ПАЛАЧИТЕ НА СВОБОДНОТО СЛОВО

ANONYMOUS BULGARIA е поредната страница, попаднала под ударите на палачите на свободното слово. За по-будните вече е ясно, че ако не се съобразяват с тоталитарните правила на доскоро свободната мрежа, рискуват да бъдат изтрити. Останалите предстои да го разберат.

„Парадоксално е това, че всеки диктатор се изкачва до властта по стълбата на свободното слово, а сдобивайки се с власт моментално потиска всяка свобода на словото, освен своята собствена.“  Хърбърт Хувър

Същото се случи и с Фейсбук, чиито създатели претендиращи, че защитават правата на човека, потъпкват едно от най-важните – СВОБОДАТА НА СЛОВОТО! Право, гарантирано от Конвенцията за правата на човека, което брутално се погазва в единственото, смятано за свободно пространство.

Чл. 10 Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на държавните власти и независимо от границите.

Всекидневно ставаме свидетели как се стимулира доносничеството, налага се цензура, изтриват се профили и цели страници, за които години е полаган много труд и по този начин се затварят устите на инакомислещите, защото са си позволили да кажат нещо, което застрашава плановете на новите диктатори. Не е далеч моментът, в който за изразено мнение, различно от това на политици, корпорации и казионни медии ще се вкарва в затвора. Не ви се вярва? Изчакайте още малко…

Хората, защитаващи истината, ще бъдат обвинявани в разпространение на омразна реч. Въпреки че в момента този член в Наказателния кодекс не се прилага масово, съвсем скоро обхватът му ще бъде разширен и всеки, който си позволи да изкаже мнение ще бъде строго наказван.

В момента Фейсбук се ползва, за да бъдат научени хората да си налагат автоцензура и да се примиряват с идеологическите и политически решения, а тези, които са осъзнали заблудите на новите идеологии и не ги е страх, че ще бъдат заклеймени като някакви „фоби“, в бъдеще рискуват да се превърнат в политически затворници.

Съветваме ви да потърсите други социални мрежи, в които все още не се прилагат тоталитарни методи за контрол и ограничения върху вътрешната свобода на индивида.

„Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.“  Волтер

Ако днес вие не защитите тези, които казват истината, утре няма да е останал никой, които да защити вас.

ANONYMOUS BULGARIA is one of the many pages, which has been hit recently by the free speech executioners. For the more awaked people it is already clear, that if they do not comply with the totalitarian rules of the previously free network, they risk to be erased.

Creators of Facebook, claiming to defend human rights, are stamping out one of the most important rights – FREEDOM OF SPEECH! A right guaranteed by the Human Rights Convention, which is brutally plunged into the only space considered to be free.

Everyday we witness how the slander is stimulated, censorship enforced, profiles and pages, which took years of hard work, are wiped out and thus they shut out the voice of the dissentients, just because they have allowed themselves to say something that threatens the plans of the new dictators .

“ I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say It.“ Voltaire

STOP THE CENSORSHIP!

Едно мнение за “ПАЛАЧИТЕ НА СВОБОДНОТО СЛОВО

  1. Защо изобщо ползвате Facebook след като вече отдавна е компрометирана социална мрежа?

    Препоръчвам ви да пробвате да замените системата за наблюдение на Зукърбърг с социалната мрежа MeWe .Приятна алтернатива е за тези които търсят други места в Интернет да се изразяват свободно.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.