Странни неща се случват на европейските страни ….

Премиерите на Словения и Словакия подадоха оставка почти едновременно. Словашкия премиер Роберт Фико беше жертва на скандалът около смъртта на журналиста Ян Куцяк, който разследваше корупция в държавните власти. Премиерът трябваше да отстъпи след поредица от улични протести. Г-н Фико беше известен с подкрепата си за силната Вишеградска група. Опълчи се на Брюксел по много теми. И си заслужава да се отбележи, че призова за премахване на санкциите срещу Русия и подобряването на отношенията между двете страни. Фико бе непреклонен в това, че Русия е надежден енергиен партньор. Също е „случайност“, че беше принуден да се оттегли точно покрай задействаната анти-руска кампания по случая със Скрипал, и други очевидно скалъпени историйки използвани като фалшив претекст за непрестанните атаки срещу Москва. Не беше ли Роберт Фико заплаха за така нареченото „обединение на ЕС“ срещу Русия? Разбира се, че беше. Премиерът не криеше факта, че решението му бе взето под огромен натиск. Свалянето беше проектирано от външни сили, включващи милиардера Джордж Сорос. Примерно, словашкия президент Андрей Киска се срещна лично със Сорос през септември 2017 г. и са водили разговор без присъствието на други дипломати. Колко отворено действа „отвореното общество“!

Според външния министър Мирослав Лайчак:

„Джордж Сорос е човек, който има голямо влияние върху развитието на източна и централна Европа, и отвъд. Това е факт, който не може да бъде под въпрос.“

Премиерът Виктор Орбан има също мнение по темата:

„Джордж Сорос и мрежата му използват всяка възможност да свалят правителства, които се съпротивляват на имиграцията.“

Словенския министър председател Миро Церар също беше нападнат от Сорос заради опозицията му към европейските политики за миграцията. Сорос не крие факта, че беше пламенен противник на позицията на Церар. За Европа е задължение да приема мигранти, чете лекции на европейците американския финансист. Сега премиера трябва да си ходи, след като резултатите от референдума за ключов икономически проект бяха анулирани от Върховния съд и медийните атаки към засилващата му позиция за бежанците. Трябва да се спомене и, че Церар беше за вкарването на водата за конституционно право на гражданите, което спира американските корпорации да приватизират водоизточниците на Словения. Сега, след като Церар се махна от власт, опозиционното движение в ЕС срещу Брюкселското диктаторство и американските геополитически цели е отслабено много силно.

Кой е на ред? Вероятно Унгария, които станаха цел на сороските атаки. Американския милиардер е инвестирал над 400 млн. долара в своята родна страна от 1989 г. насам. Той също така изрази намерението си да повлияе на унгарската изборна кампания и нае 2000 души за тази цел. Правителството иска своя законопроект „Стоп Сорос“ да се реализира. Няма съмнение, че Унгария ще попадне под атаките заради противопоставянето ѝ срещу дейностите на мрежата на финансиста. Брюксел ще вдигне врява и ще зареве критикувайки „недемократичния режим“ управляващ страната. Следващите парламентарни избори в Унгария ще се проведат на 8-ми април тази година. Ще бъде тежка битка за опазване независимостта, докато САЩ се опитва да наложи натиска си чрез неправителствени организации и образователни институции, подкрепяни от Сорос.

На дейностите на Сорос също се противопоставят и в Чехия. Президента Милош Земан обвини свързаните със Сорос групи във вмешателство в държавните вътрешни работи. Финансиста настоява сега ЕС да принуди Полша и Унгария да „запазят върховенството на закона“.

Македония също се съпротивлява на вдъхновените от милиардера подривни дейности, които имат отношение към промяната на режима.

„Мрежата на Сорос“ има голямо влияние върху европейския парламент и други институции. Скандалната листа на Сорос-ките сътрудници включват 226 от всичките 751 евродепутати. Това е всеки трети член – просто помислете върху това! Ако това не е корупция, тогава какво е? Законодателите, които се олюляват по чуждия танц на Сорос-овата мелодия правят това, което им се каже, което включва кряскането на анти-руската истерия.

Москва има своя собствена история с отношенията си със Сорос. През 2015 г., Институт „Отворено общество“ на Джордж Сорос беше изритан от тази страна като „нежелана организация, която е основана да засили влиянието на САЩ“.

Ще е наистина наивно да се мисли, че Сорос действа самостоятелно. Открита тайна е, че американското правителство ясно се бърка във вътрешните работи на други държави използвайки милиардера Джордж Сорос като превозно средство. Европа е конкурент на САЩ, който има нужда да бъде отслабен. USAID и мрежата на Сорос често работят в екип за преследването на общи цели. През март 2017 г., шест американски сенатори подписаха лист, в който искаха Държавния департамент на САЩ да разгледа финансиранията на Сорос-ките организации от правителството, но тези усилия отидоха на вятъра – замъгленото дъно винаги е на страната на Сорос, без значение какво е то.

Много европейски страни са ангажирани в усилената битка за защитата на независимостта си. Империята на финансиста нетърпеливо се промъква към завладяването на Европа чрез подкупи и подривни НПО-та. Тези страни и Русия се съпротивляват на една и съща заплаха. Може би затова санкциите срещу Русия не се харесват сред доста източно и централно европейски политици.


Бележки:
С извадки от публикация на Алекс Горка в Strategic Culture Foundation, 28.3.2018 г.

5 мнения за “Странни неща се случват на европейските страни ….

 1. Точно това е големият залог дестабилизиране на цяла Европа и в частност Германия.
  Американския бизнес не може да понесе мисълта че голяма част от иначе кухия долар изтичат към Европа и най-вече към Германия немските стоки са предпочитани пред американските боклуци.
  Втората световна война е имала същата цел.Сега се използват други методи.

 2. Изкарахте го най-влиятелния човек в Европа за последните три десетилетия.
  Ако е така, eвала за умствените му способности !

  • Това не го е постигнал със умствени способности и той самия си го признава. В едно интервю го питат на какво се крие успехът му във финансовата търговия и той казва че не сатава дума за никакъв талант а за вътрешна информация.

  • Ами ти закакво си ? Ако чакаш някой друг да се обедини вместо тебе и да ти свърши работата , май по-добре да чакаш второто пришествие!

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.