България: в хватката на настоящето

България е една от най-старите държави в света, създадена през 681 г. сл. Хр., но официално е призната на световната сцена като създадена след Санстефанският договор през 1878 г. Тоест, че преди ни казват как това не е била България. Въпреки това, ние българите знаем каква е истината.

bulgariНяма друга държава в Европа, която да е запазила единственото и оригиналното си наименование, както го е запазила нашата страна – България. Съвременен град Пловдив се нарежда до 6-те най-стари градове в света, които винаги са били обитавани, без прекъсване. Най-старото съкровище в света е открито в град Варна. България се нарежда на 3-то място в света по най-ценните откривани археологически обекти. Досега са открити около 15 000 тракийски гробове в страната ни. Има също солидни исторически доказателства, че виното е било произвеждано в България още по времето на каменната ера. През енеолита на територията на съвременна България е създадена най-старата в света протописменост – известната Дунавска протописменост, първата технология за леене на метали, първите каменни градежи в Европа. Има данни, които сочат, че по българските земи вероятно е била най-старата цивилизация в Европа. Древногръцкият историк Херодот дава описание на хората живели на територията на България около 3500 г. пр.н.е., в своята „История“ (5-3) като казва, че нашата народност е била най-многобройна след индийската и във всяка отделна област групите хора носели отделни имена, но нравите и обичаите на цялата народност били навред едни и същи.

Хората, които живеем днес тук и тези които не, но произлизаме от българските земи, сме получили от нашите праотци, а после и дали на света огромно историческо наследство. То се вижда навсякъде в съвременна България: в езикът, писмеността, архитектурата, земеделието, традиционните носии и тъкани, археологията, в областта на занаятите, музиката, храните и напитките. Това нямаше да бъде така ако не ценим и до днес запазването на нашите наследство и традиции.

След вековното поробване на народа и държавата ни, извършено от ислямската Османска империя, нашите деди успяват да направят голям скок в извоюването на свободата на всички ни с помощта на Руската империя. След подписания мирен договор между руско-турските империи, чрез който се начертават границите на тогавашна България приети от Цариградската конференция.

Западните велики сили изострят отношенията си с русите заради дадената на България територия и започват военен натиск срещу нея. На среща във Виена руските дипломати срещат силна съпротива и по-късно след преговори породени от отслабването след войната и епидемия от тиф на руските войски, руското правителство решава да поддаде и изпълни исканията на Западните сили относно България с цел да избегне конфликта. Така след тайна конференция между Англия и Русия – България бива разделена на две като управниците са единствено одобрявани от Западните сили и Османската империя. След това, без да бъде дадено правото да има свои представители на провелия се в Берлин конгрес, каквото бива дадено на всички други засегнати страни, България се разделя на 5. Следващите 30 г. преминават в неправда и съседните на България страни получават желаните от тях парчета от българска територия, като единствено нашия народ бива ощетен като му е разкъсана земята.

Въпреки многовековният натиск полаган върху нашия народ и страна от чужди сили, нас отново ни притискат зловещо и днес. Карат ни да вярваме, че съвременна България е малка страна, но по големина се нареждат след нашата родина още 33 държави в Европа, което сочи, че е на 15-та позиция сред всичките страни на континента.

След години, Руската империя бива завладяна от болшевиките и се настаняват по всичките и етажи на властта предимно хора от еврейски произход. Така се създава Съветския съюз. С това се слага края на силите, които помагат на България да се измъкне от дръвника и ятагана на исляма.

През първата и втората световни войни, Съветския съюз винаги участва в коалиция със Западните сили. Точно нашата България участва винаги и в двете световни войни срещу Западните сили. След като сме се предали към края на 2-та световна война, Западните сили въпреки това решават да бомбардират мирното население на държавата ни, а след края на войната, след одобрението на Запада, нахлуват болшевишките орди на съветските сили, и без да се окаже никаква съпротива поемат контрола над страната. Започва новият, за тогава, световен ред като се конфронтират и съревновават помежду си пред света Западния и Източния блок.

От 1944 до 1946 г., Българската комунистическа партия (БКП) завзема властта в страната унищожавайки всяка възможна съпротива извършвайки жестоки нарушения на човешките права. Предшествениците на БКП обаче са били Българската работническа социалдемократическа партия (БРСДП), чиито лидери в едно начало не приемали линията на партията на евреина Владимир Ленин – водач на болшевиките. Всичките престъпления били извършвани под зоркото наблюдение и одобрение на Западните партньори на Съветския съюз. Започва за българите 45 годишна нова система на управление, за която много хора днес смятат, че се е живяло по-спокойно и сигурно.

Още през 60-те г. на миналия век в България се създават верига от безмитни магазини със стоки от Западния блок, целта на които е била най-вероятно да започне деликатното приготвяне на българите за програмираното падение на Съветския съюз и преминаването към Новия световен ред, капитализмът на Запада. Дори лидерът на България, Тодор Живков, също на няколко пъти е заявявал, че иска да си сътрудничи със Запада и страната да бъде част от ЕС.

Преминаването към Западния блок се провежда контролирано и с големи фойерверки. В България се използват видни личности от обществото, като актьори и музиканти за да се придаде ароматната подправка на „демокрацията“. Всички тези нови демократи бяха храненици на източния блок, но неизменно преобразили се. Това само потвърждава отношенията на „двата полюса“.

Мигновено след 1989 г. се започва да се насажда в гражданското общество, че Източния блок е виновен за това, че България от тук нататък ще бъде бедна. Запада в лицето на Съединените щати изпращат свои икономически убийци по покана на същите тези български лидери от предната власт. Много от тях също били от еврейски произход, като Андрей Луканов. Целта им била взаимно да изготвят плана за „Преходът“. Започват да се създават хиляди think tanks (мозъчни тръстове), които навлизат във всички структури на държавата: политика, икономика, медии, библиотеки и учебни заведения, изкуство, кино, история и т.н. Започват да се поощряват чуждите западни ценности и без народа да разбира, какво се случва – започва една масивна обработка на човешките маси.

След „падението“ на „комунизма“ започва създаването на недосегаем мултипартиен парламент като по този начин на нещастните граждани им се представя един вид „право на избор“, който реално не съществува. В първите 1-2 г. на 90-те цари пълна свободия, по този начин бива представена „демокрацията“ под светлините на прожекторите, които в действителност са тези на едно голямо опитно поле. Пеят се песни за „свободата“, продължават фойерверките, рушат се „символи на комунизма“. А реално започва класовото разделяне. Някак си без дори да има интернет се наводнява пазара с американски филми под формата на видео касети. Разпространяват се масово като се дават под наем, пускат се по кафенета, ресторанти, клубове. Паралелно се създават мутренските организации, които работят в синхрон с политическите и неправителствените. Започват рекети, стрес, убийства. Много български семейства биват разрушени, започва миграцията. По този начин се стресират и настройват на определена честота българските граждани в продължение на години.

Агентите на някогашната Държавна сигурност (ДС) са неизменни партньори за целите на Запада. Без прекъсване, продължават да ги настаняват на всички държавни позиции тъй като изпълняват ролята на послушни войници.

Разпространява се омразата срещу враг №1 на САЩ – вече Русия, и започва унищожението на функциониращата индустрия на страната. Остават безработни хиляди и хиляди хора. Гладът и мизерията растат. Дават се за символични малки суми източници на милиарди приходи, както са примерно златните залежи. Опустошават се хиляди села и цели зони, вилнеят по тези места умишлено пуснатите ненаказуеми, недосегаеми и подкрепяни малцинствени групи от цигани. Градските цигански гета растат и се множат. Създават се стотици неправителствени организации спонсорирани с милиони от Запада, които имат за цел да направят от тази малцинствена група един паразит, за който няма лек.

Всеки дръзнал да се опълчи на тази система е систематично ликвидиран по различни начини, дори и да е човек в политиката.

Пускат се наркотиците за да обезсилят младите, създават се чужда за нас музикална индустрия, която проповядва разврата, плиткоумието и култа към „демокрацията“ на САЩ.

Ужасяващата шокова доктрина отнема живота на много, обезсилва народа и го прави пасивен, не функциониращ и неадекватен за реалността, която е отнета инсталирайки измамата.

Насадено е в хората себеотрицанието за произход и националност. Хората сами започват да повтарят, че не струват нищо, само защото са българи. Тиражира се, че страната е бедна и неадекватна докато се точат ресурсите и богатеят поставени от Запада хора-пионки. Банките, хранителната и енергийната индустрия и др., всичко е превзето от западни компании. Унищожиха се националните военни сили, вкараха се чужди войски. Така беше отнета възможността за борба за справедливост.

Мозъчните тръстове използвайки младите си активисти, които фалшиво са представяни за някакъв вид „съпротива срещу властта“, започват да напират, че трябва да се рушат дори паметниците на хората помогнали ни да се освободим от ислямския геноцид налаган на народа ни обявявайки, че това са монументи на комунизма.

Нещата стигат да са толкова пошли, че министър-председатели на държавата си говорят открито дори публично за зависимостта им от САЩ и отвратителните договори сключвани с лидерите им, без да има сериозен отзвук в съзнателно манипулираното ментално „екстерминирано“ общество.

Проповядва се постоянно от васалите на капитализма, че „сянката на желязната завеса“ продължава да нищи народа и страната, и е вярно, но тази сянка е токсичното перде на неолиберализма на Запада и някогашните им болшевишки партньори.

В България двойните стандарти, лицемерието и анти-историята са издигнати в култ и тържествуват победата на Запада и падението на родината си, както и предателите, така и ощетените.

Докато от почти 26 г. страдание, колосална мизерия, неволи, организирана престъпност на всички нива, както и корупция във всяка структура и по всички етажи, икономическа разруха и унищожение, зверско ограбване на националния ресурс и спестявания, все по коварното задлъжняване и поробване – то организираните структури на правителствен и неправителствен сектор, чрез репресивната чудовищна машина на стари и нови задкулисни и появяващи се открито на сцената изверги, продължават генерирането на обществения хаос. Целта бе да се сложи тежкия ботуш върху гърлото на страна и народ и да се увековечи абсолютната победа на мелеза-враг. Така порочната система се само-бетонира, а много от хората продължават да „избират за протест – миграцията“ и то именно на Запад, където ги очакват като евтина работна ръка и с отношение като към хора втора употреба. Всичко това поради безсилието за национално обединение срещу чудовищната система.

Някогашният задължително учен руски език в учебните заведения – се замени с английския основно, като е представян със свободен избор за изучаване. Фантомите на миналото и настоящето се смесиха, а какво става като се смеси мрачното със светлото бъдеще? Черното с бялото?

Разбира се, това е сивото!

Въпреки натиска на политици, банкери и олигарси, неправителствени организации, експерти и техните активисти – ние ще оцелеем, както сме го правили винаги през хилядолетията. И нашите традиции и култура ще съумеем да ги запазим, защото ще започнем да се събуждаме за истината.

Нали?

АНОНИМНА БЪЛГАРИЯ

Advertisements

9 thoughts on “България: в хватката на настоящето

 1. Много често съм чел публикации, свързани с древността на земята, която в момента населяваме. Цитират се древни летописци, които дават насока, че тук може да е била люлката на световната цивилизация. Но не мога да разбера, на каква база, ние си приписваме заслугите на тези древни народи, при положение, че българското племе е „пръшълец“ на тази земя, бягайки като днешните „бежанци“, за да се спасят от хазарското робство?! Ще съм благодарен, ако пропуснете заяжданията и емоционалните изблици, а се аргументирате с исторически факти!

  • Ние, българите, не сме пришълци и завоеватели на днешните ни земи. Това е главният въпрос на нашата историческа наука и на образованието ни. Има предостатъчно четива по въпроса. Например д-р Ганчо Ценов, а прекрасна сбита аргументация съдържа книгата „Основи на Българизма“ от Волен Сидеров (ако сме способни да четем, абстрахирайки се от някои аспекти на днешното политическо интригантство). Това, което се представя за идване, всъщност е завръщане, така както днес мнозина напускат България и отиват къде ли не по света, но текат процеси и на завръщане. Така след време всеки ще може да ползва действителни факти, за да обосновава неверни тези, че българите произхождат от Америка, Австралия и всякъде другаде, където си пожелае. Ето един сблъсък на двете основни тези:

   Българското Било

   Българското Било отново е заето от чужденци, от български граждани, но небългари по тяло и дух, от българомразци, от българоотрицатели, българоскептици, българоотцепници, българопродажници и чуждопоклонници…

   Поради недостатъчното място и формата на публикуване по-добре ще е да напишете в Google “Българското Било”.

  • Ами, явно си чел така наречената „официална“ история на българите. Тя е писеана от продажници, т.е. от хора, които са писали това, което им е било поръчано от заинтесевуната страна и им е било платено за това. Такива са покойните проф Васил Златарски, Петър Мутафчиева, Петър Ников и много други – напр. всички, които и днес отричат че ние сме преки потомци на коренното население на това, което днес е Балк. п-ов, п-ов Мала Азия, земите, които са на дълбочина до сто метра под днешната водно равнище на Черно море и т.н. А тези които са нареждали какво да се пише като „единствено вярната история на българите“ за преди всичко руската имперска канцелария и руския император. Най-най-общо и оскъдно казано!

 2. Достойно!

  Благодаря за написаното! Дано се намерят все повече българи, за да го прочетат и се борят за България! За да я има! За да ни има!

  Бъдете горди, българи!

 3. Мисля че е крайно време е да се действа по въпроса и да се сформират стратегии, защото повечето неща зависят от народа на държавата. Сякаш светът се превръща в голям затвор, а охранителите винаги са по-малко от затворниците /които за жалост сме ние/ така че ни трябва само една искра, за да пречупим досегашния ред. Но колкото повече стоим ще става по-лошо, така че трябва да събудим народа докато можем.
  Вече се виждат резултатите от „проповядването“ на интерес към Запада и много хора мислят емиграцията като решение. Но ако младите и умните изтекат няма да има кой да се бори за родината си така че събуждането трябва да се осъществи масово.

  • Става дума за племената живели по територията на съвременна България по онова време. Реално дори има археологически находища, които всички познаваме и сочещи, че е имало установено местно население дори и преди това, но по време на 5 вековното ислямско робство – древните история и населени места са били разрушени.

   „Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката.“ – The New York Times, проф. Дейвид Антони

   Открита беше и малка плоча, намерена край село Градешница /Врачанско/, на която има знаци и е установено, че е от около 5000 г. пр.Хр., което знаеш ли, какво означава всъщност? Първите шумерски селища възникват преди около 4 хил.г.пр.Хр. Смятай.

 4. Да. Нямаме право да не оцелеем като народ, защото бг преди нас през вековете са оцелели. Но положението е брутално, по-брутално от османското робство. Симеон Радев в спомени от турското робство в Македония през 19 век пишеше,че най-много данъците са терзаели много народа,че турските бирници са били много алчни и корумпирани. Сега народа ни го терзаят много неща ,освен алчността на властта.

 5. Описаната картина е страшна, потресающа! Вече само най-тъпите човекоподобни – кретените, идиотите – не виждат (или пък тия които не са тъпи кретени – се правят че не виждат), че целта е била да бъде унищожен българският народ, а древната му земя, населена от първия човешки вид на планетата – древните кимери или пеласги – да бъде заграбена от друг народ вече известен в историята че е бил прогонен под страх от смърт от древната си родина и оттогава скита и се опитва да открадне земята на друг народ, за да се засели в нея. Може би трябва да се подчертае също, че днес (всъщност от векове) светът се управлява от генетични дегенерати (казано на обикновен език – уроди), които съставляват така наречения „световен елит“. При тези дегенерати, в резултат на генни мутации, са настъпили тежки поведенчески (т.е. психически) промени като най-силно изразена е тяхната ненаситна и непреодолима жажда за власт и богатство. И безотговорност. Това е положението като цяло…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.