България ще се оправи … на „куково лято“

Рязкото изчезване на българското население и превръщането на народа ни в просто една формалност е един от най-бързо развиващите се феномени в Света. Феномен, за който нито едно от марионетните правителства не прави абсолютно нищо.  Никой дори не прави опити да предотврати този неминуем тотален разпад на българщината.

aaeaaqaaaaaaaad7aaaajdzlmde1mtmzltfmotctngeymy1iztc0ltm0mwfkytg0njyxmq

По официални данни на „Департамента по икономически и социални въпроси на ООН“, за период от една година на 1 януари е имало спад на населението с 50 731 души, което е с 0,71% по-негативно сравнено с 2015 г. А през 2015 г. естественият прираст е бил толкова неблагоприятен, че смъртните случаи са надвишавали тези на раждаемостта с 40 901 души.

Ако така продължава този демографски срив, то тепърва след почти 100 г. ще се увеличат надеждите за продължителност на живот в страната с толкова, колкото в други страни ще е станал вече поне с 20 г. повече. Тоест ще изглежда ситуацията по данни като с територии като Западна Сахара, където населението е около 500 000 през 2009 г.

Преобладаващото население на страната ни е изградено от старци и малцинствени групи, от тези които не се самоопределят за част от българското население. Реалността е, че след няколко години ще изчезнат пенсионерите и това ще бъде един от последните спомени за тези българи градили тази държава със собствените си ръце.

Налице е една страна и един народ водени към сигурното им окончателно претопяване. Тотална елиминация направлявана стратегически, главно чрез извличането на природните ресурси и икономически тероризъм, както е правено в много от африканските държави.

С изчезването на българския род ще остане един вид избледнял местен ритуал, който евентуално ще бъде упражняван от новото население, каквото и да бъде в последствие то.

Имайте и предвид, че ви лъжат за реалния брой на населението. Много по-малко е. Първо, данните на ЦРУ и ООН, от които се водят официалните статисти са специално подготвени за интересуващите се българи. Второ, броят на българите никога не може да бъде реално преброен, защото много голяма част от хората живущи в чужбина продължават да се водят като постоянно живущи в България.

capture

Страната ни е напускана от приблизително 30 български граждани всекидневно, според данни за 2016 г. от ООН.

Лъжи, че се подобрява стандарта на живот. Няма как да се подобрява при условие, че има огромен спад в раждаемостта. Надеждите за продължителността на живот са от порядъка на това, че хората виждат 70 г. възраст като дълбока старост вече.

Оправданията с изминалите системи на управление и управляващи са непрестанното копаене на все по-дълбокият общ гроб за българите. Чрез използването на измами ни докараха до там да не ни интересува политиката, да сме недоверчиви, да сме обезверени, да сме единаци.

Лъжите за това, какво представляват развитите западни държави и постоянните сравнения, които ни дават за примери са кукичката, с която ни водят към емиграцията. Обстрелват ни с денонощни примери как било еди къде си, как това не било за жалост в България. За такива подли измами става въпрос, че ни докараха до там, че да се наричаме българи по света е нарицателно за срам. Един срам, който един ден ще бъде бремето на едни странстващи хора без държава. Асимилирани в чужди държави по целия свят. Процесът е в пълна пара.

Насаждането на омраза и разделение в гражданското общество, което почти не съществува вече, са в основите на тази избягвана за реалност беда.

Лъжи, лъжи, лъжи! С тях ни унищожават.

Всичко това го правим обаче сами на себе си. Оставяме се да бъдем лъгани, ден подир ден, година след година, десетилетия наред. Не се вижда край.

Не е вярно, че Българската държава е бедна. Погледнете следната графа на износ и внос през годините (с червено е внос, със синьо е износ):

cap%d1%87ture

Има по-голям внос, защото няма достатъчна работоспособност за продукция, за износ. Има по-голям износ, растящ, но е осъществяван в ущърб, защото не влиза във вътрешната печалба за циркулация в страната, а в чужди държави. На принципа „богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни“.

Страната просто е управлявана отвратително и става с всяка година все по-зле, защото от години си се самоизбират едни и същи политически фигури и партии. Не се дава шанс за обрата на това положение, в което ни докараха с шоковата доктрина на „Прехода“.

Но най-лошото е, че сме разделени. Сини срещу червени, българи срещу турци, цигани срещу българи, софиянци срещу провинция и обратно, а на кратко българи срещу българи, обхващайки всички групи от хора без значение от етнос, религия, вяра, акъл и т.н.

Не е ли така? Я пак помислете! Не се ли обръщат дори българи живущи в България срещу българи емигранти? Че били предатели, че били те тези, които гласуват за ГЕРБ. Това е разделение в цялата представа за българския манталитет. Няма нищо по-подло от това.

Това разделение е туморът, за който ни казват постоянно, че няма лек, че ще умрем от него рано или късно. А за лечение ни се предлага широкоразпространеното отравяне причиняващо сигурна смърт.

Един пример е също натрапването за образованието като форма за класифициране на хора. Имало много голям % образовани, че необразованите да го духат един вид. Не ставали за работа. Е, то много хора заминаха там където могат да работят такива каквито са. Дори властите го казаха, че до няколко години ще са търсени само висши кадри. Висши, но по програма, с капка акъл в главата ги наречи. Това е същото като да ядеш сандвич с вилица и нож, и да пърдиш извинявайки се.

Всеки човек може да допринесе и да бъде от полза. Няма негодни хора. Просто има лошо отношение, завист, незаинтересованост, алчност. Изродените вторични ментални състояния.

Разрешението? Няма невъзможни неща!

Трябва да се създаде министерство, което да се занимава с демографските проблеми. То трябва да работи в синхрон с другите министерства за създаване благоприятна среда за да се завърнат българите работещи и живущи в чужбина. Трябва да се преразгледат договорите от износа на природни ресурси и да се направят публично достъпни за да бъдат изменени в полза на страната и хората ни. Трябва да се премахнат от публичното пространство зависимите финансирани от чуждестранни компании, държави, хора, фондации и т.н. неправителствени организации и техни чиновници. Трябва да се регулират медиите за да отразяват независими позиции. Същите трябва да се използват за насърчаване националното достойнство. Трябва да се предостави безплатно здравеопазване на хората. Трябва да се регулират агро-мафиите. Трябва да се стабилизира правосъдието, да стои над олигархия и политика. Трябва да се обърне сериозно внимание на спазването на правилата по пътищата. Моралът е много важен в този случай.

Невъзможно ли ви се вижда?

Всичко ще е възможно ако хората могат да си оправят мисленето.

Anony (AB), 8.9.2016

Advertisements

12 thoughts on “България ще се оправи … на „куково лято“

 1. Отговарям тук, защото мисля, че е дълго. Коментарите можете да видите, както ме инструктираха редакторите да направя, ето тук.

  Анонимен, не съм писал да съм от някаква превъзхождаща някого някаква група. Но понеже съм емигрант, тогава ще се сложа за пример 🙂 Брей, ще трябва да ти отвърна с доста писане, но уви, ще се постарая и се надявам редакторите на сайта да оценят това ми усилие.

  Айде сега, се върни да прочетеш отново моите коментари и ми посочи къде точно видя да се жалвам? Някой друг да го е направил и да се обръщаш към него? Да се правим на горкички? Seriously? Предполагам, че ти се иска да е така, но не е.

  Да емигрираш означава да имаш много големи ташаци, т.е. смелост, решителност, воля. Няма как иначе. Знам, че някои хора не го разбират поради простата причина, че не са ходили с чужди крака и глава. „Лош вкус в устата“ можеш да хванеш навсякъде, както споменах с други думи в предните ми коментари, и в България.

  Живея постоянно в Англия, но живея и непостоянно в България и Италия. Може да не ти се вярва, но хората от другите народности в Европа също се движат, емигрират, пътуват, живеят в по няколко страни едновременно. От всяка една държава в Европа го правят. Едни заради по-добри възможности за работа, други защото търсят по-благоприятен климат, други заради по-добро здравеопазване, възпитание, защото имат приятели и роднини и т.н. и т.н. Такъв е живота, човече. Обаче, никъде не съм среща сънародниците им да ги обиждат, камо ли да им лепят разни епитети от рода на „предатели“, и че не са своята си народност/национална принадлежност, т.е. в случая „не-българи“.

  Дали има такива, които се жалват, че „вече нямало с кого да си играят“? Не мога да кажа, но натам ми биеш.

  Хората се радват за близките и приятелите си, че са добре, просто е. Светът се променя, не може да очакваш да живее всеки човек на едно и също място, както на някой друг му пасвало докато умре. Ебах ти и живота, честно. Не е моя стил и никога не е бил. Разликата е, че разбирам хората, които искат да си живеят по свой начин. Тяхна воля. Не си имал на други хора социалния статут в обществената йерархия, нито може да разбираш различията на въздействието върху им за да са емигрирали. Имаш бегла представа за отделни случаи. До там.
  Преча ли ти нещо? Да ти пречим емигрантите с нещо? Напротив, допринасяме с милиарди приход с постоянен финансов поток, което означава, че ако изведнъж всички наистина спрем да мислим за страната и народа си (както изглежда вярваш, че е), е, тогава ще го усетим наистина всички. Най вече вие, драги.

  Никой не го е еня за твоето съжаление, което си нямам на представа, от какво може да е породено, че чак и ни етикетира. LOL.

  За каква чужда вяра пишеш? Не съм писал и подобно нещо. Ако включваш разни религиозни закачки, не, не съм бил никога суеверен. Но не ми е пречило да уважавам предимно и с цялото си сърце православието. Ако си имал предвид друго, Okey! Наричай го „вяра, различна от твоята. Ето я:

  Човек или възприема в чужбина как да живее според тамошните правила или не. Интеграция му казват. О да, някъде функционира също 😉 Тази „вяра“ има 2 клона. В първия, скъпи Анонимен, не приемаш „чужда вяра“, а носиш своята култура със себе си. Точно така, разпространяваш българщината, защото е нещо, което върви ръка за ръка с теб. Допринасяш за международните взаимоотношения. Сериозно е, но ме забавлява, че трябва да го пиша на някого 😀 Другите хора така разбират, какви са българите. Нашите обичаи, кухня, музика, история и т.н. Ти си част от тази твоя страна и я носиш със себе си на всякъде. В „другия клон“ си създават затворени общества, като понякога се разрастват в полски квартали, руски квартали, китайски, ирландски и т.н., което пък води до разнообразие и туристическа атрактивност. От този клон, понякога се образуват гета, когато властите правят грешки, които ако не са контролирани навреме, е ми проблем тогава. На нас ни е познат под формата на споменатата тема с циганските махали.

  Определил съм се като читател и коментатор с мнение. Превъзходство? Марка? Ти наред ли си бе, пич 😀 Откъде може да знам, че някой ме мисли за нещо повече от себе си? Айде обясни ми, как става този пиниз, че никак не ми идва на ум! И дори да е така, то тогава с какво е моя вина?

  Истината? Честно казано, не мога да разбера как може да е истина или лъжа нещо като това, че казваш на всички български емигранти нещо от рода на „или оставате в България, или не сте българи“. И то понеже не ни мразиш и си ни казвал „истината“. Аха, и понеже си нашият „единствен приятел“. Боже oпази ме от такива приятели, или … дръж ме по-близо до тези мои врагове? 😀

  Анонимен, аз също не те мразя, наистина, нямам причини. Но ме обиждаш. Ще сложа след името си латински букви, всякакви символчета, а и каквото ми душа сака, защото не искам да съм обект в определени среди. Ти си го нарекъл анонимност. Аз псевдоним. Какво ти пречи това, и с какво това не ме прави българин?

  И айде, моля ти се … не е само Ботев. Не е оправдание. Даване на пример е. Отвори си очите широко за реалността. Ако щеш тогава я наричай истина, ще е по-праведно. Защото реално вместо да сме целокупни, където и да се намираме, понеже имаме едно съвместно историческо наследство, то хора като теб, ето ви тук сте, с такива мисли срещу своите.

  В тази връзка нека спомена и как се е формирала активността на националнореволюционната борба през 1870 г., когато се създават 2 центъра: Външен и вътрешен. Външният е имал за задача да развива революционна пропаганда и да обедини силите на българската ЕМИГРАЦИЯ, като за негов ръководител е определен Любен Каравелов.

  Ако бяхте, драги, потомък на такива славни хора като тези на воювалите на Връх Шипка, щяхте да знаете от историята на семейството си, че дори на този славен връх са отишли да дадат живота си за родината, внимание, български ЕМИГРАНТИ. Да, аз съм потомък на български знаменосец оцелял в най-голямата и славна битка за Свободата на България. И се гордея изключително с това, ако ме разбираш какво имам предвид. И нося фамилното си име на името на този ми дядо, ЕМИГРАНТ. Както писах, същото си е за мен, не за хора, които ме обиждат в този сайт.

  Ако трябва да определя поведението ти, то бих го зачислил към онези, към които Левския имаше предвид, че:

  „Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия.“ – записано в с. 205 от съдебно-следствения разпит на Апостола.

  Не само, че разочароваш с подобно поведение. Но не ти прави никаква чест.
  Айде със здраве.

 2. AB Администратор: Внимание!

  Можете да пишете коментари засягайки изложената в публикацията тема. Ако го правите извън същата по коментар, го правете под съответния коментар, но винаги засягайки темата. Ако е отделно, дайте връзка към съответния коментар.

  За да получите връзката/връзките натиснете върху датата след името и я/ги копирайте и посочете като референция в коментара си. Нарушенa e точкa 1. Прочетете правилата за коментарите!

 3. До анонимния автор от един не анонимен.Много интересни работи си написал брат, ама и много неверни и обидни. „Българи, турци, цигани..“,ти май нямаш представа за „Кой кого?“,как и кой работи с малцинствата,доколко са българи,колко ни „обичат“ и пр. А как стоят нещата вътре в България с тях?! Нямаш представа и с правата на т.н. „българи“ в чужбина,български плъхове напуснали България,станали свраки снасящи яйца в чужди гнезда,ядящи чужд хляб на готово.Те ли искат да гласуват и да имат права?Българи са тези в България! Да си бяха стояли,защото те,като изберат някой изрод да ни се типоса на главата,няма да теглят и няма да носят отговорност!Ние ще теглим,те са далече.Защо да гласуват!?Несправедливо е. Да си гледат рахата там, да скърбят за България,следващите по-малко,другите след тях не са българи! Знам,че някой речовит,може да ме засрами,но това не променя нещата!Тези или вие,

  НЕ СТЕ БЪЛГАРИ! КОГАТО БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ НУЖДА ОТ ВАС,ОТ ТЯХ,ВИЕ-ТЕ ИЗБЯГАХТЕ! БАРЕ ТРИ МИЛИОНА!

  Три милиона избягаха и се превърнаха в три милиона интерглобални боклука,с малки,важни изключения!

  AB Администратор: Внимание!
  Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

  • Точно за подобни на твоето поведение е споменал авторът. Относно темата с емигрантите ще ти отвърна, че Христо Ботев също е бил емигрант. И той ли е „интерглобален боклук“? Както знаем е бил много наясно със случващото се в България. Точно както и много емигранти са наясно с политическите и социални процеси в България, и разбират толкова колкото теб, а и повече за случващото се. Все пак имат източниците на информация, до които стига болшинсвото от обществото. А за тези, които не си излизат от квартала с години наред и мърморят, колко им е зле живота? За същите, които не им пука от политика или от ситуацията в страната, но си живеят как им падне в България, те повече права трябва да имат от други групи ли?

   Недей да пишеш глупости. Почти никой не е емигрирал, защото му е кеф. Да се решиш да емигрираш и да го направиш не е розова приказка. В много случаи българите емигрират поради социално-икономически причини, а много го направиха през 90-те години на миналия век поради проблеми с корумпираните държавни и мутренски структури. Не всеки е имал или има твоя статут, да речем.

   • Ивайло, ти си донякъде прав, но и Ник също е прав! Просто има различни хора, които имат различни мотиви, различен мироглед и съответно, различно отношение към България.

    Ник има право – действително, много хора с българско гражданство и даже българи по народност, плюят на България и откровено я презират. Той явно за такива говори. А пък за т.нар. „малцинства“ Ник си е напълно прав, а ти даже не го коментираш този въпрос!

    Ти също си прав в това, че наистина мнозина са били принудени да напуснат страната, но са продължили да се интересуват от родината си и да я обичат. Ботев е добър пример. Но съгласи се, че има разлика какъв мигрант си – икономически по принуда, или „цивилизационен“?… Космополитен безроден егоист ли си, или си просто гурбетчия? Политически имигрант ли си, бягащ от репресии, или си предател, отишъл в чужбина да го обучават враговете как се предава Родината (за пари)?… Разни хора, разни идеали.

    Сега, отделен въпрос е, кои хора колко са на брой и в какво съотношение се срещат. Тук може да се спори. Ще се радвам да видя някакви данни, или поне някакви логични разсъждения.

   • Да, правилно си разбрал Владимир Помаков. Благодаря.
    Knight, виждам темата с българската емиграция според собствените си наблюдения. Мога да твърдя, че почти всеки който знам, и за които знам, любят тачат и милеят за всичко що е българско. То си им е в кръвчицата на нашенци. Дори повече, убеден съм, че допринасят много повече от много други. Икономически, културно и патриотично. А и много си събират за жилище в България, за което в противен случай не биха могли да събират.
    Knight, ти също не си посочил данни. Ето аз посочвам данни на Института по икономика при БАН:(… българите в чужбина остават най-големите инвеститори в икономиката ни.) Отделно мога да твърдя, че много българи пазаруват българска стока дори в чужбина. Сега, колко е българска е отделен въпрос, но хората се стараят. Данни за това можеш да намериш търсейки за български магазини в страните с по-голяма българска имиграция. Не споменавам за разходите, които правят, когато се прибират, защото те уверявам почти всички, които знам, ходят почти и единствено на ваканции само в България. Да сложим до данните и хората, които си плащат осигуровки в България. Отделно, по логиката на Ник може да се твърди с негови думи същото и за тези в България.

    За темата с т.нар.“малцинства“ има по-компетентни от мен, които да се изразят, защото когато живях за постоянно само в България ги виждах рядко. Циганите си стояха в гетата, мюсюлманите в югоизточните райони. Циганите помня как се преселваха сами от дадените им жилища към гетата за да си стоят сред своите, мюсюлманите си стояха по родните места. Проблемите с циганите се появиха и умножиха до безбожие с т.нар. „Преход“, преди това ако е имало то са били незначителни. Ник явно не чете този сайт често, защото точно тук е писано обилно по тази тема. Не се сещам дали съм чел от същия автор, но със сигурност тук някъде.

   • Хайде емигриралите да не се правят на горкички, а! Нека не се оправдават с това, че нямало въздух в България за тях или че им е тясна страната, а да признаят лицемерието поне пред себе си, че са егоисти, спасяващи единствено себе си! Не се жалвайте мили емигранти за туй, щото сте решили да избягате от проблемите си у дома! Не го правете и за проблемите, които ще имате навън! Не се правете на нещастни, щото сте отрязали корените си и оставяте приятелите си в България! Не ви пука за тях! Така е по-лесно! Не ронете крокодилски сълзи затова, че ви било мъчно за родината ви! Недейте…

    Аз не ви мразя, аз ви съжалявам. За слабостта ви да се отдадете на чужда вяра. Бъдете щастливи зад граница! И ако никога не се върнете обратно, ще тежи единствено на оцелелите ви наследници! Стига да прозрат истината…

    Кой съм аз? Аз съм онзи, който единствен ви каза и казва да не заминавате за чужбина! Единственият ваш честен приятел…

    И няколко последни слова, г-н ЮК – заявяваш принадлежността си към чуждата вяра? Заявяваш истинността на написаното от теб чрез абревиатурата? Заявяваш превъзходство над останалите? Отличаваш се чрез гербова марка?!

    Зная, много от онези, които снизходително се съгласяват с написаното от теб е именно защото смятат, че е възможно мнението им да не е обективно, понеже не са избягали от родината си. Смятащи, че онзи с чуждото съкращение зад името си е нещо повече? Не, не те мразя за двете букви зад името ти, Ивайло. Недоумявам необходимостта да ги заявиш. Бъди българин! Инак излиза, че всичко написано е съвършено вярно. Желаеш да си различен, да ти завиждат?! Е, отново повтарям – не мразя, нито завиждам на емигриралите. Аз съм онзи, който единствен им казвам истината в очите – не заминавайте! Останете в България! Или не наричайте себе си българи. Не се оправдавайте с Ботев…

    AB Администратор: Внимание!
    Коментарите ви са събрани само в един. Нарушенa e точкa 5. Прочетете правилата за коментарите!

   • Христо Ботев е бил политически емигрант, а Вие Ивайло UK вероятно сте икономически.

   • Вече отговорих (тук), научи си историята, от камбанарията, както писах вече „не е само Христо Ботев“ и „не може да знаеш, какви са всички емигранти“. Тогава такива хора, които са плюли по българските емигранти-революционери също е имало. Разбира се, че има и сега политически. В България управлението, както и във всички държавни институции са наредени престъпници (справка: Б.Борисов). Икономическата система при „демокрацията“ е зависима и свързана от политическата. Мисли с главата си. Много българи по време и след на т. нар. „приватизация“ за инсталиране на „свободния“ пазар, за да не ги хвърлят властите на улицата им се даде възможност да заминат като емигранти на работа във вече тогава Русия. След като им свършиха договорите на много там, в България нямаха нищо, не всеки има село, имот. много живееха в държавни жилища, които им бяха иззети. Не можеха после да закупят със събраното всички. Статута на много беше да бъдат изтласкани. Ако разгледаш темата в дълбините й ще ти се изясни, че почти цялата история на човечеството е история на миграциите. Ако приемем, че хомо еректус се е появил в Африка, то тогава останалата част от населението на света произлиза от емигранти. Радвай се, че има хора като мен, които закупуваме имоти в родината си, защото един ден с подобно държание ще усъмнеш в чужди земи на родна почва. Аман ей, ще ни изкарате вече и по-лоши от ислямското нашествие в ЕС. Не всички сме мюсюлмани самоопределяли се цял живот за турци и накрая заминали за Турция. Ако това стане тенденция в България, анти-отношение спрямо българските емигранти, то скоро ще започнат ефекти, от които няма да има полза. Започвам да си мисля, че отново са ви манипулирали от НПО-МРЕЖАТА, което явно се очертава да остане за дълго на сцената.

  • Ник, моето мнение е, че ти си далеч по-несведущ отколкото е анинмният автор на статията. На пръв прочит не виждам нещо неверно нито в костатациите му, нито в изводите които прави. Така че – зарежи го тоя твой „патриотаризъм“ ами мисли трезво…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s