Излиза дебела израелска следа в причиняването на трагедията с руския „Еърбъс” над Египет

NEWSru.com, ”Комсомольская правда”, 04.11.2015 г.
Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


9276859

В Кайро е започнала процедурата по разшифроване на черните кутии на разбилия се „Airbus A321” на руската авиокомпания „Кохалимавиа” и в египетската столица са пристигнали председателят на Следствения комитет на Русия (СКР), а също така и следователи водещи разследването в Русия за авиокатастрофата. Намерението им е да направят оглед на местопроизшествието, разчитат и да получат първите данни от участниците в техническото разследване за възможните причини за произшествието, съобщава всекидневникът „Коммерсантъ”.

В графика на шефа на СКР влиза и среща с Главния прокурор на Египет Набил Ахмед Садек, който по-рано лично санкционира участието на специалисти от Руската федерация в разследването на причините за катастрофата на самолета. След това г-н Бастрикин и съпровождащите го членове на руската следствена делегация имат намерение с хеликоптери да стигнат до мястото на крушение на самолета, да го огледат и след това да се върнат в Кайро.
Западни блогъри започват обаче да свързват крушението на самолета „Метроджет-9268“, изпълнявал полет 9268 по линията Шарм ел-Шейх – Санкт-Петербург с провеждалите се в района на катастрофата маневри на израелските ВВС „Blue Flag 2015” с участието на военновъздушните сили на САЩ, Полша и Гърция, се казва в поредната колонка, списвана от Исраел Шамир, бившият израелски журналист понастоящем публикуващ в руски средства за масова информация, в частност в „Комсомолская правда”, статии с антисемитски и антизападен оттенък.

Израелските и американските самолети са имитирали въздушни дуели, моделирали са боеве на по-малко от 200 км. от мястото на гибелта на руския самолет. Ученията са били базирани на летище Овда, на 70 км. от пристанищния гр.Ейлат, в непосредствена близост до египетската граница, към която се е приближавал „Метроджет”-а. Това е факт, който следва да бъде задължително отчетен при разбора на полет 9268. Руският самолет е летял на такава височина, която не позволява да е бил свален от синайските джихадисти. възможно ли е обаче да бъде изключено „случайното” попадение в този самолет на ракета, изстреляна от израелски или американски изтребител – нека обаче на този въпрос да отговорят специалистите.

Според еврейски медии в Израел обаче ученията „Blue Flag 2015” уж били завършили още на 29 октомври – 2 дни преди падането на Синайския по-ов на руския пътнически самолет.

В статията си от 4 ноември в „Комсомольская правда”, авторът Исраел Шамир изрично отбелязва следното: „…Метроджет 9268” далеч не е първият самолет, претърпял катастрофа над Синайската пустиня. През февруари 1973 г. израелските ВВС свалиха либийски пътнически лайнер, който заради силна пясъчна буря се отклонява тогава от маршрута си. На лайнера тогава не му беше помогнало това, че беше летял право на запад, посока Кайро, а не към Израел. Беше свален въпреки всичко, като при това тогава загинаха 108 от 113 души на борда. Тогавашният израелски премиер Голда Меир поздрави командващият израелските ВВС с „постижението”. Израел така и не изказа даже съжаление по повод на убитите от него граждански лица. Никой не беше и наказан.

Равид Гор, руски израелски журналист, анализирал днешните реакции на израелските руски евреи по повод крушението на „Метроджет”-а, ги нарече „хоро на тролове върху кръв”. С радост се отнесоха израелските коментатори и към удара на израелската армия върху сирийските въоръжени сили, защитавани от въздушно-космическите войски на Руската федерация.

И все пак е трудно дори да се предположи, че руският пътнически самолет е бил свален умишлено”.

Източници: NEWSru.com, kp.ru

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s