Западняците са изложени на риск от изчезване, тъй като нивото на сперматозоидите сред мъжете се понижило до рекордни нива

Едно ново изследване показва, че химикалите, диетите, стресът, и изборът за начина на живот са причинили това, че качеството на сперматозоидите сред западните мъже се е понижило с над 50%, сравнено с 4 десетилетия преди това.

Изследването установи, че функционирането на сперматозоидите на мъжете от Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия е спадало с 1,4% всяка година от 1973 г. до 2011 г., което води до общ спад от малко над 52%.

Резултатите са доста шокиращи“, казва Хагай Левин, епидемиолог от Еврейския университет в Йерусалим, според Ройтерс, и допълва за BBC, че е „възможно проблемът с репродукцията да доведе до изчезването на човешкия род“.

Влиянието на околната среда, топлината, факторите на начина на живот, диетата, стресът, тютюнопушенето и затлъстяването, пестицидите – всичко е свързано с този упадък, според проучването.

Публикувани в медицинското списание „Human Reproduction Update“, са анализирани данни от 182 проучвания направени от изследователи от Израел, Дания, САЩ, Бразилия и Испания.

Източник: RT

Advertisements

2 thoughts on “Западняците са изложени на риск от изчезване, тъй като нивото на сперматозоидите сред мъжете се понижило до рекордни нива

  1. …звучи тъжно написаното , тъжно защото е истина . Одавна човека е подложен на обработка в генетична модификация 🐍 защото одавна е изфабрикуван от заместник 🍎 на “ нов вид сперматозоид „

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s