Британия ще тренира повече терористи

Няма такова нещо като „умерени бунтовници“, а само наемни терористи, които са купени и платени от Запада, и техните съюзници от Близкия изток.

Ако някой се е съмнявал, че Британия е пълен съучастник в измамата за това, какво е сирийската „гражданска война“ – то сега вече би трябвало да отпаднат всичките съмнения.

British Defense Minister Sys UK to Resume Militant Training in Syria

Британският министър по отбраната Майкъл Фалън каза, че британските специални сили скоро ще подновят тренировката на „умерените“ екстремисти в Сирия, за да засилят борбата срещу терористичната група Ислямска държава (ИД, Даеш, ИДИЛ).

Изказването му беше направено в четвъртък преди срещата му с министрите на отбраната от водената от Съединените щати коалиция, която предполагаемо поразявала позициите на ИД в Ирак и Сирия от 2014 г.

„Ще засилим подкрепата си за умерените опозиционни сили в Сирия, чрез обучението им в умения, от които се нуждаят за да победят Даеш,“ каза Фалън. Също и, че в рамките на новата програма министерството на отбраната ще изпрати още 20 от служителите си в Близкия изток за да осигурят проверени членове в редиците на бунтовниците.

Решението е в отговор на искане от страна на САЩ, които провеждат подобни тренировъчни военни програми в Йордания.

Това ново усилие ще представлява продължение на една скъпа програма водена от Пентагона, която предполагаемо е трябвало да „обучава и оборудва“ до 5000 бойци всяка година. Въпреки това е била прекратена през месец ноември миналата година понеже не са успели да привлекат достатъчно доброволци. Явно защото Асад прие помощ от страна на Русия, Иран и Хизбула. $500 милионната програма не беше достатъчно добра, тъй като повечето от обучените от тях или дезертираха, или предадоха оръжията си на други терористични групи.

Сега обаче, въпреки всичко, Фалън каза, че ще има стриктни процедури за проучване на персонала за да се избегнат подобни проблеми.

Напомняме ви, че правителството на Сирия е допуснало легално единствено руски и ирански военни сили, както и от Хизбула, за да воюват със Сирийската армия срещу Даеш – всички други чуждестранни военни сили са нелегални и врагове на сирийската държава и народ.

Усилията за насърчаването на бунтовници в Сирия идва в момент, когато Запада, главно САЩ и Великобритания, са подложени на обстрел понеже се опитват открито да премахнат  сирийския президент Башар Асад от власт.

Русия, която удря по ИД из Сирия по искане на Дамаск, казва че обучаваните от Запада военни единствено се опитват да изместят Асад.

Сирия се бори против чуждестранно подкрепяни военни сили от 2011 г. Конфликтът отне живота на повече от 400 000 сирийци, според специалният пратеник на ООН за Сирия Стефан де Мистура.

Източник: alalam.ir

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.