Конгресът шах-матира Тръмп (и американците)

Миналата седмица Сенатът на САЩ прокара законопроекта H.R.3364, който се отнася до противопоставяне на противниците на Съединените щати чрез закон за санкции. От политиците, които се противопоставяха на закона бяха сенаторите Берни Сандерс и Ранд Пол. Прокаран е с почти абсолютно мнозинство, като само 2-3-ма са били „против“.

Новите санкции връзват ръцете на Тръмп за външните политики, както и че ще бъде длъжен да пита конгреса за позволение, когато иска да облекчава взетите вече мерки, каквато беше неговата идея по време на кампанията му – да се подобрят отношенията с Русия.

Говорейки в полза на законопроекта, сенатор Боб Менендес цитира необходимостта да се изпрати конкретно съобщение на Русия, че не може да се меси в американските избори, да анексира Крим, да нахлува в Украйна, и да убива безразборно жени и деца в Сирия.

Тези от нас, живеещи в актуалният реален свят разпознават, че тези обвинения си остават недоказани, а всичко друго са просто опустошителни, неинформирани, групово-мислещи – външнополитически елити. Подхранващи с милиони военно-промишления комплекс на САЩ.

За прокараният закон сега Тръмп трябва да вземе решение, което е дали да го подпише или да му наложи вето, но със сигурност то ще бъде потъпкано, преувеличено, и същото ще му нанесе двупартиен удар, който най-вероятно ще сложи край на каквито и да е имал аспирации да подобри отношенията на двете държави.

Санкциите на САЩ срещу Русия са „абсолютно нелегални от гледна точка на международните закони“, каза Путин на журналистическа конференция във Финландия миналия четвъртък, и допълни, че:

„В някакъв момент ще трябва да отвърнем. Не е възможно да толерираме безумието към нашата страна завинаги.“

И още вчера някои медии съобщиха, че Русия слага край на безкрайното толериране на агресия и враждебност, нареждайки на американски дипломатически служители да напуснат страната до 1-ви септември, и че изземат две дипломатически собствености.

Източниците включват:

‘Russia’s response to sanctions – beginning of pushback against increased US aggression’, rt.com

Russia Sanctions Pass Senate With Limits on Trump’s Power, BloombergPolitics.com

Congress Checkmates Trump (And The American People), Ron Paul Liberty Report

Advertisements

One thought on “Конгресът шах-матира Тръмп (и американците)

  1. За мен ♥️ Доналд Тръмп е герой !
    Единствен той полага усилия в спасяване човешкия вид и земята ни ,от дяволщината на законите й .

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.