Западняците са изложени на риск от изчезване, тъй като нивото на сперматозоидите сред мъжете се понижило до рекордни нива

Едно ново изследване показва, че химикалите, диетите, стресът, и изборът за начина на живот са причинили това, че качеството на сперматозоидите сред западните мъже се е понижило с над 50%, сравнено с 4 десетилетия преди това.

Изследването установи, че функционирането на сперматозоидите на мъжете от Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия е спадало с 1,4% всяка година от 1973 г. до 2011 г., което води до общ спад от малко над 52%.

Резултатите са доста шокиращи“, казва Хагай Левин, епидемиолог от Еврейския университет в Йерусалим, според Ройтерс, и допълва за BBC, че е „възможно проблемът с репродукцията да доведе до изчезването на човешкия род“.

Влиянието на околната среда, топлината, факторите на начина на живот, диетата, стресът, тютюнопушенето и затлъстяването, пестицидите – всичко е свързано с този упадък, според проучването.

Публикувани в медицинското списание „Human Reproduction Update“, са анализирани данни от 182 проучвания направени от изследователи от Израел, Дания, САЩ, Бразилия и Испания.

Източник: RT

Advertisements

2 thoughts on “Западняците са изложени на риск от изчезване, тъй като нивото на сперматозоидите сред мъжете се понижило до рекордни нива

  1. …звучи тъжно написаното , тъжно защото е истина . Одавна човека е подложен на обработка в генетична модификация 🐍 защото одавна е изфабрикуван от заместник 🍎 на “ нов вид сперматозоид „

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.