Желю УМРЯ

Хората, които не им беше трудно и през онези години на започването на прехода да видят повече от създадената за масите от овчелюдието реалност, се досетиха, какво представляваше този т.нар. „преход“.

10359322_759583637463189_4930210139930278067_n

След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов „покани“ екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти (сред тях и „командира“ на всичко що е дясно-синеещо в България – ромът Синята Джука)

Този проект е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ бяха предопределени много от бъдещите процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното ликвидиране на страната ни. От самото начало поставените управници-пионки (като Желю) са знаели за много от нещата, които последваха в България – приватизация, точене на ресурси, създаване на евтина работна ръка и т.н. Всички знаем, какво е в момента в България! От там тръгва вливането на долари за създаването на стотици, дори хиляди мозъчните тръстове (think tanks), които в продължение на над 20 г. направляват всички политически партии в изпълнението на програмите на колонизаторите англосаксонци.

Да, България е колония. Отворете си очите. Справка:

Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава.[1] Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колониализиралата територията държава. Повече тук!

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Да, тези „бояджийски изцепки“ да заклеймяват разни индивиди всичко що не било на дясно, че било комунист – може да си го …. директно отзад.

Желю Желев беше пионка в ръцете на новите господари на държавата ни, която се подкара по стъпките на неолибералния англосаксонски обществен, икономически, социален и „демократичен модел“ на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве. Това отдалечи България от високо развития социален модел на страните от континентална Европа – равнопоставеност в обществото и социално обединение на човешките маси.

Обаче българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците и няма техните финансови възможности, които са трупали с насилствено крадене на ресурсите на други държави по света. „Поздравления“, България влиза също в това число.

Тази система на управление прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в други страни в Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, нямащ нищо общо спрямо „зрялата възраст“ на социалния модел на развитите държави в Европа.

След приключването на президентския му мандат на Желю през януари 1997 г. той основава Фондация „Д-р Желю Желев“, чиято цел е възпитание на младежта в „демократичен дух“.

Цитирали сме различни източници като mediapool.bg, epochtimes-bg.com и други борци срещу комунизма и там, за каквото по-точно се борят и т.н.

19 мнения за “Желю УМРЯ

  1. AB Администратор:
    Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

    Моля, Ви се!!!!!
    от двадесет и пет години наблюдавам как всички предприятия се докарват да фалит и мизерия
    хората нямат пари за хляб а на наште гъзове в парламента си купуват алдита и бе ем вета и то най-нови
    нннннннееееееееее иимм пукаааааа за хората
    омръзнами

  2. Проф. Желев е велик български философ и мислител идеолог на реформата особено в земеделието – издигна революционната идея за връщане на земята в реални граници на хората. Да почива в мир. Без него реформата можеше да не се развие в правилната посока.

    • Ти, да не си от някое друго измерение? 🙂

      „Без него реформата можеше да не се развие в правилната посока.“

      Хахаххахаах!

      Толкова е зле положението, че се чудя, ако се беше развила в неправилна посока, колко ли по-зле щеше да е. ☺☺☺

      Нито беше „велик“, нито „философ“, а за „идеолог“, по-скоро беше изпълнител на чужда идеология. 🙂

    • Именно връщането на земята в реални граници уби земеделието. И това е негова „заслуга“ – на Зелю Зелев. (И на изроди като козела Филип, големият и той, „демократ“.) Или по-скоро, заслуга е на онези сили, на които Зелю доброволно им беше станал марионетка.

  3. В последно време архиолозите попадат по нашите земи на едни по-различни погребения.В гърлото на починалият е забит кол и тук се роди загадката защо е ставало това?Сега,когато е починал антикомуниста Ж.Ж. ,КАКТО И НА ВСИЧКИ АНТИКОМУНИСТИ, които неминуемо ще умрът, да се забива в гърлото им по един кол за да се спази традицията,за да не вампирясат и да ги забравим един път за винаги!

    • Той да беше само антикомунист, както и да е. Но той беше по-лош от това. Той беше изменник, национален предател, слуга на новите ни поробители – корпоративни империалисти и глобал-фашисти.

      Идеологическа марионетка… Измислен псевдо „дисидент“… Той е един от тези, които изначално не признаваха такова нещо като „национален суверенитет“, „свобода“ и „независимост“ за нашата родина. Които плюеха на самата идея за свободна, силна и независима България и непременно искаха да я набутат под краката на някакви нови господари. Щото онея били много добри и много мъдри, и голяма далавера било да сме под тях – щели сме направо да цъфнем и да вържем.

      А те, както се оказа, не бяха господари, те бяха касапи. И то хитри, коварни и много, много лъжливи касапи. И много гладни. Дето никога нямат наяждане. А хората като Зелю или са били идиоти, ако не са го знаели, или са били мерзавци, ако са го знаели. Такива хора замениха предишната, напълно поносима и донякъде даже изгодна зависимост на България от Съветския съюз, с тотална колонизация от страна на новите ни западни господари. Които пък целяха само да разграбят страната ни и да я подложат на „мек“ геноцид – демек, да ни изпият кръвта и да ни изядат.

      Такива като него ни дадоха на онези човекоядци да ни ядат. Мерси много – сега давай обясненията си на Бога, Зелко!

      • Здравейте, колеги!

        И аз считам и съм убедена и времето ще го докаже, че Желев е национален предател, като се започне с Кръглата маса на Боянските ливади.
        Аз не съм забравила, колеги, и винаги ще напомням, на всички на които не им утърва, колеги.

        С поздрав,

        М.Димова

    • Дребен да, но дали „добър“?! Може ли да е „добър“ човек, който се сдушва с най-големите врагове на българите и България – вътрешната партия (по Оруел, 1984) на БКП! Който знае къде тласва страната и народа ни, макар че е само една кукла на конци! И т.н. и пр. – много още може да се каже за тая негова „доброта“!

    • Не бива! Единствено добро или нищо. Направил е каквото е можел и на каквото е бил способен, онези, които са го избирали, да това са част от списващите и по тази интернет страница, те са допринесли с избора си за доразвиване и осъществяване на идеите на други чрез правомощията на Желю Желев. Информирайте се и мислете преди да правите избор! Инак ще повтаряте грешки от миналото! Лесно е да се хули, трудно е да се прави градивна критика!

      При следващи избори бъдете нащрек, информирани и внимателни! Народ, който не познава историята си, рискува да я повтори! Изборът на българите беше срещу соцалната държава, погрешно асоциирана от невежеството, с комунизма! В момента сме свидетели на антисоциална политика, от какво се оплакваме? Закриват линии, влакове, производство?! Какво сте очаквали с ликвидирането на социалната идея?! Не бъркайте социален с комунизъм, нито с партии с подобни наименования, информирайте се, питайте, уважавайте мнението на познати с достойно поведение, не бъдете лековерни! Събудете се, българи!!!

      • Я па, защо да „де бива“?!… Че ако я продължим тази теза, дето „за мъртвите добро, или нищо“ – до нейния логичен завършек, то неизбежно ще стигнем и до идеята, че и такива чудовища като Хитлер трябва да бъдат или забравени, или хвалени. Не, не! Някои дела, както и някои личности, не бива никога да бъдат забравени. И никога не бива да бъдат възхвалявани, изкривявани, омаловажавани и т.н. Защото от висотата на времето по-добре се вижда значението на делата на този или онзи обществен деец. И ако то е лошо, трябва да се помни и да се изтъква именно като такова. Ако човекът е бил недостоен за работата, която е изпълнявал – съжалявам, но това трябва да се говори, да се знае и да се помни. Примерите не могат да бъдат само положителни. Предателите, негодниците, глупаците и некадърниците трябва да се запомнят като такива. Това е полезно за обществото. Именно това е градивното на критиката. Иначе казано – „хубаво го вижте, помнете го и не го допускайте отново“!

      • Това, че е бил направил, каквото е можел …, ми, нищо не е направил градивно. 🙂

        …’щото, ако беше направил нещо, нямаше сега ( 1/4 век след „падането на комунизма“ ), да се правят коментари на много високо държавно ниво, че трябва да се борим с „посткомунизма“. 🙂

  4. Прехода трябваше да се извърши, но не по този начин, по който се извършва все още и не от тези хора, които го започнаха. 😦

    Честно казано, всеки, който се е родил – ще умре!

    Честно казано, не ми е мъчно за Ж. Желев. :-/

    • Прехода трябваше да се извърши от хора както в Китай,а нека у нас и в СССР. Ако първоначалните планове са били БГ да се впише като запази някои свои печеливши сектори всичко щеше да е ок.Но пална е бил да се унищожи производството, за да станем колония и пазар,малък ,но все пак пазар. За разлика от т-нар Вишеградска четворка където поне дойдоха чужди сериозни инвестиции у нас няма такова нещо. Желев може да не е крал, но е участвал от близо в съсипването на нашата родина и превръщането и в колония.

      • Много ми е болно да го кажа, но …:

        „Прехода“ започна, когато Меркел изтръска от Боко саждите и го сложи в кУстУм и лачени кондури.
        Жалко е, че Боко е най-доброто сред политиците България. 😦 Всички са по-зле и от него. 😦

        „Прехода“ не е бил НИКОГА преход, а прехвърляне от съветско робство на американско робство.
        Ако се смеем на „хумора“ на Бай Тошо, то има за какво – той, както го описаха тогавашните големи от Бавария – „е човек с много добро чувство за хумор“. 😉
        Има един филм на бТВ, казва се „Последния лов“. Та, там се описва и какво е трябвало и как е трябвало да се направи, като ПРЕХОД, и това, как е направен вътрешнопартийния преврат на еврейското лоби на БКП под предводителството на Луканов – и за него не ми е жал.

        … а що се отнася до „инвеститори“, Асенчо, припомни си ( ако си достатъчно голям ), как „инвеститорите“ от BRD изкупуваха предприятия от DDR и ги затваряха, не защото са неефективни, а защото им пречеха на основните производства. 🙂

        Същото беше положението и в НЕФТОХИМ АД: ЛУКОйл дойдоха и затвориха всички полимеврни производства, защото в Русия си бяха построили чисто нови такива производства. 😉

        „ПОМОГНИ СИ САМ, ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И НЯКОЙ ДРУГ!“

        Не си мисли, че огледалния образ на комунизма, т.е. „американската демокрация“ може да ти помогне. Напротив! Ще те зароби или направо ще те унищожи! 🙂

      • Не съм много съгласен – не беше „съветско робство“, беше ЗАВИСИМОСТ от съветския съюз! Но тази зависимост беше много, много по-мека от тази, в която сме сега. И не чак толкова страшна. Защото поне имахме известен национален суверенитет. Имахме собствена армия, имахме развита промишленост и процъфтяващо селско стопанство, за медицина, образование и здравеопазване да не говорим… Имахме и много млади хора в страната. А какво имаме сега?… СЕГА сме в робство! Това американското е КОЛОНИАЛНО робство. Руското не беше робство. Бяхме сателити, но не и колония, особено – колония, обречена на унищожаване, каквато сме сега. Иначе казано, скочихме от трън та на глог. Недей да ги приравняваш двете неща! Те са на съвсем различни нива. И именно днешното ни положение е много, ама МНОГО по-лошо.

Прочетете и правилата за коментарите!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.