Уроците на халифата

Писателят политик Едуард Лимонов за това към какво тласка халифатът съвременната цивилизация

Opposition leader

Признавам, че в началото не ги дооценявах.

Направо ме убиваха с техните сандали, развети бради и черни знамена на детската им пиратска република. Автоматите изглеждаха като детски играчки, сякаш поставяха рок опера в иракската и сирийската пустини.

Отрязаните глави на американците и японците също не означаваха кой знае какво за мене. Честно казано, не съм поклонник на американците, а японците също не са моята, както се казва, „чашка с чай“. През Втората световна те (японците) погубиха 17 милиона в Азия, не ми беше особено жал за тях.

Но когато халифатът взриви нашия руски самолет от Шарм ел Шейх (ясно е, че своята нация ти е най-близка), разбрах, че имаме работа с някаква дяволска тъма.

Ние, разбира се, бомбардираме в Сирия и разбира се, че сме ги притиснали, но в отговор, за „добре дошли“, те настъпват там, където най-малко ги очакват.

Удариха в Мали, на друг континент. Атакуваха френския Париж, в самото му сърце, 130 трупа. В Калифорния двама техни камикадзета застреляха 14 човека. В лондонското метро техен психопат, въоръжен с мачете, вилня с викове „За Сирия“, рани трима.

Но главното! Наскоро медиите разпространиха новината, че халифатът е превзел четири провинции в Източен Афганистан.

Първо, това е съвсем до нас и това е Централна Азия, където карат старостта си все още светските Каримов и Назарбаев и където е достатъчно да запалиш кибритена клечка, за да избухне всичко в пламъци!

Американската армия засега остава в Афганистан, но там тя е малобройна, а за личния състав на талибанските подразделения няма да представлява никаква трудност да премине под знамената на черния халифат (впрочем какъв беше смисълът нашите медии да заменят ИД с ДАЕШ? Те основаха халифата, те имат халиф Ал Багдади – значи наричайте ги халифат, те са се самоназовали така).

Барак Обама излезе с телевизионно обръщение от Овалния кабинет в Белия дом.

Той говори за Афганистан, той не говори за Сирия.

Той постави на дневен ред нещо безсмислено – защото, ако говорим откровено, предложението му е глупаво. Обама заяви: „Прекратяването на огъня в Сирия ще позволи на САЩ, на техните съюзници и Русия да се борят с бойците от „Ислямска държава“.

„Ислямска държава“ какво, също ли ще прекрати огъня? Не, няма да го прекрати, разбира се. Ще атакува прекратилите огъня, ще убива, ще завзема територии.

Другите участници в тази хаотична гражданска война с примес на интервенция няма да престанат да се избиват взаимно, позточно – ще продължат да убиват всички. Единствено побеждавайки халифата, ще стане възможно с много труд да се организира прекратяването на огъня.

Разбираемо е, че Обама бе длъжен да предложи нещо. Но защо предлага неосъществима безсмислица? За да кажат по света: „Ето, президентът на Съединените щати излезе с предложение!“.

Така и казаха. Целият свят дълбокомислено закима – та нали това е самият Президент на Самите Съединени, на самите Щати!

Човекът просто изтърси глупост…

А това, че халифатът откри още един фронт – един дявол знае кой по ред вече – че на картата на света се появи още едно гангренясало петно, Обама се постара да не забележи, защото той наистина не знае какво да прави с халифата в Афганистан.

Обама възнамеряваше да изтегли войските от Афганистан и вече успя да изтегли голяма част от тях – обеща това на избирателите. Какво, сега ще ги върне обратно ли?

Ето, ще видите как САЩ сега ще се стремят да не виждат халифата в Афганистан. Но той ще ги принуди да го видят.

Сега его кой принадлежи към халифата и кой не.

Тези двамата от Калифорния: жената бе част от халифата, тя се врече чрез интернет на халифа Багдади. Това, че не го познава лично и не е връчила писмено заявление, няма никакво значение. Тя се врече, това е достатъчно. Истински вярващите не се шегуват с такива неща.

Забележете само как халифатът удовлетворява стремежа към саможертва на съвременния човек. Вричайки се на халифа, човек отдава своята душа. Западната цивилизация не знае какво да прави с човешката душа, човешката душа бива открито отхвърляна.

А халифатът пази душата.

Той е събрал около себе си недоволните на тази планета. Все още не всички недоволни и едва ли ще ги събере всичките, но са много и както виждаме, халифатът е 100% интернационален! Безбрежно широк във времето и пространството, без за това да е нужна шенгенска виза.

Защо са дяволска тъма?

Защото изискват подчинение, унищожавайки всеки, който не им се подчини.

Унищожават всички други форми на живот. С тях не бива да се правят договорки. Защото са черна тъма. Защото обричат хората на робство.

Това е второто предупреждение за човечеството след хитлеризма.

Ние не притежаваме система от мисли и вярвания, които да са в състояние да им се противопоставят. Имаме ограбващ олигархически либерален капитализъм, при който човек за човека е твар.

Този път, разбира се, ще победим. Но е необходимо спешно да се откажем от националния егоизъм, да престанем да проповядваме равенство, да се обърнем към човешката душа. Искам да кажа, че със своето безпределно насилие халифатът тласка съвременната цивилизация към това всички ние да се променим.

Ако не направим нужното, те ще ни унищожат под знамената на своята детска пиратска република.

Превод от руски: Елена Дюлгерова
Източник: glasove.com

Advertisements

One thought on “Уроците на халифата

 1. Боже мили, поредната глупост! Абе хора, не разбрахте ли най-после, че няма такова нещо като този, т.нар. „халифат“! Това е театър! За ИД (въпроснния „халифат“) спокойно можете да мислите просто като за наемна армия на Държавния департамент на ФАЩ!

  Естествено, такава организация (ИД, халифат, ИГИЛ или ДАИШ – наричайте я както искате) действително съществува и тя действително убива хора. Но и на времето нацистка Германия също беше реална и съвсем реално убиваше, завладяваше територии и подлагаше цели народи на геноцид. Падаха реални бомби, умираха реални хора. И нацистите реално вярваха в своята химера, както впрочем, и комунистите – изобщо, всички хора, въвлечени в целия този ужас.

  Но това не прави нацистка Германия някакво, едва ли не, естествено явление. Въпреки всичко, тя си беше изкуствено творение, създадено по предварително написан сценарий, от конкретни сили (сценаристи), изпълнено под ръководството на конкретни режисьори и финансирано с парите на конкретни спонсори. В този смисъл, целият Трети райх беше нещо като актьор, а Втората световна война беше нещо като холивудска продукция. Нацистка Германия беше създадена за отвличане на вниманието от истинския извършител, който извлече истинската полза от всички последвали ужасни събития. Нещата хем съществуват (от една страна), хем пък (от друга страна) изобщо не са такива, каквито изглеждат! Актьорите са реални, но това не прави реална самата постановка!

  Същото се случва и днес. Да, „халифатът“ съществува и е страшен, но много по-страшен е неговият създател зад кулисите. Крайно време е да се замислим защо ни карат отново и отново да участваме в подобни кървави пиеси, кой е техният създател и няма ли начин да разтурим целия този гаден, дяволски театър?

  Всичко, което се случва „по света и у нас“ е някаква смешно-страшна оперета, чудовищна в своята наглост. О’Банана бил избълбукал нещо… Някой бил предприемал някъде някакви действия… Халифатът нещо си бил правел, да речем, в Афганистан…

  Алооо, време е да се събудите! Пораснете малко! (Това и за другаря Лимонов се отнася…) Нищо ново няма в света! Всичко си е както преди – актьорите са същите и театърът е същия, само постановките са малко по-други. Все пак, трябва да има малко разнообразие, нали? Не може по сто пъти да изкарвате на сцената Хитлер!…

  Макар, че фашистчетата и нацистчетата стават все още – тук-там от време на време ги изваждат от нафталина и ги пускат отново на сцената, да не се хаби сценичен материал. Както, да речем, в Укралайна и в прибалтийските фашистики… Но главният злодей трябва да е нов, и ето го – изкарват ни ново плашило… Нов герой се появява на сцената…

  Чудя се, не ви ли омръзна? Такива плитки анализи, такива елементарни разсъждения!… Вижте най-после зад кулисите, погледнете кои са движещите сили! И на свой ред, техните движещи сили… Рекурсията е на няколко нива – отворете ги до последната матрьошка и вижте какво има там, вътре, в последната…

  Кой бил имал сметка… Вярно, така е – търсете печелившия! Но не гледайте само на сцената, кой герой там, от пиесата, бил имал изгода… Гледайте ИСТИНСКАТА интрига, която се разиграва зад кулисите – кои са нейните, истинските (!) персонажи и какви са техните, истинските (!) интереси!…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.