Путин отговаря на американските ракетни удари срещу Сирия

Руския президент Владимир Путин смята, че атаките извършени от американските военни по заповед на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу Сирия са „агресия срещу суверенна държава“, според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков също отбеляза, че Путин счита ударите за „нарушение на международните закони, и че са също под измислен претекст.“

Не е много ясно все още, колко са убитите в тази атака, или дали е имало руски военнослужещи в базата по време на атаката (виждат се противоречиви съобщения).

Според някои източници, от руското министерство на външните работи твърдят, че „атаката над сирийската военна база е заплаха за цялото човечество.“

Проблемът може да бъде, че ако има ранени или убити някакви руснаци в тези атаки, това ще бъде директен конфликт между Съединените щати и Русия.

Според Песков, ракетните атаки ще навредят на бъдещите отношения между САЩ и Русия, които ще имат последствия.

Някои вече очакват, че Русия ще отвърне със сериозни военни действия, други че дори ще отвърне с неприкрити актове на отмъщение – като изпаряването на цели армии от „умерени“ бунтовници за една нощ и т.н. Обаче, както винаги, Путин държи картите близо до себе си и не се знае със сигурност, какви са опциите върху масата.

Източник: Russia Insider

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s