WikiLeaks: ЦРУ прикрива хакерските си атаки обвинявайки Русия и Китай

Последните разкрития на WikiLeaks показват как ЦРУ използва компютърен код, за да скрият произхода на своите хакерски атаки и да ги прикрият като руски или китайски дейности.

На 31-ви март в WikiLeaks бяха публикувани стотици файлове, в които се показва до къде са стигнали в ЦРУ за да прикрият собствените си хакерски атаки, сочейки с пръст към Русия, Китай, Северна Корея и Иран.

676-те освободени завчера файла са част от раздела Vault 7 на WikiLeaks, където се твърди, че се дава представа за софтуера на ЦРУ, който може да прикрива вируси, троянски коне и хакерски атаки.

WikiLeaks казват, че изходният код на софтуера „Мрамор“ (Marble) има тестови примери в китайски, руски, корейски, арабски и фарси (ирански език). Това би позволило използването му за „двойна игра“ , в която да се приписва употреба на зловреден софтуер от създатели, които не говорят езика на реалните му създатели. Това може да насочи съдебните следователи в неправилно заключение, че хаковете на ЦРУ са били извършени от Кремъл, китайското правителство, Иран, Северна Корея или говорещи арабски език групи.

Основателят на WikiLeaks, Джулиан Асандж, който продължава да е блокиран в еквадорското посолство, казва че Vault 7 е най-всеобхватното разкритие на американски файлове свързани с шпионаж оповестявани публично.

По-рано през миналия месец WikiLeaks публикуваха документи, които разкриват топ хакерски тайни на ЦРУ, включително възможностите на агенцията да инфилтрира криптирани апликации, да „пробиват“ в телевизори с интернет връзка, телефони и програми в автономни автомобили. Също така се твърди, че могат да заобиколят шифроването на Whatsapp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide и Cloakman чрез хакнатите смартфони, в които са инфилтрирани приложенията.

Освобождаването на документите на ЦРУ разкриват общия брой страници, които бяха публикувани през първите 3 г. от изтичането на информацията свързана с Агенцията за национална сигурност на САЩ чрез бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън.

Експертите, които вече са започнали да разлистват материалите заявяват, че изглеждат легитимни, и че освобождаването им почти сигурно ще разтърси ЦРУ.

Източник: DailyMail

One thought on “WikiLeaks: ЦРУ прикрива хакерските си атаки обвинявайки Русия и Китай

  1. Интересно ми е как получава информацията Асандж, като е „БЛОКИРАН В ЕКВАДОРСКОТО ПОСОЛСТВО“ от доста време!!!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s