Депопулация: Вирусът „Зика“ – откритие на Бил Гейтс

Сегашната глобална епидемия с вируса „Зика“ е възможно да произлиза от генно модифицирани комари, които са били освободени в Бразилия по време на проучвания, финансирани от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.
bill-gates-zika-1078x515

Вирусът „Зика“, който е бил открит в 18 от 26-те области в Бразилия се предава от комар на име „Айдес Егюпти“ (Aedes aegypti). Генетично модифицираната версия на този комар (OX513A) е разработена от британската биотехнологична компания, наречена „Oxitec“.

В резултатите от опитите в Бразилия, публикувани през това лято, участват генно модифицирани комари, за които се твърди, че се борят с разпространението на денга, жълтата треска, чикунгуня и вируса „Зика“. Но учени предупредиха, че проучването няма достатъчно контрол, който да гарантира, че комарите пуснати на свобода в природата няма да се окажат причина за разпространение на треска денга, жълта треска, Чикунгуня, и вируса „Зика“.

Накратко, тези генетично модифицирани комари може да са причината за избухването на вируса „Зика“ в Бразилия и други части на Южна и Централна Америка.

Ако тези комари са напълно безопасни, тогава защо се пазят в тайна?„, пита Гормит Син (Gurmit Singh), председател на Центъра за околна среда, технологии и развитие в Малайзия, друга държава – платформа за полеви опити в „Oxitec“.

Британската технологична компания за насекоми в Оксфорд е разработила насекомото със средства от фондацията на Бил Гейтс. Тя провежда първите открити проучвания с трансгенни „Айдес Егюпти“-комари на карибския остров Гран Кайман през есента на 2009 година.


 

Бележки:

GMS Chronicles: Zika Virus Funded by Bill Gates
Oxitec Limited
GM Mosquito Trial Strains Ties in Gates-Funded Project
Outbreak of Microcephaly Connected to Zika Virus in Brazil
Genetically engineered mosquitoes nearly eradicate dengue fever-spreading bugs

Advertisements

One thought on “Депопулация: Вирусът „Зика“ – откритие на Бил Гейтс

  1. Pingback: kreport.eu 2016©

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.