Словакия приема закон забраняващ исляма да става национална религия

Демонстрация от 12 септември 2015 г., която беше под логото "Спрете ислямизацията на Европа".

Демонстрация от 12 септември 2015 г., която беше под логото „Спрете ислямизацията на Европа“.

Словакия е приела закон, който ефективно предотвратява исляма да стане официална национална религия в страната на фона на растящите анти-мюсюлмански настроения в цяла Европа.

Законодателството, което беше предложено от крайно-дясната Словашка национална партия (СНП), държи на това, че религията трябва да има най-малко 50 000 членове, вместо 20 000, за да може да бъде регистрирана като официална. Подкрепата в парламента беше две трети от всички, които пък блокираха друго предложение, че трябва да има 250 000 последователи за да се счита за официална.

Председателят на партията, Андрей Данко каза, „Трябва да направим всичко, което можем за да не се строят никакви джамии в бъдеще.“

Министър-председателят на Словакия, Роберт Фико каза, „Ислямът няма място“ в страната.

В Германия, мюсюлмани, които създадоха информационен щанд на коледен базар в град Рюдесхайм на Рейн им беше наредено да напуснат.

Местните сигнализираха до полицията поради съображения за сигурност, след като членове на мюсюлманската общност Ахмадия, които имат около 40 000 привърженици в страната, започнали да посещават щанда. Други хора също се оплакаха, че това е провокация в съответствие с коледните настроения.

Отделно, съдия в Нов Южен Уелс, Австралия, отказа да изслуша случай свързан с мюсюлманка, в чийто дом нахълтали органи на реда заради съмнения в тероризъм, ако същата не си откриела лицето.

Източник (с малки съкращения): presstv.ir

Advertisements

3 thoughts on “Словакия приема закон забраняващ исляма да става национална религия

  1. Няма мирен ислям. Доказателствата за това са в самите му свещени книги. Става дума за проповядване на насилие, безчовечност и принудително подчинение. Старозаветна религия, при това възникнала като откровена политическа доктрина. Съвсем резонно е да влезе в графата на забранените тоталитарни секти и да бъде поставена извън закона.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.