Асад: “Спрете да поддържате терористи в Сирия ако искате да защитите Европа”

Коментар: Интервюто със Сирийския президент Башар Асад, очевидно е направено преди предполагаемата химическа атака, която се проведе във вторник в провинция Идлиб, Сирия.

© SANA / Reuters

„Европейските страни, които наскоро бяха ударени от вълна от терористични атаки трябва да спрат да подкрепят терористите в Сирия ако искат да се спре с настъплението“, заяви Асад дни преди САЩ да стартира ракетната атака в Сирия.

В друго интервю за хърватския вестник Vecernji List от 3-ти април, което беше пуснато в четвъртък, Асад подчерта, че ако имаше сътрудничество между Сирия и Европа, някои от атаките, които разтърсиха Европа можеха да бъдат предотвратени. „Въпреки това, подобно съдействие не може да бъде ефективно докато Европа не изтегли подкрепата си за джихадистите,“ каза Асад.

„Във всеки случай, ние нямаме никаква друга опция освен победа. Ако не спечелим тази война, това означава, че Сирия ще бъде изтрита от картата,“ каза президента на Сирия.

Също така отбеляза, че редица европейски държави са сложили препятствия по пътя на мира чрез насочването на подкрепа за бунтовници в Сирия, пряко или непряко под формата на оръжие, пари, политическо покритие, както и всичко останало.

В други изказвания на Башар Асад, сирийския лидер казва, че западните държави, най-вече Обединеното кралство и Франция, го призовават да се предаде, защото тези изисквания са водени от нежеланието на западните страни да „приемат независими държави и партньорски отношения с тях“. „Те искат сателитни страни, които изпълняват техните политики,“ казва Асад добавяйки, че „САЩ и някои европейски страни работят да докарат в Сирия подчинение вместо мир.“ „Те искат от нас да се откажем от нашия суверенитет, да зарежем правата си, които са признати от международните закони,“ допълва той.

„Докато медиите правят да изглежда все едно Сирия има само няколко съюзници, в действителност много страни, сред които и някои от Персийския залив, са предложили да помогнат на сирийското правителство да се бори с тероризма без да правят помощта си обществена,“ разкрива сирийският президент.

„Повечето страни по света са против тероризма. Те не декларират това, но практически са си сътрудничели с нас по един или друг начин по време на войната и преди нея, защото тероризма не е започнал само с войната в Сирия“, твърди Асад и допълва, че „Западните страни, които се обрисуват сами за образци на силата „обявяваща война на тероризма“ продължават да подкрепят джихадистки индивиди, които ги използват като карта за постигане на различни политически програми, дори когато този тероризъм отвръща.“

Междувременно Асад казва, че вярва, че гледната точка на обикновените хора за това, което се случва в Сирия постепенно се променя въпреки всички усилия на водещите медии, за да променят истината:

„Това което се промени днес в Европа, е, че обществото знае много добре, че корпоративните медии и политици лъжат.“

Американските изявления относно бъдещето на Асад „хвърлени в кофата за боклук“: Интервюто очевидно е дадено преди провеждането на предполагаемата химическа атака в провинция Идлиб, където десетки цивилни граждани загубиха живота си. В резултат, САЩ сигнализира друг обратен завой в политиката си за Сирия, заплашвайки я с военни действия и настоява, че Асад трябва да се маха, в линия с реториката на последната американска администрация.

Тези заплахи бяха последвани от ракетна атака рано в петък, в която бяха изстреляни 59 ракети Томахоук срещу сирийска военновъздушна база близо до Хомс, убивайки и ранявайки няколко човека, според губернатора на Хомс. Въпреки това, дори преди Вашингтон да пусне своята реторика срещу Асад, Сирийският президент каза, че няма значение за него дали САЩ иска той да остане или да се махне:

„Никога не сме обръщали внимание на [изявления, идващи от Вашингтон] това и никога не го коментираме, защото това не ни засяга. Това е сирийски проблем свързан със сирийския народ“, подчерта той, обяснявайки, „Ето защо всичко, което е било казано по този въпрос просто е изхвърляно в кошчето за боклук.“

Асад казва, че не вижда разлики между приближаването на администрациите на Обама и Тръмп, тъй като и двете пращат американски военни части в Сирия, което е с размерите на незаконна инвазия.

Коментар: Западът може да се поучи на едно или две неща относно истинска демокрация от Президента Асад.

Източник: Signs of The Times

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.