ТИЛЕРСЪН: МЕЛАНИЯ СЕ ОПИТА ДА НИ ПРЕКЪСНЕ. БЕЗУСПЕШНО

Автор: Дейвид Чой, 08.07.2017 г.
Превод: Р. Григоров / Българска Легия за информационна защита


ap17188663485904

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилерсън съобщи, че срещата на президента Доналд Тръмп с руския президент Владимир Путин по време на срещата на Г-20 е продължила толкова дълго, че Първата дама Мелания Тръмп е била изпратена „да види дали няма да може да ни изкара навън”.

„Днешните разговори бяха суперсложни, тъй като има твърде много неща, които стоят на дневен ред”, е казал Тилерсън, според изявление на Белия дом. „И една от причините срещата да продължи толкова дълго според мен е, защото…имаше твърде много неща, за които да се говори”.

„И също така, мисля, че имаше такова ниво на ангажираност и на обмен, че никой от тях двамата не искаше да спре”, продължи Тилерсън. „Няколко пъти трябваше да напомня на Президента, а и хората започнаха да надничат през вратата”.

„Затова изпратиха Мелания да прекъсне срещата, но опитът й се оказа безуспешен. Продължихме още един час, след като тя дойде да ни види. Така че тя очевидно не успя с мисията й”, допълни Тилерсън.

Срещата, която се проведе в Хамбург, Германия, беше първата двустранна среща между двамата президенти. Според съобщенията, Тръмп е „притиснал” Путин по много теми включително продължаващата „гражданска война” в Сирия и „руската намеса” в американските избори миналата година. Други теми сред обсъжданите от двамата лидери е двустранното споразумение за спиране на огъня в Сирия и усилията за установяване на взаимни връзки между подразделенията за кибурсигурност на двете държави.

„Беше една невероятно полезна среща”, заключи Тилерсън. „Имам предвид, че просто има много, твърде много неща, по които да се говори. И това беше едно добро начало”.

Източник: businessinsider.com

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.