Вреден заговор трови вашата вяра в биологичните храни

Въпреки своите очевидни ползи за нашето здраве и за околната среда, биологичните храни продължават да се омаловажават от политически и корпоративни установявания в ЕС.

codexbanner

Европейската хранителна промишленост, в съюз с фармацевтични и големи био технологични компании, провеждат огромна кампания, за да убеди обществеността, че в масово производство, химическите селскостопански продукти са също толкова добри, колкото органичните храни. Дори наскоро няколко агенции като английската правителствена „Агенция за хранителни стандарти“ беше публикувала доклад, в който твърдяха че нямало никаква полза от яденето на биологични продукти.

Тези сили са се съсредоточили в насърчаването на генетично модифицираните култури и индустриализираното производство. Вече има множество хора, които бяха изкарани чрез подобни официални и медийни лъжи от консумацията на биологични храни. Както винаги тежката ГМО индустрия се опитва да сгази всичко по пътя си.

Това, което наистина е заблуждаващото не е нарастващата популярност на органичните стоки в Европейския съюз, а това че подобни агенции са решили да спрат тази тенденция и да насърчават генетичната модификация.

Дори преди 13 години са съществували подобни правителствени агенции и компании, които единственото което правят е да насърчават ГМО продукцията като бъдещето на хранителната промишленост.

Според констатациите на други агенции обаче в органичните зеленчуци се съдържало 53,6% повече β-Carotene – който помага в борбата с рака и сърдечните заболявания – от небиологични такива. Подобно на това в биологичните храни има 11,3% повече цинк, 38,4% повече Flavonoids и 12,7% повече протеини.

В допълнение, задълбочено проучване от университета в Нюкасъл, много по-дълбоко от това, проведено от по-горното, показва, че биологичната продукция съдържа 40% повече антиоксиданти от небиологичните храни. Такива изследвания изглежда се пренебрегват от подобни правителствени агенции. Единствено се насърчава ГМО продукцията от тях.

По-голямата част от европейците разбират, но не приемат ползите от биологичните продукти в следствие от масовата дългогодишна кампания на фармацевтичните и ГМО корпорации подпомагани от правителствата.

Факт е, че биологичното производство и качество на храните е много по-добро за личното здраве, както и за околната среда и хуманното отношение към животните. Био земеделието работи в синхрон с ритъма на земята чрез естественото отглеждане на култури или отглеждането на животни за наша полза. За разлика от по-голямата био технологична, преработена ГМО хранително-вкусова промишленост. Тя е в постоянна война с природата, непрекъснато се опитва да манипулира, смаже и да владее. Биологичното земеделие е за хармонията, а небиологичното е за химическо надмощие. Най-очевидната разлика се изразява в използването на пестициди върху културите, а това е забранено в биологичното земеделие. Но се насърчава от голямата индустрия като нещо положително това пръскане с отрови.

Преди 100 години, агро-химикалите едва ли са съществували, в което и да е земеделие в ЕС, но днес те доминират този сектор. Тяхното повишаване не беше без основателни опасения относно страничните ефекти.

Вече има множество доказателства, които показват, че пестицидите не само тровят почвата и вредят на дивата природа, но също така предизвикват рак и множество други заболявания, поради токсичността им. Отслабват имунната система. Това в крайна сметка може да бъде прието само от здравия разум. Всичко, което може да убие насекомите е длъжно да окаже вредно влияние върху хора.

Доказано е, че обикновените круши се пръскат с пестициди не по-малко от 17-18 пъти в рамките на един сезонен цикъл на растеж. Една трета от всичката храна, която ядем, и не по-малко от половината от всички наши плодове и зеленчуци, съдържат химикали.

Правителствата небрежно отхвърлят всякакви притеснения относно рисковете със самодоволство, защото знаят, че колкото по слаба е имунна система имат повече хора, толкова повече се разболяват, а колкото повече се разболяват, толкова повече лекарства се продават. Фармацевтичните индустрии цъфтят, капитала се умножава и капитализмът процъфтява. Световния ред спазва стриктното намаление на населението на земята чрез програмата на Обединените нации и Рокфелер, Ротшилд и др.

Агро-химическата промишленост затяга хватката си, и става все по-лошо за доказателствата за опасностите от него. Биологичното земеделие, обаче, дава възможност да се хранят хората без тези опасности. Биологичните храни са свободни от химическите отпадъци и по този начин заплахите за здравето са много по-ниски.

Дори и най-упоритите ГМ ентусиасти ще трябва да признаят, че биологичното месо, плодове и зеленчуци имат много по-добър вкус от тези на небиологичните.

Не-биологичните продукти не са просто отглеждани с химикали, също така са пълни и с добавки, оцветители, ароматизатори, вода, така че просто да имат приемлив вид за потребителя, след като се пуснат по рафтовете на магазините. Тези съставки са добавяни и с цел да издържа повече време химическия хранителен продукт.

Отново тези синтетични добавки, които се появяват в много преработени храни, като полуготовите храни и храна за вкъщи имат вредно въздействие върху здравето ни, нещо, което се избягва с биологичните продукти.

Интензивното земеделие също има брутално въздействие върху благосъстоянието на животните, което на свой ред подкопава както качеството на месото така и собственото ни здраве. В допълнение се използват други химикали за придобиване на цвят и дълготрайност.

ae959a6da8

Биологичните домашно птиче месо, яйца, и др. месни продукти, не само имат много по-добър вкус, но тези животни не са били напомпани с растежни хормони и антибиотици, като индустриализираните продукции. Поставянето на огромни групи животни в клетки е сигурен източник на различни видове заболявания сред тях. В такава среда единственият начин за борба с микробите е да им се раздават антибиотици, но сега има научни опасения, че прекалената употреба на такива химикали отслабва устойчивостта при животните, а също и намалява ефективността на антибиотиците при хората.

Даването на достоен живот на животните чрез чист и традиционен начин на отглеждане е по-добре за тях – и за нас. Всички пионки на агро-отровните гиганти не може да скрият факта, че индустриализираното стопанство представлява задънена улица за човечеството.

2 мнения за “Вреден заговор трови вашата вяра в биологичните храни

  1. От тази снимка тук виждам един от моите любими салами,мисля , че мортадела се казва.Вътре има и чушки и маслинки и мисля, че е полезен тъй като ти дава и други полезни вещества.Статията ви е страхотна.Определено човек може да си промени мнението, но дори и да го промени въпроса е дали би променил нещо в своят хранителен режим или просто вече всичко се е превърнало в един навик.

Прочетете и правилата за коментарите!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.