Пленен е израелски висшестоящ, който е бил командващ в „Ислямска държава“

„Ветеран’с Тудей”, 21 октомври 2015 г., Нахед ал-Хусейни
Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита


Съществува тясно взаимодействие между висшите командвания на Израел и на талибаните от „Ислямска държава в Ирак и Сирия” /ISIS/. Израелски военни съветници помагат на терористичната групировка в изготвянето на стратегическите и на военните й планове и ръководят силите й на бойното поле.

timthumb.php

(Бележка на редактора): Твърдението на Израел, че Шахак е само полковник ни задължава най-малкото да поместим това тяхно твърдение. За Тел Авив може да се окаже важно, че е бил заловен полковник вместо генерал. Това ми напомня за битката при Сталинград, когато Хитлер произвежда Паулус в звание фелдмаршал, вярвайки, че фелдмаршалите не се предават. Очевидно убеждението на Нетаняху е, че генералите пък не ги пленяват.

Генерал Шахак е бил заловен от местна шиитска милиция и понастоящем все още е в Ирак. Пленилите го шиити са информирали Европейското управление за сигурност и информация /DESI, EUROPEAN DEPARTMENT FOR SECURITY AND INFORMATION/, европейска организация организация за сигурност, която има тесни контакти с „Ветеран’с Тудей” /ВТ/. Тази статия е написана въз основа на въпросите, които зададохме тази сутрин на неговите похитители.

… от Нахед ал-Хусейни, шеф на кореспондентското бюро на ВТ в Дамаск

Генералният секретар на Европейското управление за сигурност и информация /DESI/ посланик д-р Хайсан Бау Саид потвърди специално за ВТ, че израелският бригаден генерал Юси Елон Шахак /Yussi Elon Shahak, от отряда със специално предназначение „Голани”, с личен военен идентификационен номер Re34356578765az231434/ е бил заловен от Иракската народна армия и по време на разпитите му е признал, че…

„…съществува тясно взаимодействие между висшите командвания на Израел и на ISIS” като е посочил, че „израелски съветници помагат на организацията в съставянето на нейните стратегически и военни планове и освен това я ръководят на бойното поле”.

Терористичната организация също така има в редиците си „военни консултанти” от Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ и Йордания. Докато Саудитска Арабия е доставила на талибаните 30 000 превозни средства, то Катар и ОАЕ дават пари само за покриването на общите разходи.

Самолетите, принадлежащи на гореспоматите държави продължават да кацат на летище Мозел /провинция Саарланд/, пренасяйки оттам военна помощ и бойци, най-вече през границите с Йордания.

Парламентът и DESI също така потвърдиха и смъртта на главатаря на ISIS Абу Бакр ал-Багдади, получил два куршума по време на престрелка: един в главата и един в рамото. Двама от неговите най-близки помощници също са били убити заедно с него. Смята се, че ЦРУ и МОСАД стоят зад ликвидирането му, тъй като вече им е станал ненужен.

Освен това още осем високопоставени командири на ISIS са били ликвидирани в „Хаит” /Haith/ при иракски въздушен удар след продължило две седмици наблюдение над него от иракското военно разузнаване.
В съобщението се казва в заключение и че терористична група на ISIS е била току-що арестувана в Москва след като е пристигнала там от Ирак и Сирия през Украйна. Извършителите били планирали да извършат подривни операции по железниците и на автобусни спирки. Атентаторите са от чеченска, кавказка, иракска, сирийска и саудитска националности.

Украйна се превърна в развъдник на терористични дейности в съучастие с враговете на Путин, които искат да повалят Русия и след това да я погълнат като отмъщение за намесата й в Сирия.

Източник: veteranstoday


ТЕХЕРАН, 22.10.2015 г.
„Фарс Нюз Ейджънси” (FNA)

Иракските въоръжени сили са заловили израелски полковник от бригадата „Голани” заедно с други терористи от „Ислямска държава”, разкри иракски командващ офицер в четвъртък /22 октомври/.

„Народните въоръжени сили са пленили израелски полковник”, заяви в четвъртък офицер от иракските Народни мобилизационни сили.

„Ционисткият офицер е със звание полковник и е участвал в терористичните операции на джихадистка групировка от „Ислямска държава в Ирак и Левант” /ISIL/, добави той.

Като подчерта, че пленникът е бил арестуван заедно с група други терористи от ИДИЛ, офицерът заяви, че „името на израелския полковник е Юси Елон Шахак, има звание полковник в бригадата „Голани” от армията на ционисткия режим и притежава личен военен номер Re34356578765az231434″.

Той каза, че понастоящем компетентните иракски органи разпитват израелския полковник, за да бъдат установени причините да се сражава в сили на „Ислямска държава”, както и относно присъствието на други ционистки офицери в редиците на терористите от „Ислямска държава”.

Иракските сили за сигурност съобщиха, че заловеният полковник вече е направил шокиращи признания.

Няколко талибани от ISIL, задържани през последната една година бяха признали, че израелски агенти от МОСАД и от други израелски шпионски и разузнавателни служби участват „на първата линия” на атаките на „Ислямска държава” в Ирак, включително и при превземането на Мосул през лятото на 2014 г., но досега не беше задържан нито един израелски агент с военно звание.

Политически и военни експерти заявиха за „Фарс Нюз Ейджънси”, че залавянето на израелския полковник ще се отрази много сериозно върху военната стратегия на Ирак занапред вкл. и върху партньорските отношения със съюзниците на Израел.

При подобно развитие през юли, Иракските доброволчески сили тогава съобщиха, че са свалили дрон, шпиониращ въоръжените сили на арабската държава в югоизточната част на гр.Фалуджа, провинция Анбар в Западен Ирак.

Те оповестиха тогава и че останките на сваления самолет носят обозначения „Произведено в Израел” /’Israel-Made’ labels/.

И това не беше първият произведен в Израел дрон, свален над Ирак – през август израелски дрон „Хермес” беше свален в района на летище Багдад.

Източник: english.farsnews.com

12181847_1044951522212498_1027786067_n

Бележка на редактора: Юси е високия офицер, отдясно на Нетаняху (на снимката). Освен това изглежда, че действително иде реч за бригаден генерал, както казват във „VeteransToday“, а не за полковник, както е съобщението на Фарс нюз, защото освен че е малковероятно обикновен полковник да му стои отдясно на Биби, но и ако се вгледате  в снимката, независимо че е цензурирана, се вижда ясно че има вензели на яката на ризата, което е абсурд да бъде ако беше полковник – в смисъл, отличителни знаци от този тип имат по яките винаги и само генерали, не и низши офицери…

Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!

Advertisements

4 thoughts on “Пленен е израелски висшестоящ, който е бил командващ в „Ислямска държава“

  1. Май си много прав, Ромел! Много е тежко и тъжно да си от такъв народ като нашия – навсякъде, където трябва да има достойни българи родолюбци – винаги стърчат главите на най-долни продажници и генетични уроди! Как да има човек самочувствие?! И, хайде, такива като мен – старци – никой не ги и бръсне вече, па и защо ли?! Но има млади хора, образовани, интелигентни, обичащи България – наистина една от най-древните държави на света – но те как ще преживеят такъв срам? Естествено че не – и затова бягат…

  2. Е, ко ши прайм сега?! Ето кой стоял зад гърба на тая ИДИЛ (която е сборище на тотални изроди) чиито най-големи военни подвизи бяха обезглавяването на цивилни, на жени и деца пред камери и качваха клиповете в интернет та да ги види целия свят какви са „герои“!!?? Хайде да видим как сега световната оБщественост ще поиска сметка от Израел! Да видим и нашите долнопробни продажници-грантополучатели какво ще кажат!

    • Нашите долнопробни продажници нищо няма да кажат! Просто ще наведът овчи главички или по-скоро новината ще се държи далеч от обществото, защото е крайно неудобна за нашите еврейски „приятели“. Общо взето и световната общественост ще постъпи по същия начин, защото докато стигне до ушите на всички, новината ще бъде преиначена и удурдисана от “ праведните“ еврейчета. Нали все пак световните медии (включително и българските) са под техен контрол!

    • Света е почти клекнал, само жълтурите и рашките държат фронта, ама докога !

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.