Интернет доклад твърди, че Сирия има най-големите залежи на петрол и газ

war-for-oil

Ново пропагандно видео, циркулиращо в конспиративното интернет пространство твърди, че в сирийските териториални води са открити най-големите залежи на петрол и природен газ в света. Според видеото тези новооткрития са истинската причина за войната в страната. Война, подстрекавана от ционистите, които имат 100% контрол над световните медии и предлагат заеми на страна с колеблива икономика. Ето това е истинското проклятие на Сирия.

Според отчета тези залежи ще поставят Сирия пред Катар – един от най-големите производители на природен газ. Полетата със залежи, намиращи се на Средиземно море, до бреговете на Сирия, са далеч по-значими дори от крайбрежието на Израел. Във видеото не се споменава за полетата с петрол и газ в ливанските води.

Видеото твърди още, че има 40 неизползвани енергийни източници в Сирия, които могат да произвеждат повече петрол само за един ден отколкото Кувейт произвежда понастоящем.

Ако това е вярно, то новините за Сирия са наистина чудесни, тъй като парите от подобни залежи биха могли да се ползват за реструктуриране на страната след войната и укрепване на икономиката. И въпреки това хоризонтът пред страната не е никак спокоен, ако действително там се намират най-големите петролни залежи в света. Докато сегашният управляващ режим ръководи страната, санкциите, налагани от САЩ, също няма да спрат.

Видеото е направено прецизно и като всяка пропаганда показва елементи от истината, придружени от инсинуации и преувеличения. Така например, според видеото войната в Сирия се дължи изцяло на проекта за газопровод, който трябва да минава от Катар, през Ирак, Сирия, Турция и Европа, но Сирия не е съгласна.

Накрая прозвучават думите: „кървава история“.

Катар, заедно със Саудитска Арабия, отново според видеото, са под „контрола на ционистите и САЩ, ръководещи всички терористични дейности срещу сирийското правителство“. С други думи, опитват се да ни убедят, че сегашната ситуация в Сирия няма нищо общо с цялостното положение в страната. Искат да ни накарат да повярваме, че Западът има цялостна вина, защото иска да сложи ръце върху петрола в Сирия. Искат да вярваме, че нарушените граждански права и лична свобода на сирийските граждани нямат нищо общо със сегашното насилие в страната.

„Използването на ционистите – ръководители на световната медийна империя“, която, на Запад, според видеото „е 100% контролирана от ционистите“ е просто поредната история за прикритие.

В същото време видеото излага и хипотезата за алианца между Сирия, Иран и Хизбула, който ще определи контрола върху залежите на петрол в Сирия и Иран и представлява световен интерес. Твърди се още, че този съюз има общо 150 000 бойни ракети, които могат да потопят всички американски кораби в Залива и Средиземно море. Друго изказване в отчета е, че Иран има електро-магнитни импулси, които могат да затрият целия градове в Израел.

По-просто казано, електро-магнитните импулси могат да се съдържат във всичко – електронно оборудване, като компютри и всички машини, които използват електроника като хеликоптери, самолети и кораби. Видеото казва, че Иран използва тази технология за отвличане на ЦРУ дронове, докато Хизбула ще използва 150 000 ракети срещу Израел.

Миналата седмица сирийският президент Башар Асад спомена в треторазрядна медия, че „проблемите в Сирия могат да бъдат решени само с железен юмрук“. Той също обвини за кризата в страната терористите и заяви, че „тероризмът трябва да бъде изкоренен“. Той отхвърли политическата опозиция в страната, определяйки я като провал и сподели, че тя няма решаваща роля в бъдещето на Сирия.

„Не може да се търси решение в терора, освен ако не се удари с железен юмрук“ – каза Асад. „Не мисля, че има разумно човешко същество, което да се съгласи, че тероризмът би се решил чрез политика“ – добави той.

Източник: oilprice.com

Advertisements

2 thoughts on “Интернет доклад твърди, че Сирия има най-големите залежи на петрол и газ

  1. Истината е,че Сирия,като една съвременна и цивилизована арабска държава е най-голямата пречка на военствуващата ционистична поклитика на Израел и нейният покровител САЩ и неговата реакционна глобалистична политика. Да ,ама не. Сирия не е сама.Оказа се ,че повечето страни в света пазят,като зеницата на очите си,своят суверинитет и достоинството на своите граждани и тяхната свобода,искат да живеят в ИСТИНАТА ,така както проповядваше Христос,а нали знаете,кои го предадоха и поискаха от римляните да бъде разпнат,както и Асад трябва да е разпнат,но в настоящият момент нито САЩ са римляните,нито политиката на Израел импонира на истинските хора по света.Христос втори път няма да бъде предаден.Бъдете уверени.Не се поставяйте в ролята на Юда. „…Истината,само истината ни е нужна сега…“ казва Донкихот на Санчо Панса. Искайте ИСТИНАТА,живейте в ИСТИНАТА,бъдете ИСТИНАТА. Не бъдете лъжелибералствуващи соросоиди,продаващи и майка си и баща си и децата си.Бъдете сол,солта на Земята,каза на времето си Соломон. Добрите хора са многократно повече от страхливите подлеци.Амин!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s