Как Западът унищожава България, докато тя му ръкопляска…

Много често ще чуете думите „Защо българите искат да бягат на Запад…“ или „90% от младите искат да емигрират“. Тези думи ще ги чуете в контекста на критика към България – колко е зле, как сме се провалили, и как собствените ни деца дават тази оценка за нас „с краката си“. Всъщност, това е оценка за пълния успех на стратегията за ограбване на България от Запада. Ограбването на най-ценното и – хората. След като опоскаха всичко друго тук, та дори бъдещите ни приходи под формата на концесии и приватизация на ренти, комунални услуги и пр., след всичко това, финалната ликвидация на България означава да изсмучат и всички хора. Защото на запад хора, и то бели хора, възпитани и образовани, са доста нужни… И това, което става е не по вина толкова на България, колкото на целенасочена западна политика, която да принуди населението на България да емигрира. Да иде там, там да работи, там да плаща данъци и там да „разрежда“ нахлуващите не-бели малцинства.

emigranti

Знаете ли как стана всичко? Стана с измами и илюзии, с лъжовна идеология, която ни спуснаха преди 25 години.

Много цинично постъпиха – показаха ни витрината и ни казаха да ги слушаме какво да правим, за да станем като тях. Но не ни казаха, че това, което трябва да правим, е именно за да не станем като тях. Лъжци и мошеници бяха западняците. Днес го виждаме. При това – виждаме го не само ние, а дори най-успелите в Източна Европа, които като резултат не се различават много от нас.

Спуснаха ни виртуални ценности като „демокрация“, „човешки права“, „приватизация“, либерализъм. Спуснаха ги, с ясното съзнание, че те ще допринесат за разрухата. А от разрухата следва и емиграция. На народа му писва да живее в мизерия, да гледа само простотии ежедневно и да не може да мисли за бъдещето. И си вдига „чукалата“ и се изнася. И къде? При онзи, който е причинил всичко това, именно за да се изнесе.

Концепцията на „отвореното общество“ е лъжовна и вредна концепция при сливане на неравностойни общества. Как да спасиш бедното общество, когато има чисто технологични и икономически срокове за забогатяване? Трябват примерно 10-15 години усилена работа, за да се поизравни стандартът. И вместо този процес да се организира, вкл. с някакъв тип ограничения срещу емиграция, вместо това, просто се отварят границите и народът изтича. Богатият получава на готово кадрите и уменията на бедния. А бедният дори се гневи на собствената си държава, че тя е виновна. А то тя е жертвата.

Но не е само това. Дори да допуснем, че трябва да оставим хората свободно да се движат, и да не ги ограничаваме, дори да допуснем това, дори тогава няма всички да се изнесат. Ако обществото има ясна визия на къде върви и какво прави, много хора ще останат. Не всички хора се мотивират само от текущите разлики в доходите. Гледат се и други фактори. Гледат се дори чисто патриотични подбуди понякога. И обществото може да оцелее, макар и понесло тежки загуби като хора.

Само че западната стратегия беше предвидила и това. Икономическата доходна „помпа“ беше основния механизъм. Но за да не би случайно по други причини нещо да оцелее, и на негова база да се възроди държавата, та се взеха мерки всичко, което е възможно тук да се разруши.

На първо място, беше ни наложен абсурден неолиберален модел, който гарантира максимално възможно забавяне на икономиката. Т.е. ако ще трупаме богатство, да става най-бавно.

На второ място, заляха ни какви ли не неправителствени организации и западни съветници, които съветват за какво ли не, но всичко е в една посока – да се пречи да се развиваме.

„Зелените“ пречат на инвестициите в икономиката. Притискат държавата да спира проекти и да създава закони, които гонят инвеститорите.

„Кучкарите“, под предлог, че защитават миличките животинчета, всъщност имат за цел да влошават средата за живот в градовете. Факт е, че бездомните кучета са сериозен смущаващ фактор. И този проблем, имащ съвсем евтино решение, е гарантиран от промени в законите, които пречат на кметовете да го решат.

Защитниците на „човешките права“ всъщност са защитници на дребната масова престъпност. Никъде по света дребната престъпност не може да се пребори без някакъв вид полицейска репресия „на място“. Отива ченгето и тегли един бой на престъпника. Това е по-малко наказание дори за самия престъпник, сравнено с написаното в закона. Но поне се налага веднага и се вижда, че има закон. И това регулира процесите. Като полицаят не може да удари един шамар на джебчията, защото ще го съдят 8 години в Страсбург, и превенция на дребната престъпност няма. Прокуратурата и съдът просто не могат да се занимават с толкова дребни проблеми. Чисто икономически не е изгодно, нито е изпълнимо. Единствената превенция на дребната масова престъпност е дребната масова санкция. Навсякъде по нормалния свят го има, то в САЩ дори могат да те гръмнат, без последствия за полицая. Само тук тази санкция я няма. В резултат на това, дребната масова престъпност става супер масова, т.е. общият резултат от нея не е дребен, а е доста голям. И това се дължи на еничарите по „човешките права“, които зад привидно добра кауза, всъщност блокират един от защитните механизми на държавата.

Атаката срещу България върви и в някои морално-етични посоки. Например насилственото налагане на хомосексуалните ценности е нещо, което дразни народа и му създава впечатление, че държава не съществува. Българското общество не харесва тези ценности. Работа на държавата е да го защити от тях. Като не го прави, това води до убеждението, че държавата е „гола вода“, и не си струва да и вярваш и да живееш тук.

Но проблемът не е само в гейовете. Всяко общество си има някаква своя ценностна система, своя парадигма, свой начин на живот. Като този модел грубо се разбута от „инжектиране“ на външни правила, той ерозира и се разваля цялостното въздействие.

Например българинът исторически има специално отношение към недвижимия имот. Той иска да си има „дом“. Така е свикнал, цял живот пести, купува, купува на децата и пр.

Въвеждането на модел на скъпи комунални услуги и имотни данъци брутално нахлува в този модел. Скъпите комунални услуги и данъците са характерни за общества, където хората живеят основно под наем. Тези услуги влизат в наема, човек си е свикнал. За граждани, които са свикнали да имат имот, който им е опора в живота, и този имот не е източник на сериозни тежести, това да увеличиш тежестите, води до разклащане на системата. Но това умишлено се прави, именно за да се разбие „имотеца“ като част от същността на българина.

По същия начин действа и ускореното помпане на кредитния модел в България. Българинът не е свикнал да живее на кредит. Той е пестелив и прагматичен. Нагрухването му с кредити, често пъти почти принудително, променя модела му на живот. Възникването на трудности с кредитите пък направо разрушава живота, просто защото българинът няма умението на фалита. Той не разбира точно какво значи той, и правната рамка не е предвидена да го защити при фалит. Българинът е свикнал да не фалира, а не да се бори с това, което е след фалита.

В резултат от тази интервенция, се стига до пълни абсурди. Например човек си купува имот с ипотека. После не може да го плаща. Логично – взимат му имота, той е съгласен на това. Но ако кредитът не се покрие, започват да му взимат и други имоти, запори на заплати, изобщо – разсипват му живота. Има хиляди хора пострадали така, и всички те търсят спасение… в чужбина. От където ни е спуснат проблемът…

В добавка към всичко това, тече и една гигантска пропагандна кампания, която постоянно втълпява колко сме грешни, как нищо не правим като хората и как все трябва да бъдем сочени „с пръст“. Това се осъществява основно от международни институции организации, които имат за цел тотално да дискредитират собствената ни държава в собствените ни очи. Използва се една характеристика на българина – уважението към чуждото мнение. И това чуждо мнение е впрегнато безскрупулно да руши собствената ни държава.

Например ЕК постоянно пише безумни и лъжовни доклади колко сме корумпирани и защо ни спират фондовете. Но ние не сме по-корумпирани от на запад. Просто ни поливат с тези лъжи, като повод да ни спрат фондовете, и да ги приберат за себе си. И ние им вярваме. Също така постоянно пишат доклади да „съдебната система“, а всъщност българската съдебна система работи доста по-бързо и по-качествено от тази на запад. И на запад ги има същите проблеми, но никой не ги превръща в основен обществен въпрос. И на запад няма осъдени политици. Берлускони 20 години го съдят и до момента единствената ефективна присъда е условна и забрана да заема държавни постове. Няма влизане в затвора. Гърция затъна до гуша в дългове и корупция на елита и, но тя е много по-малко критикувана от ЕК, отколкото е България!

Просто в България системата с тази пропаганда върви, и това се ползва безмилостно.

Спомнете си, че в началото на прехода ни спуснаха мантрата за „чуждите инвестиции“. Нямали сме натрупан капитал, затова от вън щели да дойдат инвеститори да ни помогнат. Добре, пуснахме ги. И какво направиха? Усвоиха вътрешния ни пазар. Купиха предприятия, с които да ни доят. Не построиха нови, с които заедно с тях да печелим. Просто ни изкупиха пазара. В резултат на това, няколко милиарда годишно нетен доход изтича от България и това е спирачка за икономическото развитие. Представете си ако тези пари се реинвестираха тук!

В момента истината е, че България е напълно окупирана икономически и доена, вече няма какво повече. Държавата е напълно дискредитирана, народът не и вярва. Всевъзможните НПО действат максимално ефективно и пречат на всяко възможно подобрение. Което дразни народа, защото просто държава „която не може едни кучета да оправи“ не заслужава уважение. Еврочиновниците ни поливат с критични доклади. Е, как да се оправим тогава, как народът да не иска да емигрира…

Единственото останало ценно на България вече е народът и. Младите хора, които все още са добре образовани, знаят езици, компютри, могат да работят и да създават БВП. И да плащат данъци и осигуровки. Значи само те останаха да издоим. Давайте ги тук на запад, ще им дадем по-големи заплати, няма да живеят в градове с кучета, ако хванем джебчия, ще го пребием пред тях, просяци по улиците няма, който хвърли хартийка, го глобяваме, джигитите по улиците плащат солени глоби. Накратко – предлагаме по-добър доход, но и държава, която си върши работата, и не се разлага от никакви НПО и всевъзможни саботиращи елементи. Предлагаме и държава, която върви на някъде, именно защото ги няма саботьорите.

Е как да не стигнем до „махам се“ и „писна ми“…

Само че нека поне осъзнаем, че това е оценка не за държавата ни, а за онези, които са успели да я ударят, съсипят и разрушат, докарвайки я до тук. И са направили същото и с Полша, Чехия, Унгария, и с всички, на които им спуснаха същия модел…

Автор: Добри Божилов
Източник


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!
Advertisements

69 thoughts on “Как Западът унищожава България, докато тя му ръкопляска…

 1. Напълно споделям написаното в статията и коментарите. Трудно и вече опасно е да се чака масовото осъзнаване на хората. Нужно е нещо друго, извън системно, защото опитите за въвеждането на този световен ред ще продължават и докъде ще стигнем? Знам,че няма да им се получи, но все пак?

 2. Казват, че от нас към запада изтичали мозъци. Не знам, но на тази снимка аз виждам само задници. Задници, които не искат да се борят за справедливост и социални придобивки в Родината, а отиват да експлоатират наготово чуждите. И които ни дават виртуални акъли как да преборим корупцията и всички останали престъпления, та да могат те да се върнат на червен килим и като победители, когато заплатите ни станат колкото европейските. Подсъзнателното им чувство за вина от предателството сублимира в дистанционен патриотизъм и митове и легенди за емигрантите- инвеститори, които крепят икономиката ни със 100-те евро, които пращали на баба си. И за да оправдаят бягството и предателството си, се изкарват невинни жертви на някакво абстрактно, безлично Зло, което ги е прокудило. И очакват ние- останалите тук- да го преборим под вещите им напътствия. И за да легитимират морално предателството си, описват в най-черни и страшни краски собствената си държава и народ, които те поучават мъдро и назидателно някъде от на майната си..
  И не само това, ами подкрепят всякакви НПО-паразити, които да тиражират медийно тия злословия и да пречат на всякакъв възможен прогрес в Родината, да насъскват народа срещу правителствата и под формата на протестни мрежи и всякакви хиени- да ги изнудват за собствено обогатяване и в интерес на финансиращите ги от вън фондации и личности.
  Хубава статия, ако на някой му се чете, макар, че медиите се погрижиха да залеят всичко с пошлост, помия, чуждопоклоничество, агресия,порнография и опростачиха всичко, което може да бъде ипростачено, та 90 % от мат’ряла не чете надхвърлящи пет реда статуси, в които не става думи за цици, алкохол, футбол или друга дебилщина.
  Не знам, аз на тая снимка виждам задници, измислили си мита, че на запад изтичат мозъци.

 3. Държавността в България е официално дискредитирана още през 864 / 865 година, когато е извършено първото национално предателство. От тогава е изминало повече от едно хилядолетие, 700 години от което са прекарани в робство. А падането под робство за векове е най – силната форма на провал на държавността. След освобождението има две национални катастрофи – още два провала на държавността, последвани от руско робство. Да, освен турско има и руско робство. Излизането от него след провала на СССР, докарва държавността на България до нов провал – тя се превръща в американски треторазряден слугинаж. И понеже провалите на държавността в България са повече на брой от годините на нейното съществуване, чудно ли е тогава, че нещастниците, родени и израсли на нейна територия, нямат грам доверие в тази „държавност“ ?!?!

  • Извинете, но Държавата има три компонента: народ, територия и власт, и те не са независими един от друг. Управниците ни са такива, каквито ги е заченала и родила средата; те не са паднали от Марс. Има умни и смели хора в БГ, но те, както и във всяко общество, са единици и не могат да променят общия олигофренски, опростачен, затлъстяващ, загрухтяващ, футболозяпащ, цицообожаващ фон. Концерт на Азис събира десетки хиляди,а един протест не можем да направим срещу поредната несправедлиовостст, щото Ганьо муа свинска пача, лочи ракия и дяла чекийки на снимките на цици. Вижте ФБ: снимка на цици- 2000 лайка; статус на социална тема – 20 лайка. Социалната мрежа е станала сбирщина чекиджии и проститутки, не място за споделяне на идеи как да направим България по-добро място за живот. И Вие ми казвате, че всички тия чекиджии нямали доверие на държавността? И като нямат, какво? Ще пият още една ракия, ще се изпърдят и толкова. И ще изритат децата си в чужбина.

 4. Разсъжденията леко губят почва на две места – първото е „Скъпите комунални услуги и данъците са характерни за общества, където хората живеят основно под наем. Тези услуги влизат в наема, човек си е свикнал.“ – ако хората там живеят под „основно“ под наем, значи хазяите плащат тези данъци и комунални услуги и съответно товарят наема с тях, т.е. това нищо не променя. Второто : Само че нека поне осъзнаем, че това е оценка не за държавата ни, а за онези, които са успели да я ударят, съсипят и разрушат, докарвайки я до тук. И са направили същото и с Полша, Чехия, Унгария…“ Тук вече става нелепо, защото Полша, Чехия и Унгария винаги са били доста по – добре от нас и в момента също са по – добре, дори има емиграция на българи в Чехия заради високият стандарт.

  • Българина търси лесния начин, хваща си куфарчето и тръгва по най-малкото съпротивление. Никой не се замисля, че ако всички които излязоха на запад поискат истински да променят нещо ще го направят във собственната си държава. Жалкото е, че много явно като теб, повярваха в мантрата за добрия запад и лошия изток.

 5. Стига вече! Нямахме ли достатъчно врагове и теории на конспирацията. Отговорността е винаги лична, а държавата се развива/не се развива заради управниците, които ние сами си избираме. Стига вече сте търсили софистикирани оправдания за днешната реалност. Тя е следствие на няколко милиона лични избори!

  • Да, но преди да бъдат направени тези избори, някой е превърнал „избиращите“ в безмозъчни овце! Чрез своята пропаганда и своите медии, чрез лостовете си за влияние върху системата на държавното образование и т.н. е допринесъл за развращаването на тези овце, за тяхното опорочаване и затъпяване. Изпразнил е черепните им кутии. После е насаждал в тях предварително подготвени „решения“. И освен това е подготвил СИСТЕМАТА („каналният ред“), по която тези „дълбокомислено избрани решения“ да бъдат узаконени.

   Това е все едно, като да си приказваме идиотизмите от началния курс по „микроикономикс“ – как бил работел идеалният пазар. Всички трябвало да имат информация за всичко, продуктите трябвало да бъдат сравними, и т.н. и т.н. Но тези условия НИКОГА ги няма в практиката. Затова цялата пазарна теория е изградена на химера – на фалшив, измамен модел. За да съществува пазарната среда, някой трябва грижливо да я пази, както се пази градинка – да я прекопава, тори, плеви, полива… Иначе градинката става това, което е ОТВЪД нея – пусто трънливо поле. Именно полето е истинската реалност – където има тръни, храсти и какво ли не, но няма нищо полезно за ядене. Също така естественото, истинското състояние на капиталистическата икономика е хаос, произвол, терор на силния над слабия, корупция, рекет, паразитизъм, удушаване на полезния от вредния и т.н. Така е винаги, когато държавата („лошият стопанин“) изостави икономиката на произвола на „природата“ (на „невидимата ръка на пазара“, ха-ха, демек, на невидимата ръка на мафията). ТОВА обаче не се учи. Никъде го няма в никой учебник по „икономикс“. На практика се прави така, че докато ни говорят за прекопаната градинка, ни прилагат дивото поле. Сладките им теории се отнасят за нещо абсолютно различно, което се постига по съвсем различен начин. И тази лъжа е съзнателна и преднамерена!

   Но каквато лъжа е пазарната теория, дето на практика няма нищо общо с действителността, също такава лъжа е и теорията за „отговорността на народа“ в едно „свободно и демократично общество“. Народът би бил напълно отговорен за съдбата си, ако биха били изпълнени цял куп условия! (Също както в лицемерната „пазарна теория“.) Ако народът имаше пълна, честна и точна информация за всички събития и за всички политици. Ако самият народ беше активен, образован и достатъчно интелигентен. Ако грандиозните и тежки решения на политиците, които влекат огромни последствия за десетки години, се вземаха след допитване до народа. Ако съществуваше метод за проверка и оценка на добросъвестността на политиците. Ако системата изключваше влиянието на външни за страната фактори, с техните интереси, както и корупционното влияние (лобизмът) на мафиотския „бизнес“. Ако това, ако онова…

   Реално в България нямаме демокрация, за каквато ни се говори. Това е лъжа. (Също както е дърта лъжа, че имаме „пазарна икономика“.) Още по-малко пък имаме истинско народовластие. Даже класическата демократическа система е остаряла. Тя не отговаря вече на съвременните реалности и се нуждае от реформи. А при нас даже и класическата система е окъкана още в самата ни Конституция. (Която е типично робска, колониална.)

   Все едно, да кажете – те тези роби са виновни за своето състояние. Но когато си роб, носиш (евентуално) отговорност единствено и само за този момент, когато си СТАНАЛ такъв. И то само ако имаш лична вина – например, пленили са те в битка. Но не и ако си се родил в робство, или са те отвлекли, докато спиш. После, вече бидейки роб, ти си репресиран – и затова не носиш отговорност за съдбата си. Носи я твоят господар.

   Но ние, ще кажете, не сме роби. ТОВА Е ИМЕННО ПРОБЛЕМЪТ – вие отказвате да признаете, че българите в момента сме роби, понеже страната ни е колонизирана и управлявана отвън. И върху нас се прилагат съвременните репресивни механизми, като пропаганда (мозъчни промивки), антинародно законодателство, пряко външно управление и мн.др.под. Затова считате, че носим лична отговорност, като едни свободни хора. Но всъщност не е така. Да, може би имаме и някаква частична лична отговорност. Защото не всички са тъпи овце и все още не всички методи за борба са недостъпни. Но отговорността ни далеч не е толкова голяма, колкото твърдите вие.

   А за „конспиративните теории“ съм забелязал две неща. Които им се присмиват – или самите те са част от конспирацията, или просто са най-обикновени отчаяни глупаци. (Овце с оригиналното име „Беее.“)

   • Изключително сте прав, рицарю! Трудна е борбата с невежеството, още по-трудно е да научи, да прогледне, да осъзнае от коя страна на истината е… Защитна реакция с досада „твърде много конспирации“ е лесният избор, наместо да се провери има ли истина зад думите на „инакомислещия“… Бързият отговор „комунизмът е причина“ също идва в лоша услуга на повърхностните познания и слаб житейски опит на оногова, дръзнал да затвори очи пред истината.

    Колкото до нея самата – истината… Всеки, дори „инакомислещият“, смята, че неговата е правата страна. Именно там е конфликтът. Нужно е да се допуска грешното, невярното на пръв поглед, за да бъде обективно собственото, вече изградено мнение, да бъде проверено и от другата гледна точка. Ако отново достигнем до същия отговор – на правилната страна сме.

    По скромни наблюдения с ужас мога да споделя, че едва около 1% мислят както теб и мен. Аз срещам яростна съпротива при споделяне на вярната, според моите виждания, гледна точка. Това говори две неща. Народът спи. Още не е израстнал, за да приеме тежката истина. Уви.

    На моменти имам неприятното усещане, че съм сам сред зомбита. Често ги наблюдавам вперили хипнотизиран поглед към екран, от където излъчват зрелища. Необходимата добавка към храната, за прокарване на лесносмилаема пропаганда… Простете многословието ми… Оставям друг да продължи този… монолог.

    „Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита…“

   • Абсолютно си прав в твоите разсъждения, за което ти свалям шапка. Обаче „моделът“по който функционира нашата страна не може да кара дълго,т.е. би трябвало да разсъждаваме вече за приближаващия край, поради което се опитвам да си отговоря на въпроса възможно ли е при нашите условия да достигнем някакъв критичен момент,някаква точка на кипене, в резултат на което някак си да бъде преобърнат този модел на антиразвитие, или самозащитните механизми на обществото до там са деградирали, че очакват с безразличие очертаващия се в обозримо бъдеще край на България. Ако погледнем назад в нашата история преломните моменти са идвали изключително само отвън и много се опасявам , че ако в сегашния исторически момент отвън не дойде някакъв полъх на истинска промяна (не тази фалшивата от 1989 г.) нищо добро не ни очаква за в бъдеще. И емиграцията ще бъде именно онзи катализатор , който ще ускори окончателния край, тъй като страната ни губи най-ценното без което купища злато,пари и материални блага не означават нищо , а именно човешкия ресурс.Имаше навремето един американски философ- Франсис Фукуяма, който беше озаглавил един свой труд „Краят на историята“ във връзка с разпадането на социалистическата система. В българския случай той би бил много полезен ако напише подобна книга за България, но този път края на историята ще има буквално значение.

   • За съжаление съм песимист. Мисля, че този път наистина сме обречени, няма измъкване. Нямаме никакво друго спасение, освен отново да получим помощ отвън. Това е единствената ни надежда. И то отново, за пореден път, това спасение може да се очаква единствено от Изток. Само от там, и по-точно от Русия, може да дойде преломният момент.
    Ако се пречупи тираничната глобална система, в която сега доминира САЩ, това може да ни даде търсената преломна точка. Но това означава, че се надяваме на събития от глобален мащаб. Вече само такива могат (евентуално) да ни извлекат от ямата. Със собствени сили не виждам как можем да се справим.
    Положението ни сега е много по-тежко, отколкото по времето на турското робство. Защото основният проблем е отровата в главите на хората. Толкова силно отровено общество досега в България не е имало. (Тук му е мястото да се сетим за „Отровено общество“ на Джордж Сорос.) Само някакъв катаклизъм може да свести народа и да го накара обективно да види състоянието си. След което би могъл да стане от колене, да вдигне главата си от дръвника. Но в този момент палачът отдавна вече трябва да е бил претрепан, или разкаран надалеч – от нещо, по-голямо и по-силно от него. (Нямам представа какво може да е това „нещо“. Но предполагам, че евентуално, или природен катаклизъм – като избухване на Йелоустоун например, или успешни глобални революционни процеси – като алтернативното световно устройство, което предлага Путин, или пък новата световна война, която готви Фашингтон… Нещо от този мащаб.)

   • И все пак, да не омаловажаваме тежкото положение, в което се оказваме в края на петвековното турско робство, да не смятаме, че към днешен ден ситуацията е даже по-тежка. Но виж, за възможностите на съвременната пропаганда – не оспорвам. Лесно инжектирана в главите на работната класа. Необходимо е лично усилие и затваряне за външните източници на информация – СМИ, единствено така всеки ще може да осмисли всичко, което би прочел след такова ограничение. Това би довело единствено до положително развитие и създаване на обективно мнение, резултат от вътрешни размишления и лични анализи. За съжаление тази задача е по силите на ограничен брой хора. Дали ще са в състояние да устоят на мнозинството и дали ще намерят начин за постигане на по-добри дни за нашите наследници? Съмнявам се. Макар да се отдалечихме от основната тема, Вие, рицарю, как мислите? Дали има, аз лично смятам, че има, достоен съвременен Левски, който би повел българите към техните по-добри дни? Нека не забравяме, че всеки, дори Ботев, Левски, са търсели истината в началото. Докато в един момент са осъзнали мисията и отговорността на делата си. Повели са уверено България напред, уверено и убедително.

   • Все едно слушам Сидеров.И какво световно устройство предлага Русия и Путин?!Ами погледнете картата на света и ми кажете кой търси войни и нови земи!!!Или правото на силния е висшето право!Писна ми от русофилия!Къде е Българофилията ?!И причината за неуспешният преход и моралният упадък на нацията ни са руските „братушки“ и техните „български“ последователи,които унищожиха елита на България след 09.09.1944 г.!Техните деца и внуци сега правят същото!!!

   • И аз съм българофил! Но да обичаш България и да обичаш Русия вече е почти едно и също нещо. Просто така се стекоха обстоятелствата в света. Не съм аз виновен за това, че днес именно Русия е единствен опонент на Световното Зло. И тя е единствената сила, която може да го спре. От което именно ние можем да получим някаква полза.
    И не съм виновен аз, а си е обективен факт, (ах, каква случайност, нали!) че руският народ е също като нас славянски и православен.
    Да… Никога не бих поставил интереса на Русия над българския интерес. Но, за моя радост, Русия никога не е искала от мен подобно нещо. Днес подобно жестоко и безкомпромисно изискване идва откъм Запада. И ние го изпълняваме.
    Русия не е искала да унищожи ядрената ни енергетика, тя искаше да ни помогне да я построим. Това Западът го искаше… Русия ни предложи газова тръба – Западът я спря… Русия беше безкраен пазар за нашата продукция – но Западът ни заповяда да го затворим, а на своя пазар така и не ни пусна…
    Толкова ли ви е трудно да го видите? Или сте някак си, деформиран във възприятията – виждате опасност само там, където я няма, но не и там, където не само, че я има, но и вече даже се е превърнала от опасност в кървава реалност?…

   • Празни приказки и философии,които не водят до никъде!!!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s