Европейският съюз се гърчи в предсмъртна агония

Проблемите на Франция, моралният империализъм на Меркел и евентуалното излизане на Великобритания от съюза изваждат на показ дълбокият разкол в общността1450087639

Атентатите в Париж от 13 ноември засенчиха един от най-тежките проблеми на нашето съвремие – плачевното състояние на Европейския съюз. Частичният успех на местните избори на „Националния фронт“ на Марин льо Пен може да доведе до срив на френската политическа система.

Триумфът й на първия тур се обяснява не само с разочарованието на избирателите от политиката на социалистическото правителство към ислямския екстремизъм, колкото с общото недоволство на французите от политическото статукво, което последователно води непопулярни политики под диктата на Брюксел.

Евросъюзът носи отговорност за политиката на отворени граници, заради които радикалните ислямисти получиха прекрасната възможност да влизат и излизат от Белгия и относително лесно да превозват оръжие из цяла Европа. Франция така или иначе не може да се похвали с отлична интеграция на мюсюлманското си население, а политиката на Брюксел още повече влоши нещата.

Друг повод за безпокойство е ситуацията в Германия. Въпреки че стана личност на годината на списание „Тайм“ заради отворените врати за бежанците, канцлерът Ангела Меркел, „императрицата на Европа“, не намира подкрепа за тази си политика сред сънародниците си. Думите й, че Европа може да приюти милиони мигранти, разгневиха много от нейните поддръжници и накараха Унгария, която издигна стени, за да се защити от пришълците, да я обвини в „морален империализъм“.

Много страни от ЕС бяха възмутени, когато Еврокомисията предложи под диктата на Берлин да се въведат квоти за мигрантите. Словакия заяви, че ще приеме само християни, Румъния си направи самоотвод като заяви, че не е способна да интегрира в обществения си живот циганите, какво остава за мюсюлманите. Вместо да покаже единна и прогресивна Европа, идеята на Меркел, стана символ на дълбокото разделение на континента и неговата враждебност към чужденците.

Тези случаи показват и как усмирителната риза, наречена евро, и дикатата на Германия върху политиката на Европейската централна банка, доведоха до икономическа криза. Дефицитът на демокрация в Европа, чиито лидери вече предпочитат да вземат решения без да се допитват до избирателите, обединява гражданите от Бристол до Будапеща срещу управляващите елити.

Независимо от това бюрокрацията и олигархията, които стои начело на ЕС, продължават да показват, че нямат никакво намерение да положат грижи за интересите на тези, които управляват.

Дейли телеграф, Превод „Епицентър“
Източник: epicenter.bg

Advertisements

4 thoughts on “Европейският съюз се гърчи в предсмъртна агония

 1. Колкото повече мисля върху това, за какво изобщо е създаден този Еврейопейски съюз – толкова по-силно ме преследва мисълта, че той е само една временна структура. Той май е предназначен да бъде унищожен още от самото си създаване.
  Просто, преди това да се случи, той трябва да изпълни някои задачи. И той вече почти всичките ги е изпълнил. Преди всичко народите, влизащи в него трябваше да бъдат развратени, отровени, отслабени, опорочени, обезумени. Трябваше да загубят своя суверенитет и да забравят какво изобщо е това нещо и за какво служи; а който се сети за него, трябва в бъдеще да бъде накаран да се срамува от самата идея за някаква си национална независимост и самостоятелност. Трябваше да бъдат унищожени корените на европейската култура, трябваше да бъдат подменени истинските хуманни и културни ценности с трансхуманизъм и транс-национализъм, трябваше да бъде изкоренено християнството…
  Всичко това вече е изпълнено…
  При това, не забравяйте – сценаристите предвиждат винаги повече от един вариант за развитие на събитията! И те се стараят да организират своите планове така, че винаги, при всяко възможно развитие, гарантирано да извлекат полза.
  ЕС гарантирано е полезен за глобал-фашистите – и в случай на война, и в случай на мир; и ако се усили, и ако се отслаби; и ако се интегрира още повече, и ако напълно се разпадне…
  При всеки вариант той така или иначе ще допринесе за световната гРобализация. Просто в единия случай ЕС ще бъде включен като цяла, готова структура в някаква по-едра организация. В друг случай ЕС ще доведе до разсипване на силните европейски страни, ще ги докара до война, мизерия и безпомощно състояние, след което една по една те ще бъдат погълнати от голяма глобална структура.
  Така или иначе – ЕС е само временен инструмент. Роден е, за да бъде убит. Без голямо значение по какъв конкретен начин и чрез кой конкретен вариант от многовариантния сценарий на гРобалистите…

 2. Що се отнася до умиращия – някой (май че бяха евреите?!) беше казал, че преди да вземе душата на човек, Господ най-напред му взима парите, после ума и най-накрая останолото… Так е май и с Европата – човек има усещането че т.нар. европейски елит са някакви безмозъчни уроди, които просто не си дават сметка за реалността и единственото целенасочено усилие което правят е да завлекат целия континент в пропастта… Дали така им е наредено?!?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s