Обединеното кралство напуска Европейския съюз. „Ужъст“.

Сигурно през последно време чувахте много тролска пропаганда на петата колона на САЩ (АКА соросоиди) в България по темата с референдума за излизане на Обединеното кралство (ОК) от Европейския съюз (ЕС).

how-would-brexit-affect-expats-pensions-residency-jobs-and-healthcare-136406074460703901-160513131752

Тъй като медийната сцена в страната ни е тотално предоставена на тези гореспоменати лица, те се опитваха да ви удавят в многомилионната €-кампания на щабквартирата на ЕС – Брюксел/Берлин и техните пионки в политико-бизнес средите в ОК, че видите ли ОК ще остане в ЕС, защото това искали британците. Въпреки, че не достигна никакъв материален % от същата кампания тук, все пак ни поливаха и нас българите, поне останалите в България все още. Целта, естествено, беше да ни се покаже, че „демокрацията“ и „глобализма“ са правилният избор, и че цяла западна Европа стои твърдо за обединението на всички страни от стария континент. За целта дори пуснаха на 11 юни 20-30 индивида в София с предварително подготвени лозунги и знамена, че видите ли, България била „верен член“ на ЕС и НАТО. Сиреч, да не се препоти някой, че тук вече може да се замислят хората докъде ни доведоха за 26 г. колониално „гъзолизачество“ същите тези нашенски „поп Кръстювци“.
Услужливи медии незабавно отразиха акта като „огромен“, че стотици българи били излезли да изразят подкрепата си за НАТО и ЕС. Да бе, направо милиарди били. И ей така им хрумнало точно сега, няколко дни преди референдума в ОК. Дали пък американското посолство не го е организирало?

Разбира се, след днес, когато стана ясно, че дори многото пари и политически партии не могат да спрат изискванията на „свободомислещите“ граждани на една страна, вече ще чуете дори, че Владимир Владимирович Путин е виновен за резултатите от референдума в ОК. Колкото и смешно да ви изглежда. В реда на нещата е отново да включат в България вентилатора на „комунизма“ за да подухат реалността със смрадливия си агонизиращ стон. Те се нуждаят от него, той е единствената им „опора“.

Да разгледаме някои заглавия от различни медии, които са от зависимите от НПО и политиките на САЩ медийни портали. Чрез всичките тези публикации се цели да се разкаже на българското общество, че въпреки това България трябва да се люлее на люлката на модерния колониализъм.

dnevnik.bg (на Иво Прокопиев, Икономедиа, медия трамплин за НПО и експертите им): „Как ще се отрази Брекзит* на футбола“, „Брекзит шокира Великобритания и Европа (на живо)“, „Станишев: Брекзит е земетресение с огромен магнитуд“, „Шотландия обмисля референдум за независимост, докато още е в ЕС“, „Има риск за отслабване на рублата заради Брекзит, заяви руският финансов министър“, „Какво сгрешихме с този съюз, та да накараме Великобритания да си тръгне“.

Авторът на последната статия е Юлиян Попов, който е сред създателите на Нов български университет (НБУ), по известен като Сороския университет, и няколко други НПО. Баща му беше председател на „Отворено общество“ на Джордж Сорос, както и директор в друго НПО – Центъра за либерални стратегии, където са други „ескперти“, Георги Ганев и Иван Кръстев.

Има и много други публикации през последните седмици, но ще го оставя до тук. Този вид медии са сериозно активни, все пак работят с не малко пари.

webcafe.bg: „Кой печели и кой губи след Brexit?“, „Не казаха на британците, че ще им трябват визи за Слънчев бряг“, „Не бързайте да се плашите от Brexit“ и др.

mediapool.bg: „Британия напуска ЕС: Шок, хаос и неизвестност“, „ЕС: Великобритания да напуска възможно най-бързо“, „Шотландия и Северна Ирландия открито заговориха за независимост“, „Лондон няма шанс за добра сделка при развода с ЕС“, „Brexit: The Big Picture*“.

В последната автора е Красен Станчев от Институт за пазарна икономика (ИПИ). Още една статия: „Путин: Не сме се и опитвали да влияем на процеса на Брекзит“.

Оставям до тук заглавията. Вече се усеща, какво целят. Общо взето се вижда от всички публикации, че някакъв вид паника е обзела соросоидите в България, дори най-видните „експерти“ сред тях. След писаници като тези: „Ако тя не се промени (системата на Брюксел) към повече свободен пазар, повече стопанска свобода, конкуренция и обвързаност с водещите икономики на Северна Америка …“ – Красен Станчев (ИПИ), става за пореден път ясно, че нашенските мутро-политици и мутро-„експерти“ от НПО си вървят за ръчички, искащи големия евро-американски „мултикулти“ чеп да ни ръчка свободно.

Бойко Борисов пък за пореден път не можеше да не се изсере като заяви, че: „В ЕС ще останем само ние, Румъния и Гърция“. Каква пародия. Агонията на 26 годишната шайка в управление, медии и „неправителствен“ сектор се самоизлъчва като едва ли не предадена от „партньорите“ си жертва.

ЕС се разклати, и то доста здраво. Започва да се заговаря за референдуми за излизане от ЕС и от други страни-членки.

От друга страна пък започва да набъбва и американския зародиш на сепаратизма, което ще е нещо, към което да насочат следващата си стратегия, ако се появи застрашаващ за техните цели процес в ЕС.

Нещата са много различни отколкото, това което въртят и сучат у нас социолози, политици, „експерти“ и соросоидни кретени.

ЕС върви към федерализация, където ще да стопират всички бъдещи възможности за отказ от „Съединените европейски щати“, от огромните корпорации на САЩ. За целта искат да прокарат „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции“, за което дори направи своят тур из Европа Барак Обама, и както казва К. Станчев, да се „обвържат със САЩ“ страните-членки.

ЕС върви към глобализация на мултикултурна основа, където се налага на гражданите на отделните държави да величаят големите икономики и плюят по унищожените, та дори и ако са си техните родни.
Този мултикулти-модел се налага на европейски държави със хилядолетни традиции, чрез които са запазили своите идентичности. Същите са идентификацията за това, че днес наричаме българите – българи, испанците – испанци и т.н.

Създадената от САЩ „война с тероризма“, в която участват дружно, по воля или не, страните-членки на ЕС, създадоха за целта огромни миграционни вълни, чрез които да забързат процесите по смесването на ЕС. Уеднаквяването на пазарите, големите вериги магазини, прокарването на евро-валутата, постоянното поскъпване на цените на стоките, безработицата, неспирно увеличаващите се години за пенсиониране и т.н. и т.н., са част от план за смесването на евро-нациите и завземането на националните им пазари и ресурси.

Всичко това засили евро-нацизмът в отделните държави, където, вярвате или не, не е гледано на имигрантите от европейската общност равноправно. Всеки, който живее в чужбина го е усещал, и ако е искрен – не би кривил сърцето и душата си да го отрича. Британците знаят, че страната им води коалиционни и колонизационни политики съвместно с най-големия им партньор – САЩ, и знаят, че на тях не е гледано добре в по-голямата част на света, дори и в ЕС.

Трябва да си зададем в този момент въпроса: Защо най-верния и стар партньор на САЩ излиза от ЕС?

С оглед на днешното положение около мигрантската криза (дори и тази миграция от страните-членки), икономическата такава, наистина е редно да помислим върху по-горния въпрос. И то сериозно, с оглед на бомбените атаки през последните месеци в Париж и Брюксел, тези изминалите след 2001 г. в други европейски столици. Всичко е предвидимо и очаквано.
Да не игнорираме факта, че една от позициите на „евро-сепаратистите“ за гласуване на референдума за излизане на ОК от ЕС беше именно отредена на сигурността. Британската позиция е за по-голям граничен контрол, където ще могат да избират своите бъдещи мигранти, а не да допускат икономически евро и други бежанци, между които се крият и пратеници на терора и престъпността. Те без съмнение очакват бъдещи удари, знаят го, знаят за навлезлите в континента терористи, и в страната им цигански мафии, и търсачи на социалните им помощи.

Дори Доналд Тръмп каза, че: „Хората от цял свят недоволстват и притесненията, свързани с контрола над границите, са сред основните фактори, накарали британците да гласуват по този начин.“ Тръмп прогнозира, че и други страни могат да последват британския пример. И едва ли греши.

Запитвали ли сте се, на вас, какво положително ви докара членството в ЕС? Магистралите на Бойко тиквата? Защо именно на споменатата демонстрация от София повдигаха НАТО?

Свободата на словото, където са настанени на удобни позиции в различни структури удобни индивиди. Това ли е тази свобода на словото?

Може пък разгонването на нас българите от страната ни да ви се струва много демократично, така ли? Това да не го наричате свободно движение? Ще падна от смях. Това е обезлюдяване на България, а не свободно движение. Да, работа и пари няма, затова им трябваме на брюкселските еврократи евтини и трудоспособни. За да задоволяваме прищевките на старите партньори. За целият „демократичен“ процес, единственото, което видяхме е лъснатия задник на дебелия котарак зад океана и потните „мъди“ на по-големите икономики в западната част на ЕС.

Това може да е първия пример за нещо, което в края на краищата може да е неизбежно –разпада на ЕС. Предстоят големи събития. Ще има още промени.

Дано това поучи нашенските бъдещи политици, че никога целта на една държавна власт не може да се базира на това да се гони и преследва родното население. Да ги поучи да работят за това да върнат милионите избягали българи през последните 26 г. Да подобрява условията на българския живот, а не да гледа, какво се случва и казва ЕС и САЩ. Все пак, така не може да я караме вечно, нали?

„Новия световен ред“ е шокиран, с пръст в задника. Желая им всичко най-добро на британците. Избраха бъдещето си. 23 юни 2016 г. ще остане в историята като „Денят на независимостта на Великобритания“.

Anony, 24.6.2016

*брекзит, от английски brexit”, е съкращение от Британски изход, който се отнася до референдума за излизане от ЕС.

Advertisements

8 thoughts on “Обединеното кралство напуска Европейския съюз. „Ужъст“.

 1. А дали това не е част от плана на новия световен ред? Една глобална световна криза след която народите ще приемат новият си господар..?

 2. Все тая, проблема не е в съюза.

  Проблема е че работническата класа на повечето нации е импотентна от векове и не желае да направи необходимото за да отклони посоката на развитие от нишата на тесните богаташки интереси.
  Хората не могат да си озаптят собствените политици, какво остава за тези на съюза. С напускането на съюза на местната власт няма да почне да им никне съвест между ушите. Ще бъде същата апатия само че по-малко централизирана.

  Със и без съюз няма да посмеят да посегнат на банките или да урежат „свободната търговия“ дето им скапва индустрията в замяна на евтини китайски боклуци.

  Всичко това се крепи на пълната неграмотност на хората спрямо парите за които си хабят животите да гонят но не знаят нищо за тях освен как да им се изплъзват измежду пръстите. Грамотноста по въпроса в британия не е по голяма от където и да е другаде.

  След като масите са невежи да отговарят на нуждите на диманичния живот остават ни угризките които ще ни подхвърлят патрииицте – ако са в добро настроение. А това не се променя със или без къвто и да е съюз. За промяна се изисква само-ограмотяване, лична отговорност, социална отговорност и най-вече воля. Властимащите гледат на народа като на добитък защото такова поведение водим.

  А и до сега не съм видял никой да дискутира възможноста това събитие да не е отклонение а планирана стъпка в редовната програмата на цирка.

  Дори да не е очаквания развой на събитията. Това осигури работа на британската бюрокрация за 15 години напред. Бизнес интересите на големците им ще им затегнат менгемето със или без съюза.

  Цялата работа може точно да е предвидена като разпад на съюза точно с цел да се оправдае по скорошна глобализация с извинението за спешен случай.

  Нямам вътрешна информация – просто разглеждам варианти без да имам предпочитан такъв.

  До къде ни е докарал ЕС и бойко? До гз на съседното куче. Не цъфтяхме и тогава. От както дс направиха мутрите и народа се нагъзи и си свали гащите посоката е ясна. А и какво се оплакваме от ЕС. Всичките тия кинти които се изляха тук, знаете ли колко добре им дойдоха на личните сметки на нашите държавничета. Това че народа е склонен да избоден очите на съседа си докато 300 говеда ни правят на маимуни не е по вина на ЕС само ще ви кажа.

  България се обезлюди сама, защото всичките разбирачи с големите усти решиха да си търсят късмета навън защото не им стискаше да вземат положението в свои ръце тук. Велика българия – минала и заминала. Сега имаш паплач от чистача на кенефи до министърското кресло. А ще ви кажа драги дами и господа тъй като съм бил чистач. Едно лайно не се почиства като си хванеш самолета и отидеш другаде. Лайното си седи, само тебе те няма вече. Като има такива които само серат и никой не чисти кво искате – рай ли да сме?

  Ванга ни го каза – по вода газите а жадни ходите.

  Политиците да мислели как да върнат българите? За чии гъз са им българите? Не ми мислете сантиментално, морално, принципно и патриотино. Дайте ми практическа причина поради която управленческия клас има нужда от всички отворковци които си хвнаха чукалата навън?

  Боли ги кура. Частните им сметки са пълни до горе.
  Дори българия да изпадне в пълен крах.

  А) могат и те да си хванат чукалата и да живеят където си искат без да работят до края на живота си докато ние тук си прерязваме гърлата за комат хляб като неандерталци.

  Б) могат да се въоръжат до зъби и да си правят квото си щат тука като в някоя дива африканска „държава“. Те и сега си го правят. В такъв вариант просто вече не трябва да се преструват на цивилизови и могат да ни погнат с джипките и калашниците по улиците.

  Британия излене от ЕС. Чудо голямо. Британеца не е по подготвен да направлява съдбата си от колкото някой пиян наш простак от село Бабиново. Британия вече си прокара каквито си искаше закони покрай тероризма. Нямат камери само в аналните си трактове. А някой застраши статуквото там, майка му жална. Пък и едва го спечелиха това гласуване. На кантар беше до края.

  Но така или иначе ще поживеем ще видим.

  • „…не съм видял никой да дискутира възможността това събитие да не е отклонение, а планирана стъпка в редовната програма на цирка.“
   – Да, това е много уместна забележка. Браво!
   Ето, че и някои други хора мислят така…

   И освен това съм много съгласен, че нашите беди тук идват не толкова откъм злите колонизатори, колкото откъм собствената ни психология на страхливи и покорни нищожества. Ако си говорим за народните маси и за народната психология на българите…

   Що се отнася до британците – те не са много по-добри от нас. Същите са овце. Просто там имат силен „национален елит“, който не е ЧАК толкова склонен да се покорява на „световния“ и да лиже чужди дупета.

   Иначе казано, британският „елит“ не е дотам фанатизирано глобалистичен, че да върви даже и против собствения си интерес. Не е чак толкова късоглед и евтин (като българския), че да се продава за някой друг милион напечатани зелени хартийки… С които може да обезпечи сладък живот максимум на себе си и на децата си. А за внуците – там вече божа работа… Дай му на нашия „елитен“ Прасчо да се нагруха с помийка – тук и сега… В България „нашите“ самозабравили се миризливи, дебилни, подли и комплексирани селяндури, мислещи се за „български елит“, продават и себе си, и България за „паница леща“. А често, и просто ей-така, защото са извратени и им харесва… да ги обладават. Но едва ли манталитетът на британската аристокрация и на британския финансов и корпоративен елит е баш ТАКЪВ.

 3. Според мен е нормално Великобритания да се оттегля , защото както и тук – така и там може би има проблеми свързани с по – евтината работна ръка , която предоставя ЕС , с бежанците и другите националности . Все пак Паундът държеше една от най- високите котировки за ЕС и следователно ОК би трябвало да решават дали да продължат докато не се пренасити пазара и да се получи инфлация както 97 при нас. Да не забравяме , че ОК е държава със замък и в замъка все още има Крал и Царица. Аз не виждам как пешките ще управляват царицата. По – скоро несполучлив опит пешка да стане царица 🙂 Но това също е политика. При това рокадо доста бежанци и други новопостъпили народи ще се върнат по родните си места и няма да цицат тяхната икономика .

 4. За добро или лошо, това театро няма да доведе до нищо особено в дългосрочен план. Великобритания е заминала и всеки който е бил там последните години може да го види. Надписи на арабски в Кенсънгтън в Лондон, забулени ханъми и чернилки навсякъде. Свалени кръстове от върховете на църквите. 15,000 отнети деца от бели англичани и източноевропейци само за 2014. Най-високо доказано съдържание на джендър-бендинг хормони в Water of Leith, минаваща през цял Единбург и редовно замърсени с E.coli пилета продавани в Asda, Morrisons и Waitrose (постоянно има статии за това).

  Квартали с шариа в Лондон, кмет мюсюлманин и раждаемост 5:1 спрямо бялото коренно население. Емигрантската вълна към Англия, която никога не е спирала, НЕ минава през Европа – пакистанците, арабите, бангладешците и индийците никога не са се нуждаели от европейски паспорт, за да влезнат, отворя халал дюкян и да почнат да цоцат помощи докато се ‘радикализират’. Това, което ще направи Brexit – е да даде измамно поле за изливане на справедливо натрупания английски гняв по посока на най-бедните европейски страни, които ‘са съсипали великата Британска империя’. За известно време. Докато не се събудят поданиците на нейно дебелогъзие и не осъзнаят, че ученето на Корана вече не е по желание, а абсолютно задължително

 5. И в Холандия се обмисля референдум.Франция също няма да остане назад…очаквайте големи промени..Тук в Холандия хората си искат обратно гулдена…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.