Най-големият подарък от всички

Christmas presents piled underneath a christmas tree.

Всяка година християните по целия свят честваме Коледа. Като изключим масовата комерсиализация, честваме дори тези, които не се виждаме като такива едни религиозни и вярващи. Знаем, че ритуалите покрай Коледа имат древни корени, които са се запазили силно и след идването на Христовата вяра, но не може и да отречем, че Християнските традиции са ни запазили да сме част от бяла Европа и Християнската цивилизация.

Многото хора отдали се на Богослужението от столетия наред се борят да опазват своите, не само от народно, но и от душевно превземане.

Свободата се крие в надеждите и се разкрива с борбата и истината. Днес сме толкова свободни, колкото искаме да бъдем сами единствено благодарение на християнските традиции за мир и възхвала на културата. Разбира се, така поне трябваше да бъде, но днес вече сме само толкова свободни, колкото ни го позволяват. Живеем в полицейска държава-колония на Корпоративния блок. Въпреки това, всеки с чувство за отговорност знае, че не могат да ни вземат духът на свободата, на цивилизованото.

Дори в съвремието, 21 век, ако я нямаше Българската православна църква и народната ни християнска култура, досега да са ни залели стотици секти от рода на Сциентологията. И едва ли би приключило само с това безобразие, а щяха да се създадат чужди култове на себеотрицанието, отричането на народността, срам от произход, втори език и т.н. Все неща, които се проповядват усърдно от малцинството на служителите на неправителствените организации финансирани от чуждестранни правителства и магнати на неолибералния корпоратизъм. Тези същите злодеяния всички ги виждаме как усилено се прокарват в християнското ни общество. На някои други, наши побратими народи, дори им е била сменена азбуката и са ги накарали тактично да учат и възприемат малките-големи отклонения от праведното. Какво да се пише и за това, че ако не са били верни на себе си и културата си нашите деди – щяхме да се поздравяваме сега всички в България не със „здравей“, а със „есселяму алейкум“.

Не се самоотричаме, защото това ни прави хора с християнска култура и ценностна система, но не трябва и да прекаляваме за да не създаваме шутове сред нас, които виждат своето във всичко. Все пак живеем мирно от столетия вече с други българи, които не са християни.

Коледа е време за традиции, а онези лошите, които само хвърлят слама в огъня на народната култура, колкото повече се опитват да ни накарат да забравим и прокарат чуждите представи и разбирания за света, за да затрият произхода български, неминуемо ще постигнат само разрастването на все по-голямото желание и вяра в нас самите като традиционен народ със стара култура и запазени традиции.

Не трябва да се перчим с битки и подвизи днес, а с нашите обичаи и култура. Те са нещата, които трябва да закараме непокътнати в бъдещето на света. Те са нашето най-силно оръжие срещу корпоративните варвари.

Декорациите и подаръците на Християнството са едни от връзките, с които християнската цивилизация се държи заедно от над 2000 г.

В нашата християнска култура личността е от значение, а това позволява на човек да застава зад истината и да се бори за правдата. Правили са го нашите будители и предци, някои от тях станали и Покровители на Европа.

С навлизането в 2017 г., християнската цивилизация, продукт на хилядолетни стремежи, виси на кантара. Дегенерацията е навсякъде пред очите ни. Докато нашата християнска цивилизация потъва в тирания, дали ще успеем да защитим свободата и душите си, или ще потънем в тиранията, която отново надига своята грозна глава за да погълне всички ни – зависи само от нас.

Дали се чувствате християни или пък не, нашето празнуване на Рождество Христово е празник, който ни е направил владетели на собствените ни души и съзнания …

а това е нещо, за което си заслужава да се празнува Коледа не само от християните и тези, които не сме изповедници на Христа, но и от атеистите.

ⰂⰅⰔⰅⰎⰉ  ⰒⰓⰀⰈⰐⰉⰜⰉ

„С най-добри пожелания
за весело изкарване на празниците
за нашите читатели.“ – Anony
, 26.12.2016

Advertisements

One thought on “Най-големият подарък от всички

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s