Депопулация: Вирусът „Зика“ – откритие на Бил Гейтс

Сегашната глобална епидемия с вируса „Зика“ е възможно да произлиза от генно модифицирани комари, които са били освободени в Бразилия по време на проучвания, финансирани от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.
bill-gates-zika-1078x515

Вирусът „Зика“, който е бил открит в 18 от 26-те области в Бразилия се предава от комар на име „Айдес Егюпти“ (Aedes aegypti). Генетично модифицираната версия на този комар (OX513A) е разработена от британската биотехнологична компания, наречена „Oxitec“.

В резултатите от опитите в Бразилия, публикувани през това лято, участват генно модифицирани комари, за които се твърди, че се борят с разпространението на денга, жълтата треска, чикунгуня и вируса „Зика“. Но учени предупредиха, че проучването няма достатъчно контрол, който да гарантира, че комарите пуснати на свобода в природата няма да се окажат причина за разпространение на треска денга, жълта треска, Чикунгуня, и вируса „Зика“.

Накратко, тези генетично модифицирани комари може да са причината за избухването на вируса „Зика“ в Бразилия и други части на Южна и Централна Америка.

Ако тези комари са напълно безопасни, тогава защо се пазят в тайна?„, пита Гормит Син (Gurmit Singh), председател на Центъра за околна среда, технологии и развитие в Малайзия, друга държава – платформа за полеви опити в „Oxitec“.

Британската технологична компания за насекоми в Оксфорд е разработила насекомото със средства от фондацията на Бил Гейтс. Тя провежда първите открити проучвания с трансгенни „Айдес Егюпти“-комари на карибския остров Гран Кайман през есента на 2009 година.


 

Бележки:

GMS Chronicles: Zika Virus Funded by Bill Gates
Oxitec Limited
GM Mosquito Trial Strains Ties in Gates-Funded Project
Outbreak of Microcephaly Connected to Zika Virus in Brazil
Genetically engineered mosquitoes nearly eradicate dengue fever-spreading bugs

Advertisements

One thought on “Депопулация: Вирусът „Зика“ – откритие на Бил Гейтс

  1. Pingback: kreport.eu 2016©

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s