Изследване показва, че има опасни химикали в маските!

Фталатите са свързани от години с намаляването на стерилността у хората. Същите са били свързани в проучвания със свиването на гениталните органи при мъжете, както и с намаленото мъжко поведение при момчетата.

Д-р Шана Суон, професор по „Екологична медицина и обществено здраве“ към нюйоркската болница „Mount Sinai – Health System“ , предупреди в нова книга, че фталатите, химикал, често използван в производството на пластмаси, могат да свият мъжките продуктивни органи и да намалят мъжката плодовитост.

Изследване, записано в „Националния център за биотехнологична информация“, който работи към „Националната медицинска библиотека“ и „Националните здравни институти“, установява, че микропластмасите, използвани в производството на маските за лице, които са препоръчваните за ползване по време на ограничителните мерки за ковид-19 съдържат редица токсични химикали, включително фталати.

Книгата на д-р Суонс „Обратно броене: Как нашият съвременен свят заплашва сперматозоидите, променя мъжкото и женското репродуктивно развитие и нарушава бъдещето на човешката раса“ предупреждава, че човечеството е изправено пред „екзистенциална криза“ в нивата на плодовитост като пряк резултат от химичните фталати и повечето мъже може да са безплодни до 2045 г.

Дори и Sky News съобщава, че д-р Суон открила, че „мъжките бебета, които са били изложени на фталатите в утробата, са имали по-кратко аногенитално разстояние – нещо, което корелира с обема на пениса. Изследванията на д-р Суон също откриват, че плъховете, изложени на фталати, са родени със свити гениталии.

WebMD съобщи още през 2009 г. за проучването на д-р Суон, което установи, че младите момчета, чиито майки са били изложени на високи нива на фталати, са по-склонни да проявяват не-мъжко поведение и по-малко вероятно да „играят с типичните за момченцата играчки.”

Дори CDC, които твърдят, че ефектите на фталатите върху човешкото здраве са „неизвестни“, признава, че „някои видове фталати са повлияли на репродуктивната система на лабораторните животни“.

Изследване от 2020 г. на изследователя по химическо инженерство в околната среда Таделе Асефа Арагав, озаглавено „Хирургически маски за лице като потенциален източник на микропластично замърсяване в сценария на КОВИД-19“, изброява много подробно някои от вредните странични ефекти от замърсяването с маските ползвани при Ковид-19.

В доклада се отбелязва, че микропластмасите, съдържащи се в маските за лице, имат „огромен ефект върху водната биота и цялата околна среда“, както и че са източник на „хронични здравословни проблеми у хората“.

Може би най-страшното е, че проучването продължава да отбелязва, че микропластмасите „съдържат токсични химикали като добавките фталат, органотин, нонилфенол, полибромиран бифенил етер и триклозан“.

Тези токсични химикали могат да се отделят по време на процесите на разграждане (химически или биологични) на пластмасовите полимери в откритата среда“, се отбелязва в доклада.

Връзката между вредните ефекти на фталатите и другите химични вещества в маските за лице не се предупреждава от никакви здравни служители или членове на държавните администрации.

Замърсяването с маските на Ковид-19 вече е оказало зашеметяващо влияние върху околната среда с приблизително 1,56 милиарда маски (между 4680 и 6240 метрични тона пластмасово замърсяване), влизащи в световните океани само през 2020 г.

Всичко е свързано с програмата по депопулация, с редукцията на човечеството.

Използван материал от Nation File, автор Габриел Кийн (още негови публикации тук)
Още за вредата на фталатите: Фталати – вредна каустична миризма от играчки

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.