WikiLeaks: ЦРУ прикрива хакерските си атаки обвинявайки Русия и Китай

Последните разкрития на WikiLeaks показват как ЦРУ използва компютърен код, за да скрият произхода на своите хакерски атаки и да ги прикрият като руски или китайски дейности.

На 31-ви март в WikiLeaks бяха публикувани стотици файлове, в които се показва до къде са стигнали в ЦРУ за да прикрият собствените си хакерски атаки, сочейки с пръст към Русия, Китай, Северна Корея и Иран.

676-те освободени завчера файла са част от раздела Vault 7 на WikiLeaks, където се твърди, че се дава представа за софтуера на ЦРУ, който може да прикрива вируси, троянски коне и хакерски атаки.

WikiLeaks казват, че изходният код на софтуера „Мрамор“ (Marble) има тестови примери в китайски, руски, корейски, арабски и фарси (ирански език). Това би позволило използването му за „двойна игра“ , в която да се приписва употреба на зловреден софтуер от създатели, които не говорят езика на реалните му създатели. Това може да насочи съдебните следователи в неправилно заключение, че хаковете на ЦРУ са били извършени от Кремъл, китайското правителство, Иран, Северна Корея или говорещи арабски език групи.

Основателят на WikiLeaks, Джулиан Асандж, който продължава да е блокиран в еквадорското посолство, казва че Vault 7 е най-всеобхватното разкритие на американски файлове свързани с шпионаж оповестявани публично.

По-рано през миналия месец WikiLeaks публикуваха документи, които разкриват топ хакерски тайни на ЦРУ, включително възможностите на агенцията да инфилтрира криптирани апликации, да „пробиват“ в телевизори с интернет връзка, телефони и програми в автономни автомобили. Също така се твърди, че могат да заобиколят шифроването на Whatsapp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide и Cloakman чрез хакнатите смартфони, в които са инфилтрирани приложенията.

Освобождаването на документите на ЦРУ разкриват общия брой страници, които бяха публикувани през първите 3 г. от изтичането на информацията свързана с Агенцията за национална сигурност на САЩ чрез бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън.

Експертите, които вече са започнали да разлистват материалите заявяват, че изглеждат легитимни, и че освобождаването им почти сигурно ще разтърси ЦРУ.

Източник: DailyMail

Advertisements

One thought on “WikiLeaks: ЦРУ прикрива хакерските си атаки обвинявайки Русия и Китай

  1. Интересно ми е как получава информацията Асандж, като е „БЛОКИРАН В ЕКВАДОРСКОТО ПОСОЛСТВО“ от доста време!!!

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s