Другото лице на Европейския съюз

Наскоро написах един материал, в който се показва част от онези избягваните предградия на „развития свят“, които усърдно са оставяни в сенките на средната класа, за да не бъдат представяни на генералната световна публика и най-вече на туристите. С това допълнение ще се опитам да обогатя тази тема. Нямам намерение да ви пиша за хубостите на западната част на континента, нито за общия стандарт на живот, а за нещата, които се пропускат умишлено.

Смятам, че на хората им се предлага неправилна картина за това, какво точно представлява една определена част на света, където безброй наши сънародници вече живеят и работят, а други се готвят да отиват. Голяма част от хората не знаят за съществуването на т. нар. бедни квартали или част от тях в Европа. Те мислят, че такива мизерии като улиците в страната ни и циганските махали, че не съществуват другаде, и искрено вярват, че България е най-зле във всяко отношение.

Ще наблегна върху престъпните, бедни и занемарени жилищни квартали пръснати из целия Европейски съюз (ЕС). Много хора смятат, че това е лъжа, дори и тези, които работят в страните, които ще спомена, и са в пъти по-добре във финансово отношение от предходният им живот в България.

Нямам за цел да ви уверявам кой как живее, или че българите в чужбина не живеят добре, или пък че живеят страхотно, защото случаите са различни, а и всеки има собствен мироглед за заобикалящото го според своите лични представи и стандарти. Целта е да покажа, че не е коректно само нашата страна да се определя и представя като мизерна, бедна и с постоянно увеличаващ се процент на имигриращи българи и т.н. Да, лошото съществува и е реален проблем, който е оставен да се развива все повече, няма спор.

В сенките на Евросъюза

Едни от най-лошите квартали на Ирландия, без никакво съмнение са в покрайнините на столицата Дъблин. В някои от тях обирите на жилища са толкова чести, че се извършват дори посред бял ден, а някои къщи дори са нападани докато собствениците или наемателите са все още вътре, без особено притеснение. Според законите, ако ви нахлуят в къщата трябва да звъннете на гарда (полицията), и не може да използвате агресия, защото може да бъде обърната против вас от системата. Само през 2012 г. бяха регистрирани 28000 кражби с взлом1, според Централната статистическа служба.

В Балимун, Дъблин (Ирландия)

В Балимун, Дъблин (Ирландия)

Кражбите на леки автомобили са също много голям проблем, и много често явление.2 В повечето случаи от органите на реда ви съобщават след сигнал за кражба, че автомобилът вече не може да бъде възвърнат и никой не си прави труда да го издирва. Реално, тамошните ченгета, макар и възпитани от една страна (ако трябва да ги сравняваме с повечето от нашенските тулупи), действат в зависимост от това кои са потърпевшите. Ако сте част от работническата класа и без значими познати или близки, просто сте поредната жертва и до там, но ако сте някой от значение за тях или обществеността, несъмнено ще се активизират.

Мутрите и мафията на острова също не са нещо скорошно. Листата на гангстерските убийства не е никак малка.3 Съответно и наркотиците и наркоманите също са сериозен проблем.4

Общо взето хората от нисшите прослойки на обществото са концентрирани на всякъде из ЕС в многоетажни блокове натъпкани с множество малки апартаменти. В България тези жилищни сгради някои ги наричаме комунистически блокове, които обаче се оказа след години, че са навсякъде. Властите в различните страни малко по малко ги опустошават и събарят, но това единствено изнася „наемателите“ им в райони, които се превръщат в същите не след дълго, просто без високите сгради.

Най-честите проблеми са създавани от ирландските цигани, които там са по-различни на цвят от тези в България, но не отстъпват в друго отношение. Множество ирландци не работят въобще, а буквално лежат на щедри социални помощи. Същото го възприемат и доста други като един по-лесен начин на живот, изграден на базата върху живуркането на гърба на страната гостоприемник, предимно го правят някои имигранти от Полша, Словакия, Чехия, но и от други страни, които хора засядат на доживотни помощи, като някои от тях предпочитат да си ги получават и в родните си страни, където стават няколко пъти повече за тамошните им стандарти.

В някои квартали на Дъблин таксиметровите шофьори не минават с отключени врати, защото не са 1 или 2 случаите, когато нахълтват на червен светофар в колата нежелани „клиенти“.

Ако ще ходите да работите в тази страна, силно ви препоръчвам да се информирате в кои зони е безопасно да се настанявате, защото може да се обърне живота ви в един постоянен кошмар.

travels

Циганите там са наричани „пътници“ и имат множество квартали, в които виреят за сметка на държавата, която им изплаща солидни суми под формата на социални помощи. Това от своя страна спомага да се размножават като някакви животни-вредители, на които им липсва всякакво чувство на отговорност. Момичетата забременяват още непълнолетни. Мръсотията около домовете им (понякога само каравани) и вътре в тях е сходна с тази на много от нашенските „роми“. Те не признават държавата и живеят според собствените си закони. Може да се пише много по темата как много ирландци са пропищели от години наред заради безнаказаността на това малцинство. Естествено и не мога да сложа всички до един под един знаменател.

Някои места в Лимрик

Някои места в Лимрик

В Ирландия и Великобритания, децата на мърливите семейства са голям проблем, тъй като органите на реда не могат да им направят нищо.

В Ирландия също така се слагаше задължително почти до края на 2015 промишлен флуорид в питейната вода. Има някои организации, които се бориха от много години с правителството за да се спре това. Това е единствената страна в ЕС, където се извършваше тази злина официално. За щастие май му се вижда края на това отровителство, за нещастие – последиците са необратими

В Испания, въпреки неспирните разрушения от години наред на циганските махали, все още преобладават големи такива, дори в столицата Мадрид. Престъпността е толкова огромна там, че превръща Лас Баранкияс, една такава махала, в най-големия пазар на наркотици в Европа, посещаван от над 5000 клиенти дневно.

Лас Баранкияс, Мадрид

Лас Баранкияс, Мадрид (Испания)

От 2006 г. съществува един проект за унищожаването на това предградие и създаването на нов квартал с над 50000 жилища, но явно „кризата“ си каза своето. За сведение, в Испания се изпразват циганските махали и се събарят всички постройки от години наред.

В тази страна кражбите на автомобили са толкова широко разпространена практика, че се изчислява, че минимално дневно се крадат над 280 коли.5

Съществува и практика на превземане на жилища6 от цигани7, наркомани, мигранти и др. Да, добре прочетохте. Представяте ли си, че отивате да работите в друг град, или имате 2 апартамента, и се прибирате един ден, а вътре намирате цяло семейство от мургави пласьори на хашиш? И на всичкото отгоре не можете да ги изгоните лесно.

Untitled-1

Снимки от Испания, след кризата, която започна през 2008 г.

Във все повече квартали се виждат и хора ровещи в казаните за боклук. Преди няколко години имаше репортаж показващ как испански граждани редом с мигранти ровят по казаните на хранителните магазини.8 Поради добре известни причини и заради спретнатата в някои страни „криза“, много от нашенци живущи в Испания решиха да се запътят към Великобритания през последните години, в която страна започва да има все повече български имигранти, също и испански, португалски, редом с други, но в различни работни сектори, защото българите предимно обхващат най-нежеланите работни места. Обърнете внимание, че написах „предимно“.

Много подобно до Ирландия и във Великобритания е пълно с престъпност, чужди затворени общности, наркомания, бездомни хора и такива на социални помощи. Според някои статистики, на които съм склонен да вярвам, най-много маргинални квартали има точно в тази страна.

U1tled-1

Като пиша за бедност, избягвам да правя сравнения със ситуациите в други държави, защото е много относително, а и гледам различно върху това, какво е бедност в България и какво е в друга държава. Нямам и предвид мизерията на този остров от 60-те години9, а сегашните криминални квартали.

Престъпността е толкова пошла, че е трудно да се регистрират всички случаи.10 Поради което се предоставя възможност всеки почти да има право да бъде полицай-доброволец11, без да му се заплаща. В доста от градовете чувате всеки час сирените, я на органите на реда, я на линейки. Най-лошото се намира и произлиза именно от самите англичани. Ако не сте живели в квартал пълен с английски отрепки (scumbags), не бихте имали на представа що за отвратителна маса хора става въпрос – крадливи, долнопробни и без никакво възпитание и лична култура. Повечето от тези човекоподобни са изродени физически и психически във всяко едно отношение поради силното присъствие на кръвосмешението, което както и в Ирландия, не е нещо нередно, и между роднинските връзки са приети. Доста от тези хора, поради менталната им изостаналост, граничеща с варварщината, се възприемат за нещо свежарско-модно, повечето са известни като „чафс“. За да добиете представа как изглеждат, вижте снимката долу.

Т. нар. "чафс" се разпознават лесно по облеклото им. Винаги откраднато или "закупено" от магазините "Direct Sport".

Т. нар. „чафс“ се разпознават лесно по облеклото им. Винаги откраднато или „закупено“ от магазините „Direct Sport“. Жените пък се обличат също и от „Primark“.

Същите са си изградили нещо като свой начин на говорене, който не съответства на официалните диалекти и са трудни за разбиране дори от другите им сънародници. Като споменавам сънародници, нямам предвид същите, защото на този голям остров са станали местни много етнически групи, предимно такива от Близкия Изток. Та тази група от англичани-отрепки и подобни на тях са окупантите на най-мизерните и осрани квартали във Великобритания. Много от обитаваните жилища са социални, а и не е за учудване при условие, че почти всички не работят, което им позволява да имат постоянно свободно време, което да запълват с извършване на престъпления от всякакво естество.

Общо взето проблемните зони из ЕС са някак си подобни и много от живущите в тях могат да се оприличават един вид помежду си.

Казано всичко това, бих се радвал да допълнят и други българи темата с познанията си по материята. Аз ще го оставя засега до тук:

... във Франция.

… във Франция.

... в Италия

… в Италия.

Конспирацията като заключение

Целта да се поддържат тези места е явно политическа, и ако се замислим с широко отворено съзнание, бихме видели истината.

Всеки нарко-пазар е източник на финанси за определен кръг от хора, а щом става въпрос за толкова широко разпространение, тогава означава само едно, че е на държавно ниво. Нещо като тъмната страна на фарма-индустрията.

Престъпността и престъпните елементи от своя страна поддържат доста голям брой различни части от евро-структурата. Ако ги няма, тогава правителствата ще трябва да съкращават много от служителите в полицията, ще се закриват цели отдели там, ще трябва и да се съкратят пожарникари, служители от бързата медицинска помощ, в съдебната система ще трябва да се направят реформи с изрязвания и т.н. Както се казва: Системата ще рухне ако няма престъпници! А в този ред на мисли: Хей, да си направим повече? Не напразно наркотиците в страни като Италия и Испания се пласират по улиците предимно от полицейски служители чрез техни прихванати наркомани, а трафика на хора и продажбата на плът е бизнес на тлъсти фигури от държавните структури навсякъде.

Колкото повече се развива една такава система, толкова повече ще се развиват и тези зони. И с бежанската вълна не е по-различно, вече е започнала концентрацията й точно в тези предградия. Радикализацията се изстрелва като се насъскват крайно леви и десни хора от средната и ниската класа, а целта е да се използва за няколко вида атака срещу обикновения гражданин, седящ удобно във фотьойла си, затлъстяващо очакващ нови форми на гласуване, за което също са използвани тези граждани от обществото, живущи в най-опасните места на света. Лесно лъгани, защото са зле образовани и лесно подкупни.

Anony, 22.2.2016

Бележки:

 1. insuremyhouse.ie (My House Was Robbed: What’s The Next Step?)
 2. irishtimes.com (Car thefts across Republic starting to rise – in tandem with the economy)
 3. independent.ie (Faces of 10 gangland killings so far this year – and nobody charged)
 4. independent.ie (Junkies’ playground: Drug-users shoot up just yards from city centre primary school)
 5. lavozdigital.es (Se dispara el numero de robos de coche respeto a 2014)
 6. elpais.com (Grupos organizados ocupan y se instalan en las viviendas vacías de una colonia de Vallecas)
 7. https://youtu.be/cIzFk49R-v4 (Bloque de pisos con 32 viviendas con gitano okupas en Mijas)
 8. alertadigital.com (Gerona cerrará con candado los contenedores de basura y dará cestas de comida a la legión de hambrientos que existen ya en la ciudad)
 9. dailymail.co.uk (Shocking photos capture the real squalor of Britain’s slums that existed just 40 years ago)
 10. mirror.co.uk (Britain’s crime hotspots revealed: The 50 problem postcodes where an offence happens every 15 minutes)
 11. police.uk (The special constabulary is a force of trained volunteers who work with and support their local police)
Advertisements

4 thoughts on “Другото лице на Европейския съюз

 1. Pingback: Другото лице на Европейския съюз – Zahariada

 2. Вие сте единственната медия ,която показва нещата каквито са.Прозрачни сте и сте в служба на правилното използвуване на интелектуалния потенциал на човечнеството.

 3. Да! Отлична статия! С успех би могло да се направи и петнайсет минутно филмче с материалите включени тук, в помощ на „затлъстяващо очакващия нови форми за гласуване“ седящ във фотьойла си гражданин.

  Поздравления за положения труд!

  • Филмът е направен, казва си „Идиокрация“, 2005 г. Невероятно е че съществува, въпреки, че явно са положени усилия да не е известен. Също така е невероятно и че е американски, но явно и там има наблюдателни хора, без промити мозъци!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.