„Свободни да виждаме истината”

„Свободни да виждаме истината”. Това е мотото на една от националните телевизии от известно време. Ах, колко подходящо, колко честно и почтено. За малко да им повярваме.

This-column-will-change-y-009

Каква е истината за „националните телевизии”? Нека специално да разгледаме така популярната Нова Телевизия. През последната точно една година ние от АНОНИМНА БЪЛГАРИЯ си направихме експеримент. Наш си, собствен. Следяхме всяка една от централните емисии на тази „свободна да вижда истината” телевизийка и си …. записвахме типа на новини, които представяха. Знаете ли какъв е резултатът от това наше изследване? Предполагате ли? Ето го:  81% от ВОДЕЩАТА НОВИНА в централните им емисии е à НЕГАТИВНА, лоша, скандал и т.н. А 78% от ВСИЧКИ новини в централната им емисия са à НЕГАТИВНИ. Ах, каква изненада. Само и единствено негативни новини. В това отношение от Нова Телевизия дори надминаха и доскорошния абсолютен лидер в България – Босфор ТВ.

Ще си кажете: „да, ама то все лоши неща стават и те са длъжни да ги отразят”. Да, да, ама не. Лоши неща са ставали, стават, и ще стават винаги, но „балансът”, и най-вече журналистическата етика – подтикват да си обективен. Поне така се учат журналистите. Истинските журналисти.

Апропо, пишещият тези редове точно това е учил и макар и да не се занимава с журналистика, знае основните й принципи. И това ме кара да задам един въпрос. Колко от „модерните” журналисти в България са завършили журналистика? Колко имат журналистическо образование? Колко?

Когато има някаква новина, журналистът е ДЛЪЖЕН да отрази БЕЗПРИСТРАСТНО РЕАЛНОСТТА. Когато интервюира 10 човека, и от тези 10 човека 9 имат едно мнение, а 1 друго, това НЕ значи, че за да има „баланс” трябва да се излъчат „двете гледни точки”, тоест по едно мнение. НЕ, това не е правилно, защото не отразява реалната обстановка. Не е честно. Но когато не им е изгодно, т.н. „честни” модерни журналисти правят точно това, изкривявайки по този начин реалността.

Не е честно да отразяваш само и единствено негативните новини. Защото да, когато стане някакво природно бедствие, естествено, че то трябва да бъде отразено. Когато има негативно събитие от национално значение, естествено, че трябва да бъде отразено. Но когато си пълниш централната емисия с абсолютно третостепенни негативни събития, ти вече показваш истинската си същност. Никой не го интересува как поредният мангал (мангалите се отразяват с приоритет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО), заклал жена си, или направил поредната простотия, никой не го интересува как станала поредната катастрофа (по „прекрасните” ни пътища направени с „евро пари”, ахам…) с еди-какви си резултати, поради простата причина, че катастрофи са ставали винаги и ЩЕ стават винаги (не само в България). Да не говорим, че в 99,9% от сериозните катастрофи, с камиони например, категорично доказано вината е на ТУРСКИ резаци, които правят каквото си искат, „хал хабер” си нямат от каране на камион (абсолютно доказано от десетилетия), но отговорност в България не им се търси. Българските шофьори на камиони са перфектни шофьори, но това няма значение. Дори и услужливо не се споменава, че инцидентите са с турци. Как все с тях стават тази неща? Не е случаен и израза”34-ка да те гони”.

Не е случайна и тенденцията за отразяване на лекарски случаи. В България се води направо геноцид към лекарите. После, защо младите лакари бягали навън (не е само заради парите). Накараха лекарите да станат и…. счетоводители. Карат ги да лекуват, но да внимават какво дават, че после…”ах, то много скъпо, какво направи, ще те разследваме”. Приоритетно се отразяват случаи на лекарски грешки, сякаш това лекарите го правят нарочно. Има ли някъде лекари, които за 20-30 години стаж никога да не са допускали грешка? Това да не е математика? Естествено, че ще има грешки, те да не са роботи. Но когато … немски лекар (случай от преди дни) се доказа, че целенасочено е убивал пациенти през последните 10 години (доказани са 99 случая на умишлено умъртвяване), то тази новина я няма никъде, нали? Нашите лекари били лоши, ахам….лоши, да, сигурно!

Да не отваряме и темата за случаите на направо неотразяване на национални празници (БТВ, НТВ). Защо ли?

Отделно е и темата за т.н. „развлекателни формати”, почти изцяло налагани от „императора на шоуто” – „Халва не ям“ (псевдоним от Халваджиян, по случайност пак не е българин) и цялата му фамилия. Толкова са „хубави”, „модерни”, „напредничави” и „добри”, че просто нямаме думи. Изпростяването на младите, благодарение и на тези откровено МАЛОУМНИ „развлекателни” формати (основно по американски и холандски тип) е от първостепенно значение за западните господари!

Т.н. „лични драми” са съществували, съществуват, и ЩЕ съществуват. Няма общество, където да ги няма. Но когато пълниш ЦЕНТРАЛНИТЕ си емисии приоритетно с такива новини, то тогава значи очевидно искаш да наложиш в обществото мнението, че … все лоши неща стават в България.

Това се нарича ПРОМИВАНЕ на мозъци, и е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО изкривяване на реалността. Това е АБСОЛЮТНО УМИШЛЕНО и целенасочено. Искат да ни накарат да вярваме, че едва ли не нищо не става от нас и държавата ни. А държавата са хората, обикновените хора, тоест ВСИЧКИ НИЕ. Не, това НЕ Е ВЯРНО. За нищо не стават тези, които са СЛОЖЕНИ да ни управляват, а НЕ ние!!!

И не е случайно, че точно в „свободната да вижда истината” Нова ТВ си взеха … плондера Салич да им изпълнява задачите. Както и една армада други послушници. Не е случайно, че по Босфор ТВ все още присъства онзи РЕЗАК Юксел … не знам си какъв, дето до ден днешен не може да върже едно изречение на правилен български и срича отвратително. Това е водещ на централна емисия?!?!? Факт! Не е случайно дори, че по БНТ културните новини се отразяват от …. Айше Сали (изключително противен урУд)! Примерите са прекалено много.  Наистина много.

Разберете, по нашите водещи медии са се настанили шайка национални предатели и кохортата им послушници, които имат за цел – ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Те искат да ни накарат да вярваме, че от нас нищо не става, че държавата ни е един „боклук”, а ние самите сме ..”мърша”. Че европейските проекти са нещо много хубаво и „Европа мисли за нас”. Че нашите политици се борят за интересите на страната, макар и „ситуацията да е много тежка”. Че в България няма „материал”, затова трябва да сме послушни и да слушаме тези, които „разбират от нещата”. Ахам…. повЕрвахме им. Но НЕ, това НЕ Е ВЯРНО.

Ситуацията в страната ни е плод на същите тези национални предатели, които ни водят към тотален разпад вече почти 30 години. Нашата вина е, че „хватката” отвън е прекалено силна и неуспяваме да се отскубнем, давайки път на истинските българи, патриоти (истинските патриоти) и родолюбци. Това е вината ни.

И докато такива индивиди се водят журналисти и ни „информират”, нищо хубаво не ни чака. Докато няма НИТО ЕДНА МЕДИЯ, която да говори, камо ли да направи репортаж за НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА В БЪЛГАРИЯ à ТИМ (тоест Мултигруп 2), не можем да говорим за истински медии. Докато „капо ди тутти капи” Бойко-тиквата се ползва с такъв медиен комфорт, нищо хубаво не ни чака. Запитайте се, защо досега не се каза нито дума, нито въпрос, за личния му живот, семейство и т.н. А за миналото му? Докато не се говори, произволно се сещам за темата със златото ни, и никоя медия не ни информира за този грабеж на века, за нас,  за никаква обективна журналистика не можем да говорим. Докато този изключително добре угоен плондер Пеевски притежава и контролира сума ти и медии ….нищо добро не ни чака. Примерите са буквално десетки, да не кажем стотици.

Запомнете едно – НЕ ГЛЕДАЙТЕ ПРОДАЖНИТЕ И ЦЕЛЯЩИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ НАШИ МЕДИИ. Те изпълняват откровено антибългарски задачи и се управляват от национални предатели. Това е задачата им, а НЕ обективност. Ако ги гледате, и по важното, ако им вярвате, то значи вие сами сте си виновни. Просто се замислете и вземете решение. Ваше си решение. От това зависи дали те, или всички ние, ще излезем победители от тази „игра”. Бъдете умни и не допускайте да ви разиграват, и да ви промиват мозъците.

Mr.X

Advertisements

6 thoughts on “„Свободни да виждаме истината”

 1. Журналистика и истина са две думи, които нямат място в едно изречение

 2. Аз по принцип не гледам казионни медии. Но наскоро, съвсем случайно, по „Нова“ забелязах нещо, та се загледах за момент…
  Не знам какво предаване беше… Някакъв „мъжага“ по потник, с големи мускули, се лигавеше с някакво… кученце… и му предлагаше да си избира между кокалче и топка за тенис… В стандартното обкръжение на някакви лигави пикли… Та, тоз ми ти еврогейски герой, се лигави, та лигави… па чупи китки, па се гъна в кръста, па хихика, па си въртя насам-натам мускулестите бръснати крачета в разни балетни пози… Отврат… Много полезно и поучително („развлекателно“) предаване беше.
  Побързах да избягам оттам. И даже ме досрамя… Та се огледах да видя, дали някой не ме е забелязал, че гледам такъв бълвоч…

 3. Да! Абсолютно подкрепям автора! Достатъчно е де се вгледате в така наречената „шапка“ на новините, та там няма нито един положителен кадър! Освен, може би, последният с астронавта! А за музикалната тема на новините?! Направо ми се отщява да гледам емисията, щом я чуя. За обективността и значимостта на отразяваните събития въобще няма да отварям дума, защото полето за коментари изобщо няма да ми стигне!

 4. БНТ – фейлд стейт дивижън
  Ьтв – лОУ айкЮ проамЬРикан-ГЕЙ платформ
  нТВ – лоу айкю юрогеян-русофобия политикал адвертийзър
  Дискавъри – проамерикан дрийм олсо хистори манипюлейтинг кънтри левел адвертайзър
  Нешънъл джиографик – проамерикан профайлинг плъс кънтри левел адвертайзър
  Хистори – трейдърс парадайз ийзи ливинг платформ

  Продължете негативния списък вие…

  Поради липса на конкурентни български представители на телевизионната журналистика (телевизията е само една) не намирам за уместно да я споменавам. Като всяка медия страда помалко, но определено е по верния път! Тя е и единствената достойна в България медия, обективно представяща на български език събитията и от източната гледна точка. Тя е единствената медия, която говори открито за реалните проблеми пред България в НАТО, за златото, за изхода от ЕС и прочие! Тя е единствената медия, която представя игралните филми така, както са създадени – без противните реклами! Тя единствена представя други освен американски филми… Онези, които не знаят за кого пиша – пожелавам им да се научат…

 5. Поздравления за автора , още много може да се каже. Заливането с тъпи новини от типа – Кейти отишла на съботен пикник , продали долните гащи на Мерелин Монро за не знам си колко хиляди долара?????

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.