Сринахме Югославия, за да разрушим Балканите!

Американски политолог проговори за падането на Югославия и какво стои зад него

nato_north_atlantic_terrorist_organization

Американският политолог Фил Бътлър публикува статия, в която разкри шокиращи факти за падането на Югославия и на бившия социалистически строй. В основата на разрушаването и дестабилизирането на федерацията, стои желанието за контрол на Балканите.

„Да, Югославия беше мултинационална държава, която обединяваше под егидата си твърде много различни народи. Да, имаше опит за асимилация, а накрая и наложен авторитарен режим и диктатура. Но беше и изключително развита страна. Гражданите ползваха евтин градски транспорт, безплатно образование и здравеопазване, почти 100% трудова заетост, гарантирано пенсионно осигуряване, платен годишен отпуск, право на собствено жилище и редица други привилегии. В днешно време имаме не единна държава, която обединява всички южни славяни под своята егида, а група малки, слаби страни, които са принудени да се съобразяват с решенията на западните страни”, обобщава в статията си Бътлър.

Той се базира на историческите събития и припомня, че в началото Югославия е подкрепена от Франция и Англия, за да може да се противодейства на възхода на Германия. Но политическия експеримент се оказал твърде успешен. Само за няколко десетилетия федерацията е станала твърде силна и успешно е асимилирала различните народи. Още една причина, да се направи опит да бъде разбита, пише италианския Globalist .

Фил Бътлър се позовава на Майкъл Паренти, изключително популярен и уважаван политолог в Института за политически изследвания във Вашингтон, който често говорел за катастрофите в Югославия. Според Паренти, Америка също се намесила на Балканите, с цел да се превърнат югославските народи в част от Третия свят, а това може да се осъществи единствено чрез разделяне на страната.

След разпадането на Югославия нововъзникващите страни трябва да бъдат:

1. Неспособни да следват независим курс на личностно развитие.

2. Слабите икономики и природните ресурси като цяло да бъдат достъпни за мултинационална корпоративна експлоатация, включително и огромните минерални богатства на Косово.

3. Обедняващото, но грамотно и трудоспособно население да бъде принудено да работи за минимални заплати, и да представлява евтин работен басейн, чрез който лесно да се намалят и заплатите в Западна Европа.

4. Унищожаване на автомобилната промишленост, нефтодобива, производството на тежки машини, минното дело и нефтохимическата, и различни други индустрии, които не бива да бъдат конкуренция на съществуващите западни производители.

Да ви звучи тази стратегия познато? „Спомнете си за плана на Ранд Корпорейшън за Сирия. Има ги и Украйна, Донбас и Крим, които усетиха това още преди Майдана. Какъв е планът за края и на Русия?“, пита Бътлър, който заяви, че колкото и зловещо да звучи това, това е просто светът, в който днес живеем.

Въпреки че всичко може да се промени.

Източник: razkritia.com

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s