Правила за коментари

ows-shut-up-and-consume

Вашите коментари и вие сте добре дошли тук. Дори ви насърчаваме да споделяте с нас и нашите читатели гледните си точки и познания, които помагат на други хора да се информират и запознаят с представяната тематика.

Чрез добавяне на коментар в ANONYMOUS BULGARIA, вие се съгласявате с условията ни, изложени като точки по-долу.

За да ползвате опцията за писане на коментари под публикациите – трябва да сте коректни спрямо нас и нашите читатели. Всички коментари са модерирани преди да бъдат одобрени. Въпреки, че в миналото сме допускали всички коментари (продължаваме да ги допускаме често) се наложи да спрем, защото се увеличи броят на коментаторите и съответно на тези, които се опитват да омаловажат излаганите теми, да правят спам, да пускат връзки към други уеб сайтове, които не отговарят на изложената тема и др. Не ви задължаваме да си пишете имейла, реалното име, лични данни, въпреки че когато пишете коментар го има като опция това. Можете да поставите в дадени полета каквото си пожелаете.

Повече няма да одобряваме:

  1. Kоментари, които са извън темата на изложена публикация;
  2. Използване на обидни думи и изречения насочени към нас, авторите и коментиращите (понякога се допускат, преценява се);
  3. Коментари, които са връзка/връзки към други уебсайтове (освен ако не са допълнителна информация, с която да се обогати изложената тема);
  4. Един и същ коментар повече от един път;
  5. Множество навързани думи под една публикация съставляващи множество коментари (съберете си думите/изреченията и ги изложете само в един коментар);
  6. Писане на изречения само с главни букви (прието е за неприлично);
  7. Писане на български език с латински букви (препоръчваме ви да ползвайте кирилица, когато пишете на български език… има го като опция в Windows и др. Операционни системи);
  8. Спам (проверете, какво означава това);
  9. Споделяне на връзки и начини за лична комуникация (не сме сайт за запознанства);
  10. Прекалено дълги коментари (одобряват се понякога, преценява се).

Как да ги разбираш тези правила?

  • Придържай се към изложените теми в различните публикации. По този начин допринасяш с допълнителна информация, от която се обогатява изложения материал.
  • Насърчаваме те да пишеш свободно дори да не се съгласяваш с публикацията и темата, но го прави коректно излагайки противоположните си позиции. Хората искат да прочетат различни мнения за да си изградят сами своята позиция. Ти допринасяш за развитието над дадена тема дори и да си противник на същата.
  • Избери друг метод да изразиш недоволството си от публикация или коментар като го правиш без да обиждаш. Наблегни на нещата, които не ти харесват и ги обясни за да те разберат читателите. По този начин даваш шанс да ти отговорят на поставяните от теб възражения.
  • Ние модерираме всеки един коментар, не си губи времето да пускаш едни и същи коментари мислейки си, че ще достигнат до повече читатели. Ако искаш да напишеш свой текст, който да достигне до повече хора – сме оставили такава опция за да го направиш тук – пиши и ти.
  • Ако пишеш по-дълги коментари, разделяй ги с параграфи за да е по-лесно на хората да четат. Не приемаме да се пускат множество коментари свързани или несвързани, защото ни се случва често да го правят за да се отклони вниманието от темата. Обмисли, какво искаш да напишеш и го направи кратко и ясно, сбито, до колкото е възможно.
  • Много хора мислят, че ако пишат с главни букви всички думи и изречения то те ще бъдат забелязани от повече публика. Това не е вярно. В повечето форуми, уеб сайтове и социални мрежи от години наред това е прието за един вид викане, съответно и тук го приемаме за неприлично. Ако го правиш, защото не виждаш добре – си увеличи с Ctrl и +, това което виждаш.
  • Представете си, че започнем да пишем статиите, които публикуваме по следният начин: „7dr4v3!t3, n!3 5m3 !7um3n! 0t h0r4t4, k0!t0 n! p!sh4t n4 l4t!n!c4. 74sht0 g0 pr4v!4t?“ Не всеки може да разбира, когато някой пише на български език използвайки латиница и символи. Ние сме сайт насочен предимно към българската публика и поради тази прочина не допускаме да се пише на латиница българския език, защото тогава той не е български език. Преди доста години операционните системи (ОС) нямаха кирилица и много хора използваха латиницата за да пишат в чат канали и на други места в Интернет. През годините това се промени и сега всяка една ОС (Windows, Linux, Macintosh, Android) има опцията да се ползва лесно писане на кирилица дори и с клавиатура на латиница. Потърсете и се научете как става, има много сайтове с описания стъпка по стъпка със снимки, а и видео материал как се прави.
  • Ако мислите, че сте много изобретателни и ще успеете да рекламирате тук сте се излъгали и объркали. Услугата, която ползваме в wordpress различава, какво е спам и го блокира автоматично, а ако не го разпознае, тогава администраторите, които се занимаваме с коментарите ще го засечем. Не си губете времето.
  • Това не е социална мрежа, чат канал или уеб сайт за запознанства. Не допускаме да се отклонява вниманието на читателите с лична комуникация. Някои хора се възползват от други, които си пишат имейлите с цел да ги нападат лично, да им пращат спам, вирус и т.н.
  • Хипервръзките се одобряват ако са допълнение към изложената тема, а не такива към лични уеб сайтове, блогове, чат канали и т.н. Можеш да пускаш връзки, но обогати с тях материала в публикацията.
  • Запазваме си правото да редактираме хипервръзките за да съкратим същите в една дума, няколко думи или изречение.
  • Зачитаме правото на всеки да не бъде изложен публично от нас, защото е написал коментар срещу нас и никога не сме го правили въпреки атаките, с които се сблъскваме. Всеки човек има право на анонимност ако го желае.
  • Всеки коментатор трябва да се запознае сам със законите в страната, в която пребивава или живее преди да пише коментари, които могат да му навредят. Запомни, че твоите коментари стават част от едно постоянно пребиваване в Интернет и е много възможно да се показват в резултатите от търсенията в Интернет чрез известни и неизвестни търсачки. Обмисли своята собствена репутация, когато пишеш под собственото си име преди да изложиш мнението си.

Как да пиша за да ми се одобри коментарът?

  • Напиши своето мнение свободно изразяващо личните ти чувства по темата и публикацията. Допълни темата с личните ти познания, обогати информацията, която е изложена. Изрази своите благодарности за наученото от публикацията. Напиши кратко и разбираемо на кирилица и български език, това което искаш да бъде прочетено от други хора. Отговоряй на коментари като се водиш по темата на публикацията, без да обиждаш директно използвайки неприлични думи. Пиши нормално, без да натъртваш с главни букви на думи и изречения, които си мислиш, че са от значение. Въпреки всичко, ние разбираме, че всеки допуска грешки и осмисляме написаното като го преценяваме дали да бъде пуснато или не.