УНГАРСКИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ПОД ОБСТРЕЛ ЗАРАДИ СЪБИТИЕ, НАСЪРЧАВАЩО „ЕСТЕСТВЕНОТО СЕМЕЙСТВО”

Превод: Д. Атанасова / Българска легия за информационна защита

orban_speech_810_500_55_s_c1

Унгарският министър-председател Виктор Орбан разкритикува либералите и окуражи гражданите да дават живот на повече деца по време на единадесетата конференция на Световния конгрес на семействата (World Congress of Families – WCF) миналата седмица.

Трите хиляди защитници на „естественото семейство”, които присъстваха на четиридневната конференция, чуха Орбан в поздравителнотo му обръщение на откриването да критикува Европейския съюз заради това, че той „релативизира либералната идеология, а това е удар срещу семейството”.

WCF и партията на Орбан „Унгарски граждански алианс” имат съгласие по няколко ключови социални въпроса. Уебсайтът на WSF описва Унгария като „защитник на естественото семейство в Европа” и хвали промените в конституцията на страната, които определят брака като съюз между мъж и жена и заявяват, че неродените деца имат права.

Държавният департамент на САЩ под президенството на Обама разкритикува правителството на Орбан въз основа на правата на човека. Европейският парламент призова за санкции срещу Унгария, тъй като по мнението на ЕС правителството на Орбан дискриминира хомосексуалните.

Организацията Southern Poverty Law Center нарича про-семейния WCF „група за омраза”, защото той се противопоставя на абортите и еднополовите „бракове”, а също и затова, че подкрепя руския закон от 2013 г. срещу хомосексуалната пропаганда сред децата и подрастващите.

Золтан Ковач (Zoltan Kovacs), говорителят на Орбан, каза, че правителството не е анти-гей. „Ние не демонизираме никого. Ние даваме приоритет на семейството”, каза още той. „Ние вярваме, че семейството и раждането на деца са ключов момент в демографската криза, пред която сме изправени, а именно намаляването броя на населението”.

Основните западни медии се присъединиха към кампанията срещу Орбан. Английският The Guardian пусна заглавие „Унгарският министър-председател приветства американската „анти-LGBT-ти група за омраза”.”

Друга сфера за раздори е външното либерално влияние от страна на богати глобалисти като Джордж Сорос. Осемдесет и шест годишният мултимилиардер се счепка с Орбан заради Централноевропейския унивеситет (Central European University – CEU), който беше основан от него през 1989 г., и който беше критикуван като рупор на антинационалистичната гледна точка.

Историята на Орбан и Сорос започва с партньорство и завършва с ожесточение. Орбан започва публичния си живот в кръстоносен поход срещу комунизма и учи в Оксфорд със стипендия от Сорос. Сорос, който е напуснал родната си Унгария, финасира също и политическата организация на Орбан – „Алианс на младите демократи”.

Обаче защитата от страна на Орбан на консервативните ценности доведе до скъсване на връзките със Сорос, когото сега критикува като чужденец, който се меси в делата на държавата му.

Централноевропейският университет стана фокусa на конфликта между Орбан и Сорос. Правителството на Орбан прие нови закони, които изискват от финансираните от чужбина неправителствени организации (НПО-та) да разкрият източниците си на финансиране и националността си в публичните си изказвания и в рекламните си публикации. Професорите в колежа трябва да имат разрешение за работа.

Петер Торчи (Peter Torcsi) от Унгарския изследователски център за фундаментални права (Hungarian Research Center on Fundamental Rights) защити новите закони, като поясни, че ръководителите на CEU твърдят, че са безпристрастни академици, но всъщност преследват антинационални и анти-Орбан цели.

„Правото на свободно образование в Унгария е гарантирано от конституцията”, призна Торчи, но веднага след това подчерта, че „възниква проблем, когато даден университет или неправителствена организация започнат да действат като политически играчи”.

През април Европейската комисия започна разследване до каква степен новите закони нарушават правилата на CEU.

Организацията „Agenda Europe” потвърди, че „не може да има абсолютно никакво съмнение в това, че унгарското правителство има пълното право да регулира дейността на университетите. Всяко обратно на това твърдение е направо смехотворно”.

Сорос спонсорира повече от 60 НПО-та само в Унгария. Той се стреми да наложи своята про-аборт и про-гей програма не само на Унгария, но и на Европа, на Съединените щати и на всички народи по света.

Парите на Сорос стоят зад „организираната бежанска криза”, зад революциите по света, зад войната срещу полицията, зад движенията Black Lives Matter, Occupy Wall Street, глобализма и много други неща.

През 2016 г. изтекли от финансирани от Сорос НПО-та документи разкриха целта му да елиминира законите, които са в полза на живота, навсякъде по света.

Източник: lifesitenews

Прочетете още:
УНГАРИЯ ХВАЩА ГЛОБАЛИСТИТЕ ЗА ГУШАТА – ОБЯВЯВА ВОЙНА НА ДЖОРДЖ СОРОС
Виктор Орбан: Речта на Сорос относно „мафиотска държава“ е обявяване на война

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.