Сложете продуктите да кипнат на бавен огън

serveimageСред всичките български политически престъпници, които са били и продължават някои да бъдат във властта на страната, никога не е бил преследван сериозно никой от тях въпреки множеството им участия в държавна измяна и корупционни схеми.

Ако трябва да се изброяват имената на престъпните анти-народни представители в парламента до днес, и от почти 26 г. преход към нещо си – то листата ще бъде като интродукцията във филма на Джордж Лукас „Междузвездни войни“.

Всички тези престъпни политици-мажоретки са си изградили бариери между тях и гражданското общество, пазени от закони, органите на реда, специални служби и разбира се от една дузина чиновници пръснати на различни позиции, къде станало възможно чрез шуробаджанащина, къде чрез сексуални услуги, къде чрез заплащане.

Тези политици, всички пред лицето на заблудената публика – визуално си съперничат, но ефективно си сътрудничат по възлаганите им задачи и всевъзможни корупционни и легални сделки, от които да затлъстяват още повече. Примери по темата има много.

След почти 26 г. престъпен преход – наказани политици все още няма. Нито има преследване срещу някой от тях.

Да проследим сега и съществените събития около този анализ.

Анти-монополните протести

В началото на 2013 г. избухват масови антимонополни протести срещу завишените сметки за електричество в цялата страна. Появяват се масови демонстрации във всички по-големи населени места, като в град Варна стават най-големите. Държавните служби и политиците са изненадани, а безпристрастно много граждани започват да изискват включително и други неща. Примерно като да се прекрати с анти-държавната политика. Хората започнаха да излизат със всевъзможни лозунги против системата на управление.
Много политици и партии се опитваха да се възползват от създалата се ситуация и да си натрупат привърженици опитвайки се да „яхнат“ протестите в различни точки из страната, но хората ги освиркваха в повечето от случаите и не ги допуснаха. Беше активирана дори и организираната престъпност за да заглушава скандиранията, които в някои населени места се появяваха и срещу тях всъщо. Най вече във Варна, където хората сериозно искат да се предприемат мерки срещу престъпната силова групировка ТИМ, подкрепяна от всички правителства. Техни, на ТИМ хора, също изиграха важна роля в разбиването на демонстрациите.
По това време започнаха и масови самозапалвания на хора в знак на протест. Властите, медиите и други структури се опитваха да изопачават този нов за България феномен. Властта беше притисната и министър-председателят лидер на Политическа партия (ПП) ГЕРБ, Бойко Методиев Борисов, подаде оставка и уплашен се скри в правителствена болница.

Насрочиха се и избори за да се утеши тълпата с илюзията за право на избор. Пуснаха се службите и медиите да всеят раздор между някои от по-видните фигури в тези протести, със страх да не се превърнат в народно въстание срещу цялата политическа сцена, организираната престъпност, банките, олигархията и т.н. По този начин ги организираха и заглушиха по определени начини. Разделението и предателството беше инжектирано и протестите драстично се вакуумираха и прекратиха.

Назначи се временно правителство съставено със силно участие на неправителствения сектор, който е спонсориран от американски организации свързани със службите за сигурност на Съединените щати. Извършиха се обещаните предсрочни избори като се появявиха и множеството сигнали и видео записи на мръсните измами с гласуванията и бюлетините. По някакво огромно „чудо на чудесата“ спечели отново ГЕРБ и Борисов отново трябваше да седне удобно на трона на властта. Тотален парадокс.

25 г. явно не стигат

Валентин Фъртунов беше един от българите, който открито започна да говори и пише в публичното пространство за опасностите от спонсорираните от т. нар. Западен блок „мозъчни тръстове“ (от англ.: think tanks), техните експерти и активистите им във всяка една обществена структура на държавата. Мир на праха му, човекът обясняваше 3-4 г. без да има сериозен отзвук в обществото1 поради разбираеми причини. Слава на труда му, доживя да види, че това се промени.

През 2008 г. беше написана книгата Експертите на Прехода. Българските think-tanks на прехода и глобалните мрежи за влияние“ от Достена Ангелова-Лаверн, в която тя описва подробно как се използва „антикомунистическата риторика за конюнктурни цели, в създаването на мита за неопетненото от властта гражданско общество, за да се предотврати създаването на истинско такова.“ (цитат на Достена Лаверн от интервю за в-к Труд)

През 2007 г. се публикува книгата на Наоми Клайн „Шоковата доктрина“, в която се описват начините да се смачкват цели държави2 в полза на „свободния пазар“ създаван от западните корпорации чрез използването на приватизация, дерегулация на цените и свиване на социалните разходи.

Използването на „шоковата доктрина“ след успешното и приложение в редица страни в Латинска Америка – се прави много успешно и в страните от източна Европа. България попада под подметката на ботуша на американските престъпни корпорации и вредното им правителство, което използва икономическите си убийци3 и тактики за да превземат населението и го принизят до тихото му подчинение с цел завладяване на ресурси, икономика и територия.

Мрежата от мозъчни тръстове, на която се предоставя постоянен поток от финанси, не спира и днес да води обществото за носа с празни обещания за светло бъдеще, което обаче все се споменава от експертите им, че не може да дойде, защото Русия и бившите структури на държавата са виновни. И това докато всичко е превземано от САЩ и партньорите им – по всевъзможни начини.

„Неопетненото гражданско общество“ се оказа доста голяма групичка от активисти, финансирани от западни структури, като са представяни пред българските граждани за „гласът на народа“. Тези предатели са икономисти, блогъри, чиновници в НПО, в политически партии, улични активисти и др. Те са във всички структури от значение за контрола на общественото мнение.

Не е странно, че десетилетия наред все още не може да има истинска гражданска позиция, която да създаде реална опозиция представяща националните интереси на примиреното и заглушено днешно манипулирано мнозинство, което е изнасилвано от малцинствени групи съставени от опасни за държавата хора.

Заповед дадена, изпълнението задействано

След предсрочните избори ПП Атака получи 7% от гласовете като по този начин си осигури места в парламента. От Световния еврейски конгрес (СЕК) веднага докладваха за позицията и нарастващата подкрепа като не забравиха да посочат, че привържениците и членовете на тази ПП подкрепят идеите за национализирането на фирмите с чуждестранно управление, между другите неща4.

Въпреки измамите около изборите, ГЕРБ не успяваха да получат достатъчно подкрепа за да съставят правителство и по този начин лидера на Атака, Волен Сидеров, беше поставен пред избора да даде своя глас за това кое ще бъде новото правителство като: или избере да дойде отново ГЕРБ на власт, или да се качи БСП подкрепени от ДПС, или пък да се откаже и чрез това си решение да се насрочат поредните плащани от данъкоплатците избори.
Политическите страсти на Сидеров надделяха поради някои спорни причини и той избра да не допусне ГЕРБ да състави правителство. По този начин стана възможно съставянето на правителството на БСП. Много от привържениците на Атака следователно се разочароваха от този акт. Естествено в СЕК потриваха доволно ръце, защото всичко вървеше, както винаги – добре за тях.

Бойко Борисов е политик-мажоретка и пионка на американското правителство и техните партньори. Това го заяви неотдавна лично под формата на признание за държавна измяна5. Обработените човешки маси в страната продължават обаче да са пасивни и да игнорират действителността.

Ако читателите са запознати с материалите на Наоми Клайн, Достена Лаверн и Валентин Фъртунов, както и на други, биха разбрали в дълбочина, че ГЕРБ и Борисов са инсталирани на власт от американските служби чрез помощта на мозъчни тръстове като „Отворено общество“ на финансовия спекулант Джордж Сорос6.

След като се състави новото правителство, на дясно-ориентираните пионки на САЩ не им хареса този развой на нещата и решаиха да се възползват от случващото се, защото знаят, че има някои големи българо-руски проекти в страната. И така те организираха в столицата голям протест срещу назначаването на политика-олигарх и мутра, какъвто също е и Бойко Борисов в действителност, Делян Пеевски от ДПС за шеф на ДАНС. Който пък се явяваше по това време за някакъв вид противник на Борисов.

Този протест, създаден от партньорите на американските власти в България, всичките спонсорирани от тях неправителствени организации (НПО), техните експерти, активисти, чиновници, съмишленици, попадналите под вонята на тази заблуда граждани, както и от привържениците, чиновниците, назначените чрез шуробаджанащина на удобни позиции от ГЕРБ. Всички те се виждаха открито сред протестиращите граждани, на които гласът им беше заглушен и пренасочен от една не много добре позната по това време част от тази структура за манипулиране на гражданското общество.

Възползвайки се от създадената демонстрация, която още в началото отказа Пеевски от нагласената му позиция, се започна с демонстрирането и против други: банкерът Цветан Василев и банката му, която беше една от малкото останали с по-голямо българско участие, политици и политически партии, исторически монументи и др. Всичките тези атаки бяха насочени срещу неща, които можеха да бъдат удобни за българо-руските отношения. Примерно за роекти като „Южен поток“. Естествено на протеста – нито дума, пълна тишина за ТИМ.

Добре заплатените активисти на „мрежата“ неуморно се нахвърляха и върху всички дръзнали да разкрият програмите им, структурите им и паричните приливи на финанси от западните мозъчни тръстове-майки. Разбира се като мислещи се за силно интелигентни неуморно заявяваха публично, че всичко това било открито, легално, и че такъв бил света на любимият им Запад – свободен, прозрачен, демократичен. Все едно хората пасат трева и не знаят нищо. Да, наистина света е станал такъв и вече не е нужно бандитите, предателите и опасно уродливите да се крият. Шоковата доктрина е „легална“, силно неморална, несправедлива, унищожителна.

По времето на тези демонстрации също продължиха да се възползват тези индивиди и за други неща, които пак са свързани с изкореняването на всякакъв вид българо-руски взаимоотношения.
Българската гражданка от еврейски произход Леа Коен, на чело на 100-на души, пак евреи повечето, както и „експерти“ на мозъчни тръстове като Красен Станчев, пише отворено писмо към лидерите на БСП и ДПС, с което ги призовава да изолират Сидеров и националистическата партията. Сидеров започва да се игнорира чрез специална кампания на активистите на мрежата. Национализмът е вреден за мултикултурализма и глобализма. Инициаторката обясни, че това е “Писмото на Стоте”, което било подписано от 100-на „нормални български граждани“ с различни професии, и с различни електорални предпочитания. Но с еднаква нетърпимост към Сидеров и Атака7.

Те не изпитват обаче нетърпимост срещу политици и политически партии, които са навредили и продължават да вредят на всичко що е родно. Не е никак ненормално, че мразят българския национализъм. Той е вреден. Американският само е полезен, както е и този на Израел. Мразят българския, защото американските служби имат опит в Южна Америка, където се национализираха западните компании в редица страни и се изгониха мозъчните тръстове и чуждите им агенти-шпиони.

Найо Тицин, няколко дни след това се включи в кампанията като си сложи маска на Волен Сидеров, за което беше демонстративно арестуван от ченгетата за това, че прескочи показно полицейско ограждение. А пък медиите услужливо и подобаващо го отразяваха8. Активистите от „гражданското общество“ ръкопляскаха от възторг. Ционистите се мастурбираха един друг от оптимизъм.

След няколко седмици започнаха и да се късат рекламни билбордове на телевизия „Алфа“ изобразяващи лицето на Сидеров. От активисти на мрежата в протеста, които после бяха пратени в командировка в Сърбия за добре свършената работа през изминалите месеци.

Оказа се същевременно, че американската компания „Уестингхаус“ е подписала договор с АЕЦ „Козлодуй“ за изграждането на нов реактор9. Някак пак от сорта на „с един куршум …“

Сидеров беше нападнат дни след това от развилняла се група хора, които замеряха него и привържениците на Атака с камъни. Органите на реда услужливо стояха и не арестуваха никого от нарушителите на законите10. Лидера на Атака заявява тогава, че „полицията, ръководена от Цветелин Йовчев, стоеше с кръстени ръце и безучастно наблюдаваше как вилнееща и хулиганска тълпа се опитва да ме убие с камъни.“ И по всичко изглеждаше, че точно това беше ситуацията, защото на друг политик не би му се случило нещо от рода, пък дори и да е мултимилионер-крадец.

На всеки от нас му идва на ум, колко би било хубаво да се обесят изменниците грабители на всичко народно, които са настанени на позиции в парламента, но да се изкарва някакъв публичен театрален гняв върху един единствен политик – по всичко изглежда, че е операция на високо ниво – имайки предвид, че някак си лично той не се връзва с мозъчните тръстове, американското правителство, приватизационните корупционни схеми и др. анти-държавни машинации. И да, все пак е политик и той.

Предупреждението

Волен Сидеров отново беше изложен пред светлините на прожекторите. Той, „най-омразния политик“ в удобното за мозъчните тръстове медийно и виртуално пространство – беше влязъл в сградата на НАТФИЗ да пита затлъстяващ портиер-охранител за някой си човек поради някакви си причини. Тази ситуация събра за броени минути определено количество активисти, услужливи-ченгета, една камара медии, както и самата министърка на вътрешните работи, която пък беше придружавана „по някаква случайност“ от човек близък до посолството на САЩ.

А баси цирка! Този човек обожава светлините и сцената. Какво пък, налии е политик?

Ето, пак беше готова „поредната изцепка на Сидеров“. Този „най-гаден“ от всички политици. Нещо в стила на „Je Suis…“ на слепците. Обаче за тези, които виждат извън кутийката, започват да им се въртят в главите различните кадри от сенките, които не са осветявани от прожекторите. Все пак сме в страната, където политици могат да лежат мъртво пияни в нощни заведения, други като тях да се гаврят с млади студентки, да крадат милиарди, да шмъркат кокаин и всякакъв вид други простащини и престъпления. Но в никакъв случай не може да си позволява няккой политик да се перчи като някакъв си „гнусен“ националист, който се е обявил на всичкото отгоре, че е за подобряването на българо-руските отношения. Какво? Моооля? Някой комунисти и Кремъл ли каза? А?

В синхрон с тази ситуация, в която Сидеров допуска сам да се забърква, поради една или друга причина, експертите и активистите на мозъчните тръстове стартират обичайната си серия от нападки. Дори и чрез физическо насилие, причинено от ненаказани хора. Министър Румяна Бъчварова, както споменах, беше придружена от съветничката си Христина Иванова, която е бивша лична преводачка (може и нещо друго) на известният американски посланик Джеймс Уорлик. Това не е никаква случайност, а е абсолютна показност.

Предупреждението е отправено. Посолството на САЩ и СЕК са готови и на агресивни действия ако не се неутрализира всяка съпротива и не се даде „свободен пазар“ на всичко, което си поискат. Потвърждавано е вече многократно. Натъртват ни го постоянно всякакви политици.

Самата държава е най-големия проблем. Тя беше разпродадена. Дори и гражданите (от тези истинските) да се саморестартират от тази дълбока хибернация – пак няма да знаят, какво да правят.

Прожекторите осветяват само сцената

Сега ако се замислим, какво всъщност се случва докато тези структури занимават гражданското манипулирано общество със скъпите им театри – то нещата евентуално биха си дошли на мястото.

Началото на 2015 г., започна постоянен трафик на бежанци прииждащи в страната по нелегални начини. Някои политици (като Кристалина Георгиева) стартираха кампании за помощ на бежанците. Създадоха се и нови НПО за целта. Обявиха се и се наградиха бежанците от анти-български организации като БХК за „Човек на годината“. Настаняваха се дори на стратегически позиции като бивши казармени поделения. LOL, „кристалинско“ ясно е, че това не са никакви бежанци. Просто местят „умерената опозиция“ и фронта.

Бившият френски президент Никола Саркози заяви още в началото на септември, че бежанските вълни трябва да се насочат и установят към България11.

Ангела Меркел заявява по-късно, че България поискала сама да бъде „гореща точка“ за бежанците12.

Кои ли се облажват от кредита за бежанците, който ще плащаме всички български граждани?

„Задавам въпроса – Гърция и Италия ще получат финансова помощ, а ние какво ще правим? И вие гласувате за Италия, за Гърция пари, за Македония пари, за Сърбия, а България все едно ни няма на външната граница”, казва Бойко Борисов13. И разбира се си отговаря сам чрез него. А ма Бойче, а ми ти маминото ще папкаш от тази чорбица. Само я остави още малко да поври та да кипне добре, пък ще си покаже после кой се опарил, кой изгорил.

Изборите също се доказа отново що за нагласени трикове представляват. Този фарс се повтаря всеки път и само нелепите погледи се отклоняват от действителността на тази система. Има множество примери от последните избори14/15. Просто ги потърсете.

Ченгетата и те излизат на протести тези дни, а хората пак са тласнати да ги плюят понеже някак си как можело да бъдат толкова алчни и да си търсели правата. Е, аз също не обичам ченгетата, обаче… съм по-гоуем враг на соростутките. Сещате ли се и за други такива протести като този? Примерно този на учителите, които пак бяха нахрачени от общественото мнение, защото били нагли да си търсят правата и по-добър живот. Ще ги мирясват винаги с празни обещания или с други ченгета придружавани от ордите на соростутките-активисти. Какъв парадокс отново, нали?

За капак, обслужващата разделението и хаоса БХК номинират за човек на годината един австралийски убиец излежаващ меката 20 г. присъда16.

Сега само остава да сложите изложената информация на котлона за да кипне силно. Обаче дали ще е готово за следващите 25 години? Пробвайте, може да се е сварило вече макар и продуктите да ви изглеждат безразборно хвърлени в тенджерата.

Anony, 15 ноември 2015

Бележки:

 1. Петата колона от Валентин Фъртунов, 22 август, 2013
 2. Шоковата доктрина от Кихано, 29 юни 2009
 3. Говорейки свободно с Джон Перкинс (2007), видео в YouTube
 4. Dangerous far-right party regains political strength in Bulgaria, 14 май 2013
 5. Борисов: Срам ме е от някои договори с американски фирми у нас, 12 окт. 2015
 6. Правителството на ГЕРБ е дългосрочен проект на Сорос – Превратът (Част 2), 18 април, 2010, от Валентин Фъртунов
 7. Писмото на Стоте: БСП и ДПС, скъсайте със Сидеров!, e-vestnik.bg, 28 Юни 2013
 8. Освободиха Найо Тицин, 03 юли 2013
 9. България подписа с „Уестингхаус“, 12 дек 2013
 10. Ако не се криех под масата, щяха да ме убият, 21 декември 2013
 11. Саркози иска центрове за бежанци в България, 06.09.2015
 12. Меркел: България сама поиска „гореща точка“ за бежанци на нейна територия, 24 септември 2015
 13. Научихме от Брюксел, че ще ставаме „гореща точка“ за прием на бежанци, m.btvnovinite.bg
 14. ИЗБОРНИЯТ ФАРС, от Григор Лилов, 4 ноември 2015
 15. Фантомните секции, от Григор Лилов, 3 ноември 2015
 16. Номинираха убиец за Човек на годината, 4 Ноември 2015
Advertisements

8 thoughts on “Сложете продуктите да кипнат на бавен огън

 1. Ще мога ли да използвам част от статията за лична публикация.Благодаря

  • Ще мога ли да използвам част от статията за лична публикация.Благодаря

   Здравей, Озиз. Може да използвате част от статията в личната ви публикация, но с посочването на хипер-връзка сочеща към тази статия! За повече информация можете да прочетете Общите ни условия за ползване на сайта.

 2. На първо място трябва да се изгонят от България Хелзински комитети и американски фондации. Тогава ще си поемем глътка чист въздух. Що се отнася до политиците, те са само инструмент. А и не е редно всеки човек/фирма, натрупали пари да бъдат вкарвани в кюпа на негодниците!

  • „Натрупали пари“ пишеш… А колко души изгорили са ги не питаш… На чий гръб – също!

   Благодаря аз за таквиз „човек/фирми“. Не им ща нито парите, нито работата! Всекиму според потребностите. Не вярвам да имат нужда от всичките тези купчини.

   А колкото до петата колония – тя съществува единствено благодарение на незаинтересоваността и невежеството на поданиците. Затова нужно е да се знае повече. Средствата за масова информация отдавна не са източник на познание… Те са средство за… контрол…

  • Да, обаче, зависи за какви пари говорим… Колко са тези, дето не са станали „заможни“ чрез престъпни схеми? Когато повечето „натрупали пари“ са негодници, то заради 1-2 изключения няма да си променяме нито възгледите, нито реториката.
   Същото важи и за понятието „политици“. Не, не са всички еднакви и не са всички мръсни! Но вие смело обобщавате и ги представяте всичките като такива, нали? И може би, даже сте прав – да, наистина, щом мнозинството са такива, значи, може и да обобщаваме. Но тогава, същото важи и в сферата на т.нар. „бизнес“, нали?

   Относно НПО-тата: за да изгоним от България соростутките, и всички антибългарски НПО-та, първо трябва да бъде сменена цялата колониална система. Иначе няма как да стане. Няма как да го направят политиците, овластените марионетки. Те служат на същите сили като НПО-тата. Работят за същите цели, облагодетелстват се от същите източници, координирани са с НПО-тата от едно и също място. Властта и НПО-тата са тясно свързани; в момента те са два елемента от една и съща колониална система и няма как да си пречат или да се борят един с друг.

   Ние днес сме една поробена страна. Нужна ни е национално-освободителна революция. Няма никакъв друг начин. Само една суверенна страна може да определя правилата, от които зависи, дали някой ще манипулира (и кой именно) нейното обществено мнение и ще се представя за нейното „гражданско общество“, „съвест, цвят и елит“ и т.н. Но думата „суверенитет“ днес е директно забранена. Кога за последен път сте я чувал в някоя медия (различна от Алфа ТВ)?

   • Съгласен съм с Вас, но нека да не бъде кървава… Каквато вече сме виждали в Сърбия, Украйна… Да положим максимум усилия и интелект, за да не допуснем това да се случи!

    Външният образ на ПП „Атака“ е силно омаскарен. Именно от онези всички медии – средства за контрол над населението… Единствено търсещите на своята си истина и допускащите своята грешност могат, и са в състояние, да се докоснат до съдържанието на телевизия Алфа. Останалите с лекота приемат лъжите от излъчваното по останалите медии в България…

  • Здравейте, 100% съм съгласен с Вашето мнение! Обаче как да се променят нещата, ако само ги коментираме? Замисляли ли сте се защо американските НПО-та са силни? От къде се финансират? Ами американските посолства по цял свят, при положение, че Федералния резерв е частна институция, не държавна.?
   Петър Дънов е казал: „С въже ще ви бесят, а вие ще сте го оплели!“
   Кой притежава света и как?
   Какво можем ние да направим?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s