Евреите водят правната борба срещу Брекзит

24e0936200000578-0-image-a-1_1421780846066Еврейските нагласи са сложни и нюансирани, защото техните интереси около Брекзит не са съвсем ясни. (Излишно е да се казва, че са интереси на Великобритания като цяло, и още по-малко пък на бялата Британия, така че това не е тема за дебат сега.) Въпреки това, няма ни най-малко съмнение, че притискането на парламента да гласува Брекзит е еврейски проект.

Много боя се изля покрай усилията на адвокатската кантора „Mischon de Reya“ за да „провалят“ Брекзит. Техническите аспекти на тези усилия са доста прости – целта беше да се направи нищожен и безполезен референдума за членство в ЕС, и изместят решението от ръцете на хората към силно компрометираните зали на властта в Уестминистър. Според „Mischon de Reya“ парламентът трябвало да има последната дума.

Докато дискусията досега беше съсредоточена върху тези технически подробности, значително по-малко внимание се обръща на историята, характера и демографията на тази кантора. „Mischon de Reya“ е създадена от Виктор Мишкон, синът на равин от 1937 г., и неговите старши партньори, които все още се представят в по-голямата си част официално. В  тази фирма са замесени евреи от различни други организации като Съветът на депутатите на британските евреи. Още юни месец, услугите на кантората бяха поръчани от британския евреин милиардер Алекс Честърман за да водят легалната борба за спиране на Британия от излизането й от ЕС. Скоро след като бяха наети, един от адвокатите, също евреин, се оплака в кралския съд, че служителите са станали обект на „антисемитски злоупотреби“ заради действията им против избора на британците да се махнат от Евросъюза, илюстрирайки очевидно демографията на тима работещ в това предателство.

За да се отвори още една скоба, трябва да се добави, че кралския съд е изслушал оплакванията на адвоката на кантората Дейвид Панек, а изслушалия го е бил сър Браян Левесън, който е също евреин. Това разбира се сега докара до там, че съдът прие легалната еврейска съпротива срещу демократичното решение на мнозинството британски граждани. Британският вестник Дейли Мейл описа замесените съдии като „врагове на народа“. От тримата съдии, които са стигнали до това решение, медийното внимание беше насочено върху лорд Томас. Почти нищо не беше казано за другите двама, известния хомосексуалист Терънс Атъртън (евреин) и Филип Сейлс, за който също се говори, че е евреин.

Малко настрани от „конспиративната теория“, фактите са следните:

  • Правната борба срещу Брекзит е стартирана от Алекс Честърман, еврейски бизнесмен.
  • Започната от „Mischon de Reya“, основана от еврейски адвокат, който поддържа силен синтез между работата си и еврейските интереси.
  • Делото се води от еврейският адвокат Дейвид Панек.
  • В усилията си да омрачи персонала и клиентелата зад домогването срещу Брекзит, Панек замесва съдът и мярката е била изслушана от съдия Брайън Левесън, също евреин.
  • Накрая, е приета от 3-ма съдии, от които двамата са евреи.

Смята се, че евреите в британското население са около 0,5%, и в светлината на тази статистика сигурно се виждат като нещо доста забележително.

Anony, 19.11.2016

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.