Израел си назначи френски президент

Президентът на Франция Емануел Макрон осъди анти-ционизма, казвайки, че всяко непризнаване на Израел е съвременно проявление на антисемитизъм.

Французинът говореше заедно с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху на събитие по случай 70-годишнината от депортацията на 13 хил. евреи от Париж към нацистките „лагери на смъртта“.

„Никога няма да се предадем на омразните послания“, каза Макрон и допълни, че „Няма да се предадем на анти-ционизма, защото той е пресъздаване на антисемитизъм.“

Нетаняху, заедно с „оцелелите от Холокоста“, както и ловецът на нацисти Серж Кърлсфелд, обещаха да застанат в знак на солидарност с Франция относно терористичните атаки в Париж и Ница в последно време.

По всичко изглежда, че Израел получи своят френски лидер непосредствено след поредицата от терористични ислямистки атентати във Франция, които стартираха след като Франция подкрепи Палестина в редица ситуации.

Източник: rt

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.