Най-големият подарък от всички

Christmas presents piled underneath a christmas tree.

Всяка година християните по целия свят честваме Коледа. Като изключим масовата комерсиализация, честваме дори тези, които не се виждаме като такива едни религиозни и вярващи. Знаем, че ритуалите покрай Коледа имат древни корени, които са се запазили силно и след идването на Христовата вяра, но не може и да отречем, че Християнските традиции са ни запазили да сме част от бяла Европа и Християнската цивилизация.

Многото хора отдали се на Богослужението от столетия наред се борят да опазват своите, не само от народно, но и от душевно превземане.

Свободата се крие в надеждите и се разкрива с борбата и истината. Днес сме толкова свободни, колкото искаме да бъдем сами единствено благодарение на християнските традиции за мир и възхвала на културата. Разбира се, така поне трябваше да бъде, но днес вече сме само толкова свободни, колкото ни го позволяват. Живеем в полицейска държава-колония на Корпоративния блок. Въпреки това, всеки с чувство за отговорност знае, че не могат да ни вземат духът на свободата, на цивилизованото.

Дори в съвремието, 21 век, ако я нямаше Българската православна църква и народната ни християнска култура, досега да са ни залели стотици секти от рода на Сциентологията. И едва ли би приключило само с това безобразие, а щяха да се създадат чужди култове на себеотрицанието, отричането на народността, срам от произход, втори език и т.н. Все неща, които се проповядват усърдно от малцинството на служителите на неправителствените организации финансирани от чуждестранни правителства и магнати на неолибералния корпоратизъм. Тези същите злодеяния всички ги виждаме как усилено се прокарват в християнското ни общество. На някои други, наши побратими народи, дори им е била сменена азбуката и са ги накарали тактично да учат и възприемат малките-големи отклонения от праведното. Какво да се пише и за това, че ако не са били верни на себе си и културата си нашите деди – щяхме да се поздравяваме сега всички в България не със „здравей“, а със „есселяму алейкум“.

Не се самоотричаме, защото това ни прави хора с християнска култура и ценностна система, но не трябва и да прекаляваме за да не създаваме шутове сред нас, които виждат своето във всичко. Все пак живеем мирно от столетия вече с други българи, които не са християни.

Коледа е време за традиции, а онези лошите, които само хвърлят слама в огъня на народната култура, колкото повече се опитват да ни накарат да забравим и прокарат чуждите представи и разбирания за света, за да затрият произхода български, неминуемо ще постигнат само разрастването на все по-голямото желание и вяра в нас самите като традиционен народ със стара култура и запазени традиции.

Не трябва да се перчим с битки и подвизи днес, а с нашите обичаи и култура. Те са нещата, които трябва да закараме непокътнати в бъдещето на света. Те са нашето най-силно оръжие срещу корпоративните варвари.

Декорациите и подаръците на Християнството са едни от връзките, с които християнската цивилизация се държи заедно от над 2000 г.

В нашата християнска култура личността е от значение, а това позволява на човек да застава зад истината и да се бори за правдата. Правили са го нашите будители и предци, някои от тях станали и Покровители на Европа.

С навлизането в 2017 г., християнската цивилизация, продукт на хилядолетни стремежи, виси на кантара. Дегенерацията е навсякъде пред очите ни. Докато нашата християнска цивилизация потъва в тирания, дали ще успеем да защитим свободата и душите си, или ще потънем в тиранията, която отново надига своята грозна глава за да погълне всички ни – зависи само от нас.

Дали се чувствате християни или пък не, нашето празнуване на Рождество Христово е празник, който ни е направил владетели на собствените ни души и съзнания …

а това е нещо, за което си заслужава да се празнува Коледа не само от християните и тези, които не сме изповедници на Христа, но и от атеистите.

ⰂⰅⰔⰅⰎⰉ  ⰒⰓⰀⰈⰐⰉⰜⰉ

„С най-добри пожелания
за весело изкарване на празниците
за нашите читатели.“ – Anony
, 26.12.2016

Advertisements

One thought on “Най-големият подарък от всички

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.