Сорос, бъркайки се в Европейските работи се постави на вреден път

Името на Джордж Сорос бе многократно споменавано през последните десетилетия във връзка с различни масови движения по света, от които често се получаваше в някаква форма държавен преврат. Неучудващо, имаше множество обвинения по пътя му, както в целия свят, така и в Съединените щати, така че е трудно да е някакво съвпадение, че името му бе споменато от политическия блог The Gateway Pundit (TGP), където т.нар. „женски маршове“ срещу президента Доналд Тръмп бяха във възход в САЩ.

Джордж Сорос е известен и с продължаващите си опити да става все по-богат пиейки кръвта на наистина неограничените финансови възможности на Ватикана. Войната между Сорос и Папата се води на всякакъв вид правна сцена, след стартирането й през 2011 г. в Съединените щати, преди да започне да се разпространява по целия свят. Сорос назначи адвокатската кантора „Джеф Андерсън и сътрудници“ за свой инструмент, въпреки че тази фирма е известна с връзките си с бившия президент Барак Обама. За да постигне своите цели, Сорос използваше твърдения за сексуален тормоз и злоупотреби, изразени срещу свещениците на Римокатолическата църква (РКЦ). Тези, „Джеф Андерсън и сътрудници“, подаваха обвинения към различни съдилища по целия свят за да преследват някои от свещениците на РКЦ. Тази борба беше придружена от масови медийни кампании, които Сорос стартира и финансира. Хваната неподготвена, църквата реши да отстъпи и започна да плаща вноски, чиято обща стойност възлизаше на около 2,5 милиарда долара само в САЩ. По този начин Сорос постигна две цели: отправи мощен удар по Папата и същевременно спечели допълнителни пари.

През 2012 г., от Римокатолическата църква бяха откраднати редица тайни документи, отнасящи се до различни измамни дейности на Банката на Ватикана, които бяха направени публично достояние. Веднага след прекратяването на скандала, онези медийни източници, контролирани от Сорос, започнаха да стрелят всякакъв вид обвинения срещу Папата. Тази кампания бе пряко подкрепяна и координирана от администрацията на Обама чрез човек, който реално беше приближен до Сорос – Кас Санстайн.

Ето защо не е изненадващо, че американските НПО попаднаха в позор в редица европейски държави, включително Италия, Унгария, Чехия и дори Полша, които доскоро се смятаха за безспорен съюзник на Съединените щати. Тези, които популяризираха глобализацията и демокрацията по американски стил, изведнъж установиха, че вече не са добре дошли. Тогава, според чешкия президент Милош Земан, Сорос реши да контраатакува като организира „цветна революция“ в своята страна. В същото време от управляващата полска партия обвиниха милиардерът, че е създал предпоставки за преселването на мюсюлмански бежанци по бреговете на Висла.

Както бе съобщено от Financial Times, унгарския министър-председател Виктор Орбан продължава своята борба срещу идеологическия си противник милиардера Джордж Сорос, наричайки финансиста и неговата фондация „Отворено общество“ – „куп платени политически активисти“. Този път усилията на Виктор Орбан са насочени към закриване на Централноевропейския университет, основан от Сорос в републиката преди около 3 десетилетия. Дясната партия „Фидес“, водена от Орбан, внесе в Народното събрание законопроект, който ще въведе промени в системата на висшето образование в страната. Новото законодателство ще изисква от чуждестранните университети да променят правния си статут, като ги правят отговорни пред правителството на Унгария. В същото време, докато Централноевропейският университет попадна под тежкия огън в унгарските медии, сега всички неправителствени организации, свързани с милиардера, рискуват да бъдат затворени.

На свой ред, Ню Йорк Таймс ще докладва:

„В Унгария, особено онези, които са подпомогнати от Джордж Сорос, сега обвиняват групите, че искат да наводнят Европа с мюсюлмани и превърнат „християните“ в мултикултурна яхния на левия глобализъм.“

Евросъюзът е дълбоко подкопан в борбата за спиране на потока от бежанци в продължение на години, но му се противопоставят доброволци от неправителствени хуманитарни организации, които създадоха цяла мрежа за доставка на десетки хиляди мигранти от Африка, Близкия Изток и Азия към Европа. Хуманитарните организации днес осигуряват на онези страдащите в горепосочените региони средствата и уменията за тези, които са се мъчили да се борят у дома, за да достигнат Европа възможно най-безопасно.

Днес, такива „хуманитарни организации“, специализирани в доставката на бежанци към Европа, са представени от утвърдени асоциации – френските Лекари без граници, испанските Проактивни отворени обятия, малтийската мигранстка офшорна станция за помощ (MOAS).

Заслужава си да се отбележи, че MOAS е основана през 2014 г. от американеца Кристофър Катрамбун, който преди това е работил в Държавния департамент на САЩ и е направил кариера като следовател в Ирак и Афганистан. Освен това, тази организация се популяризира от хората свързани с прословутата военна фирма за набиране на наемници „Blackwater“ (Черна вода). Освен това, е притежание на човек, който е направил състояние в американските военни операции в Афганистан, Близкия Изток и Африка. Така че състоянието, което тези хора направиха за създаването на предпоставки за мигрантската криза, се използва за контрабанда на африканци без документи за Италия, Франция, Гърция и Германия. Както беше отбелязано от изследователския център Gefira, не е възможно да се разбере дали хората на MOAS са честни спасители, или тяхната мисия е да дестабилизират още Европа.

MOAS се финансира от фондовете на „Tangiers Group“, но Сорос спонсорира и нея. Според „Disobedient Media“, миналата година организацията получила 500 000 евро за „операции за търсене и спасяване“ от главната глобална група активисти „Avaaz“. Тя, от своя страна, е основана от застъпническата група за обществена политика „Moveon“, собственост на споменатия американски финансист.

Друга организация на Джордж Сорос – фондациите на „Отворено общество“ подкрепят такива хуманитарни организации като „Спасете децата“ и „лекари без граници“. Тези организации движат най-малко четири кораба, за да изпълняват своите операции.

Няма да е преувеличено да се заяви, че редица Европейски държави, включително Унгария, им е писнало от Джордж Сорос, така че няма да е изненада ако в бъдеще му кажат:

„Сорос, върви си!“


За авторката: Грете Маутна е независима изследователка и журналистка от Германия, която пише единствено и само за  “New Eastern Outlook”.

Източник: New Eastern Outlook

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.