

12

12

Въпреки лъжите им, сайта Биволъ от 2 дни е в едно положение на активен и неактивен заради атаките , които получава от ядосани анонимни хактивисти, с които се видяха в чудо биволчетата. Ето така изглеждаше сайта днес много пъти, и вчера също:

бивол

И продължават:

12

12

Започнаха да си измислят, че анонимните ни колеги били спонсорирани от Делян Пеевски (прочетете нашата статия: Кой е гусин Делян Пеевски?), от Трактора, от БСП, от ГЕРБ… дали не пропускаме някого (то не бяха едно – две обвинения само)? По голяма глупост не бяхме чували последно време. Биволчетата, които взимат пари от гражданите, които ги подкрепят и вярват, получават в замяна забрана за достъп до техните сайтове и публично оплюване. Абе като толкова мафия и олигарси ни спонсорират /според биволчетата/ (чакайте малко, те забравиха да сложат и ТИМ като наш спонсор), защо нямаме яки сървъри, мощен интернет, компютри и т.н.? Абе изобщо дали щеше да съществува Биволъ и всичките им навързани уебсайтове в момента ако ни спонсорираше някой – който и да е?

Биволчетата заплашваха чрез телефонни обаждания няколко човека. По-точно Атанас Чобанов бесен е звънял на хората, които не си поплюха и му казаха истината в очите, без да се крият. Говорил им е, че ще ги съди за клевета. А до Анонимните направи заявление от страниците си, че им записвал IP адресите и ги пращал на своите адвокати. По последна информация, толкова злоба бил изпитвал към Анонимните, че започнал от няма на къде да прави Ddos атаки и той, дори без да си криел истинският IP адрес. Потвърдиха ни, че много от хората, които са пращали лично документи, които се публикувани в Биволъ и Balkan Leaks са пратени от хората, които нападат сега. Ние също сме им пращали информация и данни. Много хора също са пращали, десетки, стотици, хиляди левове в помощ на сайта Биволъ, защото са вярвали, че е един от малкото, които се борили за хората. Уви, били са подведени и измамени също като нас.

Чобанов подписа и стои с хората подписали тази хартата. След като Биволъ беше учтиво помолен от нас да се разграничи от хората стоящи зад Харта 2013, те започнаха да ни нападат, обиждат и присмиват. Първо започнаха да трият всички хора от страницата си във Facebook. До толкова стигнаха да цензурират и трият, че блокираха над 50 човека просто, защото ги попитаха неща от рода на „Защо се ядосахте толкова за това, че Анонимните са против тази Харта и хората, които стоят зад нея?“, други бяха моментално блокирани, защото имали профилни снимки с маската на Гай Фокс, други заради това, че се обявиха против Харта. Оплакаха ни се много хора и затова, че са били блокирани без да разбират защо, а са ги подкрепяли както финансово така и морално с надежди, че има независими от олигархия и политици разследващи журналисти.

Изводът е, че между другото също и цензурират, лъжат, крадът и се самоопределят „най-добрите журналисти на България“.

1266_658787360802862_1859285647_n

Свободен е само образованият и осведоменият човек, а хората зад Биволъ показаха единствено истинското си лице. Никога не са разбирали, че който отказва свобода за другия, не я заслужава за себе си. Боволъ може да ни напада и да ни нарича нас и нашите колеги, а и всички други хора, както си пожелае, но както се казва „честта е за убития, защото той не е убиец“. Вие биволчета решихте да ударите Анонимните, но всяка изгорена книга просвещава света и скоро ще видите резултатите от всичкото зло, което се опитвате да направите на невинни младежи, които се борят за по-добър живот. Младежи, на които животът не им е никак лек. Нападайки едни ваши почитатели, спонсори и считащи ви за съвременни герои, вие ще получите техният отговор рано или късно, бъдете сигурни в това.

Очаквайте ни!

3c60aa407bc4c62d7ece7e57c2d4b0e8_XL

Джордж Сорос и неговата най-нова любовница – Биволъ.

22 мнения за “Биволчетата по бели гащи

 1. Георги Божанов (истинското ми име, за да не каже някой, че съм пионка или т.н.) каза:

  Доста слаба статия. Като цяло разбирам, че има конфликт, но ако целта е била да се разобличи нещо негативно за журналистите от Биволъ не бих казал, че съм убеден. Като цяло езика е тенденциозен и се прави опит да се изкриви един простичък факт (поне доказаните) като нещо ужасно лошо. Що годе е информативно в смисъл, че се научава нещо за сайта и за хората около него, но като цяло нито нещо ново, нито нещо срамно, нито нещо свръх секретно, което да си заслужава вниманието.
  Също и в цитатите , които уж доказват, че Биволъ ви напада не видях никъде да е насочено нещо към вашия сайт конкретно.
  И последно, всяка статия и публикация на Биволъ, която съм чел е била подкрепена с твърди доказателства и документи (държавни в повечето случаи).

  • А нима само „новото, срамното и свръх-секретното“ заслужава внимание?!
   Продължавай да крачиш, Джони!.. И не забравяй да гледаш новините по телевизията и да се информираш от страниците на „биволя“, освен ако не решиш да провериш истината за себе си. Ще ти е от полза.

   „Свободен е само образованият и осведоменият човек…“

 2. Тези биволи блокират всички неудобни в насраното им сайтче бълващо помия по всеки. Лично съм ги хващал в десетки издънки и клевети. ПЛЮЯ на помията бивол и на чифутката Алкалай, сера на Йорданов на сората.

 3. Тези ги знаем от много отдавна. Работят на принципа разпространявай истини изгодни за лични цели, но крий мръсотията на почитаните. Лизачи на мръсни дупета, това са биволите 🙂

  • Костовист, твоето лидерче прокара една от най-големите мръсотии в България и се опита да унищожи патриотизма на българския народ… ЦИГАНИН. СМЪРТ НА СИНЯТА ДЖУКА, ДА ГНИЕ ДСБ – ДООООЛУУУУУ

 4. В миналото няколко пъти случайно съм попадал на сайта им и само като видях, че няма реклами ми ставаше ясно, че си говорим за поръчкова журналистика. Да, уж събират дарения – но възможно ли е истински новинарски сайт да се изхранва само от дарения? На сайтовете на Пеевски – monitor.bg например е същото – има реклама само на КТБ и ТВ7, които са от същия олигархичен кръг.

  • и мен ме блокираха на страницата им във файсбук. Просто тези хора , различно от тяхното мнение не приемат , а и забраняват 🙂

 5. Много от тези неща ги знаехме за Биволъ. Пишат за корупции, а те самите са корумпирани. Великите журналисти водят една голяма групичка овце.

 6. Комунистите са уплашени, стресирани и очевидно поср.ни, подобни активни мероприятия са радост за окото ми 🙂 Общи лъжи, никакви доказателства и селски манипулации. Сега забавното е да проследя колко време ще оставят коментара ми 🙂

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.