Генерал-майор Джафари: „Ще станем свидетели на големи победи в Сирия в близките дни”

Техеран (FNA). Командирът на Корпуса на Стражите на Ислямската революция /IRGC/ генерал-майор Мохамед Али Джафари в понеделник /12 октомври/ е заявил, че „терористичните групировки в Сирия ще понесат големи загуби в близките дни”.

12168884_1040334402674210_372652243_o

Генерал-майор Мохамед Али Джафари

„Ще станем свидетели на големи победи в Сирия в близките дни” е казал ген. Джафари в речта си на церемонията, посветена на мъченическата смърт на командващия силите на Корпуса в Сирия бригаден генерал Хосеин Хамадани, който беше убит в северна Сирия /край Алепо/ миналия четвъртък.

Отбелязвайки, че безопасността на цяла западна Азия вкл. и на Иран, зависят от Сирия и започналата там военна операция, той е добавил:

„Ние ще подкрепим този фронт с всичките наши сили”.

Джафари също така е предупредил, че „високомерните държави в този регион искат свалянето на сегашната властова система в Сирия, за да разширят своето влияние в мюсюлманските държави”.

В официално съобщение на Корпуса от миналия петък беше заявено, че ветеранът от иранската армия е бил убит в северна Сирия по време на изпълнението на бойната си служба по консултиране на сирийските въоръжени сили в борбата им срещу терористите.

Също в официално съобщение от събота, командващият сухопътните войски на иранската армия бригаден ген.Ахмед Реза Пурдастан е заявил, че смъртта на бригаден генерал Хамадани в Сирия ще направи Техеран още по-решителен, за да бъде сложен край на войната в Сирия и да бъдат унищожени талибаните.

„Мъченическата смърт на бриг.-ген. Хамадани усилва нашата решимост да продължим своя път, да предприемем още по-сурови мерки и да отмъстим на терористите и техните привърженици”, е заявил в своето обръщение бригаден генерал Пурдастан.

Междувременно, ведомственият сайт на МОСАД „ДЕБКАфайл” е съобщил оня ден /13 октомври/ за ново масирано въвеждане на ирански сухопътни сили в Сирия, започнало в нощта срещу понеделник, позовавайки се на свои източници в Иран и в „Хизбула”, „като елемент от неговото участие в съюза му с Русия и Сирия”: debka.com

Аналогично съобщение за въвеждане на „стотици ирански военнослужещи” се появи вчера и в „Гардиън”: theguardian.com , като е качена и снимка на командващия елитната бойна част на Корпуса, т.нар. „Ал Кудс”, ген.-полк.Касем Солеймани, който говори на своите и на бойци от „Хизбула” на неустановено място в провинция Латакия.

В заключение, може да се направи изводът, че в Сирия идват в помощ на Русия нови сили и то такива, с които определено няма шега.

Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита
Източник: vseneobichnoe.livejournal.com

Advertisements

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s