Нещо нормално за бананова република

14915229_1141698852584997_1800968251502317465_nНа много малко хора от широката публика в България им направи впечатление, че изборите за президент на САЩ бяха синхронизирани в България от нашенските политически тулупи и вечното им подмазвачество-слугинаж.

До колкото ми е известно, никаква медия или независими журналисти дори не намекнаха по някакъв начин за тази тема. Това само потвърждава реалността, че сме все още „народ“, на който политици от управляваща държавата политическа партия могат спокойно да заявяват публично, колко сме прости гражданите, и какви сделки са били прецакани в ущърб на данъкоплатците-будали без да се притеснят ни най-малко.

Президентските избори от 2016 година в България се проведоха на 6 ноември, а тези в САЩ на 8 ноември. Да, не са в един и същи ден, но ще уточня.

В САЩ за водещите кандидати беше известно вече, че ще са мъж и жена, защото се знаеше по развитието на предизборните им кампании от по-рано. В България по някаква „случайност“(може би?) се случи да са също мъж и жена.

Все пак, дали са толкова тъпи в ГЕРБ, че да назначат въобще не харесваната Цачева за кандидат-президент? Не им ли стигна, че цяла България се смееше през целия мандат на Плевнелиев, та я избраха точно тази? Тотален freak show и смях.

След като приключиха изборите стана известно, че резултатите са с голяма полза за мъжката фигура. Няма логично обяснение защо трябваше да има и втори тур (втори избори) между спечелилият и загубилата ги. Тоест има. Изборите в САЩ бяха чак след 2 дни! Трябваше да се остави подмазваческата стратегийка, че ако спечели Клинтън, то тогава на втория тур тук щяха да сложат Цачева на пост и да кажат по най-селяндурски начин „Ето, в САЩ избраха за първи път жена за президент и у нас също“. Покъртителен смях. Независимо от изборните резултати, защото те са манипулируеми.

Как?

Отговорът го дава Бойко М. Борисов (мутра от структурите на организираната престъпност и премиер на републиката) в публично изявление:

Грешката за това, че загубихме (президентските избори) е изцяло моя. Всички ме предупреждаваха (за референдума ако бъде в един ден с изборите), че тогава избирателната активност ще стане по-голяма (и ГЕРБ ще загуби).“

Това е директно признание от политик на най-висша позиция във властта, че изборите се печелят от много малко на брой малцинство. Манипулирайки хората да не гласуват. Да не гласуват, докато обаче сигурният електорат на турско-поклонническата ПП ДПС и служители, и такива в кръга на ГЕРБ и т.н. си се самоизбират.

На втория тур просто излиза, че признаха легитимно резултатите за да отразят победата на Тръмп с Радев, който е пък (известен на всички?) човек на НАТО/САЩ.

Пак Борисов каза в същото изявление, че не искал да харчи пари за 2 избора и затова сложил референдума в деня на втория тур за президент. Е, не искал да харчи за 2, но и без това похарчи за 2 избора. Логиката е страшна.

Дали изборите в България се правят по избор на хората или се правят за да се задоволяват директорите на Банановата Република, като посланика на САЩ в София? Все пак си припомнете, какво каза Бойко Бойко пред американските компании:

Толерираме го (американския бизнес), дори и когато не е за толериране. Приемаме договори, които дори не ми се четат. Правим всичко, за да толерираме американския бизнес тук.“

И така, на 20-ти януари встъпиха в длъжност президентът на САЩ – Доналд Тръмп и този на Банановата Република – Румен Радев.


Пояснение. Какво е бананова република?

В края на 19 – началото на 20 век, американската корпорация „United Fruit“ контролира голяма част от ключовия за Хондурас износ на банани, както и съпътстващите дейности, като железниците. „United Fruit“ е наричана „Октоподът“ заради това, че се включва силово в политиката. Корпорацията дори наема гангстери от Ню Орлеанс за подготовка на държавен преврат в Хондурас със цел да получи привилегии от правителството. Години по-късно, “United Fruit” убеждава администрациите на Труман и Айзенхауер, че правителството на полк. Арбенз в Гватемала е тайно про-съветско. По-късно, правителството е свалено след операция, която е ръководена от ЦРУ. Така тези и други страни стават известни на целия свят като Бананови републики.


Какви са вашите впечатления по темата?

Anony, 23.1.2017

5 thoughts on “Нещо нормално за бананова република

  1. Най-голям синхрон има между Юес и Германия. Но на доста хора им е ясно вече че немските медии са независими колкото българските.. и за това в момента плачат и хулят Тръмп. Да видим какво ще стане

  2. България не е бананова република , народа който живее на тези територия са туземци

  3. От повече от десетилетие има синхрон на събитията в САЩ и в България. Нищо ново. Там хипнотизирани овце грабят пушки и стрелят в гимназии и кина – тук взривяват автобус. Резултата е нови закони за следене и навлизане в личното ни пространство без наше знание. Ограничаване на личната ни свобода и избор…

  4. Прекрасно! Кратко, ясно, точно! Поздравления за автора!

    Повече оттук:

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s