Започна вторият етап от плана за Европа

top-secret

Все повече анализатори допускат, че имигрантската криза е активно мероприятие, целящо да отклони вниманието на европейските общества от една друга и не по-малко опасна реалност. Да се обяснява процесът на преселението единствено с либералната наивност на европейските политици е толкова сериозно, колкото легендата, че в основата на Троянската война е стояла само красотата на една жена. Да, идеята за хубавата Елена е мит, но дали е история.

Историята доказва, че зад всеки геополитически процес обикновено се крият икономически интереси. Политиката е израз на овластяването на елитите. А действителната им власт неминуемо минава през властта на капитала.

Кой има полза от събитията в Европа?

Тук е уместно да си спомним едно подготвящо се споразумение, което успешно остана встрани от общественото внимание – Трансатлантическото партньорство за инвестиции и търговия (ТТИП). Въпреки силното лобиране от страна на Европейската комисия и от повечето политически елити, съмненията в нечистотата на това споразумение успяха да преодолеят медийното затъмнение. След вълната от протести в много европейски държави срещу неравностойното обвързване на европейската и американската икономика, стана ясно, че ТТИП не се ползва с голямо обществено доверие. На Стария континент бяха събрани над три милиона подписа срещу споразумението – най-мащабната обща петиция на граждани на ЕС в историята на този съюз. И въпреки това, на 28 май 2015 г. Комисията по международна търговия към ЕК реши да не се съобрази с гражданските настроения и гласува резолюция за продължаване на преговорите по ТТИП.

Дори повече – Европейската комисия наложи забрана за публичен достъп до документите от преговорите за партньорство за срок от 30 години, а по силата на закона за свобода на информацията, през юни 2014 г. се разбра, че американското правителство също е блокирало публичния достъп до документите за ТТИП за срок от пет години, мотивирайки се с „чувствителното естество“ на съдържанието им.

ttip7878

Въпреки медийното затъмнение и пълната секретност между договарящите се страни, в социалните мрежи и в някои медии излязоха нови притеснителни факти, свързани с ТТИП. Беше въпрос на време недоволството на обществото да придобие по-големи мащаби.

Случайно или не, по това време започна и мигрантската криза.

Залети от стотици хиляди имигранти, европейските общества трябваше да се справят с нов сериозен проблем. Трансатлантическото споразумение и съмненията, свързани с него, отстъпиха на заден план. Кой би мислил за бъдещ търговски договор, когато в Париж убиват хора, а в Кьолн насилват жени? Либералната наивност на толерантните европейци започна да се трансформира в негодувание към неблагодарните имигранти.

Много е вероятно това да е една от ползите от мероприятието “мигрантска криза“. Създаване на нова опасност с цел отклоняване на вниманието от другата заплаха, надвиснала над европейските държави.

Вече за никого не е тайна, че нашествието на огромни маси от предимно млади мъже беше организирано. Брошурите с инструкции от фондацията на Сорос, открити в много от емигрантите, бяха само върхът на айсберга. Още в началото на великото преселение се надигаха гласове, които предупреждаваха за изкуствения характер на този процес, но опиянени от своята либерална непогрешимост, болшинството от европейските общества не реагираха и се доверяваха на интерпретацията и внушенията на официалните медии. През периода на европейската „лудост“ всеки трезв глас беше определян като ксенофобски.

Така приключи първият етап от плана за Европа.

Дестабилизацията.

Полицията разделя протестите на леви и десни активисти в Кьолн. Снимка ЕПА/БГНЕС

Полицията разделя протестите на леви и десни активисти в Кьолн. Снимка ЕПА/БГНЕС

Вторият етап се провежда в момента. Приетите имигранти тепърва ще създават кризи в европейските общества. Организираното насилие в Кьолн и в други германски и европейски градове навежда на мисълта, че това е само началото на серия от провокации, които трябва да засилят антиимигрантските настроения.

Защото на всяко действие има еднакво по сила противодействие.

Ескалацията на напрежението може да бъде прехвърлена от Германия и Франция в други европейски държави. Какво следва? Вероятно предсрочни избори в Германия. Нова дестабилизация и несигурност. Нека не забравяме и другото – че само в Германия броят на американските бази е 305 и САЩ услужливо могат да се отзоват на помощ. Вече сме свидетели на изказвания от редица европейски политици за гарантиране на нашата сигурност. Това е единият вариант. Възможни са и други сценарии, които да доведат до нов „контролиран“ хаос.

Каквито и да са конкретните стъпки, крайната цел е отнемане на част от нашите свободи в замяна за нашата сигурност. Този мотив винаги „минава“. Естествено, това ще означава и цензура върху независимите медии. И предимно върху социалните мрежи. Под една или друга форма ще бъде приет закон срещу омразата, терористичните изказвания и критикуването на властта.

В така подготвената среда ще се пристъпи към следващите фази по налагането на Трансатлантическото споразумение. Няма да има изтичане на неудобна информация и недоволство на организирани граждани. Но, най-важното, няма да има протести. Защото в една нестабилна обстановка първото нещо, което ще бъде забранено, са именно протестите. Вече не едно масови мероприятия в Европа бяха отменени заради сигурността. Така стъпка по стъпка ще бъде установен необходимият контрол, който би бил невъзможен в едно нормално функциониращо общество.

Може би подобен сценарий изглежда като излязъл изпод перото на Оруел, но понякога реалността е по-невероятна, отколкото ни се иска да вярваме. Особено когато залогът е постигане на влияние.

Над 11 000 чифта обувки замениха Парижкия марш за климатичните промени на Площада на Републиката в края на ноември м.г., тъй като шествието бе отменено заради затегнати мерки за сигурност

Над 11 000 чифта обувки замениха Парижкия марш за климатичните промени на Площада на Републиката в края на ноември м.г., тъй като шествието бе отменено заради затегнати мерки за сигурност

Защо Трансатлантическото споразумение е толкова важно?

Накратко, ТТИП не е обикновен търговски договор, въпреки че има опити да бъде представен като такъв. Всъщност, Трансатлантическото споразумение е транснационална Конституция, регламентираща отношенията между ЕС, САЩ и Канада. Този документ ще постави под контрола на международния корпоративен елит всички сфери от нашия живот. Веднъж подписан, а след това ратифициран от всички страни в ЕС, този заробващ договор ще определя не само икономическите, но и социалните, правните и личните ни свободи. ТТИП съюзява големия бизнес от двете страни на океана и сметката ще платят обикновените хора. Достъп до пълната документация на споразумението имат основно представители на международните корпорации, като само американските делегати от компанията „Филип Морис“ са над 600 – корпоративни адвокати и лобисти.

Все повече западни анализатори смятат, че чрез ТТИП американските корпорации ще заробят икономически държавите-членки на Европейския съюз, както и някои азиатски, чиито правителства се определят като „марионетни“ (вече е финализирано Транс-тихоокеанското партньорство между 12 държави от Азиатско-тихоокеанския регион – САЩ, Канада, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Чили, Мексико, Перу, Сингапур, Малайзия, Виетнам и Бруней). Акцентира се над факта, че споразумението се изготвя в пълна тайна от американските и европейските граждани.

Небезизвестният американски анализатор и бивш зам.министър по финансите Пол Крейг Робъртс например казва: „Поради изброените причини САЩ договарят ТTИП в разрез със всякакви демократични норми, в пълна секретност. Дори членовете на американския Конгрес нямат достъп до информация. Америка вече се управлява от американските корпорации. Ако „споразумението“ мине в Европа и Азия, и техните държави вече ще се управляват от тях.“  Робъртс предупреждава, че правителствата, които договарят ТТИП със САЩ, са „купени и платени американски агенти, лобиращи за интереса на американските корпорации. Ако споразумението бъде прокарано, единственият закон в Европа и Азия ще бъде американският“.

Измеренията на окончателното подписване на договора за ТТИП всъщност очертават хиперколониалните рамки, осигуряващи абсолютна власт на управляващите елити, тъй като поправки могат да се направят само ако подписалите го страни са единодушни. Прилагането на споразумението става независимо от факта кое правителство е на власт. Това означава, че парламентарните избори, основа на всяка демократична система, ще се лишат от съдържание. Няма да има никакво значение коя партия избираме, тъй като ръцете на всички бъдещи политици в националните парламенти ще бъдат вързани чрез въпросното споразумение.

На практика така нареченият Трансатлантически бизнес съвет, конституиран още през 1995 г. по идея на Еврокомисията, безкомпромисно налага идеологията на свободната търговия от двете страни на океана, а обикновените хора ще бъдат лишени от действителното си право на избор.

Корпоративните елити на САЩ и ЕС ще решават дали имаме право на по-високи доходи и пенсии. Същите ще одобряват или забраняват всяка една инициатива на националните правителства. Да, точно така.

Ако някой закон не им харесва, те просто ще го отменят в предвидените международни арбитражни съдилища, които ще имат надконституционална власт. Всъщност Конституцията няма да има силата на върховен закон.

stop-ttip-generic-fb

Чрез ТТИП падат и всички регулации за ГМО храни. Падат и ограниченията, свързани с всякакви контролни регламенти, осуетяващи печалбите на корпоративния елит. Нещо повече – предвидено е ако на територията на дадена страна се води война, корпорациите да изискват обезщетения за изгубени печалби по време на военните действия. Правителствата на отделните държави няма да бъдат нищо повече от местни чиновници. Всъщност това е само малка част от последствията след ратификацията на ТТИП. Това е изтекла информация, която представлява една несъществена част от целия договор.

Вярно е, че и сега корпоративният и банков елит пряко влияе върху политическите и обществените процеси в Европа и САЩ.

Реално бюрократите в Европейския парламент и Европейската комисия са в по-голямата си част лобисти на редица големи банки и корпорации. Въпреки това, не всяка идея и желание на бизнес елитите в САЩ и ЕС се осъществяват. Причината е, че лобирането струва пари и време, а освен това става на тъмно. След подписването на ТТИП този проблем ще отпадне и трансатлантическите корпорации ще имат законовата власт да се разпореждат с нашите съдби.

В буквалният смисъл.

Става въпрос за безпрецедентна власт на корпорациите, надхвърляща националните интереси. Един нов тотален контрол над народите на Европа и САЩ. А с предстоящото ратифициране на вече финализираното в Атланта през октомври 2015 г. Транс-тихоокенско споразумение – и над целия свят. Овластяване на няколкостотин фамилии, надминаващо дори най-смелите мечти на диктаторите от близкото минало. Едно окончателно разпростиране на корпоративните гиганти над всички континенти. Хегемония, която няма да бъде ограничена от територии или политически сътресения. Диктатура, която може да продължи дотогава, докато тази икономическа система съществува. Пазарен феодализъм.

Всъщност, този е скритият залог. Дестабилизирането на Европа е най-малкото, което транснационалният корпоративен елит е готов да направи, за да се сдобие с абсолютната власт.

Източник: memoriabg.com

Advertisements

25 thoughts on “Започна вторият етап от плана за Европа

 1. Много е сладко как толкова много хора (включително и авторът на тази „прозорлива“ публикация) тънат в блажено неведение и се заблуждават, че разбират нещо от политика и икономика.

 2. Всичко написано е вярно. Аз обаче винаги съм се чудила колко много ние хората надценяваме значението на „подписаните“ споразумения и договори. Няма сила на света, освен ако не си заплашен с директна война, която да те накара да уважиш един такъв поробващ договор, който сам по себе си се явява листове хартия. „Няма да има никакво значение коя партия избираме, тъй като ръцете на всички бъдещи политици в националните парламенти ще бъдат вързани чрез въпросното споразумение.“ И как точно едни листове хартия подписани от някой си ще ти вържат ръцете- реално няма как. И какво, ако откажеш да изпълниш подобно „споразумение“ ще те заплашат със санкции или замразяване на сметки, спиране на бизнеси в страната ищец? В такъв случай първо отказваш категорично да плащаш санкции, второ изтегляш предварително всички инвестиции или сметки от техните банки, тъй да се каже подготвяш си почвата предварително. И нека видим как точно ще ти вържат ръцете. Договори, споразумения и прочие са били тотално неспазвани, погазвани и отхвърляни през многовековната човешка история, примери и в нашата колкото искаш. Тъй, че има ли воля всичко може.

  • Не, просто който не изпълнява заповедите, ще бъде обявен за диктатор и враг на народа, ще бъде пратена армията на НАТО да демократизира съответната държава…

 3. Нали същото се опита да направи и Русия в СССР и СИВ, но не беше кадърна да го направи и се провали. А сега завижда и се страхува от САЩ.

  • Завижда на баба ти фърчилото… Де видя в Русия страх или завист бе, „многоумник“? Трол скапан… нищо не каза, прав се изкенза. По-голяма глупост не бях чел. Де СССР, де Русия, де СИВ, па де ТТIР… Чувал си ти за СИВ или си прочел нещо в наръчника за тролове, ама си нямаш хабер „ко шъй туй“ и „с ко съ йиде“… Нищо подобно – нищо общо, никаква връзка. Социализмът беше съвсем друга система, работеше по коренно различни правила и схеми. И имаше други задачи, с друга идея. Русия и да е искала нищо подобно не е можела да направи. Все едно, подводница да бомбардира. Кой бил „кадърен“ и кой се бил „провалил“ – ние си знаем, не ни трябва разни соросоидни тролчета да ни открехват с дебилни клишенца. Аман от тролски простотии…

 4. „Капиталът се страхува от липсата на печалба или от твърде малката печалба, както природата се страхува от празните пространства. Но щом разполага с достатъчна печалба, капиталът придобива смелост. Осигурете му 10 процента и той е готов да влезе в действие, при 20 процента той се оживява, при 50 процента е готов да си счупи главата, при 100 процента ще потъпче всякакви човешки закони, при 300 процента няма престъпление, което да не е готов да извърши дори и при заплахата да увисне на бесилото” (К. Маркс, т.23, с.770).Това се нарича аксиома, т.е. нещо което се приема за даденост и не подлежи на доказване.На тази аксиома се подчинява развитието на човечеството повече от 2 века назад и до днес!За тези които могат да мислят, това обяснява „нещата от живота“ синтезирано, кратко и ясно.Това нещо Маркс не го е измислил, той цитира човек живял и мислил преди него!!!

 5. Pingback: The vision of Orwell is coming to existence – Global Market Feudalism |

 6. Тъпа комунистическо-проруска пропаганда! ТТИП още повече ще изолира тъпите руснаци , а краят на Путин е неминуем! За това най-вече са загрижени противниците на ТТИП!

  • Eвгений, ТТИП не може да изолира руснаците. САЩ винаги ще търгуват с тях защото има изгода, има пазар, имат страх и никога няма да влязат в директен конфликт с този който е истинският победител във 2та Св.Война с над 20 млн. жертви/САЩ 300 хил./… и т.н. …. с други думи когато си наивен и прост си е за цял живот

  • Понякога идиотизмът на пропагандните уеб-тролове е толкова огромен и уродлив, че е просто непостижим за нормалния читател. Непостижим с мисъл, непостижим с чувство – просто невъобразим и неописуем! Това не е обикновен идиотизъм, а направо някакъв дебило-кретенизъм на N-та степен, с вселенски мащаби!… Нещо като Шедьовър на лоботомираната овца!…

   Подобни мозъчни фекалии са толкова шокиращо гадни и долнопробни, че даже не могат да предизвикат полагащото им се отвращение. (Което е естествено – нормалният читател не би могъл да се отврати чак толкова много, без да пририта и да умре.) Вместо това, такива мисловни шедьоври предизвикват нещо като… криви усмивки. Понякога е даже весело и забавно да ги четеш! Естествено, за целта е нужно да имаш много здрав стомах и някакво особено, чалнато чувство за хумор…

   Браво, „Дойчинов“! Аплодисменти! Дяволът е възхитен, всички са възхитени!…

 7. Кажете си го – това е кристално чист фашизъм, според Бенито Мусолини: фашизмът е срастване на държавата с корпорациите. Щом Рон Пол го казва, какво ви пречи и вие да го кажете?

  • Не е вярно. Крайно маниполативно мнение. Не мога да се съглася. Основен принцип в търговията е свободно движение на хора и капитали. Иначе в ЕВРОПА трябва да произвеждаме кафе и да не ползваме интернет и продуктите на MICROSOFT.

   • Ха-ха-ха… „Свободното движение“ е свободно само за НЯКОИ, като Майкрософт например… Или Монсанто… Или за паричките на МВФ, на СБ, или на чичко ти Сорос…
    Ти си манипулаторът и лъжецът, льольо мамин! И нищо чудно – тези лъжи ги слушаме вече от десетки години… „Свободата“ в глобал-фашизма е за всички… но за някои е много повече, отколкото за други… Да живее „пазарът“ и „конкуренцията“!… И слава на безграничния безмозъчен кретенизъм на биологичните единици!

   • Правописа оправи, тъпанар! Пише се „манипУлативно“, с „у“, а не по селяндурски като теб с „о“!

 8. Глобализация! Това е! Не може да има вече физически граници, защото капиталът е международен и капиталовите потоци нямат граници. Човешките ресурси също следват тази тенденция. Движението на човешките ресурси е неконтролируем процес и няма нищо с дестабилизациите. Всички хора искат едно и също, знаят едно и също и знаят къде е то. И е нормално да тръгнат да го търсят. И естествено следва сблъсък на интереси – никой не си дава кокала. Джунгла! И кво следва? Яж, пий и се весели! И хич не му мисли, защото от теб нищо не зависи. А ако искаш нещо да зависи от теб, ами вземи помисли за личните си финанси. Тогава вече ще си напълно независим от всички – държавни институции, банки (кредити), работодатели, та даже и от обкръжението си, ако не ти харесва. Ставаш гражданин на света, пътуваш където си искаш, парите са ти навсякъде, където има банкомат, правенето им – също, но това е друга бира. Който иска повече – тук west_pv@yahoo.com

  • Това какво е – кратко изложение на мирогледа на съвременния видиотен потребител? Или просто реалното състояние на нещата при глобал-фашизма?…

 9. Това ,можеда го коментират обикновеннте евреи,но те още не знаятче жестоко ще заплатятза това ,което правят с палестиннците,когато бъдат бити. и прогонени от тях,ще попаднат в пещерата със скрижалите и тогава ще разберат .че грешна е посоката в която вървят!!

 10. скачахме за демокеация -сега ша си траем -май така излиза -роби до гроб!!!! ми то се оказва че и при обамчик нема демокрация

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.