Балтийските страни вдигат огради „против бежанци“ от Русия

Снимка: Laszlo Balogh/Reuters

Снимка: Laszlo Balogh/Reuters

В патетичните си усилия да създават постоянен конфликт с Руската Федерация, НАТО продължава да използва местните си европейски правителствени пионки за да показва на евро-обществата, колко е опасна Русия. Толкова голяма заплаха, че чак страните от Балтика се налага да построят гранични огради и стени.

Оградата, която Латвия започна да строи през 2015 г. на границата си с Русия, е завършена в първата си фаза. 23 километровата част на оградата, от общо 276 км граница с Русия, е готова.

Основната цел на граничната ограда била да предотврати навлизането на „нелегални имигранти“ от руската страна, но продължава да не е ясно дали е била проектирана за да предотврати тяхното влизане или е за да ги държи вътре.

Населението на страните от Балтика е съставено почти наполовина от рускоговорещи местни граждани с корени от Украйна, Белорусия и Русия, които са поставени от 89-90 г. на античовешки дискриминационни политики, принуждавайки голяма част от тях да емигрират в чужбина. Разбира се, за покриването на „демократичните реформи“ се използват известните ни англосаксонски структури като медии, агенции за водене на статистики, проучвания и др., „отворени“ институти, фондации и т.н., американски военни бази и политици-мажоретки на НАТО, които запълват изолационната мрежа на мозъчния преход.

Латвийското правителство е отпуснало допълнителни 6,3 млн. евро за строителството на още 60 км ограда през 2017 г. Тоталната цена остава някак си неясна, но предвиждат да достигне 17 млн. евро и да е готова през 2019 г., но министъра на вътрешните работи Рихард Козловскис говори, че щели да бъдат достатъчни 80 млн.

Така, сега латвийската ограда става с 20 см. по-висока от „Великата естонска стена“, която се очаква да бъде висока само 2,5 метра.

Естонската "велика" стена. снимка: Ройтерс

Естонската „велика“ стена. снимка: Ройтерс

Амбициозният план включвал изграждането на общо 92 км oграда, защото латвийската територия била „защитена“ от Русия с природни препятствия включващи реки и мочурища, съобщава латвийската медия Делфи.

Литовски служители пък съобщават, че оградата в Литва има за цел да предпази балтийската страна и Европейския съюз от „Руската заплаха“.

„Оградата е като знак, че Литва вижда съседната страна като потенциален агресор“, съобщи министър Еимутис Мисиунас, цитиран от Lietuvos zinios.

От своя страна пък руските власти предлагат на литовското правителство да им предоставят бетонните блокове за изграждането на граничната ограда.

И така, над 25 г. след премахването от Запада на берлинската стена, сега той този път я вдига отново.

Чиста форма на лицемерие.

Anony, 5.2.2017

Advertisements

3 thoughts on “Балтийските страни вдигат огради „против бежанци“ от Русия

  1. Всичките политици в този регион допринасят за разделението.. те държат народа си в страх и най-ниски „вибрации“ на омраза и враждебност. Това си е престъпление…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.