Европа умря, да живее ЕС! До следващия атентат…

Kогато Бастилията пада на 14 юли, в нея има неколцина затворници, символичността обаче остава до днес, защото е знак за краха на стария режим и за началото на новото време. За джихадистите Европа е Бастилия на неверници, които са и безбожници, беззащитни със слаба съпротива, изразена в липсата на дух и наличието на сантиментална краткопаметна емпатия, траеща, докато изгори свещичката и дойде време за поредния аватар.

Снимка: Антоанета Киселинчева

Снимка: Антоанета Киселинчева

Джихадистите презират европейците от ЕС като либерален вид, обречен на изтикване от зоната му на комфорта в суровия пояс на „око за око, зъб за зъб“ по инстинкта на войната като право на смърт, не на живот. За европееца от ЕС правото на смърт е право на евтаназия (застраховка за нирвана), за да няма мъка, усилия, нещо дискомфортно и далеч не funny.

Европейците презират емигрантите от n-то поколение като обслужващ персонал, чието място е в гетото. Но гетото е общност с общ враг, европеецът от ЕС е индивидуалист, не му пука, ако не е пряко въвлечен, няма общност – има своя среда, или прайд, измамно стерилна.

Гетото прониква с варварството на насилието, застраховано от европейското автонасилие с политкоректно премълчаване, че престъпленията имат етнически, идеологически и социален характер и че зависят от политиката. Защото гетото е много предпочитан електорат, компактен, политически непретенциозен, но дисциплиниран.

Когато духът е прогонен от кредитната карта на престижния егоист, идват варварите, защото виждат, че царят е гол и горд нудист, който кара колело, боядисан в синьо, или си изсипва ледена кофа върху главата – селфито на човека без история, щото за неолибералите тя е приключила, пазарът е вездесъщ, няма алтернатива, има цифровизирана задънена улица на потребители с потребителски потребности, пардон, ценности.

Варварите са тук, защото нас ни няма, защото дух с дух се сражава и така е било винаги. Потребителят – типът човек на неолибералната утопия, не е дух, той е ампутиран от мисълта за жертва за другия (благотворителността не се брои, защото е кампанийна и е част от селфито на престижа).

Духът на новите варвари е пасионарен (по често използвания термин на Лев Гумильов) не защото има силата на бъдещето чрез разрушението, издигнато в култ от джихадистите, а защото ние нямаме цел, преситени от самодоволството на цивилизационното “предимство” над туземците смятаме себе си за идеални, непогрешими, илюзията на пазарната гордост, победила социалната чувствителност и на идеологическо равнище.

Готови ли сте да умрете за ЕС? Готови ли сте да жертвате всичко за ЕС? Не. А остана ли ви родина, за която ще го направите, или тя се размива сред траекториите на временната космополитна месторабота, или обратно –  закрепостена е в локалните граници на безизходно умиращо селце?

Варварите са готови, защото нямат нищо насреща освен заедно по асфалта, хванати за ръце, опечалени политически лидери, боричкащи се за еврофондове, чиновници средна ръка без фантазия или мисъл за ден напред, какво остава за мисия – това е натовска прерогатива, Гуантанамо е натовската Бастилия, но тя е политкоректна, цивилизационна, за всякакви варвари.

Европа умря, да живее ЕС? До следващия атентат…

Автор: Доц. Дарина Григорова
Източник: glasove.com
Advertisements

3 thoughts on “Европа умря, да живее ЕС! До следващия атентат…

  1. Причините са подминати, но да, ситуацията си е такава. И даже още по-лоша. (Картинката е вярна.)

  2. Мила доцент Григова, не забравяйте че в Европата и в Америка феминизма наложи консуматорството (бих казал суетата) и материалното начало над всичко. За модерната жена не е важно да има 4 или 5 деца. Важно е мъжът и да и подари готин джип, да и осигури удобен апартамент. За да има модерната жена смаочувствие тя иска 50 или повече чифта обувки, приятна работа в комфортен офис и не повече от едно, не дай си боже две (о, ужас) деца. Застанете пред огледалото в спокоен, ранен, сутрешен час и си задайте въпроса – кое ме блазни повече – да имам 5 деца или да имам 50 чифта обувки? И си отговорете честно – и после попитайте вашите приятелки – как мислят те?
    Защото повечето ще изпищят от ужас при самата мисъл да имат 5 деца. Но една жена с ислямска религия няма и да се подвуоми – тя ще иска децата – пет или повече. Едно за да го направят джихадист атентатор – жива бомба, и другите за да гледат семйния бизнес и родителите си на стари години. Такава им е ролята, мястото отредено им в този свят. Без суета, без претенций да гледат деца и да градят семейства. Да няма деца наркомани, обратни, болни или извратени. Това е техния израз на патриотизъм. Вие модерните жени няма да ги разберете. Това е далече от модерния вкус на суетната жена, тя не би се жертвувала – не в никой случай, уви. Тя иска да докопа мъжкара дето ще и купи апартамент и кола и няма да я тормози за деца. Ако не го оцели от първи път – развод, и търсенето продължава – втори трети – пети път – докато може да ги омайва, нали така? Хайде кажете кой е прав? И си помислете – кой е по-вероятно да победи?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.