Сринахме Югославия, за да разрушим Балканите!

Американски политолог проговори за падането на Югославия и какво стои зад него

nato_north_atlantic_terrorist_organization

Американският политолог Фил Бътлър публикува статия, в която разкри шокиращи факти за падането на Югославия и на бившия социалистически строй. В основата на разрушаването и дестабилизирането на федерацията, стои желанието за контрол на Балканите.

„Да, Югославия беше мултинационална държава, която обединяваше под егидата си твърде много различни народи. Да, имаше опит за асимилация, а накрая и наложен авторитарен режим и диктатура. Но беше и изключително развита страна. Гражданите ползваха евтин градски транспорт, безплатно образование и здравеопазване, почти 100% трудова заетост, гарантирано пенсионно осигуряване, платен годишен отпуск, право на собствено жилище и редица други привилегии. В днешно време имаме не единна държава, която обединява всички южни славяни под своята егида, а група малки, слаби страни, които са принудени да се съобразяват с решенията на западните страни”, обобщава в статията си Бътлър.

Той се базира на историческите събития и припомня, че в началото Югославия е подкрепена от Франция и Англия, за да може да се противодейства на възхода на Германия. Но политическия експеримент се оказал твърде успешен. Само за няколко десетилетия федерацията е станала твърде силна и успешно е асимилирала различните народи. Още една причина, да се направи опит да бъде разбита, пише италианския Globalist .

Фил Бътлър се позовава на Майкъл Паренти, изключително популярен и уважаван политолог в Института за политически изследвания във Вашингтон, който често говорел за катастрофите в Югославия. Според Паренти, Америка също се намесила на Балканите, с цел да се превърнат югославските народи в част от Третия свят, а това може да се осъществи единствено чрез разделяне на страната.

След разпадането на Югославия нововъзникващите страни трябва да бъдат:

1. Неспособни да следват независим курс на личностно развитие.

2. Слабите икономики и природните ресурси като цяло да бъдат достъпни за мултинационална корпоративна експлоатация, включително и огромните минерални богатства на Косово.

3. Обедняващото, но грамотно и трудоспособно население да бъде принудено да работи за минимални заплати, и да представлява евтин работен басейн, чрез който лесно да се намалят и заплатите в Западна Европа.

4. Унищожаване на автомобилната промишленост, нефтодобива, производството на тежки машини, минното дело и нефтохимическата, и различни други индустрии, които не бива да бъдат конкуренция на съществуващите западни производители.

Да ви звучи тази стратегия познато? „Спомнете си за плана на Ранд Корпорейшън за Сирия. Има ги и Украйна, Донбас и Крим, които усетиха това още преди Майдана. Какъв е планът за края и на Русия?“, пита Бътлър, който заяви, че колкото и зловещо да звучи това, това е просто светът, в който днес живеем.

Въпреки че всичко може да се промени.

Източник: razkritia.com

Advertisements

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s