Ауу! Нетаняху е разследван за корупция

Съкрушен съм.

Мислех, че Биби беше последният лидер на земята задвижван изцяло от убежденията си да популяризира своята раса.

netanyahu_2586345k

От Блумберг пишат, че Израелската полиция разпитвала министър-председателя на Израел, Бенямин Нетаняху, в официалната му резиденция в Йерусалим относно твърдения, че е участвал в корупционни схеми.

Министерството на правосъдието на Израел заяви, че отборът от следователи разпитвали 67-годишният израелски премиер в продължение на 3 часа в понеделник вечерта, и че всичко което казал може да бъде използвано в съда ако бъде преследван по подозрението, че е получавал незаконно „бакшиши“ от различни бизнесмени.

Премиерът написа във вторник, в пост в социалната мрежа Туитър, че дългогодишното преследване срещу него и семейството му се оказало нищо, защото нямало нищо.

Мале, „преследван“.

Не знаят ли тези евреи, колко виновен го карат да изглежда? Със сигурност са наясно, какво значи да каже друг евреин „аз съм преследван“. Или пък, може би просто евреите не са умствено способни да разберат, че когато и да извършат нещо нередно, в която и да е ситуация, когато са уловени, го приемат винаги като форма на „преследване“?

Главният упълномощен Авихай Манделблит първи поръча проучването през месец юни миналата година, след като полицията получила информация включваща премиерът. Разследването, което включва показанията на десетки свидетели в Израел, и в чужбина, се разширило отвъд първоначалния си обхват, заявиха от министерството без да издават подробно съмненията си.

Разследването води до увеличаване натиска върху Нетаняху в момент, в който се бори за отпадане на скорошната резолюция на Съвета за сигурност на ООН, осъждаща израелските политики за заселването и строежи върху палестински територии. Дали това ще доведе до обвинения, и дали те ще бъдат достатъчно тежки за да застрашат премиерството му, не е ясно. Дотук, Нетаняху не е изправен пред натиск да се оттегли от правителството, а някои от съюзниците му са обвинили следователите, че го „преследват“. Според израелското законодателство, той не трябва да се оттегля освен ако не е обвинен.

Някои еврейски уебсайтове анализират новината като твърдят, че очевидно е виновен и крие нещо, и че най-вероятно ще страда от последствията.

Ако е вярно, това ще е нещо страхотно разтърсващо за старта на 2017-та.

Anony, 4.1.2017

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.