Истинският Холокост

Дълго след като Съветският писател Иля Еренбург спомена за първи път Холокоста над евреите по време на Втората Световна Война, светът продължава да вярва, съпреживява и взима дейно участие в най-голямата, най-чудовищната лъжа на всички времена. Лъжа, която коства на германското християнско население милиони евро на година; лъжа, която изпраща в затвора невинни хора в Европа, Австралия, Канада и Америка; лъжа, която удобно скри и продължава да скрива Истинския Холокост, който евреите извършиха над Християнското население в Европа.

Втората Световна Война завърши по същия начин, по който и започна – с еврейски издевателства над християнското население в Русия, България, Румъния, Хърватия, Сърбия, Германия и Полша, при които милиони жени, деца и мъже са изнасилвани, клани и убивани по особено мъчителни начини от евреиските си палачи. Най-ефикасният елемент в тази машина за изличаването на цели класи от бялото Християнско население бяха Болшевишките центрове ГУЛАГ, описани в детайли от Александър Солженицин, Варлам Шаламов и други бивши затворници. Самият Солженицин признава, че:

Болшевиките, които извършиха преврата и взеха властта в Русия, не бяха руснаци. Те мразеха руснаците. Те мразеха Християните. Подтиквани от етническа омраза, те измъчваха и изклаха милиони руснаци без капка човешко съжаление.

Повече от моите съотечественици бяха подложени на кървави престъпления, отколкото която и да е друга класа кора в човешката история.

Не мога да бъда по-ясен: Болшевиките извършиха най-голямото клане в човешката история.

Фактът, че глобалното съсловие от медии продължава да мълчи по този въпрос е доказателство, че се намира под контрола на извършителите.

Резултатите от Болшевишката комунистическа власт е все още налице: разцепени Балкански страни, превърнати насила в мюсюлмански, обезлюдени области, слаб прираст на населението, изличени класи от интелегенцията на няколко Източноевропейски страни, стотици взривени и/или съборени църкви и манастири или такива наводнени, за да бъдат превърнати във фонтан, плувен басейн или язовир (практика с дълбоко окултно и с чисто практично значение – много голям брой хора пикаят в басейните, в които плуват както и във фонтаните, осквернявайки по този начин мястото, на което е стоял Християнския храм. Това, междувпрочем, е и причината за строежа на джамии на мястото на разрушени църкви, но това е отделна тема).

Около 20 години преди началото на Втората Световна Война, Болшевиките вече бяха започнали да извършват масиран етнически геноцид над Руснаците, Българите, Сърбите, Хърватите, Латвийците, Литовците, Поляците, Унгарците, Румънците, Естонците, Австрийците и Германците. След Втората Световна Война Германците посрещнаха Червената Армия като освободители от Болшевишкия режим с отварянето на някои закрити християнски храмове и кратко преустановяване на масовите изнасилвания на жени и деца. Най-голям принос за зверствата на Болшевишката армия, съставен предимно от Хазарската хорда, има Съветският писател, политически агитатор и деец Иля Еренбург. Освен мита за шесте милиона убити евреи през Втората Световна Война, той собственоръчно измисля и вкарва в действие агитация за масовите убийства, изнасилвания и обезобразявания на Германските жени и деца посредством писането и разпространението на листовки из военните редици на Червената Армия:

Германците не са хора. От сега нататък думата ‘Германец’ е най-ужасното проклятие. От сега нататък думата ‘Германец’ ни приканва към действие. Няма нищо за обсъждане. Ние няма да се поддаваме на емоцията. Ние ще убиваме. Ако не убивате поне по един Германец на ден, вие сте пропилели този ден.

Ако не можете да убиете Германеца с куршум, убийте го с щика си. Ако в момента няма сражение на фронта и има затишие, уплътнете време с убийството на един Германец.

Ако вече сте убил един Германец, тогава убийте втори – няма нищо по-забавно за нас от купчина Германски трупове. Не бройте дните, не бройте километрите. Бройте само едно: Германците, които сте убили. Убивайте Германците! Убивайте Германците!

Германците трябва да бъдат убити. И някой трябва да го свърши. Прилошава ли ви? Чувствате ли задух и стягане в гърдите? Убийте Германец. Ако сте праведен и съвестен човек – убийте Германец! Убивайте!

Наред със заслугите си за нечуваните зверства на Болшевишката армия над мирното немско население, Иля Еренбург заедно с Василий Гройсман (Йосиф Соломонович) написват Черната Книга, която поставя основата на лъжата за Холокоста извършен над евреите. Профеор Артър Бътц излага в детайли фактологическите несъответствия и откровени фабрикации на исторически факти в книгата си Лъжата на Двадесети Век (The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against the Presumed Extermination of the European Jews). Има достатъчно свидетелства на оцелели от лагерите в Arnstadt, Dachau, Buchenwald, Breendonck, Leipzig, Nordhausen, Ohrdruf, Penig, Hadamar, Hannover и Belsen, чиито свидетелства опровергават масовите убийства, наличието на газови камери и всичко останало, за което евреите продължават да получават репарации. Но нека се спрем по-подробно на истината, а не на лъжата.

 

Редица исторически извори, в това число снимки, доказват, че основна цел на Червената Армия са били именно Германските деца и жени – често изнасилвани и брутално пребивани, но винаги убивани. Любимо занимание на Болшевиките било оскверняването на Християнски гробища и паметници, като рязането на дървени кръстове от гробовете и паленето на огньове с тях, както и оставянето на изнасилените деца да умрат от вътрешни разкъсвания. Жени и деца са изнасилвани групово и после убивани. Тези деца продължават да са безименни, неоплакани и забравени.

Евреите обявиха война на Германия дълго преди инвазията на Полша през 1939. Намеренията им бяха дотолкова открити, че Британският министър Уинстън Чърчил не се посвени да заяви, че войната с Германия е неизбежна и страната ще бъде въвлечена в нея, независимо колко се стреми към запазване на мир. Хитлер преговаряше с Полша за достъп до една миля от Източна Прусия, като в замяна предлагаше щедри късове немска земя и търговски привилегии. Но през 1939, под въздействието на еврейското съсловие и интернационалното Масонско лоби, Полша прекрати всички споразумения и започна да избива цивилни Германци. Едуард Ридз-Шмидли заяви, че:

Полша иска война с Германия и Германия не може да я избегне, дори и да иска.

Защитавани от Полската Армия с влети сили от новопристигналите НКВД отряди от евреи, Полските евреи започват да изнасилват и избиват Германци в коридора Danzig отвъд десетки хиляди. Любимо занимание е заковаването на живи деца с пирони на плевните във формата на кръст. Германия изказва възмущението си от тези зверства в писмен вид към  Обществото на Народите (ОН) няколко пъти, но не получава отговор.

Само през един ден, познат като Бромбергската Кървава Неделя, Полските евреи под протекцията на Полската Армия, атакуват малкото градче Бромберг и избиват над 5,000 цивилни Германци. От този момент, Хитлер вече е длъжен да се намеси и дава отговора, който Англичаните, Американците и Французите чакат. Войната с Германия и последвалата й капитулация води до установяване на еврейския план за налагането на комунизъм в Европа по подобие на Русия  – резултат, който позволи на еврейското управляващо съсловие да подлага Християнското Европейско население на геноцид в рамките на няколко десетилетия след края на Втората Световна Война. Зверства, документирани и от Български писатели, като Георги Войнов в книгата му ‘Геноцидът и Холокостът на Българите извършен от юдеи, турци, гърци, руснаци, сърби, комунисти, масони, богоборци, глобалисти, ционисти‘. Но да разгледаме началото на този ‘феномен’ и злият му гений в най-чист вид.

На 13ти Юни, Руският Президент Владимир Путин (Шаломов по майка) посети Московския Еврейски Музей и Център на Толерантността и държа реч, в която уточни, че Болшевиките са съставлявали 80-85% от първото правителство на Съветския Съюз. За да не изглежда това твърде зле в очите на непредубедения обикновен руснак, „Руският“ президент добави, че по това време преследвани са били хора от всички вероизповедания. Но кратка историческа справка показва точно обратното.

 

Болшевишкото правителство набеляза цели класи бяло Християнско население, като се започна с ритуалното жертвоприношение на последната Християнска царска династия в къщата на богатия еврейски търговец Ипатиев. Дори няколко високопоставени евреи впоследствие признават, че ‘Населението никога няма да узнае какво точно са сторили с царското семейство’. Очевидци твърдят, че при приключване на изтезанията на децата на Романови пред родителите им, царят е бил с напълно побеляла коса както и говорят за странни кабалистични знаци изписани на стената в мазето, където са станали убийствата. Последвалото палене и заливане на телата с киселина удобно скрива дупките от ритуалното източване на кръвта на Християнските мъченици.

Част от написаното на стената на Иврит впоследствие е транскрибирано от Немския еврейски автор Херман Хейне и разкрива игра на думи на основата на цитат от Стария Завет – книга на Даниел 5 отнасяща се до Валтасар, който е убит заради престъпления срещу „Бога на Израел“. Еврейските палачи на царското семейство заменят Валтасар с Валтацар, за да подчертаят, че:

Гойския крал беше убит като акт на еврейско възмездие

„Balsatzar was killed the same night by his slaves“

По този начин, в Ипатиевата къща е поставен краят на последната Християнска царска династия, която идва на власт точно 305 години по-рано, когато Михаил Романов е провъзгласен за цар в Ипатиевския Манастир. След Болшевишката революция, същият манастир е закрит. Всичко това не са съвпадения, а важни подоробности от окултния ритуал по прекъсването на династията на Романови и отстраняването на Християнската власт в Русия.

Преди да бъде разрушен през Септември 1977 година, къщата на Ипатиев е превърната в детска градина, като стаята, в която са извършени убийствата – е използвана за баня. Интересен факт е, че през 1768 година на мястото на разрушената къща бил изграден храм Възнесение Господне, който впоследствие е разглобен и преместен в Нижний-Исетския завод.

По това време обучените в Манхатан Лев Бронштайн и цялата му кохорта със щедра помощ от Яков Свердлов, Ленин, Янкел Яковлев, Николай Соколов и още много еврейски съмишленици вече могат да насочат цялото си внимание върху беззащитното Християнско население на Русия. Именно под Болшевишкия режим, за първи път, анти-семитизмът става нелегален и наказуем със смърт. Това обвинение започва да бъде щедро използвано за изпращането на политически затворници към човекофабриките в Сибир, познати днес като ГУЛАГ. Изтребването на християни е толкова важен елемент от еврейската власт, че единственият запис на гласа на Ленин е от реч, която държи за това как анти-семитизмът е контра-революционен.

Няма да се спираме на широко документираните педерастки наклонности на Николай Ежов и Надежда Крупская, на оргиите на Крупская. Ленин и любовниците им, на ‘странното’ хоби на Генрих Ягода който пиян стрелял по задигнати от цървки и манастири икони. Но нека видим какво по-точно се случвало зад затворените врати на Християнските лагери за изтребление и територията на Съветския Съюз.

По това време, начело на всички лагери ГУЛАГ стоят евреи, които са се доказали като изявени садисти и ненавистници на всичко руско и Християнско.

Същевременно, евреите започват да получават множество привилегии от Съветското правителство, които включват създаването на Еврейската Автономна Област (чийто флаг е същият като на ЛГБТ движението, което не е странно, като се има предвид склонността на евреите към педерастия и сексуални извращения), която съществува до днес; насърчаването и способстването на еврейската окупация на Палестина и други.

Въпреки че конкретните цифри никога няма да бъдат узнати, около, а може би и над 100 000 000 хора, предимно от Славянско Християнски произход са избити по време на етническите чистки на спонсорирания от Болшевиките и продължил близо 80 години комунистически режим. По мащабите си, това остава най-големият геноцид извършен в историята на човечеството, сравним единствено с геноцида над коренното Американско население от друг евреин познат като Христофор Колумб и кохортата му.

Скоро след Октомврийската революция, част от руското население се противопоставя на еврейския режим и се вдига на бунт. Щедро финансирани с пари от Швейцария и Ню Йорк, Болшевиките бързо потушават всякакви опити за организация сред населението и като наказание конфиксуват зърното и провизиите на селяните, предизвиквайки в 1932 и 1933 Голодомор, довеждайки до мъчителната смърт на 7 милиона човека.

Декември 1917, Владимир Ленин подписва декрет за установяването на Всерусийската Комисия за Контра-Революционна Дейност и Саботаж ЧК. Името на тази комисия има специално окултно значение и произлиза от думата на Иврит ‘shechita’, значеща ‘клане на животно’.  Дори гербът на Съветския Съюз има строга окултна символика, което е от особена важност в еврейските кабалистични обреди.

 

Под претекста на обвинения в политическа диверсия, саботаж и контра-революционна дейност, вече режимът може да изправи в Сибир без съд и присъда всеки гражданин на Съветския Съюз. Поради менящата се на няколко години структура, ЧК се трансформира в ГПУ, после в НКВД и в последствие в КГБ, като през цялото време запазва фокуса си върху набеждаването на Християни в анти-семитизъм, фабрикуването на обвинения и изпращането на хора в лагерите ГУЛАГ в Сибир.

Това, което дори самите евреи не отричат, е че само за 5 години от установяването си ЧК е отговорна за смъртта на над 20 000 000 християни. Това включва жертви на насилствена колективизация, глад, чистки, изселвания (правени обикновено на север в края на есента, когато земята вече е замръзнала и хората не могат да се подготвят за руската зима), екзекуции и масови разстрели в лагерите ГУЛАГ. И въпреки всичко това, тези първи 5 години от еврейското управление са само тренировка за това, което предстои.

Генрих Ягода, който ръководи колективизацията под заповедите на Сталин, организира и ръководи лагерите за изтребление ГУЛАГ и е лично отговорен за смъртта на над 10 000 000 човека. Той има родствена връзка с друг забележителен еврейски деец – Яков Свердлов. В типичната на Сталин политика за честа подмяна на хората на високи постове, само няколко години след оглавяване на поста на органите за безопасност, Ягода е заместен от ‘поеврейчения гой’ женен за еврейка Николай Ежов с прякор ‘кръвожадното джудже’.

Ежов е отговорен за Голямата Чистка, при която между 1937 и 1938 са убити около 10 000 000 хора. Около 8 000 000 са изпратени в лагерите ГУЛАГ, като само 10% оцеляват. Много евреи се опитват да опровергаят тази цифра, дискредитирайки изследванията на авторитетния писател Робърт Конкуест, който публикува най-детайлното описание в книгата си Големият Терор: Чистките на Сталин от Трийсетте. Въпреки това, след разпада на Съветския Съюз, няколко изследователя, включително Едвард Раджински и Дмитрий Волкогонов, публикуват пространствени експозета върху броя на избитите по време на режима на Сталин на базата на документи, които са успели да намерят и придобият. Същите потвърждават, че над 10 000 000 човека са избити само между 1937 и 1938.

Лагерите ГУЛАГ

Лагерите ГУЛАГ са създадени като цяла система за изтребление на политически затворници, ръководена от евреи. Използвани са за изтребването на ‘враговете на народа’ и ‘политически затворници’, което в общ превод означава всеки неудобен на режима по какъвто и да е начин – произход, убеждения, вяра, мнение. Някои криминални престъпници също са изпращани там, но те получават сравнително по-леки присъди и отношение в сравнение с неудобните на евреите затворници. Криминалните престъпници дори са насърчавани също да издевателстват над политическите, като един от любимите способи за гавра с християнските жени било пускането им с вързани ръце и свалено бельо в килии с по няколко криминала. След бруталните групови изнасилвания повечето жени се опитвали да се самоубият, ядейки пръст.

Струва си да се отбележи, че първомоделът на системата ГУЛАГ става Соловецкият Манастир, който е завзет от болшевиките и превърнат в затвор и трудов лагер, чийто модел после се превръща в прототип на цялата система. Така, една от най-големите Християнски цитадели в модерна Русия става основата на системата изтребила милиони Християни – любим похват на евреите.

Евреите отиват особено далеч в изобретяването на мъчения за политическите си затворници. Завиране на отверки, ключове, дръжки на метли и други подръчни материали в анусите на мъже и жени било норма; изнасяне на чисто гол затворник и оставянето му гол в гората водело до особено мъчителна смърт, при която комарите му изсмуквали кръвта за около час и половина; пребиване до смърт с метални палки; давене на затворници във варели с фекалии; изнасилване на жени, като преди това изнасилвача поставя топка еленови косми на върха на члена си, което води до инфекция в матката, загниване и мъчителна смърт в продължение на седмици; каране на жени да вършат тежка физическа работа до пролапс на матката и влагалището; поливане на затоворниците с ледена вода; принуждаване на затворниците да работят през зимата в гумени ботуши обути на босо; мъчение със сядане върху кофа с плъхове, която бавно се нагорещява, за да се заврат и разкъсат ануса на затворника; насилствено хранене на умиращи от глад през носа и много, много други. Жените отказващи да станат любовници на началниците, били връзвани върху мравуняци с разтворени крака; за да помогнат на мравките да изядат жертват си отвътре, във вагината била поставяна намазана с мед пръчка.

Мъчителите били особено внимателни да не оставят живи свидетели на своите зверства, което обяснява нищожния брой на излезли живи от лагерите. Това означава, че истината за всички зверства никога няма да бъде узната в целостта си, но благодарение на книгата на Данциг Балдаев Илюстрации от ГУЛАГа може да се придобие бегла представа. Самият той не е бил затворник, а пазач в такъв лагер. Неговите илюстрации не са толкова детайлни колкото описанията на бившия затворник Александър Солженицин в Архипелаг ГУЛАГ, но също ни дават информация за беса и ненавистта на евреите към християните.

След избухването на Втората Световна Война, много затворници са пратени да се бият срещу Германците. Пред настъпващите немски танкове, всеки обърнал се назад, бил разстрелван от Болшевишката армия стояща в тила. Тъй като пред сражаващите се изборът е бил или плен, или смърт (на полето или обратно в лагера), това обяснява особената сила, която Руската армия демонстрира в сраженията. Както Солженицин пише:

В продължение на 20 години религията се преследваше и църквите се затваряха. Германците дойдоха и започнаха да отварят цървките отново. В Ростов-на-Дон откриването на храма беше голямо празненство, но това трябваше да им навлече наказние, нали?

По време на Съветската влат евреите преследват и изтребват Християните целенасочено и неумолимо. Изгорени, взривени и зарити са стотици църкви и манастири. Популярно поругаване на Християнските паметници е взривяване, разрушаване до основи и построяването на басейн, язовир  или фонтан. Най-голямата църква в Москва Христос Спасител е изравнена с земята и е построен огромен градски басейн на същото място. Целта е съвсем буквално хората да пикаят на църквата. В освободени от Германците градове дори и след отварянето на църквите, хората не смеят да влязат и атеизмът скоро взема превес сред населението. В комбинация с узаконяването на абортите (направено за първи път в световен мащаб от Болшевиките) и нарастването на разводите, това води до още по-голям разпад на обществото – морален, духовен и културен.

Не по-различно стоят нещата в сателитните на Съветския Съюз страни – България, Румъния, Хърватия, Литва, Латвия, Естония и Сърбия. Само в Хърватия имало няколко специализирани лагери за деца, които потрисат нацистите със зверствата си. При процеса на прочистване на сръбската нация са използвани най-разнообразни методи за мъчения; изтръгване на пръсти и нокти с метални инструменти, изваждане на очи със специално измислени куки, ослепяване с игли, рязане на плът и посоляване на раните. Хората били одирани, носовете, ушите и езиците им били отрязвани с клещи, а в сърцата им били забивани шила. Дъщери били изнасилвани пред майките си, синове били изтезавани пред бащите си. От 1941 до 1945 в концентрационните лагери в Ясеновац и Стара Градишка усташите успяват да надминат и най-болните фантазии на нечий извратен ум.

В България са добре документирани небезивестните лагери Белене, Персин и „Слънчев Бряг“ край Ловеч. Бивши затворници пространствено описват извращенията на еврейските началници докато писатели като Георги Войнов иследват броя на загиналите:

Различни източници посочват, че в периода 1944-1945 г. комунистите избиват без съд и присъда между 25 000-35 000 души, които са цветът на нацията. Съюз „Истина“ разполага с документи и свидетелства за около 25 000 избити след 9 сеп­тември 1944 г. и около 250 000 репресирани в лагери и затвори, където има данни за убити още над 1000 души, и то по най-зверски начин. Тези числа обаче, както обикновено, са силно занижени. В сво­ите „Спомени“ царица Йоана твърди, че официалната статис­тика посочва 138 000 избити българи след 9 септември 1944 г. Някои дори говорят за 300 000 убити, но явно в това число се посочват и репресираните. Всъщност последното твърдение не е лишено от логика, тъй като преминалите през комунистичес­ките концлагери и затвори (86 концлагера и 29 затвора!) бяха смачкани от физическия и психически терор. Над тях беше из­вършен духовен геноцид и повечето бяха унищожени като лич­ности и доведени до пълна деградация и унижение!… Много от тези хора не доживяха спокойно края на дните си и умряха преж­девременно от болести, глад, безработица, влошено здравос­ловно състояние и мизерия.

Към момента, всички Източноевропейски страни са доведени до потресаващи демографски катастрофи и финансов срив – директен резултат от Юдейския режим наложен по време и след Втората Световна Война. Нито една страна, включително Русия, не успя да се възстанови от кръвозагубата на цвета на своята нация, което се вижда и в застаряващото население, и в количеството аборти, и в броя новородени деца, и (за съжаление) във влошеното качество на генетичения материал – резултат от изтребването на интелигенцията. Геноцидът продължава, но под други форми, като се целта се използват способи, като масовата емиграция на мюсюлмани, „интеграцията“ на циганите за сметка на бялото коренно население, неестествен прираст на цените на тока, консумативите, храната и бензина за сметка на ниски заплати и пенсии, държащи хората на ръба на физическото им оцеляване и некачествени медицински „грижи“, които убиват повече пациенти отколкото лекуват. Причината всичко това да се случва е неспособността на всички Източноевропейски (и не само) страни да излязат извън власста на евреите, която беше взета с цената на реки от Християнска кръв.

XgFhYeWr50g

Но докато светът е зает с измисления Холокост над евреите, който беше развенчан от много от собствените им сънародници, никой не говори за действителните Лагери на Смъртта, които са съществували на територията на Съветския Съюз и останалите Източноевропейски страни. Това, разбира се, даде смелост на еврейското лоби да продължава смело с геноцида над бялото население, като се разшири и върху Палестинското в опити да възстанови така мечтания Хазарски Каганат, първата в историята държава-паразит, на територията на днешна Украйна, Сирия, Грузия и Русия.

Защото, както казва, Георги Войников (и самите евреи потвърждават) – Християните са техния хилядолетен враг и това не е просто борба за надмощие и власт:

борба не срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.

Ефесяни 6:12

mlKTAyoBmj8

uhwkQmZspdM

kW7yUsqjJeE

Немски „мъчения“ над евреи по време на ВСВ.

4 мнения за “Истинският Холокост

  1. Този Талмуд откога го търся да го докопам да видя какво пише и не го намирам на български. Няма и няма!

  2. Факти за тогава … в други материали в този сайт – факти за сега. И изродизма на унищожителите на човечеството, расте в геометрична прогресия. Извадката от Ефесяни за съжаление говори, че както борбата е срещу демоничните сили и техните пълномощници тук, така и победата НИ ще е в духовен аспект.
    Но благодаря за воинската ви позиция – който има ум свободен, ще намери каквото е необходимо, за да премине и през съвременния холокост.

  3. повече от ясно е че еврейската сган си следва оная кретенска доктрина написана в “ кабала“ (ако не се лъжа) където се казва че всички които не са евреи не заслужават да живеят и трябва да се избият! да се оставят няколко десетки милиона слуги и така нататък! и както се вижда те добре се справят! Ленин видя сметката на Русия а е бил спонсориран от еврейската сган в Германия за да направи революцията! Горбачов събори социалистическия лагер чийто доктрина бе написана от двама евреи- Мркс и Енгелс! пияния Елцин разпродаде природните ресурси и икономиката а Русия. .а тук у нас всякакви соросоидни помияри начело с оня черен мангал Иван Костов и оная кривоуста мастия Меглена Кунева с охора предадоха България срещу няколко трохички от голямото грабене! и в другите държави ситуацията е подобна. та в този ред на мисли какво толкова лошо има да мразиш тези паразити – евреите !!

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.