Неща, които хората не знаят за Хитлер и Нацистка Германия

Адолф Хитлер е отгледан в семейство от средната класа. През първите години от детството си, семейството му преминава през труден период от глад. След като е бил войник в Първата Световна война, на 30-ти януари 1933 година, той става канцлер на Германия, изпълнявайки мечтата на всеки беден човек от средната класа, да направи нещо голямо.

Всички сме запознати с историята на Хитлер, в която Съединените Щати упорито настоява да повярваме. Според тях Хитлер е най-злият човек живял някога, убил милиони невинни евреи. Същата тази история бива представяна в много Холивудски филми. Съвсем спокойно можем да кажем, че са похарчени милиарди долари, за да се натрапи идеята за злият Нацистки режим. Ами, ако всичко това, което ни казват, не е напълно истина?

Има много доказателства от хора, които са живели, работили или интервюирали Хитлер, които достатъчно убдително говорят, че не всичко, което знаем сега е цялата истина.

Adolf Hitler (36)1. Хитлер освобождава Германия от Международните банкови картели.

Когато Хитлер става канцлер на Германия, германският народ няма работа, няма пари и гладува. Един варел пълен със сто милиарда марки не може да купи дори един хляб по това време. Много германци живеят в бараки, тъй като безброй домове и ферми са били иззети от банките на Ротшилд/Рокфелер.

В книгата си, „Магията на парите“ от 1967 г., президентът на Райхсбанк, Д-р Ялмар Хорас Грийли Шахт разкрива голямата тайна:

„Драматичното обезценяване на марката започва скоро след „приватизирането“ на Райхсбанк, или оставянето и в ръцете на частни инвеститори.“

С други думи, отговорност за следвоенната хиперинфлация поема не правителството на Германия, а по-скоро частната централна банка в Германия, която има монопол върху създаването на парите.

Немската икономика бива разбита и опустошена от банкери…, до пристигането на Хитлер.

След като бива избран, Хитлер отказва да играе по свирката на Рокфелер/Ротшилд и едно от първите неща, които прави е да оправи корумпираната, базирана на дългове финансова система. Това станало, чрез емитиране на собствени пари. Новите пари не били обезпечени със злато или друга чужда валута, тъй като всичко това било в ръцете на световните банкери, а били обезпечени с труда на самите немци.

Правителството плащало на работниците със сертификати, а с тях работниците плащали за другите стоки и услуги, като по този начин се създавали и допълнителни работни места.

В отговор на новата банкова система на Германия, еврейското световно господство обявява война на Германия чрез бойкот на германски стоки. За две години безработицата в Германия изчезва, а за пет години от най-бедната страна, Германия става най-богата страна в Европа.

2. Хитлер създава процъфтяваща икономика с нулева безработица.

След създаването на обществена банкова система, Хитлер продължава управлението си с изграждане на нови пътища, мостове, язовири, канали, пристанищни съоръжения, както и ремонти на обществени и частни сгради.

Всичко това се прави с публични средства. Както е казал самият Хитлер:

„За всяка издадена марка, ние изискваме еквивалента на нейната стойност в свършена работа или произведени стоки.“

Нацисткото правителство насърчава жените да бъдат домакини, а цялата работа по ремонтите и подобряването на инфраструктурата и транспорта в страната, създава работни места за мъжете.

Както споменахме по-горе по този начин безработицата в Германия изчезва само за две години и тя отново стъпва на крака.

3. Хитлер акцентира своето уважение към жените, децата и семейните ценности.

3702967bf819bfb7a67f5c34eac2f9c7Заради икономическите затруднения, точно преди Хитлер да бъде избран, Германия страда от много ниска раждаемост.

През 1933 г., Хитлер приема закон, който позволява на младите двойки да получат безлихвени заеми, минимум 1000 Райх марки (равни на 9 месечна заплата), за да създадат свой дом и деца.

За всяко родено дете, двойката има право да запази 250 марки, без да ги изплаща. Тази система създадена от Нацисткото правителство, днес съществува в Швейцария.

Бедните семейства са били подпомагани чрез финансови стимули и семейни надбавки , а брачни заеми и субсидии за деца получавало всяко семейство от всеки сегмент на обществото.

4. Опазване на околната среда и животните.

Под нацисткият режим, малтретирането на животни се е считало за отвратително престъпление. Ако някой бива заловен да малтретира животно, веднага се изпраща в концентрационен лагер.

Като човек, който се е възхщавал на животните, Хитлер показвал голяма загриженост към животните естествени за Германия и създавал закони, за да осигури тяхната безопасност и добър живот.

През 1934 г., Хитлер приел закон наречен Das Reichsjagdgesetz, тоест Закон за лова в Райха, който регулирал колко животни да бъдат убити на година. Също така той обособил подходящи ловни сезони. Този закон е приет днес от повечето западни страни.

Благодарение на този закон, който опазва местните животни биват спасени вълците и евроазиатският Рис (или накратко само Рис). Нацистите са първи в историята, които създават закони за опазване на околната среда. През 1935 година правителството на Третия райх гласува т.нар. „Акт за защита на природата на Райха“.

5. Хитлер забранява експериментирането върху животни (Вивисекцията).

Нацистка Германия е първата страна в света, която забранява вивисекцията, или каквито и да е опити върху живи животни. Пълната забрана на вивисекцията влиза в сила през април 1933 г.

Adolf Hitler (22)

Министър-председателят на Прусия Херман Гьоринг казва:

„Абсолютната и постоянна забрана за вивисекцията е не само необходим закон за защита на животните и показване на съпричастност към болката им, но също и закон за човечността… По тази причина аз обявих незабавна забрана на вивисекцията и нейното практикуване ще бъде наказуемо деяние в Прусия. За наказание, виновникът ще бъде изпратен в концентрационен лагер.“

6. Хитлер е финансирал научни изследвания в технологиите за „свободна енергия“.

Хитлер е бил наясно, че за да направи Германия напълно независима от международния банков картел, той трябвало да намери начин да елиминира зависимостта и от петрол. Хитлер търси неизчерпаем източник на енергия, който не е монополизиран от частни парични картели, за да добие истински суверенитет.

Този стремеж води Германия до развиването на тъй наречената Нацистка камбана, описана от автора Джоузеф П. Фарел като: „хиперизмерно физично приспособление проучвано под егидата на отделите Entwicklungstelle-IV, Forschung, Entwicklung, и Patente…“ Виж повече информация на английски тук.

Според Фарел, „мисията на Entwicklungstelle IV е била да разработи свободна енергия и да направи Германия независима от чуждият петрол.“

Нацистката камбана е била проектирана по оценка на Фарел с тройно предназначение:

  1. Енергийна независимост
  2. Оръжие с огромна сила
  3. Напреднала двигателна технология

7. Немските работници са добре третирани.

С цел повишаване на стандарта на живот за всички германски граждани еднакво, Адолф Хитлер стимулира духа на почтеност, другарство и щастие, като финансира програми за хуманно отношение към многобройните работници, включително:

– Силно субсидирани международни ваканции.
– 134 000 тетрални и концертни прояви за 32 милиона души (между 1933-1938г.). 2 милиона души били пратени на круизи, както и 11 милиона души пратени на театрални пътувания.
– Всеки гражданин получил радио.
– 5-дневна работна седмица за всички.
– Безплатно обществено здраве.
– Всеки, който отказвал да работи бил хвърлян в затвора. Синдикатите били забранени, както и стачките.
– Всички големи фабрики и заводи трябвало да предоставят кътове за отдих, кафенета, съблекални, дори игрища и басейни за своите работници.

8. Организирано индустриално производство и земеделие.

За разлика от сегашната американска икономика, където производството се задвижва от преследването на максимална печалба, Хитлер прави политика на самозадоволяване, където целта е да се произвежда само това, от което имат нужда германците.

Целта на нацисткото правителство е да произвежда за своята страна всичко, от което имат нужда германците, без да се налага да разчитат на внос.

Правителството субсидира фермерите за пропуснати ползи, и на всички земеделски производители се дава гаранция, че всичко, което отгледат ще бъде изкупено.

9. Хитлер елиминира престъпността и подобрява здравето на германците.

Давайки на социално неприспособените и престъпниците работа, Хитлер е бил в състояние да намали нивото на престъпността в Германия. В книгата си от 1976 г., „Дванадесетгодишният Райх“, авторът Р. Грюнбергер заявява, че има значителен спад в убийствата, грабежите, присвояването и дребната кражба по времето на Хитлер.

Много чужденци са били впечатлени от подобряването на Германия, включително сър Арнолд Уилсън, британски депутат който посещава Германия седем пъти от идването на власт на Хитлер.

„Детската смъртност е значително намаляла и значително по-ниска от тази във Великобритания“, пише Уилсън. „Туберколозата и други заболявания са значително намалели. Наказателните съдилища никога не са имали толкова малко работа, а затворите никога не са били толкова празни. За мен е удоволствие да наблюдавам физическата способност на младите германци. Дори най-бедните хора са добре облечени и техните усмихнати лица свидетелстват за психологическото подобрение, което са получили.“

10. Нито един гражданин няма да гладува или мръзне.

Основната философия на Германия по това време е, че всички граждани трябва да имат един и същ стандарт на живот. Нацистка Германия може да се похвали с една от най-големите програми за социално подпомагане в историята със слоган „Никой няма да гладува или мръзне“.

Всяка година, високопоставени нацисти и граждани излизали на улицата, за да съберат средства за благотворителност, което генерирало чувство на съпричастност и другарство към хората в нужда.

Дори стигнали до там, че публикували имената на тези, които не давали средства за благотворителност във вестника като наказание или напомняне на тяхното пренебрежение.

11. Нацистката Антитабако мисия.

Нацистките лекари са първите, които пишат научни статии, свързващи пушенето с ракът на белия дроб. Вследствие на това, пушенето бива забранено в ресторантите и обществения транспорт.

Рекламите на цигарите и пушенето са строго контролирани от нацистите и данъкът тютюн се повишава до възпиране на хората от пушене.

В най-скъпата и ефективна антитабако мисия в историята, много немски здравни организации започват да образоват обществото за вредите от тютюнопушенето. Също така и запознават бременните жени с големите рискове от спонтанен аборт.

През 1940 година, годишното потребление на цигари на глава от населението в Америка е над 3000, а в Германия 749.

– Хитлер забранява продажбата на цигари на жени.
– Хитлер забранява тютюнопушенето на лица под 18 години.
– Хитлер забранява тютюнопушенето на хората в униформи.
– Хитлер забранява тютюнопушенето на обществени места.
– Хитлер за първи път поставя предупредителни снимки (от тези с развалените дробове) по цигарените кутии.

12. Хитлер създава култура ценяща музиката.

Признавайки музиката като важна част от културата на една страна, Хитлер основава Държавен музикален институт през 1933 г. след като идва на власт. Неговата цел е да популяризира вечната музика на композитори като Бетовен, Моцарт, Вагнер, Брамс и други. А и както вече казахме, всеки гражданин в Германия притежава радио.

Младежите били насърчавани да развиват музикални кариери, за да запазят богатото музикално немско наследство. Джаз, Суинг и сексуално провокативната музика били забранени в Германия по времето на Хитлер.

13. Фолксваген.

През 1934 година, Хитлер започва мечтаният проект, всяко немско семейство да притежава кола, която да има възможността да вози двама възрастни и три деца с максимална скорост 100 км/ч.

Той е искал немските граждани да имат същият достъп до кола, както американците.

Като малко чудо, атрактивната кола направена от стомана и задвижвана от двигател с 25 конски сили успява да впечатли целият свят. В 150 000 км тест драйв тя показва, че лесно може да поддържа скорост от 100 км в час по магистралата. Дори самите създатели на колата остават учудени от това, колко добре се справя малкият бръмбар.

Две от най-важните желания на Хитлер са изпълнени: колата харчи само 7 литра гориво на 100 км. и е на цена по-малка от 1000 Райх марки (на цената на малък мотоциклет).Източник

vw6

14. Метадонът (като заместител на хероина) и Петидина (мощно обезболяващо) са изобретения на нацистите.  (Wikipedia , Wikipedia)

15. Всички евреи на сапун!?

Всеизвестни са историите за това, как нацистите правили сапун от телата на умрелите евреи. Истина ли е това? Твърдо не!

Еврейският историк Уолтър Лакер „отрича установената история“, като признава в книгата си от 1980 г. „Ужасната тайна“, че цялата история с човешкият сапун, няма основание в реалността. Walter Laqueur, The Terrible Secret (Boston: 1980)

Гита Серени, друг еврейски историк, отбелязва в нейната книга „В тъмнината“:

„Общоприетата история, че труповете на загиналите са се използвали за направата на сапун и торове най-накрая е опровергана от Централният орган за разследване на нацистките престъпления в Лудвигсбург.“ Gitta Sereny, Into That Darkness (London: A. Deutsch, 1974)

Дебора Липщат, професор по съвременна еврейска история, по подобен начин „пренаписва“ историята, като потвърждава през 1981 г.:

„Факт е, че нацистите никога не са използвали телата на евреите по какъвто и да е начин за производство на сапун.“ „Nazi Soap Rumor During World War II,“ Los Angeles Times, May 16, 1981

През април 1990 г., професор Йехуда Бауер, водещ историк по въпросите за Холокоста от Еврейския университет в Израел потвърждава, че историите са човешкият сапун не са верни. Източник

16. Микровълновото готвене е изобретено от нацистите (за войските в Русия).

17. Аушвиц и газовите камери.

Аушвиц се счита за най-известният нацистки център за изтребление. Казвано ни е, че там систематично са избивани стотици хиляди затворници – най-вече евреи. Всички сме чували и за прословутите газови камери. Но, истински ли са те?

Фред Лейхтер взима проби от Аушвиц

Фред Лейхтер взима проби от Аушвиц

Фред Лейхтер е водещ специалист в Америка по проектиране и производство на оборудване за екзекуция, включително газови камери. През 1988 г. Лейхтер взима проби от стените на предполагаемите газови камери в Аушвиц, Биркенау и Майда́нек (познат и като Люблин).

Лейхтер не открива цианиден остатък по стените, което е било задължително, ако са се използвали като газови камери.

През 1991 г. полското правителство повтаря тестовете, за да опровергае откритията на Лейхтер, но те получават същите резултати.

Въпреки, че уж 6 милиона евреи са загинали в газови камери, няма направена аутопсия на нито едно от телата, с което да се потвърди смъртта от отравяне.

Всъщност повечето от загиналите хора през ВСВ са умрели от тифус или глад, а от стотиците снимки с трупове повечето са на загинали германци от бомбени атаки.

Но, нека за момент да отхвърлим всички доказателства и да приемем, че е имало газови камери.

За да се убият 6 милиона евреи в газови камери, ще са нужни 68 години. Източник

18. Нацистите откриват нервно-паралитичните агенти Табун и Зарин. Използвани по света като химически оръжия.

19. Третият Райх усъвършенства телевизията и провежда първото излъчване.

20. „Дневникът на Ане Франк“ е измама.

Много автори са провеждали специални проучвания относно достоверността на световноизвестният дневник на Ане Франк. Тъй като всеки имат интернет и може да се поразрови ще споменем само някои основни неща относно измамата.

Диетлиб Фелдерер публикува книга относно измамата с дневника на Ане Франк. Неговите проучвания включват: проучване на сградата, в която е живяла Ане Франк (днес музей), проби от почерка на момичето и вътрешните противоречия в самият дневник.

Фелдерер е писал до Ото Франк, бащата на Ане Франк с молба да проучи оригиналният ръчно написан дневник. Молбата му, разбира се е била отхвърлена. Фелдерер препоръчва в книгата си, да се направи анализ на мастилото използвано в дневника, за да се определени неговата автентичност. По-късно заради заведено съдебно производство в Германския съд, Федералната служба за криминални разследвания разследва оригиналният дневник. Техният анализ е установил, че значителна част от ръкописа е написан с химикалки, които не са били достъпни преди 1951 г.

Друго, което установяват е, че ръкописът от дневника се различава от действителния ръкопис на Ане Франк.

Друг изследовател на дневника Д-р Форисън сравнява различни издания на дневника на различни езици и установява огромни различия между тях. Той намира много добавки и значителни пропуски, които оспорват автентичността на дневника.

Професор Артър Бутц от Северозападен Университет казва: „Чел съм дневника и не вярвам (в неговата автентичност).“ Най-бързият пример, вижте още на втора страница четем есе на тема „защо едно тринадесет годишно момиче би започнало дневник“, на трета страница виждаме кратка историята на семейство Франк и веднага след това виждаме преглед на специфични антиеврейски мерки последвали германската окупация през 1940 г. Butz, Hoax of the Twentieth Century (1977) Източник / Още информация

21. По времето на нацистите се създават аутобаните.

22. Немските Братя Хортен са създателите на технологията „Стелт“ през 1944 г.

23. Модерните днес „Бой скаути“ произлизат от идеята на Хитлер за строяване на младежта. Идеята е те да се научат на умения за оцеляване на открито, къмпинг и т.н

24. „Споразумението Хаавара“

В центъра на Германо-Ционисткото сътрудничество в ерата на Хитлер се сключва споразумение, което позволява на десетки хиляди евреи да емигрират в Палестина. Споразумението е известно като Haavara (на иврит „прехвърляне“). Споразумението се сключва през август 1933 г. между Ционистката федерация на Германия, Англо-Палестинската банка (под директивата на Еврейската агенция) и властите в Нацистка Германия.

Според това необикновено споразумение, всеки евреин тръгнал за Палестина, депозира пари в специална банкова сметка в Германия. Парите се използвали за производство на селскостопански инструменти, торове, строителни материали, помпи и други, които били изнасяни за Палестина и продавани там от еврейската компания Haavara в Тел Авив.

Между 1933 г. и 1941 г. , 60 000 немски евреи емигрират в Палестина чрез споразумението или други подобни немско-ционистки програми. Това е около 10% от еврейското население на Германия през 1933 г. Тези немски евреи правят 15% от еврейското население в Палестина през 1939 г.

Споразумението за прехвърляне е най-дълбокият пример за сътрудничеството между Хитлерова Германия и Световната ционистка организация. По време на споразумението, Третият Райх прави повече, от което и да е друго правителство в света по това време в подкрепа на Еврейското строителство и развитие в Палестина.

С други думи казано, Благодарение на Третият Райх днес съществува Израел. Източник

Бележка:
Целта на тази статия е да се запознае обществото с факти, които не се изучават в училище, по незнайна причина! 

Източник: setlans

205 мнения за “Неща, които хората не знаят за Хитлер и Нацистка Германия

  1. Забранил експериментите върху животни. Колко хуманно. Ми що да си губят времето с животни, като са ги правили с хора. Д-р. Менгеле ще кажа и точка

  2. ..абе не е бил ангел…ама се е грижел за народа си….и възхода на германия след ПСВ е повече от явен…за геноцида над милите евреи…няма какво да се спори…има причина хората и днес да не ги харесват….всички воийни започват и се финансират от тях….ако е бил малко по умен да не напада СССР…сега всички мерцедеси щяхме да караме 🙂

  3. Причините да не се изучава това в училище са много и повечето от тях са разбираеми, предвид кой е победител във ВСВ. Старата приказка за това от кой се пише историята.

  4. Още малко и ще изкарат този изверг заради когото избухна втората световна война
    светец. Редовно гледам по Disovery преданията за живота на Хитлер
    на предаванията които се излъчват по цял свят ли да вярвам или на тази публикация???
    На тъпана ли да вярва човек или на ХОЯ си?????

    • Повече от очевидно е, че има определени кръгове от световната общественост – да спомена само т.нар. „световен елит“, които са силно заинтересувани да сатанизират Хитлер и нацизма! Още повече че те самите са 100% генетични дегенерати или изроди (имам предвид днешния „световен лети“, да не се бърка с Хитлер и нацизма!!!!). Втората световна война е планирана от американците инструментът й е както Германия, така и Съветска Русия! Да не забравяме откъде дойдоха Троцки и още над сто свръхпечени „нацисти“ в Русия!! Кой ги натовари на кораб и кой финансира цялата тази операция!!! И кой щеше да има най-голям интерес от разпростирането на Съветския рак до Атлантическия океан!!!!

  5. Тъпи фашисти !!!
    Искам да ви пожелая на всички вас да доживеете съвременния фашизъм и да ви ползват за сапун. Тогава бих искал да ви дадат по един лаптоп в ръцете и да коментирате отново същата статия. Олигофрени !!!

    • Анонимен, досега не съм срещал по-тъпо и олигофренско двукрако /ако изобщо си човекоподобно!/ от тебе!!!!

  6. Вярно е че въздига Германия. Вярно е че я освободи от световните банки. Добре тогава, защо прави световна война. Присъединява Австрия защото е немскоговоряща ( което австрийците още не могат да му простят) но прегазва и Полша и напада и съюзния СССР.
    А концлагерите автора признава че ги е имало даже преди войната, но „животните“ в тях май не са били защитавани от законите на Райха.
    За пръв път през ВСВ се цели , и то лично от Хитлер геноцид, и унищожаването на мирното население .
    Има доста да се желае за да се оневини Хитлер но нали неговата пропаганда измисли приьома на 1000 – пъти повтаряната лъжа.

    • Пламен Петров – знаеш нещичко, но то е пречупено и омазано от цялата ни неосведоменост и, не знам дали да се изразя грубичко, липса на здрав разум у тебе! Имам предвид това, че не знаеш защо започва ВСВ и защо на гряаницата на СССР към Европа няма никакви войници, никаква армия в ония съдбовни дни! Чети повечко и се опитвай да осмисляш нещата!!!

      • Именно при Хитлер се генерира прочутата немска дисциплина и в производството и на фронта което разбира се дава своите резултати а това че е мразил евреите и децата го знаят и сигурно е имало защо и досега световните банки и забележете парите втях са в голямата част на наследниците на Родшилдови и те разбира се владеят световната икономика още от 15 век но Хитлер доколкото съм осведомен не взема сам решението да нападне Полша и СССР и там има някаква външна намеса

      • Напротив. Цялата армия на СССР е била на границата с цялата си НАСТЪПАТЕЛНА мощ. А не отбранителна. Затова и Хитлер стига да Москва…Просто е ударил Сталин в момент когато Сталин се е готвил да напада.

    • До Пламен петров
      Вярното в коментара ти е само едно – че си невеж
      Знаеш че Хитлер прегазва Полша заради Данциг
      но не знаеш че Полша прави същото с Чехословакия през октомври 1938 заради град Тешин.
      – Чехия пък прави същото със Словакия защото е обявила автономия през март 1939
      -СССР прави същото с Литва,Латвия,Естония,Сев Буковина,Бесарабия,Финландия
      -СССР прави същото и с Полша

      От всичките само Хитлер обаче е обявен за агресор. Другите го играят жертви…дори СССР.
      Колониалните “миролюбци“ Англия и Франция обявяват война само на Германия…но не и на СССР.
      Защо ли ???
      Ако не можеш да си отговориш на този въпрос значи трябва да четеш преди да се опитваш да разсъждаваш.

    • Може да си е мислел че ще го нападнат и за това е почнал войната 😳😳😳🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️‼️‼️‼️

    • той е финасиран от същите банки затова не напада Швейцария, 70% от матеряла горе е булшит

  7. Истината винаги боли много за някои които са се домогнали до световната власт ,по най брутален и не честен начин!!!

  8. Аз съм историк и съм запозната с голяма част от „творчеството“ на Хитлер. Смея да твърдя, че голяма част от написаното е истина, също така съм чела „Моята борба“, където се разкрива много от характера, живота и дейността на Адолф.
    Така,че ще помоля хора, които пишат злостно коментари продиктувани само от омраза и невежество , да вземат да отворят някоя книга и да прочетат преди да говоря. 😉

    • Всяка книга е написана от човек който използва своят начин на вярване за бъдещето и миналото като оставя читателя да определи до каква степен я приема за такава „Всеки човек е прав пред свойте очи“

  9. Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец каза:

    хитлер е бил велик политик и човек.вси4ко дет саписали за него е лъжа

  10. Всички тези неща са измислица, лъжа, антисемитизъм. Мога да добавя още много подобни глупости които разбира се само доказват колко са лековерни хората и колко лесно се хващат на въдицата. Ето няколко примера:

    Според някой източници някакъв си германски учен, на име Вернер фон Браун, уж измислил първите ракети, някакви си Фау1 и Фау2. Няма подобни работи. По нататък разправят, че след краят на втората световна война, той отишъл в САЩ където станал главен конструктор на американските ракети в НАСА, бил приятел с американският президент Кенеди, и чак изпратил на луната първите хора. Хайде бе? От къде на къде подобни глупости. Дори са позволили да ги публикуват в уикипедията подобна гнусна лъжа.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun
    Според други източници, Хитлер не мразил евреите а само ционистите. Дори смеят да лъжат, че за модел на идеален германски войник ариец, нацистите уж избрали евреин? Лъжат също така, че в германската армия имало евреи генерали и полковници?

    Хюго Бос уж направили грозните униформи на нацистките офицери. Други фирми които били нацистких са Байер, Сименс, Фанта, Стандард Ойл, Екзон Мобайл, Бритиш Петролиум и т.н.

    • Юлий Железаров – ти си толкова тъп и продажен задник, че направо е безсмислено да се разговаря с тебе! Иди и се удави в някоя помийна яма! Това е най-доброто лайноядци като тебе, което могат да направят за човечеството!!!!

  11. Инфлацията е преборена до 1925 година, и настава златен период за Германия, до 1931ва когато настъпва и там Голямата депресия. Аутобаните са от преди Хитлер, а скаутите са от 1908ма в САЩ. Еврейското злато отива в САЩ в Резервът на ФЕД, това е била ролята на нацистите, да вземат златото от Европа и да го дадат на САЩ, след което се осъществява Бретън Уудс споразумението, което е край на Голямата депресия.

    • Другата роля на Хитлер е да пребори синдикатите и левите, работническите движения и права. Финансовият интернационал назначава Хитлер да пребори Сталин, после щели да преборят християнството, е казал Кристиян Раковски.

    • и така да е – защо става голямата депресия и морган стенли, ротшилд и другите големи продават всичко преди черният петък и се отървават?
      защо ротшилд купува/купи акциите на ходорковски
      аве капитала и еврейте празно нямат – само мое мнение може и да не съм прав, де да знам
      според мене има си големи и силни които диктуват парада и са зад кулисите, другото е джагал дето лапка трохите покрай тех и най долу са най големите маршляци с работническите гащеризони живеещи в гетата

    • Направо се шашвам какви тъпяанари се вихрят тук, в мястото за коментари на АнонимнитеБългария!?!! Абе, Анонимните – защо се излагате така и давате думата на всякакви лайноядци и говняни червеи като тоя „бинокъл“ и предишния, Юлий Железаров и още един куп платени подлоги-тролове, продажни чуждогъзоблизци? Нали „Анонимните“ е за „истината и правдата“ в информирането на широката публика? А освен това имате и цензура?! Ако сте истински „борци“ за свободно изразяване на мнение на читателите ви – въобще не трябва да се притеснявате от езика на коментарите, освен ако е циганско-вулгарен и просташки!

  12. Супер статия.. тя е за онези глупаци, който мразят Хитлер.. а дори не са запознати с историята!!!! Евала му правя на Хитлер, човек с цел и много много умен

  13. 20 милиона жертви за да просперира собствената ти нация , това не ти ли е достатъчно? Болни комунистически и национал социалистически мозъци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Леле колко невежи има сред коментиращитре направо ху ха антифа… за ваше сведение мили невежи няма 6 милиона избити евреи а само 300 000… остатъка го пишете на сметката на хората които са ви промили мозъчетата. Ако някой заблуден си мисли, че по време на война не трябва и може да има смърт нека пак да помисли… умниците те, живеещи в една нелепа лъжа дъвкана и плюта и пак дъвкана толкова пъти, че вече чак мозъчетата им са закърнели…

      • СУПЕР САМО 300 000 !?<img border=0 src=“ повечето от който са били деца и жени и са БИЛИ ИЗМЪЧВАНИ и УБИТИ не защото са били престъпници или някаква заплаха , а просто са били различни ! ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ! И създали закона за защита на животните , ❌ !!!

        Внимание!
        Прочетете правилата за коментарите!

      • Точно така, G(h)ost! Като тези 300 000 избити из лагерите са най-обикновени (или необикновени?!) криминални престъпници! Хитлер взима властта в Германия, когато тя е в по-голямата си част „Ваймарска република“! Т.е. социалистическа държава!!!! И престъпността е била на върха! И това – при условията наложени на Германия от Парижкия мирен договор е било убийствено!!! Както наложените на нас условия от Ньойския договор! От които още не можем да се оправим!!! Освен че загубихме 1/2 от изконните си земи!!! Но да се върна пак на „избитите евреи“ – до идването на НСДАП на власт основната част от престъпният контингент в Германия са евреи!!! Адолф иска само да спре това, да ги озапти поне частично. Той построява около 3000 лагера, в които да бъдат задържани криминални престъпници, които наистина са съсипвали жеивота на немския народ по онова време. Всеки от тези лагери е бил с капацитет 3000 души. Оказва се обаче, когато започва озаптяването на престъпната сган, че всеки лагер е трябвало да побере поне 10-15 пъти повече престъпници!!! Естествено, при това пренатоварване на поемната способност на първоначално планираните лагери избухват епидемии (има ли някой да се чуди! Нека ми се обади, имам някакви познати в психиатриите на Александровска и др.) и голяма част от затворените там умират от епидемиите! Но те в никакъв случай не са 6000000, 1000000 или нещо такова!!!!

  14. AB Администратор: Внимание!

    Пишете коментари единствено засягайки изложената в публикацията тема. Ако го правите извън същата, го правете като отговор под съответния коментар за да се разбира ако има дискусия по темата. Или дайте връзка към съответните коментари.

    За да получите връзката/връзките натиснете върху датата след името и я/ги копирайте и посочете като референция в коментара си. Нарушенa e точкa 1. Прочетете правилата за коментарите!

    Обърнете внимание на следното: Не обръщайте сериозно внимание на броя харесвания на даден коментар. Функцията подлежи на манипулиране от заинтересовани лица. Същите направиха определена активност целяща да завишават харесванията на определени коментари. Имаме ги регистрирани, ползвали са различни браузери и Tor.

    Обмисляме премахването на тази опция ако не може да я променим.

  15. Хахах, забранили опитите с животни –

    АМИ ДА, ЗАЩО ДА СЕ МЪЧАТ ВЪРХУ ЖИВОТНИ, КАТО МОГАТ НАПРАВО С ХОРА !?

    Така и направили …
    Германците са едни от най-мръсните содомяри в цялата човешка история, за тях кучетата са по-важни от сексуалните им партньори … освен когато самите те са им сексуални партньори, а това се случва много често – както при германците, така и при българите 😀 😀 😀

    AB Администратор: Внимание!
    Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

      • Да, прав си! Не са евреи, а хазари, и не са 6 милиона, а 5. Или 4… Останалите са били руснаци и поляци. Сега вече може да ги прегърнеш хитлеристите, да им стиснеш ръцете и да ги разцелуваш, твоите ангелчета мили златни!… Нали?…

    • Ще напиша нещо на руски за Хитлер: “ Он не любил кров овеча/ он любил человеча…“ Това е във връзка със щастливите животни , на които Фюрера много е държал. А факта , че най- всестранната анатомия е Германска , а опитния и материал е от д-р Менгеле. Най- яката фармацептична система, най- широкия спектър от лекарства пак е немски и опитните “ зайчета“ са били деца и възрастни от пленници от източните територии на раиха.! Има фотоси оставени от хитлеровата система за масово избиване. В Книгата “ Тоталният фашизъм “ всичко е фото документирано. Има ги камарите от човешки фосили които пробутват с булдозери в масови ями. И това не е изфабрикувано седмица преди Нюрнбергски процес! Айде, разкарай се, писачо! Защитниците на Менгеле, Айхман и прочие
      също са билисадисти като откачения фюрер.

      • Ти си просто едно неинформирано малко човече, което си мисли, че познава Истината, защото е попрочело тук – там няколко пропагандни материала! Ти не можеш да се похвалиш с обективното и и безпристрастно търсене ! Аз мога! И ще те опровергая, колкото и да нараня себелюбието ти! ИСТИНАТА е по – важна от теб! Джеймз Бейкър III, бившия Държавен секретар на САЩ, го е казал най – точно , цитирам : ,, Преди войната, ние трябваше да демонизираме Хитлер, за да привлечем болшинството от Американския народ за каузата на войната! След войната, ние просто нямахме друг избор, освен да продължим да го демонизираме“ !!!! А на всеки, който е чел ,, Ледоразбивача „, на Виктор Суворов, е ясно, че Хитлер е Спасителя на Европа от коварния план на Световния Ционизъм за нейното завладяване! Единствената причина, поради която Световното Еврейство обявява война на Фюрера на всички Европейци, е скъсването му с финансовата система на Ротшилдовци и Рокфелеровци – нещо, което наблюдаваме и в момента! Това е същата причина за вялата, за щастие демонизация на Путин и другите от БРИКС! Измамите и престъпленията са толкова много, особено през хилядолетията, че просто е невъзможно да бъдат изброени тук!

        Остава надеждата и вярата, че Русия ще им възмезди за всички неописуеми престъпления и злини! Ще се сбъднат Пророчествата, че ,, и трева няма да никне в Земята им на Злото „“ !!

      • Анонимен – защо не си напишеш името, ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓? Защото пишеш глупости и клевети, нали? Цитираш разни съветски източници на лъжлива информация, нали? ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ подлизурка на най-зверския народ в историята на човечеството! (Хайде, напиши му етнонима,▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓!)

        AB Администратор: Внимание!
        Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

      • Хитлер не е „Спасителя на Европа от коварния план на Световния Ционизъм за нейното завладяване“… Ха-ха, де да беше така… Той е ЧАСТ ОТ този план. Планът е по-дълбок, отколкото си мислиш, той има повече нива…

        И Хитлер изобщо не е „скъсал с финансовата система на Ротшилдовци и Рокфелеровци“, защото именно тази система го е финансирала и му е осигурила политически чадър, за да може да осъществи пъкленото си дело.

        Принципен въпрос: как може да бъде „борец срещу нещо“ човек, който е бил марионетка в ръцете на същото това, въпросното нещо?…

        И още нещо: Не се ли съди за едно дърво по плодовете, които дава? Как да твърдим, че е добро дърво, което дава отровни плодове? Как можем да твърдим, че е добър, умен, мъдър, достоен човек Хитлер? Как да твърдим, че делото му (хитлеризмът, най-общо казано) е нещо добро и правилно, след като много добре знаем какви са му плодовете?

        Няма как да се изтрият от историята чудовищните неща, които са се случили. И всички знаем кой е дал командата, за да се случат. Няма как тези неща да бъдат скрити и заметени под килима. Няма как да изчезнат документите, да бъде отменен Нюрнбергския процес, да бъдат отменени определенията за „военни престъпления“, „престъпления против човечеството“ и „геноцид“… Няма как да покажеш старите градове, защото те са били сринати от бомбите. Няма как да изтриеш паметта на стотици милиони хора, които помнят своите загинали дядовци. Няма как да изтриеш кинолентите, книгите, мемоарите… Няма как да кажеш, че черното е бяло или че фекалиите са злато. И че станалото не е станало. НЯМА КАК.

        И въпреки това, колкото и да е абсурдно и безумно, някои все пак, въпреки всичко и напук на всеки здрав (па и болен да е, какъвто и да е) РАЗУМ, се опитват да извъртат фактите, да пренаписват историята, опитват се да я крият, да я омаловажават…

        Да, може би не е имало КОНКРЕТНО ГАЗОВИ камери и най-масовият вид убийство в концлагерите да не е бил с газ. Но не се поддавайте на манипулации! Масови убийства така или иначе е имало, и не е важно с какво точно са били извършени – чрез газ, или чрез куршум или просто чрез болести и глад. Шест милиона евреи може да не са били избити, може да са били „само“ два. Но не се поддавайте на манипулацията! Стотици милиони ХОРА са загинали, от тях много милиони са убити в концлегерите, и това, че повечето от тях са били не евреи, а СЛАВЯНИ, нищо не променя и никого не оправдава.

        Не позволявайте чрез тънки манипулации, чрез ПОДРОБНОСТИ, да ви отвлекат от ГЛАВНОТО! Не позволявайте на манипулаторите, чрез глупости и подробности да ви накарат да се усъмните в най-неоспоримите, най-главните факти! Защото най-важното (!) не може да бъде отречено, просто няма как.

        Към всички читатели се обръщам: Помнете ГЛАВНОТО и пазете този спомен като съкровище! Защото когато го загубите, тогава Хитлер отново ще дойде! ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ – ПОМИСЛЕТЕ СИ ПАК, помислете си МНОГО ДОБРЕ! – дали наистина сте СИГУРНИ, че го ИСКАТЕ?…

        AB Администратор: Внимание!
        Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

      • Анонимен, освен анонимен, т.е. без име – ти си и без ум! Надъхан от антигерманската пропаганда, която ционистите вече почти 80 години разпръскват из света като отровен газ и дори успяха да превърнат германците в нещо като послушно стадо – виж последните развития с мигрантите в Европа и ролята на Ангела Меркел в тоя мазохистичен процес.

  16. Комунизъм и фашизъм са страни на една и съща монета. И при двете системи има пропаганда и промиване на мозъци. А истината е някъде там по средата. Просто бъдете българи а, не русофили, германофили, америкофили и други такива.

      • Комунизъм реално никога и никъде не е имало. Тези, които са говорели, че ще правят комунизъм, са били лъжци и измамници. А комунизмът рано или късно ще се възцари… Но не под тази форма, под която са ни го рисували. Защото няма нищо по-близко до комунизма от Царството Божие. А то неизбежно ще дойде, колкото и да им е мъчно на някои…

  17. ☺☺☺

    …защо всички се хвърлят в посока на темата „За Хитлер – Против Хитлер“? 🙂

    Простичък пример: Комунистическия режим е лош! Няма никакъв спор за това, нали? 😉
    По време на комунизЪма в СССР са разработени ракетни двигатели, които продължават да се ползват и сега, дори от NASA.

    Това, че комунизЪма е лош, означава ли че трябва да унищожим и отречем всичко, което е направено тогава? 😉

    Ако трябва да се отрече и унищожи всичко, което е създадено тогава, то, не трябва ли и ние да бъдем унищожени, защото сме създадени ( някои от нас ) по времето на комунизЪма, т.е. ние сме резултат от дейността на „репресивния комунистически режим“! ☺☺☺

    От друга страна, „демокрацията“, като е толкова ‘убава, освен свободата да псувате всеки и всичко, какви други обществени блага ползвате, бе, „роби“, както ви нарече една ученичка преди година-две? :-/

    • Ракетните двигатели са разработени в Германия и са използвани за първи път срещу Англия.

      • Първите ракетни двигатели са разработени в Германия – да! Което е … още един (+) за Хитлер, нали? 😉

        Но въпросните двигатели, които НАСА купува от РФ сега са разработени със съвсем друг начин на ползване на горивото по времето на СССР.

        Ако се ползват сега ракетните двигатели, които са разработени в Германия през ВСВ, то няма да има един спътник качен в космоса, нали? 🙂

      • Аман от полу-информирани хора. Тези двигатели, които ползва NASA не са от ФАУ2. Чети повече в твой интерес е, приятелю!

    • Това, което е създадено в СССР, е крадено от Германия. Това, което се преави в САЩ е също крадено от Германия или създавано от немски учени!

      • Е, и какво от това? По какъв начин това трябва да ме накара да се възхищавам от Хитлер и от хитлеризма?

    • На това се казва смислен коментар. Г-н Иванов, е „напипал“ много точно пулса на промените и кратко и ясно е изложил своето схващане по темата.

    • Та пак опираме до Фюрера – той казваше : ,, Еврейската ,, демокрация “ е нищо повече от свобода за надлъгване “ ! Край на цитата! Гениално, както и други негови мисли!

  18. Геносе, Тимурленк (Тамерлан, Куцият Тимур) е провеждал страхотна социална политика – строил е болници, сиропиталища, старчески домове. Изградил е 10 Хил. Км. Пътища; пощенски станции и др. Създал е закони и ред гарантирали свободна търговия от Китай и Индия до Египет и Константинопол. Убил е около 50 на сто от населението на завладяните территории и е разрушил 70 на сто от градовете. Хайл Хитлер.

  19. Леле, какъв спор се развихрил тук!?! 🙂

    Ако някой се зачете в коментарите, дали няма да му се стори, че става дума за спор между 2 страни и половина:

    една страна, която е за обективен поглед на фактите на историята, без да се пренебрегват недостатъците на хитлеровия режим;
    една страна, която е фанатично настроена срещу Хитлер и в чиято позиция се долавя комунистико-американо_демократичните настроения, тоест ционистката позиция срещу Хитлер;
    половин позиция, която възхвалява Хитлер, едва ли не, като месия.

    ☺☺☺

    Последната половинка е с доста слаба активност, затова си позволявам да я опиша, като половин страна, а не като цяла.

    Ционистката позиция е толкова активна, че не оставя възможност на „обективната“ страна да изкаже никакво друго мнение освен да изтъква факти и обстоятелства, които са в защита на Хитлер, което ги кара да изглеждат ( през погледа на ционизма ), като неонацисти. 🙂

    Този спор е по-интересен от сериалите на Джери Брукхаймър!!!

    ЯКО!!! 🙂

    • Ако нямаш собствена позиция, довиждане… Щом не даваш оценка на самата статия, анализът ти на коментаторите е интересен колкото ланския сняг.

      • … статията е ясна.

        По-интересното е, че стила ти на писане, започва да ми става много познат. 😉

        Не се ли познаваме с теб, „Слънчо“? 😉

        И-и-и кой си ти, че ще ме гониш от тук, бе, смешник? 🙂

        … а ти, като имаш „собствена позиция“, не си ли правиш изводи, че никой не приема твоята, без значение, каква е позицията на останалите? 😉 Бе, ти да не би да имаш някакви ментални отклонения? Имбицилче, а? 🙂 … или направо идиот, а?

      • Не, защо, моля – ако искаш, седи си тук и си пиши, просто никой няма да те възприема на сериозно… Опитах се да те предупредя, но явно няма смисъл. Никой не може да накара някого да спре да се излага. За голяма моя радост, когато се излагаш лично, губиш доверието на читателите си. А следователно, по този начин излагаш и идеите си. Това пък само може да ме радва. Иначе казано, безсилната ти злоба е толкова смешна и жалка, че унищожава всичките ти пропагандни напъни. Моля, продължавай – давай, все така! 😀

        Да; и мисля, че човек няма нужда от две висши образования, за да сравни моите и твоите коментари и да си направи съответния (правилен) извод. Това по въпроса за „имбецилчетата“ и „идиотите“.

  20. Товае най-голямата олигофрения.
    1. Безработицата в Германия не е била нулева. Дори и в най-просперитетните години на Хитлер е имало безработица, както и да не забравяме, че жените не са имали правото да работят.
    2. Volkswagen е добра идея, но всичките германци, които са били предплатили за кулата, са били измамени и не са получили нищо.
    3. Всеки който отхвърля Холокоста, най-добре да не споделя мнението си, звучи смешно.

    • Omi, всяко едно нещо, което описа в мизерните си 3 точици, представени от теб, като някаква критика ли се явяват?

      Да, и аз мисля, че не е възможно да има 101% „нулева безработица“. Това просто няма как да се случи. Но излизането от една много сериозна икономическа разруха постиженията на правителството на националсоциалистите са били извън всякакви критики.
      Третата ти точица е най-показателна. Мале, мале. Алооо, броя на евреите в Европа по време на 2 св. война не намалява, а се увеличава. Има исторически данни. Както и документи на Червения кръст за т.н.“избити в концлагерите“. Цифрата 6 млн. набъбвала през времето. Самите еврейски организации говорили за 2 милиона чак до края на 50-те години. После станали изведнъж 6 млн. Това е една от темите, за които много исторически ревизионисти искат да водят дебат и да се изучава, а не да се крие. Но както беше казано:

      “Последният сигурен факт свързан с Холокоста е, че е забранено да се съмняваш дали го е имало”

      Да, ние знаем, че не трябва да се обаждаме, че е забранено. По добре е да не споделяме мнението си, да 🙂 Е, уви, защото изключителни хора като Юрген Граф, Ернст Цюндел, Франк Валус, Иван Демянюк, Йосиф Гинцбург (евреин), Д-р Робер Форисон, съдия Вилхелм Щеглих, Хави Шибер (полски евреин), Тис Кристоферсен, Фред Лойхтер, Джидар Рудолф, Гюнтер Декерт, Дейвид Ървинг, Хорст Малер, Ото Ернст Ремер, Гермар Рудолф, Юрген Ригер, Дейвид Коул, Д-р Фредрик Тьобен, Ханс Шмит, Проф. Артър Бутц, Ингрид Векерт, адвокат Дъг Кристи, Удо Валенди, Ахмед Рами, Герд Хонзик, Емил Лахоут, Педро Варела, Ник Грифин, Роже Гароди, Пол Расение и много, мноооооого други, всички те ни показват, че въпреки преследването от защитниците на измамите около холокоста – на истината не и пука от лъжите, за щастие 🙂

      • Тук т.нар. „холокост“ няма никакво значение! И без него има много – предостатъчно! – неща, за които Хитлеризмът може да бъде осъждан. Докато дрънкате за „холокоста“, който наистина е един отклоняващ вниманието пропаганден трик, забравяте за всички останали злини, които фашизмът и нацизмът са донесли на света… И биха продължавали да носят… Ако любимият ви „водач“ би победил.
        Всъщност, ако Хитлер беше победил, щеше да има и една добра новина: вас, малоумници, нямаше да ви има! Или щяхте да сте безправни роби, без никакво право на глас и изобщо на някакви, каквито и да било човешки права и естествено, нямаше да имате възможност да дрънкате глупости по форумите.

      • Ако Германия бе победила Нямаше да има Руски ботуш това е може би единствената печалба А да и комунизмът щеше да бъде разрушен овреме

      • До-Knight…… Ако беше победил, България щеше да има Македония,Беломорска Тракия и Западните покрайнини +цялата Добруджа (исконни Български земи).А мисли върху това,а не по измислици четени от уикипедия.

      • Още нещо: Нямаше да има САЩ и UK, съответно, нямаше да има американска демокрация, нямаше да има „Преход“ от 1/4 век … 😦

    • Смешното в случая е, че т.нар. „холокост“ просто не го е имало. Самата дума влиза в употребление някъде след 1965 г.

    • Много минусчета си събрал/а с коментара за холокоста ! На българи няма нужда да обясняваш имало ли е или е нямало . Да те успокоя ,всеки втори в България смята че това е не просто лъжа а една голяма заигравка и подигравка с всеки нормален европеец . Мингяните по всичките лагери не могат направи милион ,да не говорим за 6 милиона! Глупости не ни се четат!

  21. Незапознати коментиращи под публикацията, личи им.
    Тогава е нямало „фашизъм“ в Германия, в Италия го е имало. Общо се преекспонира с темите за общонатрапваното за този режим и конфликти съпровождали го, което води до отричане на факти и умишлено криене на истини. Глупостите важат изцяло и за поддържащите измамата за Холокоста. Най-вече за екстремистите и от двата полюса!

    Естествено ако човек си е направил „домашното“ проучване ще знае, че по времето на 1-та и 2-та световни войни се създава петролната англосаксонска група известна като „седемте сестри“, и че благодарение на 2-та СВ завземат почти на 100% петролната индустрия в световен мащаб. Това води разбираемо и от своя страна до множество колатерални споразумения от всякакво естество. Разбираемо защо, тези странични (да ги наречем оставени в сянка за тълпата) споразумения включват наливане на гориво в пожара по времето на тези конфликти. Затова фондацията на Рокфелер (евреи) спонсорира националсоциалистите в Германия за расовите им проучвания чак до 1939-та година. Също цялата гюрултия около евреите включва и друг пример, който е създаването на „еврейската държава“ Израел, за което превземане на територии се наливат жестоко финанси от банкерската династия Ротшилд (евреи).

    Ако четяхте извън кутийката щяхте да прочетете и последното изречение, в което автора е написал, че има за цел да се допълни историята включително с нещата, които ви се спестяват от историци, или най-вече забраняват за изучаване от „индустрията на Холокоста“, за която писа в своята книга Норман Финкелщайн, който обърнете внимание –– е евреин, и на когото предците му са били включително в някои от концентрационните лагери в Полша.

    Ако се поинтересувате от исторически ФАКТИ ИЗВЪН КУТИЙКАТА ще стигнете категорично до истината.

    Всичко, което гореописах (липсва много, с което да се обогати в тази насока), е трябвало да ескалира като на примката са били закачени германски цивилни граждани живущи в Полша. Останали там след откъсването на територии от Германия. Бедните хора са били екстерминирвани публично (и записвани за разпространение на филмова лента) с цел да предизвикат националсоциалистите в Германия. Мажоретното правителство на Полша, под обещанието за защита от Великобритания извършва тези изродщини, за които се мълчи вече почти 80 г., въпреки множеството предупреждения от страната на германските власти. Така стартира войната.

    Ако на вас като българи живущи в България ви обявят война от българско малцинство като това с турско потекло, които в последствие започнат да ви правят сериозен бойкот, който очевидно засяга стандарта ви на живот включвайки сериозна негативна прогноза за бъдещето ви –– ако сте хора и народ с държава, ще обявите това за държавна измяна и сериозно престъпление.

    Това разбира се не оневинява факта, че са били пращани евреи с влакове за лагери, в които да работят, но криенето на историята около това, какво е било в тези лагери, както и много други факти е изключително доказано опасно и вредно в световен мащаб. От това някои сериозно го духат по света и са преследвани и потискани.

    Именно защото се преследват по зле и от евреи по време на ВСВ историците ревизионисти, би трябвало да ви се изясни, защо толкова усилено се лъже за миналото от тази епоха и се крият прости за доказване събития.

    Не, тази статия не оневинява Хитлер. Показва ви проблясъци от миналото, глупци. Защо не учите, за зверските лагери за германци? А за англо-американските и руски военни престъпления? Не може да ви се проповядва 80 г., че Хитлер е зъл, а другите са добри и да тупате с крак като ядосани проститутки на магистралата. Историята не е за психично слаби хора.

    • поста Ви има логика , но е Деструктивен по същество , точно толкова , колкото и новите либерални теории
      Историята е неподвластва на костюмираните ишлемеджии – историци…пишещи по поръчка на новите победители!
      Историята се пише от Победителите..(думи на Екатерина Велика) и това е отпреди Стария Завет !

      Въпрос :
      по какво се различава обикновеният германец от обикновеният сърбин , българин или турчин ?

      Отг:
      По Нищо …обикновеният човек е матрЯл ..(Б.Борисов ;))…и трябва да се държи на верика като куче (пак Б.Борисов)..Даде ли се власт на глупави хора..а те са 95 % от всичките….става Това което е в Германия и Франция в момента или Това което е в БГ… престъпност и Анархия !!!
      Прав сте за зверствата и на съветските войници в окупирания Берлин ..скоро ще стане Същото и с новите „Орки “ , пак в Берлин !
      Имало е терор за евреите в СССР …преди ВСВ , имало е и в Гермаиня , имало е и Тук , в БГ…
      никой обаче не изяснява Причината за антисемитизма….а тя а Проста , точно защото хората са прости и няма как да я разберат….Евреин – Миньор Няма , и никой не може да отрече факта , че ако са гонени , мачкани и унищожавани навсякъде и въпреки това са се Справяли….Заслугата е Тяхна Хора които си носят Главите по предназначение не могат за бъдат обвинявани от други , освен от Глупаци ….
      Хора които имат в държавата си ДВА самолета и пенсии-равни по покупателна способност на една пита кашкавал…са МатРЯЛ..такива хора Нямат право на мненине…такива хора не грешат само когато спят…Такива хора са „Съучастници в престъпления“ според Оруел…

      Никой не е по-голям от Диалектиката…Хитлер го е знаел.. стечението на обсотятелствата го е провалило..

      Знаят го и хора като Путин , хора като Рейгън ,Буш , Обамата….Натеняху , Ердоган..и пр

      а Примирените са винаги Роби !

      • Оп-па-а-а-а-а …!

        ХараламБи, не забравяй, че „мат’ряла“ не е вече толкова смачкан от комунистическата версия на ционизма и може да си направи някои изводи.

        Не забравяй, че ако се отнасяш с човеците, като с животни, ще създадеш глутница, защото „човекът е хищно животно“. 😉

        Не си играй с примери, които водят към … ционизъм с пасивна агресия.
        Не си играй с празен патос в писмени „изказвания“. 😉

        … ейзе хара! :-/

    • „Християнина“, начел си се на глупости по жълтите сайтчета, които се опитваш да ни ги представяш като истина от последна инстанция. Озапти се малко! Не сме толкова прости ние, нито пък ти си чак толкова компетентен.
      Фашизъм е имало не само в Италия; немският национал-социализъм е бил прикрита форма за установяване на точно такъв обществен модел и в Германия – тоест, откровено фашистки. Впрочем, истината не се е появила на света като явление заедно с твоето раждане. Хората, които са живели преди теб не са били сите идиоти. И те прекрасно са разбирали кое в Германия е по-страшното: нацизмът, или фашизмът. И точно затова са наричали тогавашна Германия фашистка, а не нацистка. Въпреки, че е била и двете. И въпреки, че и двете са антихуманни идеологии. Но както виждаме днес, фашизмът умело се пребоядисва и продължава да пълзи към властта в глобален мащаб. Докато нацизмът е само временна истерия на един обезумял, самозабравил се народ. Нацизмът е само инструмент, както впрочем и расизмът… Докато фашизмът е крайна цел на глобалистите.
      Тази статия не оневинява Хитлер, а просто създава подмолна симпатия към него. Кой е глупакът? Май-май… (Сещаме се ние кой!) Защото всеки що-годе запознат с днешната методика за манипулиране на масовото съзнание би трябвало да знае, че тълпата се настройва с помощта на емоции, на симпатии и антипатии, чрез създаване на някакъв (+ или -) имидж, на някакви полуосъзнати или даже подсъзнателни впечатления и настроения, чрез изместване на акцента (преместване „центъра на тежестта“ на въпроса), чрез премълчаване или омаловажаване на едно нещо и натрапване, навиране в очите на друго нещо…
      Накратко – тази статия МАНИПУЛИРА и ИЗМЕСТВА вярната гледна точка! Тя не помага (именно в това е тук лъжата!) а ПРЕЧИ (!) на човека, и особено на младите, глупави и неграмотни хора, да дадат вярна и обективна оценка на Хитлер и на хитлеризма. Статията работи подло и подмолно. Тя очевидно е поръчков материал. Жалко, че все още има тъпи и неграмотни хора, които не могат да осъзнаят и да разпознаят елементарните методи, по които ги водят за носа (към кланицата).

      • „Тази статия не оневинява Хитлер, а просто създава подмолна симпатия към него. Кой е глупакът? Май-май… (Сещаме се ние кой!) “

        Кои вие се сещате? Ти да не си шизо?

    • Историята не е за психясали типове, това е вярно. Но не е и за лъжци и манипулатори.

      Статията е манипулативна, а повечето коментатори под нея са неонацистки тролове. Естествено е крадецът да вика „дръжте крадеца“, лъжеца да обвинява в лъжене, глупакът да се присмива на „глупавите“, лудият да се мисли за доктор. Нормално си е – обикновени неща. Но все пак, има един Бог, който е Истина – Абсолютната Истина. И който се води по Него, лесно различава къде е истината и къде е лъжата. Аз само на това се надявам – че изродите, слугите на Мрака, са безсилни пред хората с разум и съвест. И особено пред хората, които следват Бога. Бог винаги е изобличавал лъжата и нейния баща, дяволът. Прави го и до сега.

      Да, разбра се, нещата рано или късно ще се решат на бойното поле. Така е било и така ще бъде. Нещо повече – нека да бъде така, и то по-скоро. Защото на този свят няма достатъчно място и за фашистите, антихристите, злодеите, мръсниците и лъжците, жестоките садисти… и за свободолюбивите нормални хора. Няма място едновременно и за слугите на дявола, и за божиите хора. От време на време злото само се навира под шамарите и тогава сблъсъкът свършва с няколко десетки милиона глупака (или озверели изроди) по-малко. И може би това е добре, Бог знае.

      Но в края на краищата има един Бъдещ свят, в който няма да влязат всички. Всеки си избира – там ли иска да бъде во веки веков, или при извергите. И това мен ме успокоява. Както е писано: „Неправедният нека върши още неправда; нечистият нека се още скверни; праведният нека върши още правда, а светият нека се още осветява. Ето, ида скоро, и отплатата Ми е с Мене, за да въздам всекиму според делата му.“
      Амин.

      • За Бог и твоите разбирания по материята ли пишеш? Това е игра на шикалки, тотално извън темата. Дали са (сме?) „неонацистки тролове“, комунистически, социалистически, националистически, анархо такива, или фанатизирани религиозно, и т.н. и т.н., просто хора – всеки има право на мнение. Различията в мненията градят темата. Съгласявам се с теб в тази насока, ако това имаш вече предвид, което неутрализира автоматично коментарите ти относно това, че статията е манипулативна. С това приключвам (мислих, че съм) коментарите ми, защото съм написал достатъчно, каква е моята позиция и разбиране по публикацията още началото на 2016 г.

        Да сте живи и здрави всички, без значение от различията ви.

      • Да, ти, (анти-)“християнино“, ти – си неонацистки и вероятно, глобал-фашистки трол! А това, дали мърсуваш осъзнато или не, няма никакво значение. Така или иначе, направил си своя избор, застанал си на избраната от теб страна.

        Тук, под тази статия, ти участваш активно в една тънка, подмолна манипулация, която се опитва да насади у хората симпатия и съчувствие към Хитлер и хитлеризма, към фашизма и нацизма. И за целта от 99 кладенеца вода ни вади и ни разказва за „човешкото“ лице на един архи-злодей и за неговите „мъдри и правилни“ управленски действия.

        Горната статия на тънко, подсъзнателно ниво внушава съчувствие и симпатия – към една сатанинска личност и към една сатанинска система, довели до стотици милиони жертви. Довели до кървава вакханалия, до ад на земята, до истерично изстъпление на антихуманизма. А ти, под уж „честни“ и „справедливи“ призиви, да погледнем уж „разумно“ и „обективно“ на „добрите страни“ на Хитлер (а следователно, и на хитлеризма), всъщност тихичко и подличко наливаш вода в мелницата на тази манипулация.

        Но хората няма да ви се вържат, злодеи! (На теб и на хората като теб.) Вие слугувате на Злото, на Мрака, накратко – на дявола. Вие сте направили своя избор. И ще си платите за него – изобщо не се и съмнявайте! Ето това исках да кажа.

        А на другите читатели ще им кажа: направете си труда да погледнете по-надолу, какво съм писал още по темата! Нямам кой знае какво да добавя. Но жалкото е, че идиотизмът, който убива българския народ, е толкова дълбоко вкоренен в него, че идиотчетата нито могат да прочетат какво съм написал (много им е дълго!), нито могат да го смелят с гладките си мозъчета. Затова погледите им само се плъзгат по текста и отминават. Затова пък добре усвояват отровата, с която ги тъпчат нацистките тролчета.

        Ами какво пък… Вече бях казал: идиоти! – подобни манипулации ще доведат до нова война и до нови кошмарни, невъобразими ужаси, до смърт и страдания в такива мащаби, които вие, кретенчета, не сте в състояние и да си представите! И вие също ще бъдете ликвидирани в тази месомелачка! Защото днес, когато е достатъчно само да си напрегнете малко атрофиралите мазолчета в полупразните черепчета, за да спрете процеса, вие нямате желание да го направите. Затова може би наистина не бива да съществувате? Ако наистина сте безмозъчен боклук, който трябва да бъде изметен от лицето на земята – така да бъде, ще бъдете изчистени…

        Но когато умирате в огъня на Последната Световна война, когато умират и децата ви, преди смъртта, може да се сетите за тази статия и за този спор… Ще бъде късно, обаче!… Днес тази Последна Световна война се подготвя, и най-напред – идеологически! В това число се подготвя и чрез ето такива едни манипулативни статийки… Тънко ревизиращи отношението към историята, подсъзнателно настройващи хората да симпатизират на разни двукраки чудовища. Скоро от психологическа обработка ще се премине към идеологическа, а после – към политически действия, а след това и към военни… И така процесът ще завърши. Вие го подкрепяте сега, в началото – надявам се да му се насладите и в последната му фаза!

      • А ти какво си, „рицар“?? Просто набожен ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ без никакъв нюх за знание. Ако можеше щеше да изтриеш всички подобни материали за да не ги четат хората. Точно така го прави и глобалния елит. Не мерси, предпочитам да съм от будните хора, а не от зомбитата на шестте милиона таласъма. Лицемерност, това показваш с коментарите си.

        AB Администратор: Внимание!
        Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

  22. За пръв попадам на толкова идиоти в този форум. Зад Хитлер стоят богатите немски и американски корпорации ,и банкери.Защото точно това е същността на фашизма- власт на банкерите и олигарсите. Глупостите за чистата раса и други такива е просто идеологията,която да увлече простите хора,и да ги направи оръдие в ръцете на нацисткия режим.Те го издигат и подкрепят, за да вземе властта. Те стоят зад него докато заедно изправят икономиката и финансите на Германия,и изобщо цяла Германия. но богатите корпорации и Хитлер правят това,за да използват Германия и германския народ,за да завземат ресурсите и пазарите,които са нужни на корпорациите в Европа,а после и в СССР. Това е същността на ВСВ война за ресурси. ПСВ за колонии и пак ресурси. Хитлер си го казва и в „Моята борба“ ако на Германската икономика не и достигат пазари и ресурси ще ги завземем. Така,че няма нищо идеализиращо Хитлер.,.

    • Какво обясняваш, „Нико“? То е ясно, че статията има манипулативна цел. Това, което го казваш е вярно, и повечето разумни хора го знаем. Но тук авторът явно има друга цел. Той се опитва да направи Хитлер да изглежда симпатичен. И слага акцент на „положителните му страни“. А нацистките тролове под статията довършват останалото… Фактите не могат да идеализират Хитлер, но виж, някои хора се опитват. В това число и тук, на този сайт. Позор!…

      И само да добавя: има различни начини да се пребориш за необходимите ти ресурси. Начинът, приложен на практика от хитлеризма, и по-скоро от тези, които са го „пласирали“, е чудовищен. Това няма как да бъде заметено под килима. Тези, които се опитват, най-нагло ни правят на глупаци.

    • Без ресурси не се води война, нали Нико? Без ресурси не се постига въобще нищо от значение в този свят, защото така е устроен. А парите тогава къде са били? Е, ти го посочи 🙂

      Knight, ти освен да пъшкаш под всеки коментар, че статията била манипулативна друго умееш ли да напишеш? Аз виждам, че статията показва нещо, което жестоко се крие в съвремието. Човека написал този материал си е написал и бележка като заключение. Аз само виждам, че ти се опитваш да минипулираш чрез коментарите си (неуспешно), какво евентуално биха си помислили хората. Да бе, дай да млъкнем и нито гък за положителните неща в историята. Тц-тц.

      • Г-н Християнин, всяка държава и народ си имат някакви ресурси,природни дадености,но някои искат да заграбят и чуждите. Това е баналната истина за Хитлер,и тези,които стоят зад него. Банални крадци и убийци. Извършили всичко това в името на едрия капитал и неговата печалба.

      • Така е, истина е, че Хитлер е бил „возен“ на количката на историята от хората движещи парите. По един или друг начин. Имал е два избора след множеството предупреждения към полското правителство, с които германските власти са водили преговори да спрат да изтребват граждани от немски произход (това е стратегия използвана и днес за създаване на война). Избрал е грешната стратегически геополитическа посока, но това се е очаквало поради обясними причини. От войната печелят само хората създаващи я. Той е бил провокиран много умело. Естествено пакта между Хитлер и Сталин е подбудил тревогите на банкерския-петролен елит и са им спретнали конспирация и на двамата държавни глави. Уви, едрия капитал винаги печели.

      • … война се започва с пари.

        Като си толкова отворен, я кажи, кой е отпуснал кредит на правителството на Хитлер за индустриалното преструктуриране на Германия и за създаване на военна промишленост и армия? 😉

        Не е ли дядото на US-президента Буш-младши? ☺☺☺

        Нали знаеш, че „не е виновен този, който е ял баницата“, а този, който му е дал парите за нея. 😉

      • Ей, „Християнин“ (я па, какъв „християнин“, симпатизиращ на Хитлер…)! Няма да се уморя да повтарям кое според мен е най-важното в тази статия! А това, че под статията е бъкано с постинги на неофашистки тролове или просто на глупави и неграмотни хора, които (съвсем естествено) не се съгласяват с мен, не ме тревожи.

        Аз давам сериозни доводи, нито един от който (!) не е опроверган. Вместо това е заобиколен… А това е типичен печат на троловете – тяхна запазена марка, ако щеш.

        Под всеки един коментар имам право и пет пъти да пиша, стига да допринасям с нещо за изясняването на въпроса. И ти обещавам, че ще се възползвам от правото си до дупка. Ако това те смущава – твой проблем… Може да си поплачеш в ъгъла. Когато се успокоиш, ела и ме ОБОРИ с ДОВОДИ.
        … … …
        Може да говорим много за „положителните неща в историята“. Сигурен съм, че и ислямско-арабските примати, които серат в немските басейни, имат в себе си и някои положителни неща. Но ако в медиите пишат само за положителните им качества, докато „незнайно защо“ пренебрегват това, че: изнасилват жени, убиват хора, онанират в баните, крадат, грабят, бият, обиждат, мърсуват и взривяват… Ще си помисля, че някой ИМА СМЕТКА да представя една ИЗКРИВЕНА КАРТИНА на действителността.
        Това не трябва никога да се допуска. А точно това е, което прави горната статия. Тя се опитва да изкриви вярното възприемане на хитлеризма – а именно, като нещо безкрайно лошо и отвратително. Едва тогава, когато всеки един безмозъчен индивид си набие в тъпата тиква чудовищните злодеяния на хитлеризма – едва тогава може да приказва и за положителните му достижения. Но за съжаление виждам, че народът е забравил какво е това фашистка диктатура, какво е това война, глад, несправедливост, страдания и смърт. Може би, тогава наистина е дошло времето да си ги ПРИПОМНИ?… За да да не се поддава занапред на евтини манипулации?…

      • Г-н Християнин,
        Аз отдавна съм разбрал че въпросното „Рицарче“ не просто не може да мисли – той е едно озлобено, надъхано ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓, което може единствено да се заяжда и да ръси тъпашки обиди. Плюй и го отмини! Комнетарите ви по статията са чудесни!

        AB Администратор: Внимание!
        Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

    • Нико, гола вода си по история! Просто си обещай никога да не се обаждаш по въпроси от които нищо не разбираш! Ти просто крякаш глупости които са ти набивани в кратуната откакто си се родил! И, естествено , не мислиш! Също като първият коментатор тука – някакъв си Оми! Мислете, търсете, сравнявайте – не дрънкайте напразно!

  23. Мислете сами, историята е като пътепоказател – избираш какво искаш да стане и правиш каквото е правено вече. А може и нещо ново да измислиш направиш но това е най-трудно.

    • Правилно. Поради тази причина е добре историята да включва всичко случило се. Да не се крие от победителите във войните. Така единствено е обективна.

      • Да, добре е да бъдем обективни. Обаче, какви мотиви (!) се крият зад твоята „обективност“?… Така яростно защитаваш статията, че започвам да подозирам… дали не си именно ТИ нейния автор…
        (Отвратително…)

  24. Всеки известен човек има и хубави и лоши страни,,, това,което аз искам да споделя е разказите на майка ми за края на войната. Периода на изтеглянето на германските и руските войници/войски от бойните полета,преминаването през наши територии.Германците са минавали под строй и с песни на уста, оставяли кашкавал,хляб..и т.н. на хората….а руснаците са гонели българските момичета и девойки и са изнасилвали…,влизали в домовете на българите и грабели всичко,което им се хареса..Българите се криели по горите докато преминат руските войски,за да си запазят децата неопетнени….
    Във връзка с това аз си спомням за дисциплината на германските войници и целия народ, което се отчита като заслуга на Хитлер.Често съм чувала колко студен е германския народ и че пак Хитлер е причина за това…
    Помня и колко благодарност и любов изпитваме към братския Руски народ,Русия/СССР-нашия брат освободител,нашата надежда за добро бъдеще….
    С тези статии само объркваме поколенията….и затова те вече не четат,играят компютарни игри и оглупяват или стават зависими… историята не е истина вече,в България ще се изучава Турски език официално…… Боже,Пази Българите и България,Германците и Руснаците сами ще се справят!

    • Вие самата обърквате поколенията!

      Какви руснаци са били нахлули в България? Що за глупости? Нито немски войски са били разположени тук, нито съветски (руски) са нахлули след тях. Никакви немци не са се изтегляли от България под строй, дисциплинирано с песни на уста, раздавайки храна и целувки. И никакви орди от разярени диви руснаци, изнасилващи наред, грабещи и убиващи не са нахлули на тяхно място. Всичко това или е нагла лъжа, или може нещо въображението на майка ви да се е разиграло, малко повече от нормалното.

      Вярно, че в България е имало и немски войски, но те са били съвсем малко. Това тук не е бил окупационен корпус. Нормално е немските войници да са били спокойни и доволни и да са показвали добро отношение към хората. Защото за немците България е била неутрална зона, цял курорт, нещо като Швейцария – нищо чудно да са били мили и приветливи.

      Нищо чудно и съветски войски да са се появили в България. Отново, те са били малко и не са имали за цел да окупират страната, а само да покажат някакво присъствие. Нормално е да са били груби на места, защото те отначало са очаквали, че ще срещнат врагове и съюзници на немците. От три години са се били в калта и мръсотията, под снарядите, куршумите, шрапнелите, взривовете, гладували са и са мръзнали, другарите им са били разкъсвани и те са ги погребвали – каква психика може да издържи всичко това? Ясно е, че са се надявали на добро отношение от страна на тези, които са вярвали, че освобождават. А когато не са го получавали от НЯКОИ, то нормално е да се обидят и да се ядосат. Човешки неща…

      Но, повтарям, нямаме право да твърдим, че това е било масово явление, че такова е било общото поведение на руската войска и особено, че то е било толерирано от съветското командване. Това е пропагандна лъжа! Доказано е, че такава лъжа най-често се прилага от западните пропагандисти по отношение на руските войски в Германия. Уж, там те били безчинствали…

      Ако руснаци са безчинствали в Германия, то 1) разбирам ги напълно след това, което са видели да правят немците в собствената им страна и след като са видели 1-2 немски концлагера по пътя си; 2) техните безчинства не могат изобщо да се сравняват с безобразията, които са вършили английските и щатските войници в Германия, но за които упорито се мълчи и старателно се прикриват; 3) безчинствата и мародерствата са били строго наказвани от съветското командване и такива случаи, ако ги е имало, са си останали единични, а не са били масови.

      Но в България това важи с двойна и с тройна сила! Никога тук не е имало масови безчинства на руснаци!

      Така, че госпожо, именно вие сте един от лъжците, които тъничко манипулират хората, тровят им душите с лъжи и ги настройват, според както е угодно на поръчителите. Чудя се как не ви е срам… Утешава ме само това, че вярвам – ще отговаряте пред Бога един ден за това, с което се занимавате.

      • Рицарче,

        … пак се развихряш с „твоята част от истината“ ( Франсоа Митеран ).

        На 05.09.1944 г. СССР обявява война на България, момче. Освен това, „партизаните“ са си чиста проба диверсанти и терористи, подготвяни и финансирани от СССР. :-/

        Седни да си прочетеш историята и тогава изпадай в пространни словоизлеания, които граничат със словоблудства.

        … или по-добре, седни да си четеш „макроикономиката“. ☺☺☺
        … или нещо друго прави, че много време отделяш за формални изказвания в писмен вид, лишени от съдържания. …да не би, да получаваш финансиране от някъде/някого за да разводняваш различни теми по сайтове и блогове? 😉 Да не си „платен трол“? 😉

        😉

        Не ми се влиза в обяснения за всеки твой коментар, но не приемаш ли политически доктрини и идеологически пропаганди, на вече несъществуващи победители за истинската история? 😉

        Виж това за Хитлер:

        Виж това за Сталин и СССР:

        Мно’о си зле с фактите. Ама МНОГО! ☺☺☺

        Хубаво беше казал някой, че за теб и коментарите ти, трябва да се направи отделен раздел. ☺☺☺

        Иначе, голяма част от статията си е вярна. Може да се обобщи следното:

        След ПСВ, Германия е формално съществуваща. След поемане на властта от Хитлер, Германия става една от първите икономики в света с най-иновативната промишленост.
        Немските разработки са в основата на следвоенното развитие на технологиите на САЩ и СССР, защото ги получават, като военни трофеи. :-/

      • Ти не ме учи мен кой е Хитлер, особено с разни долнопробни пропагандни филмчета! Първото е правено в САЩ, което автоматично ме кара да се замислям над всяка дума… Второто очевидно е правено от руски либерасти – врагове на Русия. И двете са еднакво поръчкови и манипулативни.

        От зелена тиква семки не ща! Или както казват, на краставичар си тръгнал краставици да продаваш… Бегай оттук с твоите филмчета – аз за фашизма, нацизма и хитлерова Германия знам не по-малко от теб. Отделен въпрос е какво е качеството на твоите „знания“ по темата. (Впрочем, личи си по източниците…)

        Цитат: „Не ми се влиза в обяснения за всеки твой коментар, но не приемаш ли политически доктрини и идеологически пропаганди, на вече несъществуващи победители за истинската история?“
        – Ако не искаш да влизаш в спор по същество – разговорът ми с теб е приключен, може да освободиш място за други желаещи да се включат.
        – Не, не приемам никакви подобни доктрини! Приемам само фактите, на които давам самостоятелна оценка според съвестта си на православен християнин. Фактите ги проверявам, като сравнявам разни мнения и източници. А съвестта… нея просто или я имаш, или я нямаш.

        Впрочем, благодарен съм на Бога, че съм християнин. А какъв си ти вече видяхме и се досетихме.

      • Нямах намерение да пиша , но ме провокира гореописаното. Майка ми е от Попово. На тяхната улица е била разположена моторизирана част . А в къщата им вечерта са отседнали руски офицери. Имали квартирант знаещ руски. И казваше ,че цяла нощ са си говорили. А леля ми сестра и ми разказваше ,че спокойно всички хора от града са си вършели ежедневната работа и никой нищо не им е сторил. Баща ми също разказваше, че в тяхното село е отседнала някаква част . Но винаги говореха със симпатия.

      • Ето, дотук беше с „обективността“ на мадам „Лия“… Благодаря, госпожо Колева!

      • По спомени от моята майка – в Севлиево съветски войници си позволили да се закачат с местно момиче, след това са разстреляни от своите. За какви безчинства говорят някои, боже мой!

    • Да не забравите факта, Liah, че германските войници са били в коалиция с България. Knight е прав за това, че те не са се изтегляли от България. Но пък всички знаем, че тук наистина са влезнали руски/украински орди/войски. За зверства и аз съм чувал правени от тях, но бих минал в съвсем друга тема ако трябва да пиша за това. Хората в различните държави са различни едни от други, въпрос на култура и дадени ситуации.

      Никой не е идвал да ни освобождава по времето на ВСВ, Knight. Не сме били превзети, а в сътрудничество с Германия, но такова политически пасивно един вид. Безчинствали са спрямо мирни граждани в Германия и това е факт, с милиони при това, има документирани събития и снимков материал. Правили са го и американци, но не толкова масово, колкото руските орки по това време.

      Баба ми, както бабите и дядовците на много други българи, също ми е разправяла истории, а дядо ми дори имаше цяла колекция от германски военни принадлежности, включително и оръжие, което успешно криеше под покрива си, предмети заменени за други, за български негови и на баща му. Спомняше си баба ми (бог да я прости) и как сегашните ни американски и британски „партньори“ й бомбардираха селото, а нивите наоколо изпържили с напалм.

      С тези статии, както с вашия коментар, Liah, един вид на човек му се предоставя възможност за обективна история. Тази същата е много по-добра отколкото да се представя само едностранно все същата песен за победата от победителите. Естествено, че ще крият много неща, защото след това има много репарации за изплащане ако се признаят. Поради същото в момента не се признава турската инвазия на България и 5 вековното й унищожение равно на геноцид.

      • Самата фраза „руски орки“ е толкова показателна за твоята „обективност“, че всички по-нататъшни коментари са излишни. Позор за теб, срам и позор… Но нищо, има Бог, да въздаде на всеки лъжец според заслугите и да отдели зърното от плявата – и още повече, от плевелите.

    • През 2003 г. се наложи да работя 2 месеца в бившата копринена фабрика в квартал Подуене. И в процеса на работата се запознах с един от по-старите работници във фабриката, който живееше на метри от нея в някогашно „фабрично жилище“. Той е бил подрастващ хлапак, когато идват съветските войски. В квартал Подуене е била разквартирувана някаква част и човекът ми разказа как веднага са плъзнали из квартала и взели да оглеждат какво могат да отмъкнат. Хората се уплашили и се изпокрили из къщите си, защото войниците били доста безцеремонни и взели да влизат в къщите и да си взимат каквото си харесат и други такива работи. Най-накрая някакъв отишъл в командването на тая част и се оплакал. Още на другия ден бил спретнат нещо като полеви съд и набърза ръка осъдили няколко от войниците заради извършените безобразия и ги разстреляли веднага, пред местните жители.

  25. Хитлер е най-светлата личност в българскаата история, няма друга държава която да е дала земи на България, Хитлер връща на България южна Добруджа.

    • И колко време мислиш, България е щяла да се ползва от този велик дар?… Докато не бъде напълно удушена от колонизатора! Което и днес се случва с България, само че не в Третия райх, а в Еврейопейския съюз.
      Всъщност, Хитлер нищо не е „дал“ на България. Тя сама си го е извоювала! Сама – със собствените си войски, си е върнала собствените си земи. Хитлер просто не ни е попречил, защото не се е интересувал какво правят подчинените му васали – как преразпределят подчинените му провинции, които така или иначе ще принадлежат на Третия райх.

      • … рицарче, ти да не си медиум?
        Гледаш в някакви други реалности, в други измерения на човечеството, а? 🙂

        От къде знаеш, какво е щяло да стане? ☺☺☺ За какъв колонизатор говориш? 🙂

      • Не се наемам да просвещавам хора, които явно поради някакви свои лични ограничения… не са в състояние да ме разберат. Струва си да разговарям само с компетентни и осведомени събеседници.

  26. Ако нещо такаво, да не дава Господ, стане в днешно време, коя прослойка ще е зад стените на лагер. За нашата държава отговорът е ясен, за Християните също. А това защо е така, защото омразата е винаги на лице. Възпитани сме да мразим. 21 век сме, но се управляваме от предразсъдъците си.

    Ако в днешни дни нещо подобно се случи, кои ли ще бъдат невинните жертви на човек или общество, възпитано да мрази и да се управлява от предразсъдъците си. Това ни е проблемът на хората, няма толерантност и приемане на другите, има вглабена омраза.

    Знаете ли кой е проблемът на хората. Вглабената ни омраза, неприемането на различните и воденето ни от предразсъдъци. Навсякъде е процедено със злоба и омраза.

    AB Администратор: Внимание!
    Събрани са коментарите ви само в един. Нарушенa e точкa 5. Прочетете правилата за коментарите!

    • Най-лошото е, когато омразата изкуствено се разпалва от провокатори, които имат изгода от нея. Спомнете си за снайперистите на Майдана в Киев! Онези, дето стреляха тайно и по едната страна, и по другата, за да ги „накървавят“ и да ги накарат да се мразят и да се убиват. Всички вече би трябвало да сте чували и да знаете, #КОЙ се занимава с подобен вид дейности и защо го прави.

    • Лошото е в това, че предразсъдъците, както и толерантността, се представят и разбират абсолютно изкривено в полза на определени геополитически цели. Знаете ли, какво имам предвид? Ето един пример, нереален е, но е показателен:

      Предлага се за кмет човек, който цялото село знае от цял живот, че е бил сериозно психично болен, но пък е изваден от болницата за да бъде направен кмет. Селото претърпявало от години глад и мизерия, но всеки нормално мислещ селянин, в нормална ситуация, ще знае, че това няма да докара до нищо добро, в най-добрия случай до един голям бъзик за 1 ден. Обаче от друга страна, на цялото село му се говори от няколко години, че този човек не заслужавал такава съдба да е луд и поради тази причина всички селяни са му задължени. Обсипвали ги с реклами по темата, филми, песни им пели и идвали всякакви заменитости като социалната психология си казала думата последна. Заради толерантност от страна на селяните ги принуждават доброволно да се съгласят, че той трябва да е кмет, нямали какво да губят. След няколко години мизерии от страна на лудия им кмет, селото пропада и запустява, хората напускат към градовете, където като разказват на гражданите за случилото се – всички започват да им се смеят и да страничат от тях, защото ги смятат за луди. Те са селяни казват.

      В тежка финансова криза е най-удобно да се сложи представен за подходящ човек. В такава също е най-лесно да се подменят постоянно и да се сменят. Днес е така в България. Проблемът на хората е, че им се предтсавя история, но от тази удобната за някои хора, някои които не са ни приятели и не ни харесват. Не всичко е ОМРАЗА, а е се нарича ЗДРАВ РАЗУМ.

      • Сега остава само да замениш променливите с константи, за да лъсне голото ти… хм… величие.
        Но едва ли ще посмееш да го направиш открито. Нищо, аз си позволих да го направя вместо теб. И какво се получи?…
        Всичко е ясно – тихичко избелваш хитлеризма. Подмолничко, така – иносказателно, един вид… С намеци… Не била такава историята, не била съвсем правилно показана… Друго виждане било по-правилно… Допълнено виждане. А, и между другото – фашизмът и нацизмът, това изобщо не било омраза, нали? – о, не, как щяло, това е просто един вид здрав разум… Като например това, което днес вършат укро-нацистите в Киев, или в прибалтийските страни, или отново надигащият глава нацизъм в Еврейопата… Чист здрав разум, нали така…
        На това твоето му се вика чисто и просто „исторически ревизионизъм“. И той обикновено е поръчков, за сведение на наивниците.
        🙂
        Хора, внимавайте много, когато изпод овчата кожа се чуе беееее… с изненадващ вълчи акцент.

  27. Колко много фашистка измет има във форума.Или са забравили,или нечули или не искат да знаят какво е фашизъм.Хитлер извърши най-жестоките престъпления в света.И това ли не искате да знаете.Такива като вас е имало във всяка държава и са били слуги на немците,дори по-жестоки от тях.Защо искате да подмените историята.Фашизмът и хитлеризмът си имат съвременници,свидетели и никой до днес не ги е оневинявал.Това е за пръв път.Дано е за последен.

    • Уважаеми Георгиев, несъмнено Хитлер е краен в голяма част от действията си. Вие дали сте чували за Монсанто, Каргил? Американски компании, тровещи и отровили милиони хора по света с продуктите си, въвели практиките си и в родината Ви Георгиев – България : Обама подписва „Закон за защита на Монсанто“, писан от спонсориран от Монсанто сенатор
      Уважаеми Георгиев, силата да осмисляш нещата, полагайки мнението си върху факти, взаимовръзки и неемоционални поценки е трудна за добиване. Лесно е да драскаш 🙂

      • И как това, което пише Георги, противоречи на това, което пишете вие?… Къде е противоречието?

    • Да ама ако беше хитлер още на еласт ся нямаше да е като сега всики да прави квот си иска щеше да има дисциплина ане на всяка втора крачка наркоман

      • Че то, и в концлагерите е имало дисциплина и е нямало наркотици. Вие явно за концлагер си мечтаете, овньовци глупави…

    • Фашизъм е имало в Италия. Хитлер е бил националсоциалист. Всеки може да напише и за вас Георгиев „аман от комунистическа просташка измет“. По жестоки ли са престъпленията на Германия от тези на Америка? Да си чувал за Геноцида над Индианците? В този сайт имаше някъде такава публикация, за ужасите извършвани по времето на най-големия Геноцид в историята на човечеството. Ами днешните войни и милиони жертви, защо не се опяват? От години се излагат факти противоречащи на теорията на победителите във войната. Факти от разследвания на много историци. Или дай да мълчим, както е било при комунистическата диктатура, и да не посмее никой да говори открито.

      • Май се опитваш да ни разбъркаш мозъците, за да не те хванем?…

        Националсоциализмът не е бил много по-различен от италианския фашизъм. Както и да наричаш едно нещо, ако то си е фъшкия – все едно… Може фекалия, може екскремент… Разликата не е голяма… Думи много, а същността – една…

        Престъпленията на САЩ са много, но няма защо да ги противопоставяш на тези на Хитлер. Те са от една категория. Щом осъждаш едните, нормално е да осъждаш и другите, а не едните да изобличаваш, а другите да ги омаловажаваш.

        Не ни отклонявай вниманието с отвличащи маневри! Ние тук сега не говорим за престъпленията на т.нар. „комунистически“ режими. Ние говорим конкретно за хитлеризма и за личността на Хитлер. Ако се опитваш да ги избелиш на фона на други антихуманни престъпления, то номерът ти просто не минава.

    • Георгиев – а твойте комунисти ( щото ти няма как да не си БКП и в червата си) като избиха след 09.09.1944 г. 300 000 българи – в истинския смисъл на думата „цветът на нацията“ а не като сегашните „олигарси“ и прочие престъпна сган, те не извършиха най-жестоките престъпления в света?! Я кажи какво знаеш за престъпленията на Хитлер и за престъпленията наЮгов, Георги димитров и стотиците знайни и незнайни които въведоха съветския режим и направо определиха гибелта на България в бъдеще!

  28. Хитлер забранява експериментирането върху животни (Вивисекцията). Звучи много „истинско“, но това е заместено с експерименти върху ЖИВИ хора, много хуманно. И наистина има ли значение от какво са измрели хората в концлагерите? Да не говорим за робството в германската икономика по време на ВСВ. След обединението на Германия, германците се извиниха на света за робството и платиха 100 000 000 000 марки обезщетения на робите или на техните наследници. И накрая ако беше нещо хубаво нямаше да поставят нацизма и фашизма извън закона и да го забранят, не знам дали знаете, но в конституциите на Германия, Италия и Япония има ЗАБРАНА да участват армиите на тези държави в мисии в чужбина с ОРЪЖИЕ.

    • То и за правенето на „сапун от евреи“ много приказки продължават да се тиражират по инерция, но до реално доказване никога не се стигна, а точно обратното, че се доказа измамата за демонизирането на загубилите войната с тази тема. Според мен е въпрос на преглед на ревизионистки материали точно по темата, която излагаш за „човешки експерименти“.

    • Чешмеджиев,

      Конституциите на държавите, за които говориш са написани с опрян пистолет до главата на пишещите. Много е лесно да кажеш това и онова, като факти, но забравяш, че … „Историята се пише от победители“. 😦
      Сега, когато комунизЪмът е мъртъв, американската демокрация е в предсмъртна агония, а британския традиционализъм съществува формално ( по простата причина, че UK е по-арабска държава и … от Ирак ( примерно )), нещата започват да изглеждат иначе. :-/

      Не казвам, че фашизмът е нещо ‘убаво, но да се заклеймява всичко, единствено и само, защото отмиращите режими и идеологии са разпоредили да се отрича всичко – не е редно.

      Опитай се да гледаш реалистично. 😉

      От тази гледна точка, да не би комунизма да е хубаво нещо? Обаче, „това, което построи Живков, „демократите“ не могат да го боядисат“ за същото време. … то и за това го разрушиха и продадоха за вторични суровини. 😦

      Да не би американската демокрация да е нещо хубаво? Ако е хубаво, защо Тексас, Аризона и още няколко щата са на път да напуснат федерацията „Съюз на американските държави“?
      … или износът на „демокрация“ във Виетнам, Чили, … Либия, Алжир, Египет, … СИРИЯ (!!!) е нещо хубаво? :-/ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ УКРАЙНА!!! 😦

      … говориш за някакви пари, които били платени от BRD: И какво направиха с тези пари „бившите роби“? 😉 В момента, в който спряха да плащат на Израел и на израелските „бивши роби“ и започна да се говори за преставането на съществуването на тази „държава“. :-/

      За Хитлер и Германия: Надписът „Произведено в Германия“ е наложен в UK в края на 19 – началото на 20 в., защото стоките от Германия били с лошо качество. От Хитлер насам, надписа „Произведено в Германия“ вече е гаранция за най-високо качество.
      Помисли за това! 😉
      Дори ISO, когато разработва нов стандарт, първо проверяват, дали няма такъв в DIN. 😉

      Пропускаш факта, обаче, че и в UK е имало нацистки движения и партии през 30-те години на 20 в. Даже Удхаус ги е описвал във веселите си книжлета. 😉 А щом ги е имало и в UK, значи е имало среда и условия за такива движения, нали?

      Коментирай фактите обективно, а не единствено през призмата на някаква идеология.
      Това, че нещо ( в случая фашизма ) не е най-добро или трудно може да се нарече добро, няма да направи друго недобро нещо по-добро, само защото се фанатично се критикува първото, нали?

      P.S.: Нали няма да подхванеш темата за 6-те милиона евреи, които вече е доказано, че никога не са били 6-милиона? 🙂

      • Всичко, което си изписал тук, без значение дали е вярно или не, няма никаква връзка с темата. То не променя нито с едно милиграмче елементарните факти, че Хитлер е военно-престъпник, диктатор и агресор, а хитлеризмът е антихуманна политика, почиваща на идеологиите на нацизма и фашизма, които съответно, са също чудовищни и антихуманни.
        Вадиш ни от 99 кладенеца вода, с тънката идея да избелиш конкретно Хитлер. Е няма да успееш, па ако ще и десет чифта памперси да напълниш от зор.

      • Рицарче, струва ми се, че ти си интелектуално ограничен, но за сметка на това си постоянно в прекомерно словесно излишество. 🙂

  29. Изключително интересна статия,адмирации и поздравления за втора. Безспорно е ,че голяма част от тези факти доста умело са прикриване в годините след войната. Безспорен е и факта , че множество от следвоенните и съвременни открития на европейската,американската и руската наука са добре мултиплицирани разработки и открития на индустриално-научната машина на Третият райх.Няма как да се отрекат тези факти , както и другите свързани с тогавашната реалност в Германия,в действителност в исторически аспект ,света не познава подобен подем като този на Германия по времето на Хитлер,както и факта ,че социалната система разработена по негово време е действително изключителна справедлива.Тук обаче искам да направя едно леко уточнение към материала на автора,идеята „няма да има гладуващи ,няма да има мръзнещи“ е абсолютен факт,целта е да се създаде така нареченият социален минимум на стандарт на живота а в последствие всеки да разчита на собствените си възможности за усъвършенстване и изграждане в обществото.
    „Победителите пишат историята“ – абсолютна истина ,както са абсолютна истина и множество,коментирани тук факти за истинността и коректността на източниците на тези факти-дневника на Анне,броя избити евреи в газовите камери,използването изобщо на такива и т.н. , реално е и донякъде разбираемо пресоляването на подобни твърдения в след военната история,нужно е дори,иначе как и защо да се създават тези огромни военно-индустриални машини в Русия и зад океана.
    Сега още някой факти над които си заслужава да се замислим :
    Кой избра Хитлер?
    Колко хора го посрещаха по манифестации,митинги и т.н.?
    Колко хора вярваха на Хитлер?
    Как Хитлер създаде невероятната немска армия ?
    Истината е ,че в тези години Германия е имала нужда от точно този човек за да създаде това което днес наричаме модерна социал-демократична държава,не забавяйте,че множество от държавните и обществени принципи днес се прилагат в доста страни ,особено скандинавските .
    И так ,истината винаги е някъде по средата,но средата която се намира между едните и другите факти ,за такава истина можем да говорим само когато всички факти са на лице,а простете ми , но до скоро много от тях липсваха. Не е случаен принципа ,че историята говори за нещо чак след едно поколение.
    В заключение бих искал да се обърна към всички коментиращи статията:
    Целта на автора на тази статия , поне до колкото схващам аз , не е да ни показва колко добър и справедлив човек е бил Хитлер,или колко лош ,арогантен и брутален е бил,целта и е по-скоро да запознае обществеността с някой факти които до скоро съзнателно бяха премълчавани и скривани от нас – само това и нищо повече. Друг е въпросът че „случайно“ или не всички тези нови факти разкриват една непозната страна на управлението на Хитлер и как така случайно се оказа че те са меко казано положителни ;)))))))

    • Хайде-хайде, не бъди наивен! В света се води ожесточена информационна война. Няма такова нещо като „просто да ни запознае с някои факти“… Ха-ха-ха! Я стига, гив ми а брейк! Знаем ние, как „просто ни запознават“ писачите на такива статии.

      НЯМА СТАТИИ КАТО ТАЗИ БЕЗ СКРИТА ПРОПАГАНДНА ЦЕЛ.

      Да ме извини администратора, че го написах с главни букви. Това е, за да ви се запечата в наивните мозъци.

      Няма такива подобни статии, които да не се опитват да прокарат някакво психологическо внушение. Те ВИНАГИ имат за цел да насочат настроението на овчелюдието в някаква посока – определена от поръчителите, нужна на поръчителите.

      А ако няма поръчители, значи авторът е идеен съмишленик и „свободен творец“… Но така или иначе, е обвързан идейно с някакви сили, които обслужва. И именно по тази причина любезно ни „осведомява“. Ужким, съвсем „безпристрастно“ и „обективно“, пък и без никаква цел, просто „ей-така на“, просто да знаем. Че може да ни потрябва. Аха, да, – вЕрваме ние, ама другия път!

    • Всеки човек с поне малко образование не само знае всички –факти– от статията, но и знае и всички престъпления на режима на Хитлер. Не, не си прав. Статията очевидно е писана за хората, които вярват че „има заговор да се почернява името на нацистите, затова се харчат милиони долари за такива филми“, вместо простата истина че хората обичат черно-белите морални системи за филмите си, и нацистите са прекалено лесна жертва на демонизиране. Иначе казано, писана е за идиоти и за неонацисти.

    • Не е можело да стане по друг начин. Тази „грешка“ е планирана от тези, които са финансирали и са покровителствали хитлеристите.

  30. Да , Хитлер има и добра страна , а и е избил евреите е повечето , а както знаем или както аз зная сега повечето евреи са илюминати !

    • Има един факт за евреите. Те са гонени и преследвани в целия свят – в по-ново и в по-старо време. Не само от Хитлер. Защо ли? Случайно ли? Има само две страни в света където не са преследвани – САЩ(където им е царството) и …..България. Дже и до ден днешен в един български град е напълно запазен техен транзитен склад от от XIV век с дебели каменни стени. Какъв е най-големия „грях“ на Хитлер – антисемитизма и …антикомунизма. Въпреки че и двете идеологии – комунизма и националсоциализма са „само една крачка встрани“ – както каза съветския посланник в Германия по време на втората световна война.

    • В моя вход живее едно семейство, преподаватели са по руски език. Мъж, жена и две момиченца. Евреи са… И сигурно са илюминати, просто няма как!… Така или иначе, според вас, можем смело да им „сипем да ядат“ заради илюминатите. Нали така? Право в концлагера, и на разстрел! А пък илюминатите, които естествено, никога няма да попаднат в концлагер, ще получат сърдечен удар от състрадание. Ето как хитро ще ги докопаме и тях! 😀 )))

  31. Без да съм го чел, аз знаех чее Хитлер е тръгнал да освобождава Европа. Премахна всички граници. Само чее РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ от цял свят се нахвърлиха върху него. Как така ще си освободят робите. За средно интелигентният трябва да е видно че лихварите (банкерите) трябва да се унищожават. Те както си стоят във офисите диктуват кой с кого да воюва. Парите които са във сейфовете може да се направи цялата земя рай.

    • Да, ти сигурно би се чувствал извънредно свободен в Третия райх. И сега сигурно се чувстваш свободен, в колонизиран Булгаристан….

    • Напьлно сьм согласен ,и на западните евреи-США и на источните евреи-Прокомунистическите режими не могат да си позволят да пишат истината за управлението на Хиллер…това би означавало да загубят робите си!!!А какво са банките и режимите без роби ..не знаещи,не информирани,дезинформирани!!!

  32. и аз съм на това мнение. всички „терористични актове“, на които сме свидетели в момента са финансирани от мръсните евреи. Хитлер още тогава е знаел що за стока са и за това се е опитал да ги заличи от земята.

      • Манипулация, но ЧИЯ?… Не, не е бил евреин, ами израилтянин, или пък юдеин… Дъра-бъра. Ала-бала…
        Бил е точно такъв, каквито са били милиони негови сънародници, а други освен тях, и такива като тях, тогава е нямало.

      • Разбунтувал се евреин, несъгласен с начина на живот и проповядване на вярата от тогавашните духовници! Несъгласен и борещ се за друг вид взаимоотношения!!! При него посланието е> ОБИЧТА между хората!

      • Точно Иисус Христос ли даваш за пример за най-светлия евреин? Какъвто и да е бил, личността му е ползвана, за да бъде покорено населението на познатия свят под робството на една религия. И всеки следващ кът от света, който е бил разкриван също да бъде покорен под същата тази религия. Така че, защо ползвате Христос като някаква личност, която не може или не бива да се петни? Той е човек – имал е собствени интереси. До голяма степен ги е изпълнил… Нищо повече…

      • Нищо подобно… Пишеш за неща, от които си нямаш понятие. Да беше прочел Евангелието поне… А тук има и хора, които са изучавали теология, в която влиза курс по Библейска археология… Ако обичаш, отстъпи назад малко.

      • Идеята е важна, кой е, какъв е няма значение. А какво е направил е важно. Ако е евреин така по-еврейски ги е минал та чак свят им се е завило.

  33. Ако статията се опитва да предизвика симпатии към немския нацизъм, няма да успее!

    Сам авторът казва, че това, което знаем, е непълна (!) истина. Тоест, ние не знаем само някои подробности. Подчертавам – подробности!

    Но и това, което знаем (!) – което е доказан факт, никак не е малко! По него можем ясно да съдим, че нацизмът и фашизмът не са нищо добро. И именно те са довели процъфтяваща Германия до пълен крах и накрая даже до унизително васално състояние, на подчинена, окупирана страна, в което тя пребивава до ден днешен. И по тази причина още много има да страда и да плаща. (Пред очите ни се случва!)

    Това е всъщност важното, когато оценяваме хитлеристка Германия (като цяло)!

    А това, което не знаем, и което НЕ Е чак толкова важно, също е интересно…
    Може би е полезно да се знае. Но то изобщо не може да наклони везните в посока на някаква симпатия към нацизма.

    Защото на мен ми е все едно, колко са гениални немците. По-важни са плодовете, които техният технически гений е донесъл на света. А тези плодове са война, страдания, несправедливост и смърт. При това, в огромни количества.

    Абсолютно ми е все едно от какво са умрели затворниците в Аушвиц – от газ, от разстрел, от болести, или от глад. Защото те поначало, изобщо не е трябвало да умират.

    Абсолютно ми е все едно, правени ли са евреите на сапун или не. И даже колко милиона евреи са били убити. Защото знам, че така или иначе са били твърде много. А убитите по време на войната и в концлагерите славяни са били още повече – МНОГО повече!

    Абсолютно ми е все едно какво е било отношението на хитлеристите към природата и към животните. За мен много по-важно е, какво е било отношението им към хората. А това ние много добре го знаем. И даже авторът на статията не го оспорва. И как ще го оспори? Смее ли?…

    Също така мога да изкоментирам и другите точки, които ни просвещават за ръководната мъдрост на Хитлер… „Изводът“ от които явно е, че той не бил „най-злият човек живял някога“. Съвсем не е бил и глупав.

    Е, и какво от това? О, да, сигурно има и по-зли хора. Има и по-глупави. Може би рокфелеровци, моргановци, ротшилдовци, билдербергери, илюминати и не знам си още какви, да са чудовища още по-лоши от него. Но на мен тази класация не ми е интересна. Нима тя умалява чудовищността на самия Хитлер?…

    Накратко, авторът явно ни манипулира. Тъничко – той само измества акцента…
    Е, АЗ ПЪК ГО ВРЪЩАМ ОБРАТНО, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО.

    Хитлер просто е правил това, което е резултат от елементарно държавническо мислене, от елементарен здрав разум. Всеки национален лидер, независимо каква идеология следва, трябва да предприема именно такива законодателни и управленски мерки, ако иска да укрепи своята страна. Става въпрос за икономически мерки, финансови, научни, образователни, демографски и т.н. и пр.

    Но защо го е правил това Хитлер? С каква крайна цел? Нима не е това по-важното?
    Кой му е помагал и каква е била пък, на свой ред, НЕГОВАТА цел?

    Защо „световният елит“ му е позволил да провежда такова оздравяване на страната, каквото не би позволил на никоя друга страна – която и да е тя?… И даже, не само това – помагали са му! Затваряли са си очите за погазването от Германия на международни договори, плюели са на огромните й неплатени дългове, и даже са я кредитирали (!), търгували са с нея, предоставяли са й технологии… Дипломатически и имиджово са я поддържали и даже са номинирали Хитлер за нобелова премия за… мир!…

    Тези (повечето задокеански) сили, които така са къткали хитлерова Германия – те не са ли знаели, че Хитлер се готви за война, за създаване на глобална или поне, на доминираща световна империя?…

    Знаели са, разбира се! Познавали са и кътните му зъбки. Империя, естествено, не са му позволили да направи. (Знаели са кога и по какъв начин да го спрат, ако се опита.) Но виж, войната напълно ги е устройвала… Именно войната е това, което са очаквали от Хитлер. И затова не само не са му пречели, но и всячески са му помагали да осъществява своите, иначе напълно разумни и полезни реформи. А може даже и съвети да са му давали, как по-добре да укрепи Германия.

    Е, и какво от това? Ами, всъщност, нищо. За мен тази статия нито с едно милиграмче не променя отношението ми към нацизма и фашизма, към Хитлер и към Третия му райх.

    • Чакай сега да се разберем, кое точно от статията разбра. Твоето мнение е това, което чувам и виждам от 30 години! За славяните бъркаш другарю, знаеш защо! Никой никого не е „хранил“, „подтиквал“ и чакал от „засада“, Хитлер да направи грешната стъпка. Хайде сега, не всички сме колхозници, нито с „тора“ в ръце …

      • Ако искате да спорите, дайте аргументи. Аз на свой ред ще дам други. Всичко друго са празни приказки. Това, което съм написал, се чува даже не от 30 години, а от повече. И съвсем не случайно.

    • Рицарче, пак ли си пропуснал часа за вземане на хапченцата? 😉

      … онези, които се пият с много вода …

      ☺☺☺

      Ако не си, отдели 4 часа и изгледай „Последния мит“ – резюмето, не целия, че е много дълъг.

      … всъщност, на всички го препоръчвам да го изгледат.

      Не забравяйте, че „Историята се пише от победителите“, но има и друг момент:

      Победителят „може да лъже всички за кратко или един човек вечно, но не може да лъже всички вечно“.

      И Хитлер и Сталин не са само бели или само черни.
      Просто са си били на мястото в подходящия момент.

      • Ти, Иванов, много „начетения“, съзнателно отклоняваш разговора от главната тема. Отказваш да разбереш, че симпатиите към Сталин или Хитлер днес се използват от определени мръсни сили, които манипулират хората и ги настройват, и ги подкарват накъдето им е нужно. А накъде им е нужно на тях – всеки би трябвало да се сеща, освен кретените.

        Именно аз съм този, дето няма нужда от хапчета. Такива като вас май сте минали мозъчна операция (прогагандно-промивна) и на вас никакви хапчета няма да ви помогнат, само че вие, естествено, не го знаете…

        Прекрасно разбирам и знам, че Сталин и Хитлер не са идеално изтрещяли типове. Но по-важно е какви изводи си правите вие от това!

        Много от нещата, които са правили Хитлер и Сталин са абсолютно правилни. И трябва да бъдат прилагани и днес, и в бъдеще.

        Но уви, има и ДРУГИ неща, и което е най-лошото, те са били ПОВЕЧЕТО и КЛЮЧОВИТЕ неща, които са правили – които са отречени и са осъдени от човечеството.

        И не защото някой, видите ли, бил излъгал хората, а защото хората на практика са разбрали до какво води тоталитарната диктатура. Защото цялото човечество е платило с много, много КРЪВ за този урок. Историята е писана с кръв, а стотиците милиони убити, както и да плюнчиш молива, както и да го въртиш и да го сучеш, са си стотици милиони убити. И това наистина е много и е страшно. Не може от лайна да направиш злато и не можеш след такива жертви, страдания и разрушения да изкараш, че идеята, която е довела до тях, е била много добра и правилна.

        Макар, че някои идиоти все едно се опитват. И те никога няма да престанат. Но интересното е, че винаги ще се намери някой кретен, още по-голям от тях, дето да ги слуша и да им вЕрва…

        И ето, че сега тази статия ви манипулира и ви кара да си направите неверните ИЗВОДИ. А именно, създава у вас симпатии към немския нацизъм и фашизъм, или най-малкото към неговия лидер. Тънко ви внушава, че делото му не е било чак толкова лошо… А троловете под статията услужливо допълват, че може би даже изобщо не е било лошо, и може би даже трябва да се опита отново. Не ЧАСТ от делото му, а ЦЯЛОТО му дело – целият нацизъм и фашизъм са добри и целият Трети райх трябва да се пресъздаде. А Хитлер – той е даже герой, какъвто отново ни е нужен.

        Мислите ли, че авторът не си е давал сметка, че ще има такива призиви под статията му? Че неонацистките тролове моментално ще изпълзят точно с такива лозунги?… Знаел е, естествено! И редакцията на сайта сигурно също се е сетила. Но въпреки това е публикувала статията. Изобщо цялата схема е ясна. Тя е предвидена, задействана е, за да се случи именно ТОВА!

        Ето, така се манипулира „аудиторията“ от тъпи овце!

      • Един познат ме светана за една работа. Каза ми да броя думите и знаците в едно писмено изказване.

        В това ти изказване си използвал 475 думи или 2619 знака. 😦

        Срещу това количество, едиственотo, което си написал, може да се обобщи в това, че всички са тъпи, само защото не приемат твоята „гледна точка“ за нещата, за която се остава с впечатлението, че е единствената правилна „гледна точка“. :-/

        … естествено, никакви доводи от твоя страна. 😦 Само емоционална натовареност в излишък. 😦

        АНОНИМНИТЕ-Е-Е-Е …!!! ЗАЩО НЕ СИ ПРИЛАГАТЕ ПРАВИЛАТА ЗА РИЦАРЧЕТО-О-О-О-О …?!? 🙂

      • Ами може би, защото администраторите много добре разбират, че съм прав… И затова не обръщат внимание на разни жалки уеб-тролове… Даже и тогава, когато същите се жалват, понеже са си изчерпили арсенала от манипулации. И защото нямат, горките, никакви доводи, с които да си защитят рехавите фалшиви теорийки…

      • Иванов, ама много си прав за „рицарчето“! Страхотно си прав, дявол да го вземе! Той е такова задръстено човече, прави се на православен бого-молЕц, че направо ти се иска да повърнеш! А всъщност май е едно гнило комунистче… по вътрешна нагласа, така родено! Пфу!

    • На комунист истината и в мозъка да му я пъхнеш, пак няма да я разбере и осъзнае. Защото в главата му вместо мозък, е пълно с партийно нишесте!

      • Не знам кой е „комунист“ или друг някакъв „-ист“, но истината за патриотите е една – Родината е майка, тя дава живот на семейството, тя дава закрила на вярата, тя е всичко! За нея трябва да се живее, за нея си струва да се умре.
        Всичко друго са извращения. Нацизмът и расизмът – това не е родолюбие, а е чиста дяволщина. Интернационализмът, космополитимът, глобализмът – това са отровни лъжи. Безбожието не е нищо повече от осакатен, примитивен материалистичен мироглед…
        Лъжата е многолика и най-интересното е, че винаги се маскира като истина. Според ефекта Дънинг-Крюгер, колкото по-невеж е някой, толкова по-силно е убеден в своята мнима компетентност. Лъжецът винаги нарича другите лъжци, а крадецът вика дръжте крадеца.
        Тогава, кой може да ни помогне да различаваме истината от лъжата? Тежко им на безбожниците, защото само Бог може да го направи. Не случайно името Му е Истина.

  34. айде сега малко да ги ползваме тия мозъци дето природата Ви ги е писъдила. Всички положителни промени изброени по-горе са нещо прекрасно, постигнато от екипи специалисти ( работещи по конкретните въпроси). Самият Хитлер е имал намеса до степен да даде заповед те да бъдат сформирани и да се подпише под решенията им. Ще има довод -ама това се е случило точно по негово време. Ми драги хора за да се задържи едно правителство в нормална държава ( не визирам наЩа мила рОдина) то трябва да се наложи като работещо. Или иначе казано- за да може едно правителство да маниполира мнозинството упражнявайки геноцид върху „малцинство“ мнозинството трябва да го намира за рентабилно, дори полезно.
    п.с. да ви напомня- иновации на таз планета има най-вече по време на война, защото тогава науката в търсене на нови оръжия получава най-голямо количество средства за разработките си. както баща ми обича да казва- Военните действия въртят икономиката. ( и сами знаете че икономиката успява неусетно да върти на малкото си пръстче останалите сфери от социалното ни съществуване)

    С думи две -Хитлер е бил човек,сигурно е имал и добри качества( знам ли, може би е бродирал красиво), нои в историята ще остане един от най-вървежните убийци в човешката история. А аз не помня „убиец“ някога да е била дума предизвиквала гордост.

  35. В тази статия има толкова недоразумения, че се чудя как загубих толкова време да я прочета! Не промива мозъците на хората с такива глупости. Особено на младежи, които ще прочетат една такава статия и няма дори да потърсят повече инфо по въпроса.Това е същото както в нашата съседна страна- Турция, промиват мозъците на тяхното население, че ако не са били те с тяхното „присъствие“ тук, България е нямало да съществува, Армения също…Аман от хора, които обвиняват евреи, американци, руснаци за собствения си живот. Масово изтребление на евреи е имало и няма как да се отрече.Имало е и на християни, цигани, руснаци и кой ли още не! Това с колибите и германците е достойно за виц и бих си го публикувала във фейса, ако все пак темата не е за подиграване…Световната конспирация, световното господство са такива илюзии и са удобни най- вече на хора, които търсят кой да обвинят за собствения си провал. Отърсете се от тази плява и направете нещо смислено с живота си 🙂

    • Само дървени философи като теб се намират. Защо не вземеш да прочетеш малко литература след войната? Нито руска, нито еврейска. Виж проучванията какви са и тогава пиши. Като не си начетен на дадена тема, не се опитвай да даваш компетентно мнение. Не е нещо което ти се отдава.

      • А къде са ВАШИТЕ мъдри аргументи, подкрепени с доводи, цитати и прочее доказателства, господин свръх-компетентен и начетен „Тод“ (тоест, просто трол)?

  36. ?!!!! Вредите са повече от полЗите?!!! Май забравяте, че това доведе то цяла Втора световна война?!

  37. Всичко това го знам!
    Не знам какво е коран и никога няма да знам. Не знам кога е роден боклука Мохамед и не ме интересува. Кой е Хитлер знам. Аз ще съм втория!

    • И какво е направил ? Че се е опитал да направи света едно по добро място ли ? За какво да го обвиняваш ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ? Хитлер е най великата личност живяла на планетата някога

      AB Администратор: Внимание!
      Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

      • Ами да и Сталин е велика личност, нищо че е убивал и изтезавал, цяла Русия му се кланя. Велики са щом казваш. И те са направили светът едно добро място, примерно не му харесва на шефа, че си с мустаци и ти тегли куршума. Живяхме в това време, не стигахме до крайности, но видяхме, че може, може един кретен, убиец и изнасилвач да стане герой, да пеят за него песни. Забравихте тук да попеете възхвални песни за Сталин, ее ама бива ли така. Много хубави неща направил Хитлер и война е направил, най-симпатичната, така де. 30-ина милиона са умрели, неее лъжат, били са 30 хиляди, другите са се скрили, ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ И тая конспирация с евреите ми писна, боже колко били лоши евреите, пък се кланяте на евреина Исус Христос ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

        AB Администратор: Внимание!
        Нарушенa e точкa 2. Прочетете правилата за коментарите!

      • Тук някои от нас съвсем се пообъркаха. Нека да премълчим… Та нима всички вие убедени в написаното сте го знаели, и сте си мълчали всичките тези години? Срам ме е за вас. Хвърляте се направо на онова, само защото ни се иска всичко да е лъжа, е, не е така – във всяка лъжа има доза истина. Открийте я. Не се хвърляйте на всяка алтернатива само защото е инак представена, а в днешно време е модерно да се говори и мисли така. Излиза, че руският народ не се е сражавал за родината и за ценностите, в които е вярвал!? Излиза, че трябвало да се вярва на изложеното, а да се присмеем на милионите загинали на фронта?! О, я стига! Поддавайте се, но бъдете внимателни в категоричността, с която списвате коментарите си! Мислете за последствията, които носят те за по-младите и незапознати с войната! Ами ако утре със същата убедителност ви изнесат факти за доброто съжителство през време на турското робство?! И тогава ли ще сте така наивни! Срамна картинка!.. Мислете с главите си хора!

      • Имам чувството че тези тук наоколо „коментатори“ или изобщо не могат да мислят след тоновете инфо-фъшкии, с които са се наяли, или просто са тролове, които пишат поръчкови гадости за по няколко левчета. И всичко това, взето заедно, всъщност представлява елемент от някаква по-голяма, целенасочена информационна кампания за пропагандиране на нацизма.

        Провокацията е пълна! Както и безумието на коментиращите.

        Но най-интересното е, че то явно така е и планирано. Не виждате ли, че напоследък се наливат луди пари във всички медии, в т.ч. и в т.нар. „алтернативни“ (който ги знай), за да се прокарва реабилитация на нацизма, фашизма, хитлерова Германия и на цялата тази гадост?

        Не виждате ли връзката? От едната страна – тълпите арабски ислямски фанатици и примитивни зверове, с които наводниха Европа… А от другата страна – нищо?… Как се разпалва война по този начин?… Аааа, не може то така! За война са нужни две страни. Трябва, значи, да се създаде противовес, нали?

        И как да стане това? Ами много просто. Идеите винаги имат последствия. Само наливаш парички в медиите, те пък настойчиво пропагандират и реабилитират нацизма и фашизма… Едновременно всяват истерия по отношение на пришълците… И ето ги, появяват се млади безмозъчни дебили, които започват да реват зиг хайл и мюслитата на сапун! И, на – ей ти я войната!…

        Остава само истинският окупатор да се направи на миротворец и да вкара танковете. Елементарна схемичка.

        И безмозъчните дебили прекрасно се вписват в нея. Но на мен ми е по-интересно каква е ролята на редакцията на този сайт в тази схема? Ако се появят още 1-2 статийки като тази, ще съм сигурен, че и те участват с двата крака.

        И при това, интересното е, че всички днешни проблеми на Европа могат да се решат бързо и лесно, стига само народите, и в частност – българският народ, да се мобилизира и да се надигне. Но целта е народната енергия да бъде насочена не към решаване на проблема, а към разрушаване, и в крайна сметка, към самоубийство. Манипулаторите не искат решаване на проблемите. Не за това ги създават, нали?… Те искат смърт, кръв, поробване и експлоатация.

        Колко добре е за тях, че хората са едно тъпо, примитивно, безмозъчно, говеждо стадо. Пред очите ви е прекрасен пример, как се подгонва това стадо в дадена посока. Накъдето го натириш, натам ще иде! Хитлер най-нахално ви го е казвал в очите, браво на него! Но вие не отнасяте думите му към себе си, нали? Макар, че именно по ваш адрес е говорил, „умници“!

      • Аз съм за Чингис хан или Цезар или Токугава. Такива велики личности с лопата да ги ринеш. Но след тях само пепел.

      • Спор няма,така е!!! Но е можел да измисли друг начин за осъществяването на идеите си…без насилие.

    • извинявай, какво точно е направил той на човечеството, казвай ми по едно негово зло и аз ще ти казвам по 5 на сталин и чърчил за неговото едно. Ограмотете се хора, не вярвайте на измислици….. Все пак историята се пише от победителите

    • Никой не го оневинява а изтъкват факти положителни понеже на нас ни са представени само негативите Той е погнал евреите защото ни се казва че някаква си врачка бла бла бла и щял да бъде убит от еврейка или нещо такова беше …. пълни глупости според мен. А ако се поинтересуваш малко можеш да видиш че евреите не са цвете за мирисане, те имат особено важна роля в българската история прочети за Пурим Видински – еврейски празник от Османското владичество (нали не сме били под робство и не е Османско Иго) над България. Евреите са гнилата ябълка и той се е опитал да я премахне. И все още са но ……… на кой му пука. А Хитлер е такъв онакъв а се оказа че Сталин е още по зле…… Историята е изкривена и знаем това което ни се представя а каква е ……… едва ли някой ще каже.

      • Правилно, Стоян Николов! Хитлер поема Германия от състоянието й на „Ваймарска република“ – комунистическо сметище, бунище. Престъпността е била много висока и 80% (според ревизионистите на холокоста) от престъпниците са евреи! Хитлер започва да строи концлагери за да озапти престъпния контингент

      • Ха така, браво на Хитлер…. Не знам дали разбираш, какви отвратителни неща ръсиш. Дано хората поне да го разберат.

      • Упреквате другите в едностранчивост Рицарю, но и Вие правите същото.Безспорно го правите добре,не може да се отрече,но няма да мине пред всеки.:)

Прочетете и правилата за коментарите!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.