Генерал-майор Джафари: „Ще станем свидетели на големи победи в Сирия в близките дни”

Техеран (FNA). Командирът на Корпуса на Стражите на Ислямската революция /IRGC/ генерал-майор Мохамед Али Джафари в понеделник /12 октомври/ е заявил, че „терористичните групировки в Сирия ще понесат големи загуби в близките дни”.

12168884_1040334402674210_372652243_o

Генерал-майор Мохамед Али Джафари

„Ще станем свидетели на големи победи в Сирия в близките дни” е казал ген. Джафари в речта си на церемонията, посветена на мъченическата смърт на командващия силите на Корпуса в Сирия бригаден генерал Хосеин Хамадани, който беше убит в северна Сирия /край Алепо/ миналия четвъртък.

Отбелязвайки, че безопасността на цяла западна Азия вкл. и на Иран, зависят от Сирия и започналата там военна операция, той е добавил:

„Ние ще подкрепим този фронт с всичките наши сили”.

Джафари също така е предупредил, че „високомерните държави в този регион искат свалянето на сегашната властова система в Сирия, за да разширят своето влияние в мюсюлманските държави”.

В официално съобщение на Корпуса от миналия петък беше заявено, че ветеранът от иранската армия е бил убит в северна Сирия по време на изпълнението на бойната си служба по консултиране на сирийските въоръжени сили в борбата им срещу терористите.

Също в официално съобщение от събота, командващият сухопътните войски на иранската армия бригаден ген.Ахмед Реза Пурдастан е заявил, че смъртта на бригаден генерал Хамадани в Сирия ще направи Техеран още по-решителен, за да бъде сложен край на войната в Сирия и да бъдат унищожени талибаните.

„Мъченическата смърт на бриг.-ген. Хамадани усилва нашата решимост да продължим своя път, да предприемем още по-сурови мерки и да отмъстим на терористите и техните привърженици”, е заявил в своето обръщение бригаден генерал Пурдастан.

Междувременно, ведомственият сайт на МОСАД „ДЕБКАфайл” е съобщил оня ден /13 октомври/ за ново масирано въвеждане на ирански сухопътни сили в Сирия, започнало в нощта срещу понеделник, позовавайки се на свои източници в Иран и в „Хизбула”, „като елемент от неговото участие в съюза му с Русия и Сирия”: debka.com

Аналогично съобщение за въвеждане на „стотици ирански военнослужещи” се появи вчера и в „Гардиън”: theguardian.com , като е качена и снимка на командващия елитната бойна част на Корпуса, т.нар. „Ал Кудс”, ген.-полк.Касем Солеймани, който говори на своите и на бойци от „Хизбула” на неустановено място в провинция Латакия.

В заключение, може да се направи изводът, че в Сирия идват в помощ на Русия нови сили и то такива, с които определено няма шега.

Превод: Р. Григоров/Българска Легия за информационна защита
Източник: vseneobichnoe.livejournal.com

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.