Корупцията като косъм в устата на глупака

От началото на т.нар. „преход“, ни тровят всячески, че България била един вид раят на корупцията, държавата-мафия, мизерия, ад. Това разбираемо е подкрепяно и пробутвано едва ли не като главната подправка за всичко, заради което българите сме били и сме най-бедни в целия Европейски съюз, обхващащ над 20 държави-членки до момента. А, да, и затова са „виновни само комунистите и руснаците“, няма значение, че не беше „промяна“, а беше „подмяна“ – либералните „демократи и НПО сe борят за нашите права“.

o-BRIT

Ако някога сте играли на стратегически игри (няма да споменавам заглавия), ще ви е известно, че има една основна норма, чрез която когато превземете даден район, можете да накарате местните жители да престанат да се бунтуват борейки се за своята независимост и свобода, нещо породено заради недоволството и агонията от завладяването на родното им място, естествена реакция. Тази норма в съществото си е да се унищожат традициите, а с тях и всичко, чрез което се самоопределят местните със специфичната си национална принадлежност. За целта се прави подмяна на културата, което е дълъг процес.

В България започна този процес преди повече от 25 години: популяризирането на чалгата, американското кино, документалните филми, създаването на множество НПО, подреждането на политическата шайка и изстрелването на мулти-партийната система, конституцията и законите, мафията и следователно и легализирането й, съдебната система… и общо взето всичко, което може да си представим, че съществува във всяка една сфера на инфраструктурата… дори и спорта, защото той е забавление целящо обединението на местните жители, без възглед на етническа и религиозна принадлежност.

Много бяха, и продължават да са, начините за притискане на местното население, на разбиването на културата му. Резултатите са в по-голямата си степен силно успешни от воденето на тази геополитическа стратегия. Засегнатите са неизбежно масово.

Много хора днес твърдят, че българите са „бай-Ганьовци“, но основно твърдящите го са също българи. Много българи днес използват разни определения от рода на „всичко хубаво, ама българска работа“, „пак си показахме българската простащина“, „българите сме продажници“ и т.н. Подобни самоопределения едва ли ще чуете в други европейски държави от живущите там, от хората от тези по-развитите. Ако можете да съпоставите гореописаните методи с вашите лични спомени, ще имате и поглед към хоризонта на тези днешни резултати от воденето на подобни програми целящи подмяна на българщината, в цялата им светлина и проблясъци.

Не е тайна, че всичко това е причинено в следствие на воденето на война между някои от най-големите световни сили и техните държави-мажоретки. Целта беше завладяването на пазар, ресурси и територия, като същата е използвана като част от мрежата на западните плацдарми.

Казано всичко това, не е трудно да се досетите, защо се приватизираха и унищожиха по-големия брой заводи, и цялата индустрия, под предлог, че трябва да се изплаща дълг, че един вид не е било функциониращо нищо, че е работило всичко в ущърб на хората и държавата, и т.н. и т.н. Всичко излизащо от устиците на затлъстяващите „експерти„. Ако пък към това добавите терористичните задкулисни операции на НАТО в Европа, и цветните революции, картинката ще се осветли още повече.

Има си и причина да се нагласят в политиката точните индивиди, а тя е търсенето на хорското недоволство и непрекъснатите безрезултатни подменяния на кадрите във властта. Но в никакъв случай не се оставяйте да бъдете водени за езика от некомпетентните и нищо неразбиращи хора-добитък, твърдящи, че едва ли не всичкото най-лошо е българското.

Въпреки това, което ни накараха да повярваме в течението на толкова много години, е изключително некоректно да се самоопределяме за хора-лош материал. Няма незначителни хора, но колкото повече се потъпкват хората, толкова по пасивни стават – ледно манипулируеми

Завъртането на призмата

Днес всички чуваме постоянно, и четем навсякъде, че сме много зле, че сме един вид ужас, последната дупка на кавала в ЕС. Дори преди години един чуждестранен артист беше изобразил България като тоалетна система от миналото. Правят се и документални филми осмиващи българския мъж, издигайки пред него американеца, като по добър във всяко отношение. Водят се и множество семинари по света, от различно естество, които са предназначени да се манипулира историята на страната ни. Скапаха ни, точно така, защото го повярвахме, повлияха ни, манипулираха ни. Затова няма да пиша за корупцията в България, а ще наблегна над тази в Европейския съюз със цел да се изясни тази тема.

Няма как де не спомена като за старт Кристина, сестра на испанския крал. Тя и съпругът й са на чело на огромни корупционни схеми, както и 17 други от фондацията им „Noos” (един вид НПО). Сестрата на сегашния крал на Испания и другите, бяха разобличени в измами, пране на пари, кражбата на милиони евро и др. Това е просто един от безброй други случаи със замесени хора от горните прослойки на испанското общество.

И престъпните политици във Великобритания са нещо много известно от години наред: Кристофър Хюн, английски политик от либерална демократическа партия използваше властта си за да промени развитието по делото за престъпление. Министърът на околната среда Елиот Морли е друг известен случай, пробвал се да направи измама свързана със заплащанията по ипотеките на дома си. Други от по-известните на острова са: Ерик Илси, Дейвид Чейтор, Том Уайс, Миранда Грел, Лорд Арчер, Джонатан Айткен, Ашли Мот, Томас Смит… и другии още политически скандали във Великобритания.

В САЩ листата с политици-престъпници е огромна и първите случаи на нашумели престъпления датират още от 1777 г. Престъпленията са от всякакво естество, от педофилия и изнасилвания, до кражби и убийства.

Някои от известните съдии-бандити: Самюел Кент, Томас Портиус, Джак Камп, Роберт Колинс, Уолтер Никсон, Алсий Хастингс, Хари Клейборн.

Други, включващи всякакви престъпници от съдебната система, различни администрации, политици и др. хора от властови структури: Джон Хол, Генерал Дейвид Петреус (директор на ЦРУ), Майкъл Грим, Трей Радел, Рик Ренци, Джеси Джаксон, Лаура Ричардсон, Люис Либи (от служителите на Дик Чейни), Уилям Джеферсон, Джак Абрамоф, Дюк Конингам… и още много можете да видите тук… и още тук.

Политическата корупции във Франция датира силно още от 1816 г. Можете да проследите множество случаи и замесените политици и структури ето тук.

За политическата корупция в Италия има ли смисъл да пиша? Самото име на Силвио Берлускони е достатъчно за да добиете представа за масивността на олигархо-политическия елит.

През 1999 г. Жак Сантер, ръководителят на Европейската комисия, и неговите колеги комисари, всичките 20 евро-бандити бяха накарани да подадат оставка заради огромни корупционни схеми.

През 2006 г. стана известно от един доклад за периода 2004-2005, който се криеше официално от обществеността от Европейския парламент няколко години, дори след изтичането му в интернет, Докладът Галвин, за финансови злоупотреби със замесени над 160 евро-депутати крадци.

През 2011 г. стана известно за австрийския политик Ернс Щраса, който искаше да промени закони на Европейския парламент, защото разни компании му обещали 100 хиляди евро годишно. Същата година стана известен и румънския политик Адриан Северин, за приемане на подкупи от журналисти и кражбата на над 400 хиляди евро от бюджета на ЕС.

Ами Кристин Лагард, сегашната директорка на МВФ, и корупционните схеми за над 400 милиона евро?

Ако тръгна да описвам всички известни ми случаи и да издиря допълнителна информация – би било тема за доста тлъста книга.

Untitled-1На горната снимка можете да видите някои от най-опасните квартали в Европейския съюз, някои от снимките са заснети в Швеция, Франция, Ирландия, Великобритания и др.

Ако си мислите, че само в България има мръсни и мизерни нелегални и/или легализирани гета, опасни квартали, някои с т.нар. „комунистически блокове“, и, че там тези човешки групи не са неспирно причината за всекидневни престъпления – жестоко се лъжете. Навсякъде има и мизерия.

Ако сравните статистически процента престъпления в други от „пробутваните“ ни за „супер-демокрации“ страни, ще се изненадате, ако не ви е известно вече. Съотношението е огромно. Бездомните хора стават все повече също. Безработните са огромно количество също. Обаче тези политики тъпчат тези, които не успяват и затова набират евтина работна ръка от умишлено съсипани икономики, като българската примерно. Но ние дори не сме и единствените икономически имигранти в Европа. Заедно с нас, а и някои пред нас, се нареждат румънци, поляци, словаци, латвийци, литовци, в зависимост от дестинациите. Обърнете внимание, че това е засегнало повече държавите, които са от бившия „соц.-лагер“. Но от 2008 г., когато скалъпиха на някои от европейските страни „кризата“, принудиха да се започне със смесването на народите, и оттогава разновидностите на мигрантските групи са от много повече страни, примерно португалци, испанци и италианци. За „бежанците“ пък да не споменавам, че ще ме преследват за „антисемитизъм и ислямофобия“ евро-органите.

Много от нас вече ни е известно също и, че „перфектните“ пътища на рекламирания ни Запад – не са чак толкова добри. На снимнката долу виждате състоянието на пътищата в САЩ и западната част на ЕС.

Untitled-21

Ако се мислите за по-низши и тъпи от хората от другите страни, помислете два пъти. Само във Великобритания една статистика показа, че 28% от запитаните деца на коя планета живеят, получените отговори са били „планета Великобритания“. Бедността и неграмотността нарастват там постоянно.

Така е, в България е зле, зле е поради куп причини. Корупция също има – много!

Anony, 12.2.2016

7 мнения за “Корупцията като косъм в устата на глупака

  1. Както и да е – статията може да се разглежда и като опит да се умие фасона на „българската политическа класа“ – едно 100-процентова организирана престъпна група откъдето и да я погледне човек! Ето сега и далаверата с Аликс Партнерс – както я описва Григор Лилов (а той е ненадминат разследващ журналист) – Фирмата създава една дъщерна компания „Аликс Партнерс Сървисиз“ и т.н. която ще извърши поръчкова ревизия на състоянието на КТБ. В случай че се разкрие схемата тази дъщерна фирма изгаря,.. но рушветът е колосален и фирмата майка не й дреме! Оправданието – сбъркала е в назначаването на служителите, били кофти хора, нискоквалифицирани, с нечисти биографии и каквото още им кефне да пишат… Обаче гушва примерно 50 или 100 милиона ЮСД рушветче, закрива фирмата, „наказва провиненинте служители и… А българите? В момента около 850 000 пенсионери живеят месечно с пенсии от 155 до 300 лв.Въпросната „пътна инфраструктура“ е кочина наистина… Абе въобще какво да си драскаме и чешем езиците и ръцете…. Китайците са измислили лечението…

  2. Pingback: Корупцията като косъм в устата на глупака – Zahariada

  3. Pingback: Другото лице на Европейския съюз – Zahariada

  4. Благодаря, Владимир Киров! Аз не съм излизал от София (освен до Кюстендил и Дупница 2-3 пъти) от 1997 г. и явно съм загубил представа за „еволюцията“ на останалия свят! А си спомням как са били нещата с „пътната инфраструктура“ в Зап. Европа отпреди последно 23 години. Значи дстатията наистина е отчайваща, поне за старчоци като мен… Дето пък няма и да емигрират въобще!

  5. Pingback: Корупцията като косъм в устата на глупака

  6. Мрачно! А дали е вярно? Камарата от снимки, приложени в статията въобще не убеждава в нищо. Дупките по градската „пътна инфраструктура“ е напълно възможно да са от България! Може би искате да повдигнете масочувствието на българина, като му покажете че не само в България, но и навсякъде по света е пълна кочина? Според мен обаче ефектът ще е обратен – българите, които все пак хранят някаква надеждица, че има и нормални страни – съвсем ще се отчаят. По-хлабавите може дори да посегнат на живота си пред липсата на всяка перс пектива за оправяне на нещата…
    Не знам… Помислете и вие, авторите…

    • Човек, ти ходил ли си в Англия? Някои снимки с дупките от пътищата са наистина оттам. За други примерно за САЩ са сложили в статията и link: http://www.odometer.com/lifestyle/4672/20-cities-with-the-worst-roads/#page=1
      Авторът не пише, че е „навсякъде пълна кочина“, а че в България НЕ Е, че има лоши махали и в доста по-развити държави. Съвсем да се отчаят? Да се ядосат, викам аз, да помислят с главите си !!!

Прочетете и правилата за коментарите!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.