Сирия призовава бежанците си да се завърнат

1036175680Министърът на външните работи, Уалид ал Муалем, призова своите бежанци, които са в съседни страни да се върнат в Сирия, тъй като правителството е готово да ги посрещне и отвърне на нуждите им.

На среща в Дамаск с Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) Ал Муалем обясни, че властите придават голямо значение на процесите за помирение, които се разработват в няколко области, както и за възстановяването на домовете, които са били разрушени от терористите, за да се улесни връщането на бежанците.

Министърът също така благодари за усилията на ВКБООН, които си сътрудничат със сирийското правителство за предоставяне на помощ и хуманитарни нужди на населението, но подчерта за значението да се деполитизира помощта, защото не може да служи на политически програми.

Двете страни също така говориха относно предложението на президента на САЩ, Доналд Тръмп, да се създадат сигурни зони в Сирия, и мнението им съвпадна, че ако не се направи това с координацията на сирийското правителство, тези зони няма да са сигурни, а ще представляват нарушение на суверенитета.

Агенцията на ООН миналия петък подписа договор за сътрудничество, с който се ангажира да предлага техническа помощ на сирийското правителство.

Източник: La Gaceta

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.