Как да преодолеете негативното мислене в 5 стъпки

На всеки му е ясно, че е много лесно да го обладаят негативните мисли, и че същите пораждат у някои неспирното мърморене за личните им проблеми, и до голяма степен върху всички заобикалящи ги. Малко се усещат в България, че неспирно се оплакват в по-голямата част от живота си, а малцина са тези, които не искат да натоварват всички на всякъде избирайки да го изживяват вътре в себе си.

Колкото и да се опитваме да следваме известните ни препоръки да сме позитивни, притеснителните мисли ни обсебват и се застояват в съзнанието ни, те пускат корени там и ни пропиват не само нас, но и заобикалящите ни.

Негативното мислене може да ви озлоби, направи завистливи, неспокойни, и в крайна сметка да ви разболее превръщайки този проблем във вашето изнервено всекидневие. На всичкото отгоре подлудявате целия свят около вас и това се разпространява със скорост и сила, които рушат по пътя си.

На никой не му е приятно да бъде около хора, които непрекъснато се оплакват, такива разправящи за това, колко много и големи проблеми имат, колко им е зле всичко. Именно всичко това, което ни заобикаля превръща реалността около нас в сив живот, забулен от тази тежка завеса на собствената реалност. Тази „мехурна“ реалност ни задълбава в страх, такъв който не ни позволява да реагираме адекватно по важни теми от всекидневието.

Ако сте един от тези „реалисти“, които бавно, но сигурно, ви пропива негативността и мислите, че вашите очаквания за добър живот са осакатени – то е време да погледнете от другата страна на мехура.

Следвайки тези лесни 5 стъпки, ще се научите да взимате в ръцете си собственото си щастие.

Стъпка 1: Изправи се срещу прикачените към теб неща и ги освободи.

Прикачените неща са неща като чувството за притежание на материални предмети, чувството за външен вид на хора и предмети, сила, загриженост за репутация – колкото е по-голямо количеството на тези неща, толкова е по-голяма вероятността от усещането на страх.

Желанието за собствена важност или контрол над всичко, или всеки, желанието да бъдеш добре и уважаван, закачването към принадлежностите, прикачените към телесното джунджурийки и т.н. са все неща, които ще ви държат в страх.

Безстрашието, от друга страна идва чрез освобождаването на тези прикачвания. Безстрашието идва с перфектното откачване от закачването. Това е естественото отношение на тези, които чувстват, че нямат нищо материално за пазене.

Стъпка 2: Счупи коварността на тревожните мисли.

Започнете с кратки забрани на тревожните мисли, три пъти на ден – сутрин, обед и вечер, в тези избрани моменти отказвайте абсолютно да допускате появата на безпокойството. Ни най-малката тревога не трябва да бъде допусната в съзнанието ви по време на тези периоди.

След това, ако не сте избрали от самото начало същото, променете моментите за да съвпадат с други части от живота ви. Примерно където има хора, на работното място, в магазина, училище и т.н.

Увеличете тези периоди на цял ден, на седмица и после месец. Скоро ще видите, че сте пречупили коварните си притеснителни мисли.

Стъпка 3: Обкръжете се с радостни хора, които се смеят много.

Асоциирането с весели хора ще ви доведе радост и смях, защото същите са заразни. Продължете вашата смешна диета за цял месец, или два, и ще видите промяната – вашето съзнание ще бъде изпълнено със светлина.

Стъпка 4: Действайте сърдечно.

Страхът идва от сърцето. Ако някога се почувствате пренатоварени от страх или някакво заболяване, злополука – трябва да вдишвате и издишвате дълбоко, бавно и ритмично, отпускайки се с всяко издишване. Това помага на кръвообращението да се стабилизира. Ако сърцето ви е тихо, изобщо няма да усетите страх и ще действате с разсъдък във всяка ситуация. Без значение дали е силно емоционална сцената – вие управлявате себе си.

Стъпка 5: Поеми контролът над съзнанието си.

Хората сме получили, поради някаква естествена причина, страхотен защитен инструмент – по-могъщ от оръжия, електричество, отровен газ, или медицина – съзнанието. Обаче то трябва да се подсили.

Най-голямата цел в живота не е да успеете на работното си място, или да станете богати, силни или желани – а да се научите да не се оставяте на мислите си да ви контролират. Взимането на контрол над собствените си мисли е всичко, което някога ще ви е нужно.

Поемете ли този контрол – никога никаква манипулация на реалността няма да може да ви пречупи и залъже.

С извадки от MindHacks. Anony, 28.7.2017

Advertisements

3 thoughts on “Как да преодолеете негативното мислене в 5 стъпки

  1. Хич ама хич не ми харесва темата .
    Звучи като урок : сложи си розови очила .
    Колкото повече хората се стараят да бягат , заглушават , не искат , оттеглят се да приемат истината , че негативното е във всичко на около и около нас , колкото повече бягат ,от тази В планетарен план за колективно мислене не мисли за негативното ?! то толкова повече расте и егоизъма в безчовечнието в бездушието в човешките души .

    Пример : по въздух по суша в храна и вода тровят човека от…до 21 век а на това му казват еволюция на човека ?! Колко от мислят че това е позитивно ? Точно това е стратегията на Луцифер 👁 Създадоха илюзия в закрепостяване- заземяване към позитивизъм е : учения път към материалното “ мисли ум да няма време душа да му мисли „. Доказателствата днес са на лице ,кой и защо е целял прогрес от позитивното мислене .

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.