НЕ САМО ЗАРАДИ ПУТИН ЦИОНИСТИТЕ МРАЗЯТ РУСИЯ

Превод: Д. Атанасова / Българска легия за защита

29.10.2015 г. (Следващият текст е статия от 25.12.1998 г., публикувана във „Washington Post” и запазена в архива на “Jewish Virtual Library.” Откровеността, с която лидерът на руската Комунистическа партия Генади Зюганов разобличава ролята на ционизма в разрушаването на страната му през 1990-те, е спираща дъха.)

Зюганов е бил на път да спечели предстоящите избори за президент на Русия. От отчаяние Елцин назначава Владимир Путин (тогава 46-годишен) за министър-председател, за да запази властта на ционистите в Русия от перспективата Зюганов да победи. Елцин открадва изборите през 1996 г. от Зюганов с лъжи, измами и всякакви възможни номера. (Бившият руски президент, Дмитрий Медведев, публично призна, че Елцин фактически не е спечелил изборите срещу Зюганов.)

Всъщност, Путин не действа по начина, по който ционистите са се надявали и самият той се изправя срещу ционистката мафия. Важно обаче е да се разбере, че в Русия, както сред националистическото дясно, така сред комунистическото ляво, има голяма неприязън към ционистката власт, която неприязън няма нищо с Путин и трябва да се извърви дълъг път, за да се обясни ционисткия кръстоносен поход срещу Русия.

В отворено писмо лидерът на Комунистическата партия, Генади Зюганов, твърди, че има ционистки заговор за завземане на властта в Русия и заявява, че „ционисткият капитал” е разрушил руската икономика. Изглежда писмото е имало предвид руските бизнес магнати, известни като „олигарсите,” които са били инструмента за преизбирането на Борис Елцин за президент и победата му над Зюганов през 1996 г.. Повечето от тези бизнесмени са евреи, в това число и Борис Березовски, който е бил натоварен със забраняването на руската Комунистическа партия.

Зюганов пише писмото вследствие критика, отправена в парламента към Алберт Макашов, член на неговата партия. В предишните месеци Макашов е правил яростни антисемитски изказвания. Долната камара на парламента, Държавната дума, в която партията на Зюганов е най-голямата самостоятелна фракция, отказва да осъди Макашов.

„Оказва се, че ционизмът в действителност е един от вариантите на теорията и практиката на най-агресивните империалистически кръгове, стремящи се към световно господство,” според Зюганов, който освен това сравнява ционизма с фашизма. „Единствената разлика между тях е, че нацизмът на Хитлер действаше под маската на германски национализъм и открито се стремеше към световно господство. Ционизмът действа под маската на еврейски национализъм и действа безшумно, като използва чужди ръце.”

Зюганов казва, че атакувайки ционизма, той не напада евреите. „Никога не сме слагали знак за равенство между понятията „евреин” и „ционист,” каза той. „Разпростаняването на ционистката идеология сред евреите положително не е грешка, а нещастие за тях.”

Зюганов добавя още, че евреите трябва или да напуснат Русия, или да я признаят „за тяхно единствено „Отечество,” с други думи да се „асимилират” сред нейните етнически групи. Те не могат да бъдат някаквъ вид „вътрешни емигранти в нея, действащи в ущърб на интересите ѝ в полза на друга държава или международна корпорация.”

„Една от причините за настоящата катастрофална ситуация в страната, масовото обедняване и измирането на населението,” настоява Зюганов, е „ционизацията на правителствените органи.” Той твърди, че тези служители са пренебрегвали „агресивната разрушителна роля на ционисткия капитал в унищожаването на руската икономика и разграбването на собствеността ѝ, притежавана от всички.”

ИзточникWashington Post, December 25, 1998.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.