ПЪРВАТА ЛЪЖА НА ЕВРЕИТЕ – СТАРОЗАВЕТНАТА ИЗМИСЛИЦА, ЧЕ ИЗРАИЛТЯНИТЕ СА БИЛИ РОБИ В ЕГИПЕТ

Изглежда, че евреите са лъгали за историята си в Стария завет. Поразяващи нови факти от водещи египетски и израелски учени показват, че евреите никога не са били роби в Египет.

Giseh, Sphinx u.Pyramiden / Farblitho. - Giza / Sphinx a.Pyramids / Col.Litho. -

Ако евреите са живяли столетия наред като роби в Египет, те със сигурност биха забелязали пирамидите и Сфинкса, нали? Странно, но нито едно от тези две архитектурни чудеса на света не е споменато нито веднъж в Стария завет.

Евреите лъжат. Те винаги са лъгали. И със сигурност и днес продължават да лъжат за всичко, което има нещо общо с тях и с мръсната им история.

Имайки предвид в каква степен те са разрушили САЩ, Русия, Германия и много други страни, като всички са ги ментално лоботомирали и финасово кастрили, не би било изненада това, че са фалшифицирали собствената си история от самото начало.

Или да го кажем по-накратко с думите на египетския учен Ашраф Езат (Ashraf Ezzat):

Истината е, че древен Египет не е чувал нито за никави фараони, нито за някакви израилтяни. Египет никога не е бил земята на Изход, а Палестина никога не е била Обетованата земя”.

Подкрепян от всички достойни за уважение експерти в познатия свят, Езат твърди, че древната еврейска история, такава, каквато я познаваме днес, се основава върху една колосална лъжа – че събитията, описани като случили се в Египет, ако изобщо са се случили, всъщност са се случили в Арабия. Което означава, че съгласно неговата версия, историите за Йосиф, Мойсей и Изход все пак биха могли да бъдат истина, но мястото, на което се твърди, че са се случили, е фалшиво.

На всеки обикновен човек това твърдение би изглеждало пресилено, ако не бяха подкрепящите го свидетелства от водещи египтолози, като се започне от Джеймс Хенри Брестед (James Henry Breasted) и Доналд Редфорд (Дonald Redford) до израелеца Финкелщайн (Finkelstein). Дори и някои израелски експерти са съгласни с него, в това число и деканът на Aрхеологическия факултет на университета в Тел Авив. Проф. Зеев Херцог (Ze’ev Herzog), който в статия, публикувана през 1999 г. във вестник „Хаарец”, казва:

Израилтяните никога не са били в Египет, не са скитали из пустинята, не са завладяли земята с военни действия и не са я завещали на дванайсетте племена на Израел”.

5-cthe-crossing-of-the-red-sea-rosselli-1024x636

Преминаването на Червено море. Росели (1439-1507)                                         (Старият завет разказва как Господ им помогнал, като разделил вълните на Червено море и така дал възможност на Избрания от него народ да премине по чудодеен начин на другата страна, когато бягал от преследващата го армия на фараона. Веднага щом египетската армия влязла в същия проход, Господ оставил вълните да се върнат и да се стоварят като стена върху главите на злите египтяни, като всички се удавили. Забавна клюка: „Пешеходците от Червено море“ е политически некоректният евфемизъм на Монти Пайтън за „евреи“.)

§

Излишно е да се споменава, че откритието има огромни последствия за всички главни световни монотеистични религии – юдаизма, християнството и исляма, всяка от които погрешно се легитимира въз основа на тези съмнителни старозаветни легенди.

За Д-р Езат разкриването на истинската история на евреите е въпрос на чест, за да защити  репутацията на знаменитата си родина, най-старата известна човешка цивилизация, мистичната земя на пирамидите и Сфинкса. Езат иска само да разкрие истината, погребана под почти две хилядолетия на преднамерено и клеветническо изопачаване на културата, която създаде основата на монотеистичните религии, „заели” доста от египетската традиция, но пропуснали да споменат източника, тъй като обявяват тези добре известни ритуали за свои.

51qdwu4iskl-_bo2204203200_pisitb-sticker-v3-bigtopright0-55_sx278_sy278_pikin4bottomright122_aa300_sh20_ou01_Езат работи по тази задача вече няколко години в своя уебсайт Pyramidion, но сега прави голяма крачка напред с публикацията на „Египет не познава нито  фараони, нито израилтяни”. Книгата е налична в Киндъл издание за само 5$ и съдържа изобилие от много ценни линкове, в това число и прочутите есета от книгата „Зората на съзнанието” (Down of Conscience) на Брестед, поучителен материали за фон от римския писател Плутарх, от египтолога Доналд Редфорд и от съвременния репортер Джон Кол (Joan Cole) и използва сведенията от енциклопедичния фонд на архивиста Питър Майер (Peter Mayer).

Книгата е истинска съкровищница от находки за действителната билейска история, съществена противотежест на голямото изобилие от ненадеждни религиозни материали за спечелване на привърженици, които навсякъде по света пречат на обективните учени-историци поради съдържащата се в тях грешна информация.

В защита на благородната египетска традиция

Много са факторите, които подтикват Езат да предприеме детективско проучване на измамата, която наказва древен Египет като неморално робовладелско общество.

Първата причина е това, че Старият завет никъде не споменава пирамидите. Авторите на този документ са първите, и вероятно единствените, посетители на Египет, които никога не споменават тези вдъхващи страхопочитание строежи.

Базираното на солидно емпирично изследване твърдение на Езат е, че събитията от Стария завет са се случили в югозападна Арабия в провиницията, наречена Мизраим или Мизр (Mizraim/Misr), район, който се намира близо до днешен Йемен, където според него в действителност се е родило израелското племе.

Втората причина е теренът, който в Стария завет повече прилича на хълмистата Арабия, отколкото на равнинния Египет. В Библията също така се разказва за продължителни суши, каквито в Египет никога не е имало, а е имало само колебания в разливите на Нил. Много от събитията, описани като случили се в днешна Палестина, всъщност са се случили много по-на юг по долните брегове на Червено море, настоява Езат. Нещо повече, дори много по-красноречив е детайлът, споменат в историята за Йосиф за кервана камили, носещ „смола, благоухания и мирта”, които са стоки, характерни за арабската, а не за египетската търговия.

Третата, най-красноречива улика е понятието за робство, което, твърди Езат, никога не е практикувано в Египет, преди гърците и персийците да го донесат хиляда години след предполагаемото време на Мойсей и Йосиф.

Някои твърдят, че пирамидите са построени от роби, но историята ни показва, че строителите на пирамидите са били доброволци по собствено желание, за което свидетелстват селищата на стротелите на пирамиди.

И четвъртият аспект в тази хилядолетна измама в Стария завет е употребата на думата фараон (pharaoh), която не е използвана в нито един египетски документ. Обаче лидерът на племето Мизраим е бил наричан Фараон (Faraon), което превръща превода от иврит на гръцки и създаването на отвратителния pharaoh столетия по-късно в лесен трик за успех. Египет, една от най-добре документираните древни цивилизации, никога не е използвала термина pharaoh.

Това със сигурност е историята за двете Египетски държави – в Библията Египет се споменава около 700 пъти, докато израилтяните не се споменават нито веднъж в египетските документи.

Историкът от V век пр.Хр. Херодот, общоизвестен като „бащата на историята”, никъде не споменава фараони, а само царе. Херотод също така нито веднъж не споменава Израел, но често споменава Палестина, Сирия и финикийците, никога не споменава евреите или ханаанците и никъде не говори за някакъв свещен еврейски храм.

Но повече от всичко друго върху тази обида за древната египетска история хвърля светлина религиозната философия – моралните практики, които не са възприети еднакво от цивилизациите, които идват по-късно, и които подтикват Езат да защити честта на забележителната култура, която оцелява повече от три хилядолетия, по-дълго, отбележете, от която и да било друга култура в световната история.

„Лъжата, която свързва историята на Мойсей и неговия фараон, опетнява образа на една от най-великите цивилизации на човечеството,” пише Езат. „Древен Египет е уцелен право в сърцето от тази двухилядолетна измама, която вероятно ще продължи, ако не изложим истината за историята на израилтяните, техния арабски произход и измамата на Септуагинта”.

ashraf

„Двухилядолетната измама е удар в гърба на древен Египет!“

Покварените еврейски преводачи

През втори век пр.Хр. еврейската библия е преведена от арамейски на гръцки в легендарната Александрийска библиотека. На седемдесет еврейски писатели, откъдето идва и наименованието Библия Септуагинта (70 на гръцки – б.пр.), от Птолемей им е възложена тази задача, при изпълнението на която те хитро заместват неясния племенен лидер-фараон с могъщия Египет и неговия цар. Гръцката версия, с това злонамерено нарушаване на античната история, става източник на всички преводи на Библията в целия свят дори и днес.

Измамата на Септуагинта е резултат от гръко-еврейската връзка, която е много подобна на съвременната американо-еврейска. (Да контролират и манипулират световните суперсили – древните и съвременните, очевидно е стар еврейски специалитет, за което свидетелства и древната еврейско-персийска договорка, която довежда до свобождаването от Вавилонски плен, както и съучастничеството с Римската империя в контролирането и сдържането на християнството.)

Заместването на арабския град Мизраим/Мизр с Египет на фараоните в разказите за Патриарсите (книга Битие от Стария завет – б. пр.) не само изопачава историята на израилтяните, но и историографията на целия античен Близък Изток.

Опасностите, които тази грешна интерпретация представлява за съвремието ни, са многобройни.

Първо, съвременните египтяни биват откъснати от собствената си култура.

Второ, лъжите, представени в Библията и инфилтрирани в другите религии, са голяма заплаха, основана на грешна информация.

Например, салафитите, ожесточени ислямисти и джихадисти, искат да унищожат всички древни египетски паметници и храмове, в това число пирамидите и Сфинкса, защото вярват, че това са прославящи фараоните идоли, които отричат истинското божие слово, предадено ни чрез Мойсей. Имаме една умствено ограничена маса от хора в смъртоносен заговор заради приказката за евреите като роби, строили пирамидите.

Книга Изход разказва за роби, които в продължение на 400 години са вършили тежка работа в непрекъснато робство. Разказът за това как братята на Йосиф не успяват да го убият присъства и в Корана и в Библията. Братята му го продават за 20 сребърни шекела на измаиляните, а не на египтяните (книга Битие 37: 26-28).

Измамата на Септуагинта, повтаряна от съвременната филмова продукция, е очевидна и в наскорошния филм на Ридли Скот „Изход – богове и царе”.

Египет забрани този филм заради неговата „ционистка гледна точка върху историята”. Същата измама, извършвана от евреите вече 3000 години – промяна на историята, за да бъде излъгана публиката, все още върви и днес в Холивуд.

Въпреки, че действието в  „Изход – богове и царе” се развива в Египет, него всъщност няма да сте в състояние да го видите. Според списание „Deadline” (цитирано от Езат) адаптацията на Скот на библейската история на Мойсей излиза извън рамките на египетската цензура. Абдул Сатар Фатхи (Abdul Sattar Fathi), директор на Египетския държавен комитет за цензура, сериозно критикува филма, посочвайки „историческите грешки”, като например твърдението, че евреите са построили пирамидите и че Мойсей е описан като пълководец, а не като пророк.

„Нещо повече”, казва Фатхи, „филмът показва древните египтяни като паплач, преследваща миролюбивите евреи. Нашият комитет отхвърля това от уважение към чувствата на египтяните”.

Миролюбиви евреи! Това ми харесва. Това би бил единственият пример в историята за миролюбиви евреи. Не е изненадващо, че точно Холивуд може да излезе с идея като тази за миролюбивите евреи, нещо, което със сигурност е човешко същество, което никога преди това не се е срещало в историята. Идете и разкажете на палестинците за миролюбивите евреи.)

Езра, който е съвестен и безпристрастен, когато става дума за съвременна политика, казва, че Египет не е мястото, където се е случила тази история.

По това време Израел не е бил там

Евреите лъжат. Колко съвременни примери са ви необходими? Шест милиона умрели в Холокост, който никога не се е състоял? По цял свят хора, които плащат репарации за престъпления, които не са извършили и които биват хвърляни в затвора, когато искат да получат доказателства за тези престъпления. Еврейски компании произвеждат отровна храна, а еврейското правителство принуждава хората да я ядат. Евреи избиват хиляди невъоръжени селяни и наричат това самоотбрана, разпалват войни навсякъде по света чрез скрити манипулации на правителствата, които са подкупили.

Настоящият израелски лъжец Бенямин Нетаняху каза в реч наскоро, че евреският народ е построили Йерусалим преди 3000 години. Още една еврейска лъжа.

Езат казва „не”.

„Евреите не са построили Йерусалим преди 3000 години, т.е. 1000 г. пр. Хр. … Не е имало никакво нахлуване в географската област Палестина на бивши египетски роби през 2200 –те години пр. Хр.”. Хрониката на събитията по време на управлението на Рамзес II на стената в Луксор не съобщава за никакви големи групи от роби или за бягството им в Синайския полуостров. Египетските извори не са чували за Мойсей или за 12-те наказания.”

Йерусалим не само, че не е бил построен от вероятно тогава несъществувалият „еврейски народ” през 1000 г. пр.Хр., но и вероятно дори не е бил обитаван в този момент от историята. Изглежда Йерусалим е бил изоставен между 1000 и 900 г. пр.Хр., традиционната дата на обединяването на царството под управлението на Давид и Соломон.

Така че Йерусалим не е „градът на Давид”, след като там не е имало никакъв град по времето, когато се твърди, че той е живял там. Според археологическите сведения от този период там няма и следа от величествени дворци или от основани велики държави, а асирийските глинени плочки, които са записвали и най-дребните събития из целия Близък Изток, като например дейностите на арабските царици, не знаят нищо за никакво велико царство на Давид и Соломон в географската област Палестина.

Нито едно сведение.

Палестина не е родината на израелското царство и историята на неговите ранни патриарси. Началото на Израел и историите на Авраам, Исаак, Йосиф и Мойсей са се случили в Арабия и Йемен, пише Езат. Крещящият провал на библейската археология на територията на Палестина се дължи преди всичко на напълно грешна предпоставка и на хитро подправената Библия (Септуагинта) от същите тези омразни хора, които манипулират новините ни и образователните ни материали днес.

Най-древните писмените египетски източници датират от 1870 г пр. Хр.. В тях няма и следа от израилтяните.

Робството е позната традиция в Арабия, но не и в Египет. Робството се появява в Египет „едва през 7-4 в. пр.Хр., под влияние на персийската и гръцката инвазии”.

Традицията на робството има дълга история в Йемен, където на чужденците не им е било позволено да работят, без да бъдат финансирани от накой местен (наричат го кафил), който да контролира всички аспекти от живота им.

В теорията му, която прави пробив – „Библията произхожда от Арабия”, Др. Камал Салиби (Kamal Salibi) открива повече от хиляда топонима в Арабия и северен Йемен, които учудващо съвпадат с тези, споменати в Тората, пише Езат.

„В светлината на разполагането на израилтяните обратно в родната им Арабска земя вече няма да изглежда чуждо или необяснимо широко разпространеното виждане за робството в историите за Йосиф и Мойсей, нито пък стените и крепостните укрепления на планинските селища, сринати от Исус (Навин –б.пр.) ще изглеждат нереални и недействителни.“

„Земята, която Исус Навин завладява е една малка територия в северен Йемен. Египет от Библията не е Египет от Долината на Нил, а незначително малко градче в югозападната пустиня на древна Арабия, наречено Мизраим или Мизр на иврит и арабски.”

„Изход се е случил по много по-скромен начин и в много по-малка степен в незначителното малко селище в древна Южна Арабия,” пише Езат.

„След като Египет не познавал никакви фараони, от самосебе си се подразбира, че никога не е чувал и за Мойсей. И след като кракът на Мойсей никога не е стъпвал в Египет, то тогава картата на пътя на Изход в Палестина трябва да бъде преначертана”.

Концепцията за светована хармония

Лъжите започват много отдавна. Според Стария завет, написан от евреи, древен Египет е земя на идолопоклонничество, тирания и робство.

Това е клеветата, срещу която Езат настръхва, защото правилата на древната египетска религия стават обект на плагиатство от християнските ѝ последователи, които я заключват, складират и затварят.

„Маат (Maat) е египетската концепция за световна хармония, основана на справедливост, баланс и истинност. Маат, или господарката на истината, както е персонифицирана от древните египтяни под формата на жена, носеща перото на истината на главата си и държаща баланса на справедливостта, е етичният кодекс, който всички египтяни, в това число и монарсите, трябва да следват,” пише Езат.

В късните си години проф. Брестед, в прекрасното въведение към класическата си книга от 1933 г. „Зората на съзнанието” (Dawn of Conscience), в жива връзка към книгата, пише:

Египтяните са имали морален стандарт, много по-висок от този на Декалога (десетте божи заповеди) повече от хиляда години преди той да е бил написан.”

 

220px-smithsonian_institution_archives_-_sia2007-0364

Проф. Джеймс Хенри Брестед

Така че Езат не си измисля. Брестед е един от най-уважаваните историци въобще. И твърдението на Езат, че голяма част от материалите в Стария завет са измислени, изопачени и изплагиатствани, е истина.

Например, мъдростите на Аменемоп, запазени в египетски папирус в Британския музей, са преведени на иврит в древността и, разпространявайки се из Палестина, са станали източник за цял един дял от Стария завет – притчите.

„Нашето морално наследство произтича от по-общото човешко минало, значително по-древно от евреите и достига до нас по-скоро чрез тях, отколкото от тях. Човекът се издига до виждането за един висок морал две хиляди години преди да се роди еврейската нация,” пише Езат.

Точно както в днешно време, когато през Втората световна война Германия е представяна като лошият човек, а еврейските страни – САЩ, Великобритания и СССР –  като добрите, евреите представят натрапниците-израилтяни като умните герои, а невинните египтяни като злодеи, което, точно както и съпоставянето на израелските убийци и палестинските жертви – първите като борци за свободата на евреите, а вторите като ислямски терористи, е историческа несправедливост и непростима лъжа от онзи вид, който съсипва съществуването ни днес.

Евреите лъжат. Винаги са го правили и винаги ще го правят.


Джон Камински е писател, живеещ в Гълф Коуст във Флорида. Той се опитва да разбере защо ние се самоунищожаваме, като подчертава изопачената система от вярвания като инструмент за нашето унищожение.

Join the Global Resistance!
johnkaminski.info

rudemacedon.ca

Автор: Джон Камински (John Kaminski), 16.03.2015 г.

Превод: Д. Атанасова/Българска легия за информационна защита

Източник: darkmoon.me

114 мнения за “ПЪРВАТА ЛЪЖА НА ЕВРЕИТЕ – СТАРОЗАВЕТНАТА ИЗМИСЛИЦА, ЧЕ ИЗРАИЛТЯНИТЕ СА БИЛИ РОБИ В ЕГИПЕТ

 1. Ами много ясно, че всичко е измислица.
  Но е факт, че по-голяма част от света вярва в тези измислици и вярва в измисления еврейски бог Христос!

 2. Крайно неграмотна и антисемитска статия, от която лъха на про- египетска пропаганда.
  Ако се следи логиката й, обаче – тя не отрича написаното в Тора, а тълкуванието му.

  • Да наречеш някой или нещо анти-семитист не е валиден аргумент а признание че нямаш валидни аргументи и единственото „оръжие“ което притежаваш е празнословната клевета „Атни-Семит“…
   Какво толкова нередено има в това някой да е анти-семит ???
   Всеки може да бъде Анти-Руснак, Анти-Турчин, Анти-Немец, Анти-Българин… но … не и анти-Евреин.

   За да знаеш кой властва над теб просто установи кого не можеш да критикуваш

   • Пред кой Отец? Тоя, който остави сина си да бъде разпнат точно от чифутите или някой друг?

   • На Вашия бог отец му видяха сметката преди 7-8 години така че по спокойно, и вашйя ред иде скоро.

 3. Всеки който, честно и без предразсъдъци, е изследвал Библията за да я отрече или потвърди като истина, е променил мисленето и живота си(основната цел на писанието) и е приел с покаяние спасението което Бог изработи и прдлага по благодат(незаслужена милост) на всеки повярвал. А който не иска да разбере си е негов проблем, защото няма по слепи от тези които не искат да виждат.

  • Това е отговор на Милко Пендов. Драги Милко, Всеки който, Честно и без Предразсъдъци, започне да изследва библията, Тора, Стария или Новия завет, ако не е чел други изследвания и не е понатрупал достатъчно знания за историята на човечеството, може и да повярва на брътвежите написани там. Но човек, който е попрочел някои и други археологически изследванияза историята на земята и цивилизацията, ЧЕСТНО ще пренебрегне глупостите и лъжите написани там. Ще отдели сеното от плявата и ще разбере че земната история ,не започва със Адам и Ева а милиони години преди тях. Ще разбере че библията е само сборник със преиначени факти от много по стари събития случили се на земята. Ще разбере че това е една попагандна книга ,точно както и днес е пълно с такива.И ако се замисли малко , ще разбере ИСТИНАТА не е в лъжливите ви Библии и други религиозни пропагандни издания, а е описана хилядолетия преди тях. Ще разбере защо в библията се споменават Богове, преди и по време на християнството.Ще разбере глупостите с които са натъпкани тези книги, карайки ви да вярвате в БОЖИЯТА благодат, БОЖИЕТО наказание, СМИРЕНИЕТО пред бога. Но това може да стане само когато човек пренебрегне мързела си , свали капаците от очите и започне да се интересува. А всички които се позовават само на една книга, било Коран или Библия са само слепите овчици които послушно следват своя пастир. Съжалявам ,че ще приемеш думите ми за богохулство и ще бъдеш много разярен, въпреки че Християнството те учи на смиреност и кротост. В яда си ти ще бъдеш абсолютно еднакъв със разярения мюсюлманин фанатик готов да убива за Правата Вяра! Всъщност коя вяра е правата? Твоята, моята или на мюсюлманина? За това простичко ви моля: Хора просвещавайте се , но не само от една книга, която и да е тя и колкото истинска да ви се струва. Желая ти щастие.

   • Една книга, но боговдъхновена. Бог, за разлика от човеците, не лъже. Мнозина са опитвали да отрекът боговдъхновеността и,но успяват само пред мъртвите духом но не и пред родените чрез Божия дух. За естествения човек, това наистина е глупост и Библията не го отрича, но когато човешкия дух въскръсне връзката му с Бога се възстановява, защото само дух с дух се свързва. Само ако искрено потърсиш Божието спасение можеш да ме разбереш. Ето цитат от библията:1 Коринтяни 2 глава:9 А според както е писано: – „Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят“.
    10 А на нас Бог откри това чрез Духа; понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини.
    11 Защото кой човек знае що има у човека, освен духът на човека, който е в Него? Така и никой не знае що има у Бога, освен Божият Дух.
    12 А ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари;
    13 което и възвестяваме, не с думи научени от човешка мъдрост, но с думи научени от Духа, като поясняваме духовните неща на духовните човеци.
    14 Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.
    15 Но духовният човек изпитва всичко; а него никой не изпитва.
    16 Защото, „Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов.

   • Мн глупав и същевременно супер нелогичен отговор . Да не се разписвам , че тоя се осланя на Библията, а аз ще се осланя на точно това ,което смяташ, че ще ти е доказателството . Впрочем обзалагам се , че и това не знаеш , на което се осланяш

 4. а най-смешното в ИСТИНАТА е, че всъщност християнството има корени много назад във времето. ОРФЕЙ НА КРЪСТ, изобразен в долния си край като котва – виждали ли сте този артефакт? Знаете ли че НАДПИСЪТ ОРФЕУС е чисто стар БЪЛГАРСКИ, не пиша тракийски, защото народът ни не се е самоназовавал така. И откъде се пръкна същия символ в мног опо-късно сътворената библия? И откъде иде името й ? Библия Бесика – БИБЛИЯТА НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ БЕСИТЕ – много по-стара от евреите от стария и новия завет, ОЗБУКА И НАДПИС – Кой го знае това и колко се учи? НИЩО не се учи. Малцина го знаят и са го виждали. евреите като и данайците /гърци/, са по-лоши дори от тюрките. КРАДЦИ , които унищожавата самата същност ЧОВЕШКА. Казвам го без ксенофобия, винаги съм поставяла хората на едно равно стъпало, без значение какви имена носят и какъв език говорят. НО МИ ОМРЪЗНА И Е ВЕЧЕ ПРОЯВА НА ПОШЛОСТ И ЦИНИЗЪМ ДА КРАДАТ СТАРАТА ИСТИНСКА ИСТОРИЯ. ТАЗИ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД !

  • ЕЕЕ, браво, да видиш човек с правилно и истинско познание и поглед върху света и великата История, е меко казано супер удоволствие, Браво, Респект!!! Болг Ариа, над всичко!!!

  • Предполагам, че и Вие не сте виждали споменатия артефакт. Просто защото от него са останали само снимки и съмнение за фалшификация.

  • Книгите на Стария и Новия завет не са писани по времето на събирането им в една книга Библия а някои хиляди години по- рано а други от ученици на Иисус или от очевидци или слушатели от първа ръка на очевидци, на описаните събития.Живеем в християнска страна а сме неграмотни относно християнството и пишем нелепости.Гледай да не искараш че християнството в България е възникнало преди Христос и че сме си имали български Христос по рано от „гадните евреи“ описали Го в „лъжливата“ Библия.

   • със сигурност библията е създадена много по-късно,също така е променяна многократно преди всемирския църковен събор,но за съжаление Ватикана никога няма да разкаже за това. Виж евреите са друго нещо …. първо по -голямата част от съвременните „евреи“са всъщност хазари приели юдеизма коитоса всъщтност най-големите жертви на цялата тази лъжа

   • След като смяташ че Орфей е след Библията, а Библията е писана след него и е по негов образ и подобие (според умните глави на историците)….

 5. За съжаление на автора съм чел много повече вицове и лъжи за евреите от колкото такива от евреи. И това смятам за поредната псевдонаучна антисемитска профашистка лъжа. И трябва да е много глупав човек за да и се върже.

  • Г-н Пендов, пак ли “фашисти“ са в главите ви на хора като вас,1_во Фашизъм е имало само и единствено в Италия и Испания и някой Африкански д-вици, а Фашиото на кан Кубрат, бащата на Аспарух, го оставям за сега на страна, ясен ли съм до тук!!?Вие май отричате тънкото зло за света съчинено от гореизброените, а??!Да знаете, че не само великата наука История е напълно ОМАСКАРЕНА, а и книги и неща, за които света и хората НИ НАЙ-МАЛКО ПОДОЗИРАТ!!!?Нещо да сте чули или чели за “ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕТЦИ“, А или на това ,ще кажете антисемитизъм???! Нима не знаете, че тяхната книга ТАЛМУДА Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА САМОТО И ЧИСТО ЗЛО, ЧОВЕК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОТАЛНО ОБЛЪЧЕН С ПОЛИРАН МОЗЪК, ЗА ДА НЕ ВИДИ,РАЗЛИЧИ И ОСЪЗНАЕ САМАТА ИСТИНА!!! И с две думи, ще ви кажа, че Историята каквато света я познава, трябва да се пренапише от /о/ нулевата година! Да не говорим, че и холокоста извършен към Германският народ, през 2-рата СВ е тотално НЕГЛИЖИРАН, ЗАЩОТО НА ХОРАТА СЕ ПОКАЗВА ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ВИДИ, А НЕ самата ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!! Вземете си поука и не пишете глупости!!!

   • „ЗАЩОТО НА ХОРАТА СЕ ПОКАЗВА ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ВИДИ, А НЕ самата ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!! Вземете си поука и не пишете глупости!!!“

    A как ще ме убедите че вашите писания правят изключение?

  • Това чел ли си го?

   http://www.ozo...

   Има го безплатно из интернет на английски и на испански. На други езици не съм го срещал, но и не съм го търсил. Прочети го и тогава пиши за „антисемитизъм“. 😉

   Освен това, това чел ли си го и него?

   heli….

   Ако не си, прочети го и тогава вкарвай разсъждения.

   И няма смисъл от вадене на скелетите на фашизмът, щом нещо не ти отърва. 🙂
   Както са казали римляните ( тези, които са поробили евреите или по-точно са приели от еврейския елит да стопанисват Палестина и евреите ), „Когато фактите говорят и боговете мълчат.“ 😉

   ( Да не подхващаме „заемките“ на евреите от Гилгамеш и Шумеро-персийския фолклор, когато са компилирали „Библията“. 🙂 )

 6. Има ЗЛО И ИМЕТО МУ Е,ЦИОНИЗЪМ И БОЛШЕВИЗЪМ,двете страни на една монета,не сработи ли,едното,другото идва на негов ред-точно и ясно!!!

  • Тук добре съм го казал, само, ще онагледя с едни стари писания:
   „Осъждам сатанинската идеология на комунизма, създадена от юдейските слуги на Злото Мордохай-Маркс, Бланк-Ленин, Бронщайн-Троцки и пр. и други изчадия адови. Проклети да са те, както и еврейските им спонсори от Уол стрийт и всички окаяни дегенерати, които загърбваха съвестта и човешкото в себе си, за да следват ‘заветите’ на тази изродена червеноюдейска шайка. Проклинам евреите и в масоните, които продадоха душите си и нас на кръвожадния си демон и броя дните до неизбежния колапс на дяволската система, в която ние, човеците, бяхме впримчени. Светлината винаги надвива над мрака и човечеството отново ще диша свободно от адските окови на мордохай-комунизма, глобализма, либерализма, ционизма, демонокрацията-неразбраната демокрация, ‘равенството и братството’, толерастията и всички останали нечовешки идеологии, заченати от самия Сатана. Богъ раздава Правдата! Новъ денъ ще изгрее над поробената ни Родина и окованото човечество. Да живее България! Да живеятъ борците срещу юдейското мракобесие! Вечна слава на героите, които се опълчиха на Злото!“

 7. По този начин отричаш и Библията! Явно недостоверната и непотвърдена измислена информация, която публикуваш е по достоверна от неоспоримите Библейски данни! И напротив има много исторически документи, които потвърждават пребиваването на вреите в Египет!

  • Че има Бог,има!!! Чета ви тук и виждам много интелигентни и начетени хора,в специално този раздел/други теми/,защото иначе в не се интересувам от религиозните ви Брутвежи!!! Религията е опиум за народа,тя е създадена,за да има обществен морал и вяра,а не да ставаме фундаменталисти!!! В този ред на мисли,искам да ви напиша едни истини:Библията в тази си форма е една от най-омаскарените книги,продължавам:Някакви си килимявки се събират на 1-ят вселенски събор и те, несъвършените хора,казват какво ,ще има в Библията и какво Не,махат страшно много глави,трябва да са 13 евангелия,а допускат по малко,мисля,че 4 ,дано не се лъжа,Дори и не поставят свещената книга на святият Енох, в преводите слагат по някоя дума от себе си/хайде оборете ме,не можете! Продължавам, има едно нещо,което ненавиждам,каноните/не че мразя законите,но имамдруго в предвид/, както казват килимявките от всички църкви,а те са над 2500 деноминации,не ви е срам,ни католици,ни православни,макар,че Ортодокса ми е по присърце! Толко много неща са орязани,играла е ножицата,Яко,Къде са липсващите години на Ийсус,няма Ги,да бил е в свещен Тибет и Индия,но не искат да го напишат и пр. Ами светите жени ученички на Ийсус,никъде ги няма,даже Мария Магдалена има записки/евангелие/както му казвате там!!! Примерно законът за прераждането на човешката душа е махнат,както и законът за Карма!!! Има един филм,задължавам ви и е хубаво да го гледате-казва се/СТИГМАТА/Уникален,един превежда евангелието на Тома/за мен е най-личният и верен ученик на Ийсус/, и какво се казва,с 2 думи пише той,думите на спасителя:-Вдигнете камък и ще ме откриете,разцепете дърво и ще ме намерите!!! Естествено тези думи и още неща….,сса против сегашната ояла се, цялата в златъо Римокатолическа и православна църква,защото,ще рухне,каквато е в сегашната си //несъвършена,шиб.на форма!!! Свидетел съм ,как попове или там някакви си високи,искаха да ги Чук.м в Рилският манастир’91г.приятелката ми е свидетел,не ги е срам,това сте вие лъжци и негодяй!!! И запомнете Истината е в Езотеричните знания,дори в окултните,парапсихологията,Паганизма и т.н. Там поне, няма изопачени писания!!! Всичко добро.

 8. Ето в какво се състои “робството“ на евреите в Египет.
  Началото датира откакто Йосиф – синът на Яков е продаден в Египет.

  В Битие 37 четем че Яков (който към този момент се зове Израил ) обичал най много Йосиф от всичките си деца.
  По тази причина другите му синове се наговарят да убият Йосиф и го хвърлят в един ров.
  Обаче той остава жив.Намират го някакви търговци и го продават в Египет.
  Купува го един от придворните на фараона.
  Битие 37:36
  А мадиамците продадоха Иосифа в Египет на Петефрия, Фараонов придворен, началник на телохранителите.

  Както четем Йосиф веднага е назначен на отговорна длъжност.
  Битие 39:6
  А Петефрий остави всичко що имаше в Иосифовата ръка,

  После Йосиф се издига чак до наместник на фараона.
  Битие 41:41
  Фараон още каза на Иосифа: Виж, поставям те над цялата Египетска земя.

  После Йосиф ходатайства за родата си пред фараона и ги урежда не само да живеят Египет но и с възможност да получат високи длъжности.( Роби ли ??? )
  Четем Битие 47
  1 И тъй, Иосиф влезе при Фараона и му извести, казвайки: Баща ми и братята ми, стадата им и добитъкът им, и всичко що имат дойдоха от Ханаанската земя, и сега са в Гесенската земя.
  2 И взе петима от братята си та ги представи на Фараона.
  4 Рекоха още на Фараона: Дойдохме да поживеем в тая земя, защото няма пасище за стадата на слугите ти, понеже гладът се засили в Ханаанската земя; затова, молим ти се нека живеят слугите ти в Гесенската земя.
  5 И Фараон говори на Иосифа, казвайки: Баща ти и братята ти дойдоха при тебе;
  6 Египетската земя е пред тебе; настани баща си и братята си в най-добрата местност от земята; нека живеят в Гесенската земя. И ако знаеш, че някои от тях са способни мъже, постави ги надзиратели над моя добитък.
  7 След това Иосиф въведе баща си Якова и го представи на Фараона; и Яков благослови Фараона.

  Евреите си живеят в Египет повече от добре, както четем в Изход
  Изход 1
  7 А потомците на Израиля се наплодиха и размножиха, увеличиха се и толкова много се засилиха, щото земята се изпълни от тях.
  8 Тогава се възцари над Египет нов цар, който не познаваше Иосифа.
  9 И той рече на людете си: Вижте, тия люде, израилтяните са по-много и по-силни от нас;
  10 елате, да постъпим разумно спрямо тях, за да се не размножават, да не би, в случай на война, да се съединят и те с неприятелите ни, да воюват против нас и да си отидат от земята.
  Междувременно еврейският бог Яхве заръчва на Моисей
  Изход 3:22
  но всяка жена ще поиска от съседката си и от квартирантката си сребърни вещи, златни вещи и облекла; и ще облечете с тях синовете си и дъщерите си, и ще оберете египтяните

  И като тръгват да си ходят евреите обират египтяните !!!
  Изход 12
  35 А израилтяните бяха постъпили според както Моисей беше казал, като бяха поискали от египтяните сребърни и златни вещи и дрехи;
  36 и Господ беше дал на людете да придобият благоволението на египтяните, тъй щото те бяха им дали колкото искаха. Така те обраха египтяните.

  Ако си роб можеш ли да искаш от господаря си да ти даде скъпоценностите и парите си ?.А и той дали ще ти ги даде ?
  Ето за какво “робство“ иде реч.

  • …били са евреите поробени в Египет и бягат в Палестина, която към момента на бягството им от Египет е част от Египет. 😉

 9. Всъщност има някои арх. находки, които насочват към същото, което е описано в книгите на Моисей – едно търсене из Интернет ще е от полза.

  А относно евентуална „безнаказаност“ спрямо хора, които са вършили зло пред Бога и са отхвърлили определния от Бога Цар над всички хора и цялото Божие творение – няма такова нещо. Пред Бога няма „избрани“ злодеи. Бог е Бог на всички хора, независимо от кой род произхождат и иска да спаси всички хора. Но които настояват да останат в греховете си и също да не признават определения и засвидетелстван от Бога Цар, такива ги очаква страшна участ, независимо дали са евреи или гърци, или някакви други:

  „Като чу това, Иисус се почуди и рече на ония, които вървяха подире Му: истина ви казвам, дори в Израиля не съм намерил толкова голяма вяра.

  И казвам ви, че мнозина ще дойдат от изток и запад и ще насядат на трапеза с Авраама, Исаака и Иакова в царството небесно, а синовете на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.“

  а синовете на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина…

 10. Превъзходна статия! Имам въпрос: кое прави въпросното племе нолкова лошо? Религията им ли?

 11. Няма нужда от толкова подробности, важното е да се знае, че те си владеят света, като всичко е планирано за стотици години напред. Те са винаги на най-възловите управленски места в света и са в основата на всяка криза, подготвят подмолно всяка разруха, като се почне о т Френската революция, Октомврийската революция и комунизма, после сриването на комунизма, създаването на Европейския съюз, който също ще бъде сринат и след всяка криза, финансова или политическа, те заздравяват властта си и увеличават парите си – наистина съществува „големият план“, част от който е мюсюлманското нахлуване в Европа.

  • Инче, ти ги изкара повече от богове тия скапани генетични изроди! Просто ние си се самонавиваме и самовнушаваме че те са нещо велико и неотразимо и неунищожимо и непобедими… а те са просто едни мнвого ихтри генетични мутанти, които са разбрали именно тая слабост на обикновените нормални хора и залагат на нея, за да си вършат мошеничествата! Но и те ще отидат по дяволите в момента, в който светът започне да се разпада поради глупостта и простотията на хомо сапиенса…

  • Браво Ина,коментарът ти е в 10_та, наистина удоволствие е да видиш буден човек с правилно знание,за злото в света, а това сега е рядкост!!!

 12. Е от цялата статия /учения/ пак еврейте виновни Сигурно и троянския кон са го измислили евреите Еврейте са ви пратили терористите и предизвикват цунами и земетресения Кой мюсюлман го писа ?Как ли не лъжа било за концлагерите Германеца е организиран дисциплиниран човек на детайлите Та всичко е записано имената на жертвите номерата снимки и филми записи ДОСТА ЛЪЖЕТЕ И Лошо интепретитате И кой ви плати нацистите или ислямистите?

   • Зоя Иванова, Бойко Монов – А пък самите евреи не са семити! Има една книга от един слабоизвестен съветски дисидент, съдете по името му от кое вероизповедание е – Евгений Яковлевич ГабОвич (1938-2009). Отраснал в Талин (Естония) в семейството на съветски чиновник. Завършва математика в МГУ. От 1980 г. живее до смъртта си в Карлсруе, ГФР. Заглавието на книгата е „История евреев под знаком вопроса“. Мисля че ще ви хареса…
    Що се отнася до лагерите на смъртта – ако наистина вярвате в тая лакърдия, за тях и за холокоста – ами направо сте за съжаление!

   • „Теории на конспирации“, „Нов световен ред“ и др. такива … Всички са много крайни и могат да бъдат разклатени, точно защото са крайни.

    Нещата са простички: Да бъде някой евреин не е етническа или народностна принадлежност, а религиозна принадлежност.

    Има два неприятни момента, както за евреи, така и за християни:

    1) Християнството е lite форма на юдаизма;
    2) Исус Христос е евреин.

    По отношение на юдаизма:

    Пак ще препоръчам книгите на поляка Зенон Косидовски „Библейски сказания“ и „Евангелски сказания“. Издадени са за първи път през 1966 първа, а втората няколко години по-късно.

    Ако на някой не му е достатъчно, горещо му препоръчвам книгата на Шарл Отран „Митра и Заратустра. В търсене на християнската предистория“, издадена за първи път през 1935 г. в Париж.

    В тези 3 книги си е описано кога и какво са „взаимствали“ „така наречените евреи“ от чуждите, т.е. „езическите“ религии за да създадат тяхната „неезическа“ „религия“. 😉 …от чисто историческа и археологическа гледна точка, а не от политико-идеологическа гледна точка. 🙂

    ( Има още една книга, която е свързана с тази тема, но е прекалено нова и непроверена, за да я споменавам. )

    Смешно е да се преписват чужди религиозни идеи, а след това да се отричат източниците, от които е преписвано. 🙂

    Загледайте се и помислете върху двата пласта на библията – а) Йехова-Елохим и б) Пластът на пророците.

    След това всички конспиративни теории и всички раздувки на тема „Семитизъм – антисемитизъм“ ще останат на заден план или поне в сянката на измамата, наречена „юдаизъм“. 🙂

    …друг е момента, че „90% от световното еврейство са по произход хазари“, т.е. 90% от световното еврейство НЕ СА семити. ☺☺☺ …90% от световното еврейство са „бели евреи“. ☺☺☺ ( истинските евреи, които следят тази статия ще разберат, какво означава термина „бели евреи“ 😉 )

    Казано иначе, ще се радвам някой да ми обясни, как може да има антисемитизъм по отношение на несемит. ☺☺☺

   • Какво е казала добре въпросната Зоя, бе г-н Монов? Повтаря клишетата на юдоционистката пропаганда, която не е спирала да продънва ушите (и главите) на обикновените хора по целия свят вече 72 години!!!! Ако броим от края на ВСВ. Аман от заблудени хора, които обаче не се притесняват да демонстрират умствения си недоимък…

   • Бойко, евреите в България вече са два милиона, затова се превръщаме в Нова Палестина!!!!!!!

  • Добре е все пак , г-жо Иванова , да се подлагат посочваните “ прецизни доказателства “ и на анализ , нали ? Та ако искате прочетете и това !!! Най- голямата измама в историята на човечеството

   А ПОСЛЕ И ТОВА !!!;
   ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЕВРЕИТЕ В БГ ПРЕХОДА

   ЗА СВТОВНАТА ПАРИЧНА СИСТЕМА

   ЦИОНИСКИТЕ ТАЙНИ ПРОТОКОЛИ

   У ж а с ъ т Р о д ш и л д

   Ч Е Р В Е Н А Т А С И М Ф О Н И Я

   • Бих добавил „Световната конспирация“ и още няколко книжки от Никола Мушанов…

  • Зоя, намерете книгите на Никола Николов „Новият световен ред“ и „Тайните протоколи“, където се цитират източници, за да разберете истината за евреите – те винаги са манипулирали света и наистина го управляват, като създават цели световни системи и кризи, за да отслабят християнството и западната цивилизация, да се намърдат начело на нея и да владеят всичко.

  • ZZZОЯ и Бойко, ясно е , че сте „назначени провокатори и лъжци“ , такива като вас създават отношението към евреите.
   Погрешното самочувствие за безнаказаност, кара приличащите на човешки същества ционисти да вършат глупост и престъпления ден след ден.
   Бойко, моите съболезнования за мислите ти – ако смяташ, че в България няма евреи, твоя работа, но когато го твърдиш в медия , това е престъпление. Особено, когато пародията Ресимчо, ходи на поклонение в еврейска църква с кипа на главата, между 1000 „липсващи в страната ни лъжци“.
   Безспорна е окупираната им власт, голямата им грешка е, че броят 3000 години като дълъг период!
   Милиардите им жертви създават промени в човешката ДНК, което влияе върху Вселената, а тя не търпи дисбаланс, нейната секунда трае точно 4000 земни години. Пример: Римските мостове, аквадукти и пътища, се ползват и до днес!
   Отровите и отнемането на човешки животи е само натрупване, манипулациите върху историята е кратък и жесток театър и представлението е към края си, дали след 100 или 1000 отрязъка , това ще свърши! И тогава и те! Дори радиоактивноста има период на полуразпад…и пречистване!

  • Не се захласвай, моме! Всичко това е номер за обработване съзнанието на тъпунгерите, т.е. нас! Ако има поне един човек с високо положение в човешкото общество да им каже „Абе, шибани генетични изроди! Защо не си ебете майката и да се заврете на дявола в гъза и да спрете да тормозите човечеството и да го тласкате към гибел (в която и вие ще изчезнете!) и да мирясате?!

   • гн.Помаков,Браво и респект към думите ви,….и за холокоста…..,Гобович и тн.Наистина е добре,когато се види и четеш човек с истинско познание!!!

  • Въпрос на мисъл,аритметика и факти . За времето от 1939 г. до1945 г. са убити 6 000 000 евреи . Това значи , че германците не са воювали ,а са били на лов за чифути . В днешни условия , при по-напреднали технологии , не е възможно унищожаването на такъв брой хора за такъв период от време в концлагерите , а имена колкото искаш дори и снимки над тях , знаеш ли ги , познаш ли ги ? За това четете не само проевреиската драсканица , има идруга истина , тя също е написана с факти и прости аритметични сметки достъпни и разбираеми за тези , които могат да мислят .

   • справка от 1941 за преброяване на евреите в Германия показва едва 390 000 души, в Украйна 900 К в Полша 1.2М, в РУсия 200-300К в България са точно 89 000 до 1941г – За всичко имам някъде тук снимки и официални данни от държавни справки и вестници.
    Откъде се взеха 6 Милиона- като общо те самите евреи – един път ги съобщават до края на войната загинали 3 Милиона, после удвояват цифрата става двойна …. ОТ КЪДЕ ? ЛЪЖА след ЛЪЖА !

   • Тези цифри и лъжи се взеха от юдеоболшевишката пропаганда,а после от комунягите,които съсипаха света,естествено в това число сподат и хамериканските и световни ционисти!!!

   • Отгоре на това, уж избити 6 000 000 евреи и в края на войната пак толкова. Няма никакви документи показващи, че са избити толкова евреи. Има руснаци, поляци, цигани, и др. повече от тях избити.

  • Зоя, тъпичко звучат „знанията“ ти по въпроса. По-добре наблегни на граматиката от началното училище. Остави мисленето за тези дето го могат….

  • Това за холокоста съм съгласна! Документирано е имало го е нечовешко е! Но и, че Хитлер има еврейска жилка е доказано! И като типичен евреин го тресе манията да владее света, само че егото му направо е изперкало и е решил да не споделя световната власт с останалите евреи, защото си е знаел, че открай време няколко еврейски клана въртят целия свят на малкия си пръст!
   А за Троянския кон как се сетих те? Просто щото е в типично техен лукав стил, нали? Ами съвсем близко сте до истината, тъй като Троянският кон е иницииран с главното участие на данайците. Не знаете кои се те ли? Ами поразровим е се в древни извори и писания и ще видите, че те са близки роднини на семитите, сиреч на евреите, а техни най- близки наследници днес са така наречените гърци. Може да Ви звучи абсурдно на фона на хилядолетните лъжи тиражирани от тези два братски народа, но явно интуицията Ви се движи в правилна посока – толкова общо имат и като външен облик и като манталитет – изцъклени очи, къдрави коси, жълтурести с дълги носове и подмолни, лениви, хитри, лукави и предметливи, лъжци и крадци на слава, история и какво ли още не.

  • Зоя,явно вие четете само каквото ви поднесат,а не търсите по и по дълбоко в същостта! Дьонмнетат са един пример,който е именно за вашият коментар!!! Има история истинска,пазена от погледа на всички хора и това е факт!!!

  • Библията ни учи, че целия грешен свят лежи(е под властта) в „Лукавия“. Така че основни противници и цели за поразяване се явяват: истинността на Библията, първоизбрания божий народ – евреите и реформираната по първоначален замисъл Църква Христова основана върху „Божието Слово“ За голямо съжаление, голямата част от човечеството вървят като коне с капаци неосъзнавайки че вървят към своето самоунищожение. Защото и „Лукавия“ и неговите (съзнателни или неволни поради заблуда и глупост)последователи са обречени на неуспех и съвсем скорошно погубление. Именно с такава цел Христос основа своята църква, за да предупреждава и спасява поне тези които повярват и потърсят спасение чрез вяра в Него, защото ни обича и не благоволи в смъртта на грешника, желае всички да се спасим, но ни е направил със свободна воля и решенията които взимаме си са наша отговорност и последствията от тях също.Ето какво ни казва „Златния стих на Библията“: Евангелие от Йоан глава 3 стих 16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.

  • Драга Зоя, незнам от къде се информирате и защо така категорично отхвърляте истинската история. и мита за древногръцката цивилизация е от средата на 18 век, както и мита за ябъката и за Троя с Елена. Има достатъчно нови публикации, като например книгата на Петко Атанасов“Величието на Константин и нашата участ“, днес съм постнал на стената си поздравлението на украинското посолство послучай българската писменост дадена на всички славяни. Тя е занесена от Ана, наричана после от украинците Олга великата царица създателка на киевската рус. Нейните наследници още са живи и пазят короната на българската царица която е датирана на 70 хиляди години. сега от БАН започват нови разкопки за 7 хиляди години преди новата ера. Закъсняват, понеже имаме много артефакти и трябва да бъдат опазени и консервирани преди да тръгнем да изваждаме нови. Целият свят се събужда за истината, само ние българите не искаме да поемаме отговорност за това кои сме и ролята ни определена в осъзнаването на човечеството и се правим на малки деца криещи се под масата от страх. ако имате желание ми напишете и ще ви изпратя книгата на Кубрат Томов за Германия. дано тогава разберете какво са Арите, кои са истинските арийци и защо Хитлер се е разочаровал от нашият Борис. Все истини , които времето ще извади на показ. Прочетете и за автотония произход на българите от проф. Асен Чилингиров. Времето когато тук е била цивилизация гърци е нямало, елинеенето е гръцка приумица, траки са ни наричали в подкест на диваци. Ние сме ги наричали етиопски цигани в предвид произхода им. така че само да искате да си отворите очите и всичко ще ви се покаже. Прочетете за „Другото Училище“ и се свържете при интерес с мен.

   • Ковачганев, не може и ти да не се изхвърлиш на метеното, говоря на ти, защото се познаваме! Най-важното, славяни няма и не е имало, това са инсинуации на Петър 1, за да закрие, замаже делото на Арианите за създаването на съвременната цивилизация, виждаш ли не знаеш нещата до основата си, ясно ли е, също така великият Фюрер може да е имал временно неглижиране към цар Борис обединител, но НЕ и тотално разочарование, щом праща най-добрият си лекар на Райха, да гледа и помага на царя, като говориш за стара България, пиши как ’41г.в стъпването ни към силите на Остта, и с помоща на Германия и Италия, си връщаме всички отнети земи и България става 3та сила в Европа И хегемон на Балканите-От Черно море до Одрин и от Дунав до Бело море…, Пиши, че повечето украинци не знаят и не учат, че държавата им е създадена именно от НАС, също така много факти и чернови от книгата си велика Германия Кубрат Томов, не вкара в нея, макар и после да съжаляваше-мир на прахът му. И разбери, че най-големи врагове на България са:византия гърция, сърбия,ссср руска империя,англииска империя,израел, разбира се и турция, та тези неща трябва да се кажат, за да може човек да разбере истината, иска или не, те ще работят на несъзнателно ниво! Няма начин да не се покажеш, че егото ти, ще се пръсне, както и да е хубаво прочети написаното.

  • има по бърз и еФФтин метод да си под халюцинации и видения
   – хляб, било то и безквасен, замесен от зърно, което е заразено с мораво рогче !
   едва ли са знаели едно време че има такива гъбички по пшеницата, па и откъде такива пари че и екстри че и наркотици@

 13. Мисля, че цитатите, които ще дам по-долу ще са в допълнение към статията.
  ( Ако искат от Анонимните, ще ги разделя на отделни коментари, че да не изглежда на един дълъг коментар. 🙂 )

  „Книга на Енох – етиопска версия“ ( ISBN 978-954-533-091-9 ):

  Четвърто сказание на Енох, Глава първа:
  „LXX. Мина известно време и името на Енох бе заличено сред имената на онези, които обитаваха земята, защото той при Сина Человечески и Господаря на духовете. Той бе издигнат на небето от колесница, теглена от духове и вече не се броеше за земен жител. Ангелите му взеха мерки и го настаниха на място, отредено за праведните и избраните, между севера и запада, там, където са и първите отци.

  LXXXIII. Сега, сине мой Метусела, ще ти разкрия и виденията, които имах преди да се родиш.

  LXXXV. По-късно видях един друг сън, който ще ти разкажа, сине мой. … Преди да се оженя за майка ти Една, както си спях на леглото, видях земята да се отваря и от нея да излиза един бял бик, а след него излязоха една юница и две телета, едното от които черно, а другото – червено. Черното се хвърли върху червеното и го повали на земята. След това от същото място излязоха много бикове и юници, но аз повече никъде не видях червеното теле. А черното теле растеше и се превърна в бик и с него тръгна една юница.
  …“

  Това, много ми прилича на основа за историята на Авел и Кайн. Може и да греша.

  „Книга на Енох – етиопска версия“:

  LXXXIX. … Видях, как овцете избягаха от вълците, но вълците ги преследваха, въпреки, че очите им бяха ослепени. Господарят на овцете тръгна пред тях да ги води, а те го последваха. Лицето му бе славно, а присъствието – страшно и величествено. Вълците, обаче продължаваха да ги преследват, а Господ застана между вълците и овцете да ги пази. И ето овцете стигнаха до едно голямо море. Тогава [ Господ ] раздели морето на две, водите му застанаха от двете страни на една пътека, като стени, за да може овцете да преминат. А той застана зад тях тях в средата на морето. Вълците стигнаха до средата на морето и водите зад тях се затвориха. Тогава те видяха Господаря и тръгнаха да бягат, но водите на морето и от двете страни си възвърнаха предишния естествен вид и те останаха отдолу. Видях с очите си как всички ония, които преследваха овцете, се издавиха.“

  Струва ми се, че това е много добра основа за „Изход“. 😉

  Мигел Гонзалес-Уиплър, „Амулети и талисмани“ ( ISBN 954-626-197-1 )


  Финикийците не били културен народ, като египтяните и е съмнително, че са създатели на азбуката, както ни убеждава Плитий … Редица съвременни учени считат, че финикийците „не са притежавали никакъв усет за писменото слово“ и че „са били чисто и просто изкусни еснафи и безцеремонни капиталисти.“ ( Вж. G.Herm, The Phoenicians, ( New York, 1975 ))

  …В момента на затруднения например ( финикийците ) принасяли в жертва на боговете първородните си деца без никакво угризение на съвестта. Този обичай ни подсеща за намерението на Авраам да пренесе в жертва първородния си син Исаак на Бог, преди Той да го спре. Тъй като Авраам произлиза от Халдея, област на Вавилон, е възможно вавилонците, подобно на финикийците, също да са практикували този тип човешки жертевоприношения.“

  …отваря се пред мен въпросът: „Дали историята за Авраам и Исаак е автентично еврейска или е взаимствана от други народи?“ 😉

  Увод към „Евангелие на Тома“, ( ISBN 954-474-236-0 ), стр. 17, белжка под черта №6:

  „Приказка за Ахинар“ – народна приказка с вавилонски или персийски произход за мъдър и добродетелен мъж, съветник на асирийския цар Сенехариб ( 704 -684 г. пр. н. е. ) Бог подлага добродетелния Ахинар на тежки изпитания, но в крайна сметка, подобно на Йов, го овъзмездява. Текста е по-скоро в стила на мемориалната литература. Повлиява развитието на йудейския жанр на премъдростта от елинския период ( 3 в. пр. н.е. – 3 в. сл. н.е. )

  БЕЗ КОМЕНТАР! 🙂

  Няма смисъл да се разисква на дълго и широко Гилгамеш и по-точно историята за потопа, взаимствана по-късно в историята за потопа в Библията. Нали?

  • И аз за Гилгамеш (Големия мъж) се сетих именно в този ред на мисли.
   И за гиганта Голиат (ГОлият), който дребното еврейче Давид убива с ХИТРОСТ и става герой.
   А в подкрепа на това се сетих и за множеството скелети на гиганти открити предимно в региона, който статията посочва за истинска родина на евреите!

  • Иванов,хубаво написано,но за Ной и святата езотерика,тук не е мястото,да не говорим,че освен историята ,езотериката и ред др.учения са откраднати и омаскарени от тези “богоизбрани“!!

  • Велика книга Иванов, велика е , Енох, не случайно е изтрит и премахнат от библията и от историческите анали, браво, респект за коментара!

 14. „библейската археология“ отдавна е в категорията на „история на археологията“, да се търсят доказателства и потвърждения на „факти“ в Библията е меко казано ненаучно

 15. Хубавото е, че все повече учени и изследователи откриват Истината за Лъже Библията, Лъже Историята и Лъже Теориите на Ционистите Юдеи /Евреи/ разпространявани през последните 1500г! В тази статия трябва да се заменят термините „Гърци“ с Данайци, и „Евреи“ с Юдеи и всичко си идва на място!

 16. Из „Тъй рече Заратустра“, глава „За учените“
  „Убиха Бога, сътвориха свят без Бог, без морал, без устои… Да намерим Бога – някъде там, отвъд фалша и лицемерието на прогнилата, дехуманизирана гръцко-юдейска цивилизация, там, където лишеният от своята жадувана връзка с Бога и затова слаб, обречен и смъртен човек, би могъл да я възкреси и така да се превърне в Свръхчовек…”
  Аз обичам великите презрители, защото те са велики обожатели и стрели на копнежа към другия бряг.
  „Несправедливост и мръсотия хвърлят те към самотния: но, брате мой, ако ти искаш да си звезда, не трябва за туй по-малко да им светиш!“ Ф.Ницше

 17. Приказки, приказки… Не че съм против, защо?… Но дайте факти, дайте цитати, дайте сериозни логически умозаключения! Тази статия е чисто голословна! А като погледнах източниците, които са дадени отдолу с линкове… Е, извинете, но това ли е авторитет? За мен лично, не.
  Всеки сам си избира де, какво пък. Но мислете с главите си, хора, и главното – факти, факти, факти! Както казва Пламен Пасков: „казвам-показвам-доказвам“! Всичко останало е „дрън-дрън ярина“.

  • Прочети „Библейски сказания“ на Зенон Косидовски.

   Наскоро я преиздадоха от ИК „СИЕЛА“ тази книга.

   Библейски сказания

   …иначе, тази книга е издадена преди половин век; през 1966 г. и е изцяло на научни изследвания и анализи, в т.ч. и археология. 🙂

   Ако не ти се дават много пари за тази книга ( цели 16.00 лв. или около 8.00 EUR ), можеш да си я поръчаш втора употреба:

   Книжен пазар (резултати за Библейски сказания)

   А ако съвсем не ти се дават пари, има я в „читанката“ в електронна версия.

   chitanka.info

   Жив и здрав! 🙂
   И с най-добри чувства.

   П.П.:

   „Критичният анализ на текста показа, че Петокнижието е лепеж от най-различни предания, които произхождат от периода от IX до IV век преди нашата ера. Ние употребихме съзнателно определението „лепеж“, защото компликацията е шита с такива дебели конци, че не е мъчно да се различат съставните й части. “

   Зенон Косидовски, „Библейски сказания“, И „Наука и изкуство“, София 1980, стр. 137

   Това достатъчно ли е? 🙂

 18. С каква писменост са изписани мъдростите на Аменемоп и защо нищо не се споменава за траките,.. които са съвременници на египтяните,.. и може би и не по-малко културни,.. а можеби и по-древни от тях!!?.. А изписването на „Египетската книга на мъртвите“, има ли нещо общо с Траките??!.. И ако има връзка – каква е??!..

   • Абе Стойчо, абе драги! Мани го тоя Гайдарски (Гайд)! Не може да е дешифрирал тракийъското писмо и да няма нито един еквивалент на българска дума!!! Траките – това са дрените българи! И това е доказано вече по толкова много и безспорно доказани начини, че е направо малоумие да се твърди нещо различно, както напр. прави и Стефан Гайдарски. Но… както и да е – щом си го харесваш и не искаш да си напрягаш ума – твоя си работа!…

  • в Библията има един омразен на евреите
   1. Baal – който, е бил кат статуя , откривам го че е съществувал като един от ПЪРВИТЕ Фараони!!!
   – бял цар (фараон) на Египет, идващ от Тракийските острови, или от Траките тук на Балканите, където е имало доста по голямо движение и търговия около Черно море, докато Египет по това време нито Александрия се споменава като град, нито другите мъртви градове в пустинята от разни племена.
   Та той овладяват и подчиняват власта в Египет като идва от морските народи – но никъде не уточняват кои острови ….Статуята на Баал се счупва т.е. пада –
   пред ковчега на евреите които го носят насам натам,
   това става когато го открадват финикийците от Йерусалим и после го връщат обратно на евреите ковчега заради заразите и проблемите които им създал ковчега !
   На полето при връщането евреите го отварят и всички виждат какво има в ковчега – като получават всички понятието е „плюски“ -по кожата от някаква зараза или болест наподобяваща на ураново облъчване. Да не си мислите че сега е открито Рудата , Урана, Среброто, Златото и сие математиката и физиката.

   Та Баал е към 90 % тракийски вожд само че без доказателства за съжаление доста отдавна е било, който е един от първите култивирани и управляващи Египет Тракийски Фараон !

   Тук искам да добавя един исторически факт описан на египетски папируси – че едно от така наречените принцеси „Жената Котка“ – Бастет, реална личност, дъщеря на фараона,
   тръгва обратно по вода/с лодки / и суша към Странджа – ТРАКИЯ – където е починала и погребана. Къде – не е ясно .Търсете го на Мишкова поляна – в гр. Велико Търново на границата – където има сверично Светилище 26 метра голямо с 7 метра масивен олтар от 1 метрови мрамори
   от 3 кръга с масивен мрамор, изобразени Слънце, Луна, Земя

   – от рода на английския СтоунХендж, доста доста преди елини, евреи, християни, и сие…
   а над него друго светилище с изображение на котка – което е запечатано.

   Както по късно евреите са добавили в най- божествената книга Естир, и чичо й Мардохей, където никъде не е споменато думата Бог или Господ.
   Просто прочетете за Бог „Мардок“ е истинското име на Бога на Персийския владел с пра-български корени – КИРОС 2 ( Cyrros), описани ще дойде племе от север на коне и с стрели и ще събори Вавилонските стени, само че той никак не ги събаря – а продължава напред към Египет, превзема дори Карелия ( днешен Бодрум) там един тъпак дето бил чакал помощ от гърците/йонийците -цар Крез, така и не дочакал.
   Вавилон много по късно Асирийците го разрушават напълно, това е до което на мене ми се даде да открия, a по късно неговия син Камбридж, интерестно как Англичаните си открадват това име и си кръщават собствения град на знанието – Кембридж ?!
   Там има една друга връзка с източните пра-българи, келти било то
   и/или Гети ( от остров Пела- на устието на р. Дунав), който сега е под вода,
   откъдето се пръгват Готи(ост), после Гети, и накрая 432 год ХУНИ
   с вожда Атила от където се снабдил с личната си гвардия и тръгнал към Европа@
   Та има племе което се изселва имеено към Великобритания, много преди Англичаните да станат Англичани @ Това никак не си го измислям … а е описано от доста автори.

   Този същия цар ги освобожвава еврейчета за кой ли път ,
   цар Кир -Cyrros, който изготвя така намерения Клиновидна писменост където всичко се описва подробно – и е записано именно за освобождението на малките НеБлагодарни евреи- които не са повече от 166 000 при освобеждението си- пише го в Библията по-именно по племена!
   Странно как името на на английски го превежда по интернет като никаквото име „КУРОС“ @незнам Курос ли е Кирос ли е – ама голям К@Ос са яли всички защото всички известни дотогава държави и цивилизации са подчиненни на най голямата и известна империя на цар Кирос !
   това е цар КирОс 2 – и сина му Камбридж 2- които завладяват Вавилон, освобождават евреите 2 път
   и подчиняват Египет и фараони и фараонки – подчинявайки вкл. Етиопия- данайците – от където идват и черните Гърци,

   забележете – Cyrrenayka -която е държава по това време ( сегашна Северна ЛИБИЯ)
   са описани като „бившите елини“ e как така имената съвпадат с Cyrros и остров Сypross? Абе това да си „мазен грък“ и да си прост не е никак лесно да пишеш и преписваш историята и пак да си прост да не можеш да я скриеш умело !
   5 .Хич не знам какво общо имаме нито с Либийците нито с БЕРБЕРИТЕ,
   но явно Тракийците или жителите на нашата ТЕТИТОРИЯ сегашна БЪЛГАРИЯ – са се пръснали по целия свят , както на изток така и запад , на север и на юг

   Та записвайте си , има един закон ЛЕМА, не Теорема в математиката :
   “ ВСИЧКО ЦИФРИ ЗАПОЧВАТ ОТ 1 и СВЪРШВАТ и СЪБИРАТ ОТНОВО в 1 “

   Подпис: Онзи дето знае ПОВЕЧЕ отколкото трябва !

 19. Очевидно тенденциозна статия с ясен анти ционистки уклон. Претенциите на „световно известните“ историци-египтяни за ревизиране на Библейската история (многократно изследвана и потвърдена чрез векове изследвания) са естествено инспирирани от националистически и реваншистки подбуди в стремежа им да придадат по-голям авторитет на египетската култура от древността и да я поставят като морална основа за анти израелската си риторика в борбата за влияние в близкия изток. Отново световни конспирации…лъжи…евреите….нямало робство в Египет….нямало дума за фараон… Глупости за необразовани наивници.. Историята в услуга на политиката. Това му се вика пропаганда. Статията изглежда патриотарски смешновато в опита си да отрича всеки по-значим исторически факт за Израел. Не че те нямат мътни неща в близката и по-далечна история ,но подобен наивен подход издава само безсилие. Археологията в Изтока не е от вчера и не са един и двама тези (не евреи) които са й посветили живота си.Да ги обвиниш в сговор за пренаписване на историята е нелепо. Какъв мотив биха имали? Да отричаш 150г .на разкопки и изследвания ,без да предоставиш исторически доказателства за твърденията си е търсене на сензация.Това че евреите преекспонираха броя на загиналите в концлагерите на холокоста ,не означава че всичко е лъжа в историята им.Тук виждам купища от недоказуеми предположения основани на евентуалната липсата на исторически записи. Истината се доказва с лопатата на археолога , а не с мисловните напъни на супер неизвестни псевдо-историци обзети от носталгия по отдавна отминалото величие на Египет.

  • Ами това, което си изсипал досега от себе си по темата не е нищо повече от повръщня! Приведи поне един автор и и зследване, което да е в подкрепа на ционистско-юдейските измами и лъжи, г.не Никсоне! Май и ти си от ▓▓▓▓▓▓▓▓▓ като „Рицарчето“, чиято единствена страст в живота е да ближат задниците на юдомасоно-ционистите! Жалки отрепки, пфу!

   AB Администратор: Внимание!
   Нарушенa e точкa 2 от правилата.

 20. Ха ха ами съмнявайте се ама предстои излизане на Духовният Израел от земята на робството!
  Трябва да сте слепи та да не видите,че в земята на робството живеят всички и са подготвили чипове за да бъде робията тотална.
  Не вярвате?
  Скоро ще се убедите!

  • Пламен Панайотов – изразявай се моля малко по-ясно! Кой е тоя „духовен израел“? От коя „земя на робство“ излиза и къде влиза?

 21. Ето най-после истината започва да изгрява!!!! И ще изгрее и ще освети целия този фалш с който евреите са залели света и не спират да се гаврят с човечеството. Защото поне „библейските евреи“ категорично са генетични дегенерати (уроди)! Както и така наречените „гърци/древни гърци“, които – както се оказва – също участват в тази световна клоака създадена от евреите и извираща от подлост и мръсотия!!!

  • Моля да бъда извинена предварително за циничният език , но много се смях когато за първи път чух как се е родим първият грък . ,,Наебал арабина еврейка и им се родило гърче ,,

 22. Винаги съм имал съмнения относно Евреите…..Сега вече имам убеденоста че съм имал правото да се съмнявям в Библията като исторически пътеводител!!!!

 23. Не съществува група от хора,етноси,или вярвания,които да бъдат обобщени като евреи,руси,българи,или американци,некви злонамерени,или дружелюбни,говорящи истината светло мислещи тъмномири ,за евреите или с добро или с лошо ,,но най вече с медййност,,двуполюсно модели колко щеш,,кеф ти монотеизъм кеф ти чуждопоклонничество,,ИИСУС,МОХАМЕД,БУДА,ВААЛ,ГРААЛ,ГОЛЯМАТА СТЪПКА,ЖЪЛТИЯ ДРАКОН,,ПАЧИЯ КЛЮН,ТЪНКАТА МИСТРИЯ,,Моята истина ,,,БОГ РАБОТИ С ВСЕКИГО ВСЯКАК ,САМО ДА БИ НЯКАК,,,,,,,,

 24. Тази статия е пълна глупост. Винаги е имало и ще има хора които да се мъчат да опровергаят Библията. Тя не е писана само от Евреите. После, как ще обясните примерно че двама души нищо не подозиращи един за друг, почти по едно и също време но по различен начин са доказали точното място където Мойсей преминава Червеното море? Единият е водолаз и наистина открива останки от колесниците на Египтяните. Другият е учен, писал дипломна работа и от научна гледна точка доказва къде наистина теченията в морето могат да го разделят.Това че не е споменавана пирамидата нищо не означава.

  • Още един заблуден. Ето ви „храна за размисъл“; на видео за което се твърди, че е заснето мисля 2014 или 2015 (не помня) на територията на Престъпен(от престъпник и убиец) Израел се вижда ….. хм….. Сирена. Това е митично същество…. но както и да е. Ще кажете този е луд, какво е общото, бла-бла-бла…. Ами общото е поредният опит да се създаде образ на уникална страна без аналог в света. Всъщност Израел е точно това; фанатизирани убийци – на деца, бременни и стари хора – консолидирани около една чудовищна лъжа и омразата си към целия свят. Тоест реалността е ма-а-а-алко по различна от тази която се опитват да създадът. Тази паплач скоро ще обяви, че са толкова древни, та чак са станали свидетели на измирането на динозаврите. А може и да са ги ползвали за впрегатни и ездитни животни и дори за домашни любимци, а летенето с птеродактили е било по лесно от качването в самолет! А може да се окаже, че нартодът на Атлантида не изчезнал… Просто са необходими „НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА и НАУЧНИ ОТКРИТИЯ“! 🙂 Опомнете се хора. Ставате смешни вярвайки на цялата тази очевидна еврейска подлос, коварство, манипулации и лъжи!

  • а сега ми обясни,какво са правели тези евреи в Египет,ако са били въобще там!как един народ сам отива да бъде поробен ,при това целия?тия типове са яли и пили стотици години там,а като са ги накарали да работят са се изнесли възмутени,че са ги третирали като роби.Тази книга наречена Библия е най- опасното и лъжовно нещо на света,с тая книга ви държат вас роби,всички знаете един куп библейски личности,кръщавате децата си на тях ,а не сте чували за истински български владетели,които наистина имат принос за народа ни- на бас че не сте чували примерно за Заберган,ама Давид го знаете.

   • Ариес, добре поставен въпрос за това какво са правели евреите в Египет и как така един народ сам отива под робство. Просто бие в очи че т.нар. „Стар завет“ е компилация и то правена от различни преписвачи през различни времена, а и самите преписвачи са били различни и май не особено знаещи хора, т.е. може би е имало някой или някои които са им казвали ксас точно да преиначат един или друг текст. Защото в първата книга, мисля че се казваше „Битие“ бай Аврам пристигаше при някакъв месопотамски град с целия си народ, със стадата и пр. откъм Ур Халдейски. И май на път към Египет и по-точно делтата на Нил. Но има един пасаж в тия първи описания на това пристигане на Аврам и народа му, което показва, че те вече са били известни на хората, покрай чиито градове са щели да минат. И известни с немного благоприятни и лицеприятни неща, защото са били уведомявани, че влизането в който и да е град, покрай който минават е забранено под страх от смърт! Сериозна работа, нали? А явно пък самите „пътешественици“, евреите, са имали доста информация за Египет и по-точно за района на делтата на Нил като територия, която много добре е щяла да пасне на нравите на тоя „народ“ – топличко, проблеми с манджата – почти никакви, проблеми с някакви власти, с някакъв обществен реду закони и тям подобни – почти никакви, възможности за крадене на каквото и да било – много добри и т.н. и пр. И тъкмо това е причината властите в Египет да решат да изпъдят тия „бежанци“ или „мигранти“ от страната си!

   • Арес,все едно и аз го казвам,наистина на бас,че мн.,ама много хора си и нямат понятие за великият и страшен Заберган,Браво,респект!!!

  • Анелия – много наивно наистина! Някакви течения могат да раделят едно море на две, до дъното?!?!? Все пок трябва да знаеш някои основни неща от физиката, мила! А що се отнася до евреите и техния „изход“ от Египет, първият който изказва съмнения в истинността на цялата тая галиматия е не друг а евреинът Зигмунд Фройд, бащата на психоанализата! Намери какво е писал преди повече от сто гиодини по тоя повод и помисли малко дали тая статия е пълна глупост или на теб нещо ти куца в мислите и разсъжденията…

   • Какво е казал Фройд? Много интересно! И той е евреин.

  • Анелия, Според вас ‘Това че не е споменавана пирамидата нищо не означава.’, но са „ТОЧНИ“ „ДОКАЗАТЕЛСТВА“ колесничарските открития на някакъв си „водолаз“ и „научното“ дипломно изпълнение на никакъв си „учен“ – СИГУРНА ЛИ СТЕ?!
   Меко казано е „странно“ нещо хорската логика, когато се основава на… вяра и наивност – не мислите ли! Човекът семпло е изложил пристрастно непопулярни факти и логики, които всеки разум, дори и обременен, може и незомбирано да предъфче и да смели от камбанарията си! Така че е тъпо предложението ви, по комсомолски всички дружно ‘да си затворим очичките’ пред новото „еретично“ нещо, което МОЖЕ БИ оборва разни кухо-нагласени измишльотини – в случая са за човешката история и разните й Библии.

  • По VIASAT HISTORY постоянно въртят една поредица за „История на Библията“ и там са дали поне три варианта за мястото, където е станало това преминаване и всички са различни.
   … и всички не са категорични. 😉

   Честно казано, на мен най-много ми допада версията на един канадски учен с италиански произход, свързан с изригването на един вулкан в Европа. 🙂

   П.П.: „Учен“ не пише дипломна работа. Всеки завършващ магистратура прави такова нещо, но това не го прави учен, нали? 🙂

   • версия – няма ! има остров Санторини, който е изригнал и е направил мармалад на всякъде по Средиземно море , както и в Египет са наизлезли жаби, цикади- щурци, умирал е добитъка, оттам децата и така докато приказката стане приказка.
    Точно там отдясня на Александрия има цял потънал град, под водата, пред устието на Нил,
    заедно с всичките божества и лъвове и каменни светилища – място което си потъва от много време…
    На едно място като излезе лавата – на друго място потъва земята – просто като за учени, а дотогава предшествано от катаклизми- описани в Библията с Фараон и Мойсей с тоягата и змията, евтини фантастики, които и пише и местните свещенници са го можели се оказва- чудно какво ли е това?
    – показвали са си цикли и периоди на тоягата, проста математика
    – нещо като Хари потър и вълшебната тояжка с резки по нея, колко пъти Нил заливал Египет – която приличала на змия … и знаели кога какво ще се случи – Ще стане това и това бедствие ще сполети фароано -хахаха Шехерезада 1001 е по добре написана.

  • Анелия, подкрепям мнението ти. Тук сме малцинство, но това няма значение. Всичко ще се изясни, когато му дойде времето. Бог да е с теб! Един ден, ако съм Там (знаеш къде), ще те потърся.

   • Ето я още една от „сигурно“ „изясняващите“ папагалченца за „когато му дойде времето“! 🙂

   • Да Естир, засега сте малцинство тук, но скоро ще залеете и този сайт. Направо си сложи иконката „Скрийм“ на Мунк!

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.