Подмяната продължава

history-lists-7-people-who-pretended-to-be-royals-false-dmitry-i-464443431-E

„…Изведнъж дръпнахме юздите с възклицание на ужас, точно пред нас се издигаше грамада от черепи, смесени с кости от всички части на човешкото тяло, скелети почти цели, дрехи, човешка коса и изгнило месо, заразяваща миризма се разнасяше наоколо”

Грозни картини, нали?

Цитатът е част от разказа на журналиста Дженюариъс Макгахан, който е един от първите чужденци, описали зверствата в България след Априлското въстание. Журналистът разкрива картини на много от турските издевателства след посещенията си в Перущица, Батак, Панагюрище, Клисура и Пловдив. Гледките, които рисува изобилстват от ужас, кръв и смърт. Събитията, чийто свидетел е Макгахан са описани и от десетки други чужденци. И всички единодушно разказват за хиляди погубени и почернени фамилии. Българинът е унищожаван в продължение на векове.

Това са фактите.

През няколко месеца обществото ни бива разтърсено от нови и нови скандали, свързани с най-нагли опити за подмяна на историята ни. Преди две години грубата намеса лъсна благодарение на будни родители, които алармираха медиите за подмяната в учебници за 3 клас. Сред виновниците за абсурдните промени се оказаха все познати имена. Учени, които години наред са изменяли историята ни леко и незабележимо чрез най-малките. Промивка на мозъци или заличаване на исторически факти, всеки сам може да си избере. Историята е чуден похват, с който можем лесно да изменим нечие объркано самосъзнание. А какъв по-удобен момент от този, в който един разединен народ се лута между физическото оцеляване и морала.

Към днешна дата опитите за подмяна на хилядолетната българска история продължават с пълна сила. И докато преди година те са ставали през най-малките и уязвими, невръстни дечица, то днес вмешателството си позволява и да манипулира и възрастните чрез видни представители на научните среди, които уж прославят България и извън граница.

Кой иска да претопи нацията ни днес? Отново е професор и отново е българин. А някога даскалът, попът и кметът са били стожерите на българското самосъзнание. Представител на България в Германия, това е проф. Николай Маринов. Окичен с високата титла, той преподава политически науки. От позицията на преподавател и лидер на мнение, проф. Маринов разгневи българите с изказванията си, че народът ни е цъфтял във вековете на робство. Сред безумните твърдения на професора има такива, че кръвният данък е бил разкош в сравнение със западните данъци. Че дори робство не е имало, а българите са били щастливци, че съществуват под крилото на Османската империя.

4fdbec9d8af147b79ba1fe5a616d0b8d

Николай Маринов

Тези и още много други безумни и абсурдни твърдения, професорът бълва малко преди Коледа. И въпреки че лично се увери в несъгласието на българите, той не престана с опитите да изкривява историята. След настъпването на 2016 г. той поднови лъжливите си беседи. Но е безпредметно да се влиза в разискване на хилядолетната българска история. Тя вече е неоспорим факт, въпреки опитите му да докаже противното.

А ако те не са платени, то значи той се изживява като онзи периферен слой интелектуалци, за които историческата истина и патриотизъм не са от кой знае какво значение. Но упорството му говори, че крайната цел на всичките му усилия е едно трайно и крайно обезличаване на българската идентичност, чрез посланията на “толерантността” и “цивилизованите общества”, към които той лично се причислява сам.

Наглото му поведение и арогантните коментари станаха причина за създаване на подписка, против подмяната на българската история. Тя не претендира за величие или отдавна забравена слава, но и не трябва да забравяме историята. Българският народ е като всички народи – нито по-добър, нито по-лош. Но години наред е мачкан и дори не става дума за вековете робство, а за всичките след него. Подтиснат от столетия иго, днес българинът е като мека, моделираща маса в ръцете на най-страшните тирани.

Тирани, които са родени и закърмени с истинската ни история. Но алчни за пари, решили да я продадат. И от високите позиции, които заемат, моделират младата маса. Изграждат по изкривените си и платени представи всеки, който доброволно реши, че иска да се докосне до знанията им, маскирани зад университетски преподаватели.

Миналото ражда настоящето, а настоящето е основата за нашето бъдеще. Да не позволяваме други да градят бъдещето ни върху лъжи.

Петицията против подмяната – НЕ на подмяната на българската история

Източник: dunavmost

Advertisements

6 thoughts on “Подмяната продължава

 1. Прекрасно е, че има кой да алармира за подобни личности. Те трябва да бъдат обявявани, за да не могат да сеят своята омраза към България!

  Предател!

 2. Откакто взех да се занимавам по-отблизо с нашата история и особено по-ранната, направо бях смаян от огромното количество продажници като този „професор“ в Германия! Поне да беше научил как се е ставало професор една време в Германия – освен да е хомо докус (знаещ човек), кандидатът за професор е трябвало зда бъде и хомо бонус (добросъвестен, почте, морален човек). Не го знам дали е „докус“, но категорично не е „бонус“!!
  Но и тук, на родна земя има доста такива екскременти сред така наречената академична общност. Да вземе археоложката Джонова напр. (не й помня всичките имена). Преди години тя се занимава с изучаването на подземния храм или древна обсерватория край с. Гърло, Брезнишко. И накрая заявява в труда си че всичко там много й приличало на културата „нураги“ която е разкрита най-напред на о. Сардиния и други някакви подлизурки изглежда са я обявили за древноеврейска. И нашата Джонова веднага обяви и древните паметници до с. Гърло за древноеврейски! Да не говорим че е много съмнително дали има „древни“ евреи, та камо ли и такива дето ще оставят материални паметници за съществуването си! Друг подобен типец беше археологът от Варненския археологически музей. Той обяви древните руини и артефакти край Провадия също така за древноеврейски! Не помня как колегите му го наказаха – дали го наритаха по продажния задник или просто издействаха уволнението му, но бяха предприели нещо… И още много има такива у нас за жалост!

 3. … за такива, като този професор, трябва да се отвори „Белене“ отново.
  Не елцентралата. 😉
  ( Поне има изградена инфраструктура. )

   • 🙂 По-добре в „Белене“. „Да поработят, да създадат малко блага, да осъзнаят грешките си, да се превъзпитат…“

    Казано иначе, да изпитат на собствен гръб новия комунизъм, който градят под формата на „мултикултурно общество без национално самосъзнание“, както го определиха няколко родни политици това изродско течение през последните дни. 😉

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.