Бягство от „цивилизацията“, и ума

Пирамидалният обществен строй е нещо, с което не може да се пребори човек. Или казано по друг начин, днешната система е изключително объркващата и усложнена до безкрай „мозъкомелачка“, която ни забавя в човешкото ни развитие и освобождение от оковите на мислите ни.

Всевъзможни закони, религиозни правила, граждански дългове, изкуствен морал и купища безкрайни изолиращи ни от реалността пирони в съзнанията ни, са един вид храна за нещата затворени в клетката.

Мислите ни са имплантирани изкуствено, и заседнали в дълбока пропаст пълна с препятствия от всякакво естество.

Този строй е изграден на базата на вековни познания и социални експерименти провеждани мащабно на различни точки по света. Визуално се изменя, но основите му винаги са същите. Единственото му постижение е да ни заробва по все по-прогресиращи начини.

IMG_1210

Една малка част от човешкото население, седяща на върха на тази пирамида, е двигателя на всичко, което познаваме и сме познавали някога. Историята е изменяна за да се нагажда на целите и нуждите на този двигател. До колкото ни е известно, тези хора са крале и кралици, фараони, в последствие и лихвари, и такива подобни, които са били на върха на пирамидалната система. Някои от тях са моралът на народите, примерът за гредите на системата. На някои места по света ги боготворят, и изпаднали в мизерия крепостници, следят животите на тези им идоли, които са всевишни, недостижими, но нормални. Те са хора като тях, същите. Е, да, ама не.

Untitled-1Всеки един етаж от системата е абсолютно и почти недостижим за другите хора от долните прослойки. Само чрез много специални ритуали са възкачвани някои от просветените в истината, но е невъзможно да се достигне до кръвните линии на господстващите на най-високият етаж. Същият е обгърнат в изключително гъста и мрачна мъгла.masonicstructure

Хората, уж нормалните, са прихващани още отвътре в семействата си с цел промиването на съзнанието, още от най-ранна възраст. Трябва да ви бъде ясно, че само защото са ви родители, не означава, че са всичко разбиращите. Уви, те са част от вашите възпитатели в съвременното робство. Ние на свой ред сме също учителите на своите деца в робство. Всички ни учат от малки как да бъдем послушни и изпълнителни, за да успеем в нещо си. Великата мечта да станем богати, хора от значение, известни личности. Обаче богатствата и успеха са също изкривено понятие, чрез което се култивира идеята за самата система.20150430134048864

Обществото е изградено от изключително послушни и подчиняващи се на господарите си хора превърнати в получовеци-полудобитък. Господарите могат да бъдат от шефа на работното място, до невидимите фигури по най-горните етажи на системата. Ние за тях сме просто излишна бройка. По цялата верига на обществения строй е така. Вижда се на всяка крачка в този обор. Същият е изграден от множество по-малки, които наричаме днес градове, населени места.

Screen-Shot-2014-05-28-at-11.46.34-AM

Накарани сме да вярваме, че определени заробващи ни форми на развитие са прогресът на времената за човеците. Пробутват ни уж нови технологии, за които да мечтаем, сънуваме, работим, само за да може да си ги купим с произвеждана от нас самите хартия. Което е нещо като това да си направите два предмета сами, а да дадете на господаря си единия заради това, че имате 2.iSlave

Днешната реалност става все по-обезкуражаваща, а това не е безцелно създавано. Всичко се прави по определен план, който е трудно обясним поради спецификата на сложността му.

Животът ни реално за нас самите няма никакъв смисъл! Смисълът му се състои в това да служат телата и душите ни на така наречения Елит, господарите в сянка.

Повечето хора нямат достъп до над 99% от това, което е планетата, на която живеем. Повечето хора са ограничени до изкуствено създадените им собствени мирогледи и материални принадлежности, като хората често не познават като реалност нещо повече от квартала, в който живеят, техния град или село. Ако пък отидат в друго населено място, или дори в чужбина, о, тогава те преминават от един обор в друг, но за тях целият им живот се преобъръща. Започват да виждат новото, което започват или да благотворят или да презират.

Сочат ни се за примерни други племена, народи, и техните постижения. На тях пък им се дават други цели за възхождане. Това са оборите и специфичните им нужди. Стадото е разнообразно.

Малцина ще забележат тънката нишка на паяжината.

Аз, като всеки друг човек роден в обора с муцуна забита в хранилката, също имах мечта да живея в голям, оживен, авансиран и модерен град, където да работя за това, което си мислих, че ми се полагало. Така ни учат всички, така са ни промили съзнанията. Няма значение дали си мислите, че сте от село или град, винаги има нещо по-голямо, в което да искате да бъдете. Така е с почти всички ни.zashto barzame2

Хората си поставят различни цели в живота, които преследват и вървят подир. Сънищата им се реализирват понякога, понякога пък не. Други пък вярват, че не им е времето все още. Все гледат да се прехвърлят към по-големия обор. Така е в живота.

Обаче ако човек не се примири, ако започва да вижда, че всичко само се усложнява все повече – ще се загуби, а в това загубване може да прекара много време докато да разбере, че е попаднал на правилната пътечка. Тази пътечка води до единствения път към свободата, тази която повечето не разбираме по подобаващ начин.

Пътечката е много трудно проходима, защото хората в обора сме прекалено подадени на мътното ни бъдеще. Дори не знаем, какво да очакваме, че може да ни се случи след 1-2 г., камо ли да правим прогнози. Дори в много случаи не може да предвидим, какво да очакваме след 1 седмица. Също толкова бързо и много от нас забравят. Вървим винаги по много тънък лед, а отдолу е безкрайно дълбока бездна.

След десетки години лутане и търсене на свободата, вярвам, че най-накрая разбрах, какво точно представлява тя в личен план. Да, егоистичен е, но аз имам само един много кратък живот, а в тази варварска „цивилизация“ си или роб или бягащ от робство. Няма нещо по средата. Самата „цивилизация“ е силно нецивилизована и лицемерна. Хората, колкото и да са възпитани на пръв поглед, те просто са поредните простаци от овчелюдието на обора.

Целият свят ще се обърне на обратно ако човек приеме, че само бягството от „цивилизацията“ е истинската борба за свобода, която има реално съществуващ и прост развой. Истинската борба против системата се крие дълбоко в нашето съзнание.39

Лесно ми изглеждаше, дори прекалено, докато не разбрах, че сме зависими от обора и робите. Почти перфектно създаден обор, затвор за нашите съзнания. Не може да се избяга толкова лесно. Очевидните препятствия на вече споменатата трудно проходима пътечка включват всевъзможни материални и психически окови. Всичко се явява усложнение. Семейството, приятелите, свикването към заобикалящото и страхът от непознатото – всичко това е само на върха на иглата сочеща към мехура на собствените ни окови. Има много затруднения, материални и от всякакъв друг характер.

Никак не е лесно да направи човек това движение, което изглежда просто на пръв поглед, и да изскочи от този мехур-затвор. Колкото по-лесно са го направили да бъде спукан, то толкова е по-трудно да се спука. Ако сте чували за това, че когато оставите търсено нещо пред очите на всеки, директно и публично, то автоматично се явява най-трудното за откриване място от предварително накараните да търсят.mind-body2

Някога исках да живея в огромни населени места пълни с живот, днес виждам, че са пълни, но без живот. Подхранвани единствено от робуването и неспирно движещата се консуматорска маса. Като масло, което прави смазката на двигателя.

Хората вече не могат да се наричат хора, те вече не знаят, какво е да засеят и хванат сами своята истинска храна. Консуматорите-роби са засегнати от бълхите на мизерията и отчаянието на заблудата. Хората от обора винаги ще ви тласкат и дърпат надолу. Всички го знаем това. Нещо като „ако си позитивен очаквай негативните, а ако си негативен, очаквай позитивните“.

С полагания труд и страдания, човек може с лекота да построи свой собствен дом от материали предоставени му от земята и природата на подходящото място. Човек може да живее свободно!

Заблуждават ни обаче, че климата се променял неестествено, че планетата умирала от пренаселеност. Това е част от всичко. Както е известно, цялото световно население може да бъде събрано за да живее в Австралия. Другия свят само за няколко месеца ще бъде завладян от природата и времето, времето което за нас представлява всичко, за света е само малка песъчинка от безкрайността. Един нищо и никакъв атом.

Не ни остава да губим нищо друго освен оковите си в този свят. Едни окови, които тежат толкова, колкото ги прави тежки нашето съзнание. Не живейте, както сте обучени, че е правилно. Вие решавате своята собствена съдба. Ние сме единствените хора на този свят, които могат да се освободят от тежестта на оковите на обора.

Колко е трудно обаче да се откъсне човек от него? Колко е трудно човек да махне с ръка и да се освободи от тиранията на „цивилизацията“? Дали ще може да се успее? Вярвам, че както постигаме налаганите ни за мечти цели, че по същия начин може да се извърви и този път по пътеката на свободата.

Човек може да се събужда, когато му се прииска и да е наистина в сънят, за който е мечтал толкова.

С първата крачка започва и цялото приключение.

24

Anony, декември 2015
Източник: само за свободомислещи хора

Advertisements

9 thoughts on “Бягство от „цивилизацията“, и ума

 1. Има свобода и тя е вярата в нашия Господ Исус Христос. Колкото повече се приближава човек към Него, толкова повече се освобождава от теготите на този блуден свят! „И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.” (Иоан 8:32) Не може някой от вас, които сте тук да ми каже, че вижда нещата, които стават в света и не вярва в Господ. Защото всичко написано в Библията се случва. Отворете си очите, хора!

 2. Човеците са на земята от доста време и няма да стане рай тук, хора заблудени! Злото(егоизма) доминира на таз земя и така ще е в този свят. Съжалявам, но добрите(вярващите) се борихме за кауза, която е изгубена.

  Ти не можеш да знаеш точно, какво е добро и какво е зло.
  Но знай точно: натрапеното добро – това е зло.
  Ти не знаеш, какво е нужно на Вселената.
  Ако мислиш, че ти си прав, то ти си – неправ.
  Няма такова нещо, което се нарича правилно или неправилно; неведомо е за теб това, което е.
  Няма лошо, има такова, което те огорчава.
  Няма хубаво, има такова, което те радва.
  Вселената е много велика, за да можеш да я повредиш или който и да е.

  • Кой иска да поврежда Вселената?
   …..
   Съвсем ясно е, че няма лошо и хубаво само по себе си, но ..
   Твърде много думи, твърде много.

 3. Дрън-дрън-ярина. Таратанци и краставици на търкалета. Псевдомистично оригиналничене и анархо-идеалистическо кривотене. Половината фрази напълно лишени от смисъл, другата половина – пълни със смешни, глупави или спорни твърдения. Рядко се срещат такива бисери на този сайт. Но защо пък не, стига само да са „анти-системни“…

 4. Ако масите от хора спрат да поддържат върхушката работейки за техните цели, кой ще определя правилата?

 5. само за наистина свободни хора.свободата е вътре в нас и никои не може да ни я отнеме.много истинска статия.браво.радвам се,4е има все пове4е осъзнати хора.

 6. Написаното е страхотно, поразително и убийствено истинско…
  Понякога съм си задавал въпроса, дали и други хора мислят по този начин…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.